Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Diuna (2020)
annmichelle - Pią 03 Wrz, 2021 22:04 Agn, już niedługo.
Przestaję wchodzić w ten temat do czasu jak sama zobaczę film.
Nie oglądam zwiastunów, spoilerów, zdjęć, wywiadów i czego tam jeszcze.
Nie chcę się sugerować opiniami, nie chcę za dużo wiedzieć "przed", ot po prostu chcę mieć niespodziankę.
BeeMeR - Pią 03 Wrz, 2021 22:30 Ja zdecydowanie wchodzę w wątek ale nie zawsze w linki - ostatnio wcale - chcę zobaczyć całość a nie wycinki.Agn - Sob 04 Wrz, 2021 09:51 Dobra, to kiedy w koncu juz bede po seansie to znikne na wszelki wypadek, zeby nie spoilerowac i w ogole.
Pod kolderka cos niecos o reakcji widowni na wczorajszym seansie.
Spoiler:
Generalnie ludzie sa zachwyceni, chwala rozmach, efekty, gre aktorska i wizjonerstwo jak jeden maz. No, ok, nie jeden, kilku osobom sie nie podobalo, bo historia podzielona na 2 czesci albo nie ich typ filmu - spoko, ale ogolnie przewazaja zachwyty. Tymczasem pismak z Wyborczej nagryzmolil, ze na sali brakowalo entuzjazmu widowni.
A po sieci kraza filmiki z 7-minutowa owacja na stojaco. To ma byc brak entuzjazmu??? Ok, facet, nie podobal ci sie film, to nie, luz, ale nie pisz bzdur.
annmichelle - Sob 04 Wrz, 2021 09:54
Agn napisał/a:
Dobra, to kiedy w koncu juz bede po seansie to znikne na wszelki wypadek, zeby nie spoilerowac i w ogole.
Mam nadzieję, że to żart.
(jak widać weszłam w temat - pokusa, pokusa i "miętki" mój charakter )
O, ukrywanie spoilerków - super. Tamara - Sob 04 Wrz, 2021 21:52 Tutaj migawka z czerwonego dywanu https://www.elle.pl/artyk...owego-w-wenecji
Gdyby się ktoś zastanawiał - ja ja przez dłuższy czas - jak do cholery i z czego jest ta kiecka zrobiona - to jest uformowana z cienkiej skóry na manekinie zrobionym na wzór ciała aktorki .Agn - Nie 05 Wrz, 2021 09:48 Zendaya jest zgrabna, ale mam mieszane uczucia wzgledem jej stylizacji. W tej sukience, zwlaszcza z ta fryzura, wygladala jakby ktos na nia wylal kubel wody.
annmichelle napisał/a:
Agn napisał/a:
Dobra, to kiedy w koncu juz bede po seansie to znikne na wszelki wypadek, zeby nie spoilerowac i w ogole.
Mam nadzieję, że to żart.
Pisalam powaznie. Po seansie "Diuny" bede w stanie gadac wylacznie o tym filmie, obawiam sie, ze spoilery beda lataly jak wiory przy wyrebie lasu.
No i tez prawda taka, ze jestem emocjonalnie strasznie zaangazowana w ten film. Podobnie jak po seansie LotR - bolaly mnie personalnie wszelkie opinie, jak sie cos komus nie podobalo, pewnie bedzie tak samo i w tym przypadku - wole zyc w cudownej bance.Tamara - Nie 05 Wrz, 2021 22:31 Tak , bo to taki styl, o to chodziło Admete - Pon 06 Wrz, 2021 15:27 Zasadniczo mnie możesz spoilerować, bo znam przecież książkę.Aragonte - Pon 06 Wrz, 2021 15:37 Mnie też - czytałam dawno, ale temat nie jest mi obcy.
Może powinnam sobie przypomnieć BeeMeR - Pon 06 Wrz, 2021 16:31 Ja czytałam niedawno, też się nie boję spoilerów a na wrażenia czekam Tamara - Pon 06 Wrz, 2021 20:31 Spoileruj spoileruj ja ciągle zamierzam zrobić powtórkę książki i co i rusz coś mi przeszkadzaAgn - Pon 06 Wrz, 2021 21:52 Dobra, to macie filmik o postaciach (mix wypowiedzi): https://youtu.be/xherhLGCUi0
Raaaaaju chyba widac nawigatora!!! Agn - Czw 16 Wrz, 2021 16:18 Jutro ma wyjsc soundtrack z "Diuny".
Nie zasne.
Agn - Pią 17 Wrz, 2021 07:38 Jest!!! Jest!!!
Spotify: https://open.spotify.com/album/56k8ay5oE5apR61WIeE4wQ?si=OzvV6OtJQXmLbW3xAVVWHA&utm_source=copy-link&dl_branch=1annmichelle - Pon 04 Paź, 2021 16:04 Agn, odliczasz dni? Agn - Pon 04 Paź, 2021 21:31 Mam dzis diunowa depreche.
USA ma premiere wtedy co my i ludzie juz wykupuja bilety, ale nie ma tak w krajach trzeciego swiata jakim jest Polska. Odswiezalam strone w nadziei, ze moze i Polska moze sobie juz bilety kupowac - owszem, nie moze.
Kiedy idziesz? W dzień premiery? (pytanie retoryczne? )Agn - Pią 08 Paź, 2021 09:19 W dzien premiery i zaraz nastepnego dnia tez. Od razu po pracy! Admete - Pią 08 Paź, 2021 11:42 O to już można? Chyba sobie też kupię niedługo.Agn - Pią 08 Paź, 2021 12:57 W Cinema City jest przedsprzedaz. Inne kina chyba jeszcze nie maja opcji zamawiania. Ale sprawdz sobie.BeeMeR - Pią 08 Paź, 2021 13:04 To może ja się kopsnę wtedy na weekend do Krakowa Admete - Pią 08 Paź, 2021 13:42 Mają te sieciowe. U nas jest Cinema 3D.