To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Najgłupsze książki, jakie wpadły wam w ręce

Agn - Pon 18 Kwi, 2011 09:28

Elektroniczny i ja miałam. Znaczy się ciągle gdzieś w domu jest, ale szybko mu baterie siedli czy coś, nie działa w każdym razie.
To ja będę strzegła tego swojego...

Swoją szosą wyobraziłam sobie, jak oczy owego pana pokazywałyby temperaturę pacjenta - zwiększałyby się na całą twarz przy wysokiej gorączce? Czy może wyskakiwałyby mu z oczodołów takie słupki? :mysle: :lol:

Yvain - Pon 18 Kwi, 2011 11:04

Stanowczo jestem za słupkami :rotfl: Ślimak, ślimak zmierz mi temperaturę :rotfl:
Agn - Pon 18 Kwi, 2011 22:34

Nagle hasło "budzi się we mnie zwierz" nabiera trochę innego wymiaru... :mrgreen:
Yvain - Pon 18 Kwi, 2011 22:47

A dokładnie mięczak :rotfl:
Aragonte - Pon 18 Kwi, 2011 23:37

We mnie zazwyczaj budzi się inny zwierz.

Leniwiec :wink:

Agn - Wto 19 Kwi, 2011 05:03

We mnie się nie budzi - mój leniwiec nigdy nie zasypia. :-P

A teraz z innej beczki - wygrałam pierwszy etap i czeka was (oraz świat, hłehłehłe) powstanie najgłupszego opowiadania na świecie. W drugim etapie mamy spłodzić romans historyczny. Ja się pochlastam...

Yvain - Wto 19 Kwi, 2011 06:23

Bossko :mrgreen: i gratulacje :banan:
Admete - Wto 19 Kwi, 2011 07:09

:lol: Normalnie przeczytam na 100% :) Moze dzięki tobie się do romansów historycznych przekonam? ;)
spin_girl - Wto 19 Kwi, 2011 07:22

Romans historyczny? Nie mogę się doczekac! :cheerleader2:
Alicja - Wto 19 Kwi, 2011 08:34

Agn napisał/a:
wygrałam pierwszy etap

gratuluję :mrgreen:
Agn napisał/a:
W drugim etapie mamy spłodzić romans historyczny. Ja się pochlastam...

nie chlastaj się tylko twórz, czekamy z niecierpliwością :kwiatek:

Deanariell - Wto 19 Kwi, 2011 08:38

Agn napisał/a:
wygrałam pierwszy etap i czeka was (oraz świat, hłehłehłe) powstanie najgłupszego opowiadania na świecie. W drugim etapie mamy spłodzić romans historyczny.

:oklaski: :mrgreen: No to powodzenia! :trzyma_kciuki:

Tamara - Nie 01 Maj, 2011 20:11

Trzymam kciuki :mrgreen: :oklaski:
Agn - Nie 01 Maj, 2011 21:23

Spłodziłam już tenże rhhhomans. Wyszedł beznadziejnie, skróty sprawiły, że historia nie trzyma się kupy. Ale nie szkodzi - odkryłam dzięki temu konkursowi, że przejście z ff na własne teksty nie jest takie straszliwe, jak mi się wydawało. Piszę na tej samej zasadzie, tylko bohaterów inaczej nazywam. Ostatecznie cały czas to robiłam, np. pisząc "Mężczyznę od kuchni" - Charliego musiałam stworzyć od nowa. Więc... nie jest tak źle. Ale te ograniczenia do 10 stron są koszmarne.
Że nie wspomnę o moim nikłym pojęciu o historii. Ale cóż, stało się. Jak będzie już konkurs, zarzucę sznurkiem.

Aragonte - Nie 01 Maj, 2011 22:28

Agn napisał/a:
Spłodziłam już tenże rhhhomans. Wyszedł beznadziejnie, skróty sprawiły, że historia nie trzyma się kupy. Ale nie szkodzi - odkryłam dzięki temu konkursowi, że przejście z ff na własne teksty nie jest takie straszliwe, jak mi się wydawało. Piszę na tej samej zasadzie, tylko bohaterów inaczej nazywam.

Ano właśnie :wink: A niby czemu obie z Admete cały czas Cię namawiałyśmy na coś własnego? Toż to prostsze od ff-ów, bo nie musisz reguł cudzego świata przestrzegać :wink:

I czekam na rhhomans :mrgreen:

Admete - Pon 02 Maj, 2011 06:49

Zdecydowanie czekamy. Jeszcze się okaże, ze kocham romanse ;)
Agn - Pon 02 Maj, 2011 09:21

Oj, nie sądzę. Zawartość stricte romansu w owym romansie jest mikroskopijna. Zamiast pisać uniesienia, wolę bohaterów stworzyć w miarę konkretnie. :lol:
Ale nawet oni nie są tacy super. Niemniej tworzenie to fajna zabawa. :D

Aragonte - Pon 02 Maj, 2011 11:19

Agn napisał/a:
Niemniej tworzenie to fajna zabawa. :D

No widzisz :-D

spin_girl - Pon 02 Maj, 2011 15:11

Czekam na linka :mrgreen:
Ooo, Agn chyba się przekonała do Spartakusa? :mrgreen:

Agn - Pon 02 Maj, 2011 23:05

Spin, gdzie byłaś przez ostatni miesiąc? ;) I to jak się przekonałam! Po części twoja w tym zasługa. :mrgreen: Póki co w wątku o fajnych serialach napisałam kilka dobrych słów o serialu jako takim, hehe.

Jutro powinny pojawić się opowiadania z drugiej rundy. Będzie można zjechać Agn. :P

Agn - Wto 03 Maj, 2011 09:19

Ding!
Mój tekst już wisi (runda druga): http://www.twilightseries...a-na-piora,154/

Yvain - Wto 03 Maj, 2011 10:57

Ciężko cuś z rejestracją :mrgreen:
Agn - Wto 03 Maj, 2011 10:59

A nie trzeba się rejestrować chyba, by przeczytać...? O, jednak trzeba............................
No, nic nie mogę na to poradzić, publikować tekstów nie mogę nigdzie dopóki nie zakończy się runda. Rozwiązanie - rejestracja (jest darmowa).

Yvain - Wto 03 Maj, 2011 11:03

Poczekam :mrgreen: za którymś razem się uda, ja mam cierpliwość :-P na razie
Admete - Wto 03 Maj, 2011 11:46

Ja też poczekam, bo nie lubie wymyslac haseł do rejestracji. Potem i tak je zapominam ;)
spin_girl - Wto 03 Maj, 2011 18:29

Agn napisał/a:
Spin, gdzie byłaś przez ostatni miesiąc?

Najpierw zapracowana, potem na urlopie :mrgreen:

Ja też nie lubię się rejestrowac. Poczekam na "darmowego" linka, chociaż ciekawośc mnie zżera :mrgreen:

Agn, kliknęłam sobie na link na Twoim blogu do innego, pokrewnego bloga "Ukryta logika, przyczajony słownik" czy jakoś tak. W sam raz na taką brzydką pogodę: kwiczę ze śmiechu nawet nie widzę jak jest chusteczkowo za oknem :mrgreen: