Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...
Aragonte - Nie 05 Lis, 2017 01:41
Trzykrotka napisał/a:
Dlatego dopiero teraz zerkam i od razu muszę chować twarz w poduszkę na wspomnienie konkursu i pieśni o jajkach, która wybrzmiała wdzięcznie z magnetofonu Miałam dokładnie to, co ty, za pierwszym rzem po prostu dusiłam się ze śmiechu na samą myśl, co będzie po włożeniu tej kasety.
A mnie pieśń o jajkach zaskoczyła, tak że ryknęłam takim śmiechem w środku nocy, że sąsiadów mogłam obudzic
Trzykrotka napisał/a:
Biedni oboje byli, taki niefart! Za to donsaeng Bo Ry i Duk Seon pieknie się spisał. Widziałaś aktora, który grał go - dorosłego? To ten mały złodziej - pomocnik tatusia PMY z Healera. Uwielbiam tego aktora i strasznie chichotałam widząc, że nasz baby-faced młodszy braciszek tak wyrósł.
Aktora znam z mnóstwa ról, ale dla Agn i mnie pozostanie chyba już Yi Bang Ji z TWDR
A z tym noble idiocy w tym przypadku to mam tak, że i złości mnie (bo szkoda czas marnowac ) i rozumiem, że inaczej byc nie mogło Tak czy siak nadal nie mogę odżałowac tego, że o niezliczonych randkach w ciemno Taeka wiemy tak malutko - ta postac ma spory potencjał komediowy i myślę, że byłoby zabawnie widziec go w tej roli
Dodam jeszcze, że uważam Taeka za dobrze zagraną postac - on niekoniecznie wypada pociągająco w każdej scenie, czasem wygląda fatalnie, zwłaszcza po scenach poturniejowych, kiedy ledwie powłóczy nogami (seksapilu w tym za grosz ), ale jest dla mnie przekonujący - mówię tak, bo przeczytałam w sieci fragment wywiadu z żoną profesjonalnego gracza w baduk i wyglądało to faktycznie bardzo podobnie jak u Taeka. Te rozgrywki są wykańczające.
Tyle tylko, że podobali mi się aktorzy grający śniącego policjanta i sprzedajnego prawnika.
Zgadzam się obaj bardzo ciekawi, chętnie ich w czymś sensownym zobaczę. Mad Dog też mnie znudziło mimo dobrej obsady. Niestety mają tam tylko jedną sprawę, która jest najzwyczajniej w świecie nudna. Zostaje mi Czarownica i Black, w którym mam zaległości, bo mnie za bardzo głowa bolała, żeby obejrzeć. Because...też nadrobię. Poza tym zajrzałam do God's Gift na kilka scen z CHSW. Jaki on tam jest cudny jako Dong Chan. Ten akcent, świetnie go też ubierali i czesali.
Chciałabym jakiś konkretny seguk...Aragonte - Nie 05 Lis, 2017 11:15
Admete napisał/a:
Poza tym zajrzałam do God's Gift na kilka scen z CHSW. Jaki on tam jest cudny jako Dong Chan. Ten akcent, świetnie go też ubierali i czesali.
Bardzo się cieszę, że to ciągle przede mną Wkrótce się za to zabiorę Może wtedy do mnie dołączysz?
Trzykrotka napisał/a:
A Duk Seon była zawiedziona i to wyraźnie był już zawod z nutką "jemu tez na mnie nie zależy," a nie "kumpel nawalił." Zresztą słusznie scena, w której Taek niesie Duk Seon na rękach, jak księżniczkę, słusznie uważana jest za pierwszy wyraźny przejaw rozbudzonej świadomości, że Taek to mężczyzna i to nieobojętny.
Tak sobie to przeanalizowałam i wyszło mi, że może nawet drugi, a nie pierwszy - bo najpierw była ta odwołana randka-nie-randka, po której Deok Sun analizowała, co z nią jest nie tak i czy jest nikim dla Taeka (a zdaniem przyjaciółek - głupolem w porównaniu z wielkim mistrzem baduka ), skoro wybrał "spotkanie z kimś ważnym" (tiaaa, ważnym - nałykał się pigułek nasennych, żeby nie myślec, i przespał chyba cały dzień w każdym razie prosił wtedy, żeby go nie budzic). A potem, po onirycznym kissu (na które Deok Sun odpowiedziała - i to kolejny sygnał, że jej odczucia względem Taeka weszły na nieco inny etap; ba, zaczęłam się nawet zastanawiac, czy to trzymanie się za ręce we śnie nie nastąpiło z jej inicjatywy, w każdym razie tuż przed kissu to ona zacieśniła ten uścisk dłoni i Taek chyba uznał to za zachętę) znowu doszło do wycofania się przez nią rakiem, bo się wystraszyła konsekwencji zmiany relacji z przyjacielem z dzieciństwa. Taek chyba też ją utwierdził w przekonaniu, że lepiej ściemniac, że do niczego nie doszło, bo mruknął wtedy coś "to dobrze, że to tylko sen, uff', a Deok Sun wyglądała na rozczarowaną. Tylko że jej reakcję dostajemy jako widzowie dopiero dwa odcinki później, bo mieliśmy byc trzymani w niepewności.
Ciekawe, co by było, gdyby Taek miał pewnośc, że tamto pierwsze kissu w jego pokoju nie było efektem pracy fantazji i pigułek nasennych, tylko było realne
No dobra, po tych rozkminach z dedykacją dla Trzykrotki włączę sobie coś innego niż AM 1988 Aragonte - Nie 05 Lis, 2017 13:30 Obejrzałam kawałek Shopping King Louis nr 3, po czym znowu mnie poniosło na YT i wrzucam kolejne sznurki dla Trzykrotki
Taekkie jako "human heater" - to a propos tego, co pisałaś o relacji Taeka i Sun Woo, uroczy są tu obaj https://www.youtube.com/watch?v=oDxiN0s7RYE
Jeden z komentarzy przypomniał pewną scenę z JI (BTW częśc dyskusji dotyczyła reakcji Koreańczyków na przyjacielski dotyk w przypadku mężczyzn i podejścia do homoseksualizmu):
this is like his scene in jealousy incarnated..haha
I mały filmik pokazujący, jak Hyeri uczyła się źle tańczyc Są tu też fragmenty bts-ów z kręcenia "tańca kraba" i łapania Taeka na lasso - nooo, Boguś nie wytrzymał i pokazał, że też umie zakręcic bioderkiem https://www.youtube.com/watch?v=B70rd4HH-jMAdmete - Nie 05 Lis, 2017 13:50
Aragonte napisał/a:
Może wtedy do mnie dołączysz?
Pewnie dołączę.Admete - Nie 05 Lis, 2017 17:09 Dzisiejszy odcinek Black bardzo mi się podobał, poważny bez śmichów, chichów. Takie lubię.Trzykrotka - Nie 05 Lis, 2017 19:13
Admete napisał/a:
Dzisiejszy odcinek Black bardzo mi się podobał, poważny bez śmichów, chichów. Takie lubię.
Rev Love też prawie - nie mogę, w tym tempie jeszcze się przestanę boczyć na Siwona
Aragonte, znów siedzę nad scenkami z AM 1988 i przez ciebie płaczę ze śmiechu. Te jajka! Te świeże jajka na konkursie piosenki I rzeczowe pytanie mamy Jung Hwana, z kim chce zostać, bo rodzice się rozwodzą - a feralne żelazko w ręku
I jeszcze parę: wymiana jedzenia - mina Jung Hwana warta wszelkich pieniędzy https://www.youtube.com/watch?v=Q9kqJWTzMcM
I - oczywiście zgubił mi się link - przezabawny moment, kiedy to Jung Hwan postanowił zapobiec depresji ojca i wykonał z nim to słynne przywitanie prezydenta Kima z prezydentem Songiem
Scena łóżeczkowa Sun Woo i Taeka zaiste ciekawa - faktycznie jak z JI, tylko tam wyglądało to bardziej serio. Może to ten seksowny głosy KGP to sprawiał
Zostaw Taeka na chwilę, zaraz zacznie grać w baduka
https://www.youtube.com/watch?v=HFQiGsFBEOgAragonte - Nie 05 Lis, 2017 19:59
Trzykrotka napisał/a:
I jeszcze parę: wymiana jedzenia - mina Jung Hwana warta wszelkich pieniędzy
Mina cudna za tego szturchańca czy niemal kopniaczka wymierzonego Deoksun jednak by ode mnie oberwał
Trzykrotko, no i przez ciebie obejrzałam chyba ze sześc czy siedem różnych scenek, w tym kolejny raz tę, w której Deoksun próbowała pobic Dong Ryunga za "deprawowanie niewinnego Taeka". Nie wiem, jak ty, ale mam wrażenie, że jego trzej przyjaciele mieli nieco odmienne zdanie na temat jego niewinności, w końcu nie tylko Top Guna i Dirty Dancing panowie w tym pokoju oglądali Cudni są wszyscy razem i osobno uwielbiam całą tę bandę, nie tylko Taeka
A Louis król zakupów na razie jest tak zagubiony w świecie, że pożal się Boże Miło zobaczyc Oskę, całkiem go lubię. Tutaj jest Drugim? Trzykrotka - Nie 05 Lis, 2017 20:46
Aragonte napisał/a:
Mina cudna za tego szturchańca czy niemal kopniaczka wymierzonego Deoksun jednak by ode mnie oberwał
No bo to było jeszcze w czasie, kiedy Duk Seon była "jednym z chłopaków" i aż się prosiło.... a on był podłamany, że na niego padło rytualne roznoszenie talerzy i misek po całym osiedlu
Aragonte napisał/a:
Cudni są wszyscy razem i osobno uwielbiam całą tę bandę, nie tylko Taeka
Oj, ja też i mam zamiar naprawdę sobie zrobić powtórkę. Te scenki to perełki. Przypomniałam sobie dziś odcinek, w którym mama chlopaków wyjechała opiekować się babcią i to, co wyprawiali jej faceci, kiedy tylko zamknęly się za nią drzwi. Pierwsze, co zrobili, to porozbierali się do gatek I jak potem hałdy śmieci z salonu tatuś zbieral szufelką. I jak Jung Bong potrafił rozwiązać każdy domowy problem i awarię.
Aragonte napisał/a:
A Louis król zakupów na razie jest tak zagubiony w świecie, że pożal się Boże Miło zobaczyc Oskę, całkiem go lubię. Tutaj jest Drugim?
Tak, jest Drugim, co to dziki żeń-szeń kupił. A Louis bez pamięci jest jak Taek do potęgi, prawda? I też ma swoją panią, która się o niego ładnie troszczy.
Niech ten In Guk szybko leczy kolano i wraca
Zobaczcie, jaką fajną fryzurę ma Ah In. To zdjęcie ze ślubu Pięknej i Big Bossa.
Aragonte - Nie 05 Lis, 2017 20:52
Trzykrotka napisał/a:
No bo to było jeszcze w czasie, kiedy Duk Seon była "jednym z chłopaków" i aż się prosiło.... a on był podłamany, że na niego padło rytualne roznoszenie talerzy i misek po całym osiedlu
Układanie sztucców (pałeczek) też do niego należało - zawsze wtedy domagał się, żeby rodzice sprokurowali mu młodsze rodzeństwo
Trzykrotka napisał/a:
Przypomniałam sobie dziś odcinek, w którym mama chlopaków wyjechała opiekować się babcią i to, co wyprawiali jej faceci, kiedy tylko zamknęly się za nią drzwi. Pierwsze, co zrobili, to porozbierali się do gatek I
Tiaaa, a tatuś obsługiwał telewizor stopami, jeśli dobrze pamiętam
Zachowywali się tak, że od razu doszłam do wniosku, że z dwojga złego wolę niańczyc Taekkie
Trzykrotka napisał/a:
Louis bez pamięci jest jak Taek do potęgi, prawda? I też ma swoją panią, która się o niego ładnie troszczy.
Tylko że nie umie nawet grac w baduk Za to dał wrobic w phising i jego pani straciła całe pieniądze za ten supercenny dziki żeńszeń
Chyba Taek był jednak bardziej ogarnięty - acz z drugiej strony on z kolei nie umiał mówic nie (pewnie dlatego na tyle tych randek w ciemno się nachodził ) i pożyczał pieniądze każdemu, kto go poprosił
Ahn In wygląda super na tej fotce Trzykrotka - Nie 05 Lis, 2017 21:35 O tak, te randli w ciemno Taeka, masz rację, to musiało być cośAragonte - Nie 05 Lis, 2017 22:01
Trzykrotka napisał/a:
O tak, te randli w ciemno Taeka, masz rację, to musiało być coś
O tak Mam tu swoją wizję: najpierw oszołomienie panny, bo "wielki mistrz Choi" pije z nią kawę (czy je obiad), a potem pewnie królował zakłopotany uśmiech Taeka i niezręczna ciiiiiiiszaaaaaa Tzn. zakładam, że odpowiadał grzecznie na pytania (widziałaś, że na spotkania przedmałżeńskie niektórzy Koreańczycy chodzą z całą listą? ) i tyle. W końcu Taekkie był upierdliwy tylko dla osób, które naprawdę lubił BeeMeR - Pon 06 Lis, 2017 07:51 Zaczęłam RevLove - drama zdecydowanie stonowała żarty i muzyczki, co działa wyłącznie na plus.Admete - Pon 06 Lis, 2017 08:28
Trzykrotka napisał/a:
Zobaczcie, jaką fajną fryzurę ma Ah In. To zdjęcie ze ślubu Pięknej i Big Bossa.
Świetnie wygląda. On jest w wojsku?Trzykrotka - Pon 06 Lis, 2017 09:27
Admete napisał/a:
Świetnie wygląda. On jest w wojsku?
Miał być, ale nie jest - wyreklamował się, ma podobno raka kości.Aragonte - Pon 06 Lis, 2017 09:43 Trzykrotko, masz pozdrowienie "Kim Sajang i Kim Sajang" w wersji na tatusia Kim i Jung Hwana wrzucam, bo mówiłaś, że link ci zginął:
https://www.youtube.com/watch?v=7BF3pHSufn4Trzykrotka - Pon 06 Lis, 2017 09:48
Aragonte napisał/a:
Trzykrotko, masz pozdrowienie "Kim Sajang i Kim Sajang" w wersji na tatusia Kim i Jung Hwana wrzucam, bo mówiłaś, że link ci zginął:
https://www.youtube.com/watch?v=7BF3pHSufn4
Zaczęłam RevLove - drama zdecydowanie stonowała żarty i muzyczki, co działa wyłącznie na plus.
Aż strach, że za chwilę znów ktoś puści bąka, prawda? Naprawdę było nieźle.Admete - Pon 06 Lis, 2017 09:57
Trzykrotka napisał/a:
ma podobno raka kości.
Takiego poważnego? Mam nadzieję, że nie.Trzykrotka - Pon 06 Lis, 2017 11:09
Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
ma podobno raka kości.
Takiego poważnego? Mam nadzieję, że nie.
Ja też mam taką nadzieję Miał iść do wojska zaraz po Chicago Typewrter, wtedy też prosil o zwolnienie go ze służby z racji na konieczność natychmiastowej kuracji.Aragonte - Pon 06 Lis, 2017 13:41 Oby było z nim wszystko dobrze
Aaaa, dzwonił kurier - dotarła błyskawicznie paczka z pewną supertajemniczą zawartością Napiszę tylko, że jest tam mrowie a mrowie czarnych i białych kamieni
Spoiler:
No to już wiem, co dzisiaj wieczorem będę robić - czytać książkę instruktażową o baduku i kombinować, jak właściwie w toto się gra zwłaszcza w pojedynkę
Ale najpierw prawdopodobnie spotkam się na mieście z Zooshe, więc będziemy się zapewne razem zachwycać Taekiem
Trzykrotka - Pon 06 Lis, 2017 14:07 Pozdrów zooshe i uważaj z zachwytami, bo ona była w team Jung Hwan
Co do baduka, to przynajmniej wiesz, jak paluszki układać i żeby nigdy przenigdy nie kłaść kamienia na srodku pola! Chyba, że Taek siedzi naprzeciwko Aragonte - Pon 06 Lis, 2017 14:14
Trzykrotka napisał/a:
Co do baduka, to przynajmniej wiesz, jak paluszki układać i żeby nigdy przenigdy nie kłaść kamienia na srodku pola! Chyba, że Taek siedzi naprzeciwko
Gdyby Taek siedział naprzeciwko, to pewnie miałabym niejakie problemy z koncentracją
Chyba miałabym taką reakcję, jak kiedy widzę swoje (i cudze) koty ale jak tu pomyziać taki koreański skarb narodowy?
Trzykrotka napisał/a:
Pozdrów zooshe i uważaj z zachwytami, bo ona była w team Jung Hwan
A nie do końca - z naszej wymiany esemesów wynikało, że zachwycała się Taekiem aczkolwiek była długo pewna, że pannę dostanie Jung Hwan, bo takie rozwiązanie wydawało się przewidywalne (a Jung Hwan pasował do schematu powielanego w Answer, o którym pisałyśmy już tu w wątku).
Edit: może powinnam podrzucić koleżance ten instruktaż oglądania k-dram? http://www.gosiarella.pl/...nik-kdram.html#Trzykrotka - Pon 06 Lis, 2017 14:58 Prawda, teraz pamiętam, że zachwycała się techniką całuśną takiego nerda, jak nasz mistrz Jednakowoż w avku nadal nosi przystojnego pilota.
Skarb narodowy od miziania tylko pięknieje, go Aragonte! Aragonte - Pon 06 Lis, 2017 15:07
Trzykrotka napisał/a:
Prawda, teraz pamiętam, że zachwycała się techniką całuśną takiego nerda, jak nasz mistrz Jednakowoż w avku nadal nosi przystojnego pilota.
Chyba nie tylko całuśną, ale to musiałabym przeszukać jej posty
Dopytam, co jeszcze miała na myśli
Trzykrotka napisał/a:
Skarb narodowy od miziania tylko pięknieje, go Aragonte!
Nie wiem, jak Taek, ale moje osierścione, domowe skarby narodowe (całe cztery sztuki) na pewno pięknieją podczas myziania No i jeszcze zaczynają mruczeć Admete - Pon 06 Lis, 2017 16:50 Może faktycznie podrzuć koleżance te teksty o dramach.
Cytat:
Wierzcie mi, to duży plus dla dram. Poza tym w końcu dostajemy zamkniętą całość, której nie musimy oglądać przez połowę naszego życia, a także nie musimy żyć w strachu, że nigdy nie poznamy zakończenia, co często się zdarza, gdy amerykańskie stacje postanawiają anulować serial z dnia na dzień.