Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Księgarnia pod dwunastką
Admete - Czw 01 Cze, 2017 06:59 Agn są dziś napisy do SP do podzielonego odcinka, jak się taki pojawił, to wiadomo, że i napisy będą odpowiednie. A tam zdaje się małe zaskoczenie, zasadniczo to wątek morderstwa mogłabym oglądać, to główna para mnie nudzi. Jakoś nie czuję między nimi chemii w tej chwili.Admete - Czw 01 Cze, 2017 07:01
Trzykrotka napisał/a:
Nieustannie się obmacują i w słowach też są śmiali.
W końcu jest normalnie - mam tylko nadzieję, że pod koniec nie wejdą w tryb - jak się wstydzę ojej. I zaczynają się zastanawiać czym dla siebie są. Na początku czwartego odcinka Dong Man zaczyna dość mocno podkreślać, że nie są rodzeństwem Zaczynają zauważać, że ona ma ładną cerę, on ma takie duże dłonie Podoba mi się też, ze co do drugiej pary nie ma wątpliwości, że są ze sobą na 100%. Tam problemy będą innego rodzaju. Zaszkodzi im ukrywanie związku w pracy.BeeMeR - Czw 01 Cze, 2017 07:02 Bo w SP dominuje pleple - np. dziś główna płakusia - sama przewijałam Admete - Czw 01 Cze, 2017 07:09 A w Lookout pani policjantka jest już banitką, dołączyła do grupy vigilantes. Duszka pięknie wygląda w ciemnych i prostych włosach, jej postać nie wychodzi z domu, ale języczek ma ostry. Biedny młodziak-haker ma teraz dwie twarde kobiety, z którymi sobie musi radzić. Plaga jest interesująco pokręcony jako postać, w tle majaczy jeszcze ksiądz, jego przyrodni brat i mam także rycerza na białym koniu czyli praworządnego i uczciwego prokuratora dodatkowo nieszczęśliwie zakochanego w policjantce, więc postać w moim typie Trzykrotka - Czw 01 Cze, 2017 13:04
Admete napisał/a:
zaczynają się zastanawiać czym dla siebie są. Na początku czwartego odcinka Dong Man zaczyna dość mocno podkreślać, że nie są rodzeństwem
Bratem i siostrą? Co to to nie jak powiedział pan Knightley Emmie
Pięknie to było pokazane, to nagłe obudzenie się tej świadomości i bardzo czekam na dalszy ciąg.Admete - Czw 01 Cze, 2017 13:09 Tez mi się z tym skojarzyło I też czekam, jakkolwiek będziemy musiały przetrzymać pewną ilość dramtoz, oby chociaż były jakoś uzasadnione.Trzykrotka - Czw 01 Cze, 2017 13:41 Na szczęście drama wprowadza też - dość lekko zarysowany - ale jednak humor. Scena z gołym Dong Manem wyłażącym spod prysznica z arią na ustach i czekającą na niego z tofu Ae Ra, prorokującą, że kolega będzie się okropnie wstydził. No i wstydził się - nie tego, że fałszował, tylko tradycyjnie klatę osłaniał Admete - Czw 01 Cze, 2017 14:58 I Ae Ra z pytaniem jakiego balsamu używa Admete - Czw 01 Cze, 2017 19:55 Jakie porządne pościgi motocyklowo-samochodowe w Lookout - ale to nic dziwnego, serial reżyseruje pan od Two weeks. Dawno już nie oglądałam porządnej sensacji. Polecam, jeśli ktoś lubi - bardzo konkretna akcja, dialogi, postacie i reżyseria. Oby tak dalej. To jeszcze mi Circle zostało z tego tygodnia, ale to już jutro.Agn - Czw 01 Cze, 2017 22:55
Trzykrotka napisał/a:
Edit: pięknie się rozwija przyjaźń tej trójki e ChT, prawda? Panowie, a raczej jeden Pan i jeden duch są tak podekscytowani obecnością pani pod ich dachem, że spać jej nie dają. Ale gula w gardle rośnie.
Z jakim niepokojem Se Ju pytał, czy aby Duszek nie zniknie po skończeniu książki. I jak wymijająco Duszek odpowiedział. Ech... Będę ryczeć, coś czuję.
Admete napisał/a:
Agn są dziś napisy do SP do podzielonego odcinka, jak się taki pojawił, to wiadomo, że i napisy będą odpowiednie. A tam zdaje się małe zaskoczenie, zasadniczo to wątek morderstwa mogłabym oglądać, to główna para mnie nudzi. Jakoś nie czuję między nimi chemii w tej chwili.
Co było do przewidzenia.
Mnie się podoba. Choć lekko przystopowali, ale niemniej powolutku się do siebie zbliżają.
A wątek morderstwa - no czułam, że tak będzie.
Spoiler:
Istny Krzyk się zrobił.
Swoją szosą panowie chyba na celownik biorą tylko takich, których najchętniej i zwykły człowiek by zatłukł na śmierć.
BeeMeR napisał/a:
w SP dominuje pleple - np. dziś główna płakusia - sama przewijałam
A ja nie. Dziewczyna ma złamane serce i ma prawo sobie popłakać. Raduje mnie, że nie zawodzi w księżyc, tylko płacze jak normalna kobieta.Agn - Pią 02 Cze, 2017 00:44 PS Mundur alert!
BeeMeR - Pią 02 Cze, 2017 10:07
Agn napisał/a:
Dziewczyna ma złamane serce i ma prawo sobie popłakać. Raduje mnie, że nie zawodzi w księżyc, tylko płacze jak normalna kobieta.
Ależ owszem - ma prawo, jak ja mam prawo przewinąć wszelkie płacze czy zawodzenia, podobnie jak retrospekcje dziecięce, które imho najczęściej nie wnoszą wiele
Obejrzałam pierwsze dwa odcinki FMW - nie jestem powalona ani zachwycona, ale pod prasowanie nadało się znakomicie, zwłaszcza że tyle jest już przetłumaczone
Nie podobają mi się szkolne retrospekcje, ale nic to - dam radę by się dowiedzieć co poszło nie tak w życiu głównych, potem może znikną
Bardzo mi się za to podoba relacja głównych - swobodna, bezpardonowa ale i bezwarunkowa gdy trzeba iść drugiemu w sukurs. Tu jestem ciekawa jak się wątek rozwinie. Kochankowie z pracy sympatyczni.
Kfiatek:
- "czemu nie podnosi się" /pyta panna gdy jeszcze-jej-potem-były facet nie odbiera telefonu/
ale generalnie napisy są ok.BeeMeR - Pią 02 Cze, 2017 10:11 W MND Druga mnie zniesmaczyła szantażem-żądaniem, by pan-który-jej-nie-chce został dawcą spermy dla jej dziecka w szpitalu jej ojca, rzecz jasna (lub się z nią przespał, mógł "szczęśliwiec" wybrać ). No to jej wątek będę przewijać
Za to kissu było bardzo ładne - niby z zaskoczenia (dla pana), bo na pokaz dla szpiegującej ciotki, ale przyjęte i oddane jak należy Aragonte - Pią 02 Cze, 2017 11:05 BeeMeR - to uśmiecham się o napisy, bo w nocy obejrzałam dopiero pierwszy odcinek Admete - Pią 02 Cze, 2017 15:18 Mnie FMW pasuje, cieszę się - oby jak najdłużej, bo naprawdę czasem mam ochotę na rom-com. I cieszę się, że nowe sensacje mi się podobają, jutro dodatkowo zaczyna się na OCN Duel. A na dziś mam zaplanowany Circle.Admete - Pią 02 Cze, 2017 20:15 Obejrzałam 3 odcinek Circle. No ciekawe, którym z braci jest detektyw Kim. Mam wrażenie, że najpierw nam podsuną jedno rozwiązanie, a potem dostaniemy drugie EDIT: Circle mi się szalenie podoba, pamięć, tożsamość, poszukiwanie zaginionego brata, obcy, a może tylko ludzie? Takie historie lubię. A na dodatek dobrze zagrane. Fajny jest młody aktor, który gra Woo Jin z roku 2017 i ten starszy, którego znam z Missing Noir M ( detektyw Kim z roku 2037 ). Drugiego brata z naszych czasów też gra sympatyczny aktor, Trzykrotka zna go z Zazdrości. A trzeci młody znany mi jest z Mrs Cop. Dziewczyna ze Smoków bardzo ciekawa i jej postać jest chyba najbardziej tajemnicza. Producentami całości są właśnie scenarzyści od Smoków. Ogląda mi się cudnie
I teraz już wiem, którym z braci jest detektyw Kim, ale nie powiem Trzykrotka - Sob 03 Cze, 2017 09:03 Nie mów, ja to będę oglądać
Na razie kupuję oba nowe seguki, Królową na 7 dni i My Sassy Girl, bo lubię obie panie. Po weekendzie będę oblatywac. Na razie powiem, że FMW 4 ogromnie mi się podobał. Oj, będzie się działo!Admete - Sob 03 Cze, 2017 09:06 Mnie się też czwóreczka FMW bardzo podobała, widzę wyraźne pęknięcia na tabliczce z napisem "Jesteśmy tylko przyjaciółmi." Przy czym myślę, ze dostaniemy też chwilowe rozstanie w którymś momencie. Nie zdziwiłabym się w każdym razie, gdyby scenarzystka tak wymyśliła. Królową sprawdzę, to My Sassy Girl to chyba nie dla mnie? O czym to w ogóle jest? Raczej tak nie na serio?
Spróbuj Circle - a nóż ci się spodoba. Mnie się ten serial kojarzy z produkcjami tego typu z Wielkiej Brytanii, może nie ma wielkiej kasy na scenografię czy efekty, ale zasadniczo nie są one potrzebne. Postacie są ważne i historia.Agn - Sob 03 Cze, 2017 17:24
Trzykrotka napisał/a:
Na razie kupuję oba nowe seguki, Królową na 7 dni i My Sassy Girl, bo lubię obie panie.
Daj znać jak wyszły.
Ja dziś wieczorem machnę sobie 14. odcinek ChT. Miałam wczoraj, ale padłam na oblicze ze zmęczenia.
Trzykrotko, czy w tym tygodniu kończy się nasza drama czy jeszcze nie? BeeMeR - Sob 03 Cze, 2017 18:16
Trzykrotka napisał/a:
Na razie kupuję oba nowe seguki, Królową na 7 dni i My Sassy Girl, bo lubię obie panie. Po weekendzie będę oblatywac
Jako i ja. Na razie wieczorem/rankiem obejrzałam ostatnie SP 15-16, ale drama jest ogromnie przewidywalna - za bardzo. W kwestii mordercy, pomagiera, kissu. Niby próbuje budować nastrój, ale jeśli o mnie idzie nieudolnie, tj. po prostu wiadomo co się stanie 5-10-15 min później albo i w kolejnym odcinku. Szkoda.Agn - Sob 03 Cze, 2017 23:02 Ja jakoś nie umiem przewidywać tej dramy, ale może dlatego, że wyłączam się przy niej idealnie. No i też leci kliszami jedna po drugiej, ale mnie się podoba.
No i JCW ładnie skamerowany, a to mocno podnosi mi wartość oglądałka. Trzykrotka - Sob 03 Cze, 2017 23:16 ChT się kończy, tak. Żal będzie tych weekendów.
Mnie także nie męczy ani nie nudzi przewidywalnosc ani generalna słodycz SP. Jest to dla mnie drama wybitnie wypoczynkowa i zupełnie wystarcza mi przeglądanie się bohaterom.Agn - Sob 03 Cze, 2017 23:58 ChT nr 14 - o matko, ale chłopaki odstawili akcję w latach 30-tych! No ale w tamtych czasach i okolicznościach zdaje się nie było miejsca na półśrodki.
Cordon... szuja i bezjajeczny dziad. Kiedy stanął na murku, to aż warknęłam do Se Ju: "No weź go, kurde, zepchnij!"
Biedny Duszek traci siły. Czy wcześniej było nasłuchiwanie, gdzie jest Se Ju i co mówi? Chyba wcześniej tego nie było.
Niemniej prawdziwy z niego dżentelmen - podarował przyjaciółce Seol randkę. Swoją szosą boska scena - smutna na swój sposób (choć panna ryczała w sposób, którego absolutnie nie cierpię), a potem... bang! Obśmianie. On ją ładnie tuli w ramionach i pociesza, a naookoło ludzie widzą stojącą samotnie i drącą się wniebogłosy babkę. Agn - Nie 04 Cze, 2017 00:23 Trailer Woman of dignity: https://www.youtube.com/watch?v=0GM-gqFFhPI
Mam ogromne oczekiwania względem tej dramy. Dwie takie aktorki mieć na planie... Błagam, dramagnomy, nie spieprzcie tego. Admete - Nie 04 Cze, 2017 04:39 Może być ciekawie. Zaczęłam Siedmiodniową Królową. Wygląda to ciekawie. Będzie chyba trochę historii.