To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Księgarnia pod dwunastką

Admete - Czw 01 Cze, 2017 06:59

Agn są dziś napisy do SP do podzielonego odcinka, jak się taki pojawił, to wiadomo, że i napisy będą odpowiednie. A tam zdaje się małe zaskoczenie, zasadniczo to wątek morderstwa mogłabym oglądać, to główna para mnie nudzi. Jakoś nie czuję między nimi chemii w tej chwili.
Admete - Czw 01 Cze, 2017 07:01

Trzykrotka napisał/a:
Nieustannie się obmacują :mrgreen: i w słowach też są śmiali.

W końcu jest normalnie - mam tylko nadzieję, że pod koniec nie wejdą w tryb - jak się wstydzę ojej. I zaczynają się zastanawiać czym dla siebie są. Na początku czwartego odcinka Dong Man zaczyna dość mocno podkreślać, że nie są rodzeństwem :lol: Zaczynają zauważać, że ona ma ładną cerę, on ma takie duże dłonie ;) Podoba mi się też, ze co do drugiej pary nie ma wątpliwości, że są ze sobą na 100%. Tam problemy będą innego rodzaju. Zaszkodzi im ukrywanie związku w pracy.

BeeMeR - Czw 01 Cze, 2017 07:02

Bo w SP dominuje pleple - np. dziś główna płakusia - sama przewijałam :P
Admete - Czw 01 Cze, 2017 07:09

A w Lookout pani policjantka jest już banitką, dołączyła do grupy vigilantes. Duszka pięknie wygląda w ciemnych i prostych włosach, jej postać nie wychodzi z domu, ale języczek ma ostry. Biedny młodziak-haker ma teraz dwie twarde kobiety, z którymi sobie musi radzić. Plaga jest interesująco pokręcony jako postać, w tle majaczy jeszcze ksiądz, jego przyrodni brat i mam także rycerza na białym koniu czyli praworządnego i uczciwego prokuratora dodatkowo nieszczęśliwie zakochanego w policjantce, więc postać w moim typie ;)
Trzykrotka - Czw 01 Cze, 2017 13:04

Admete napisał/a:
zaczynają się zastanawiać czym dla siebie są. Na początku czwartego odcinka Dong Man zaczyna dość mocno podkreślać, że nie są rodzeństwem :lol:

Bratem i siostrą? Co to to nie jak powiedział pan Knightley Emmie :wink:
Pięknie to było pokazane, to nagłe obudzenie się tej świadomości i bardzo czekam na dalszy ciąg.

Admete - Czw 01 Cze, 2017 13:09

Tez mi się z tym skojarzyło ;) I też czekam, jakkolwiek będziemy musiały przetrzymać pewną ilość dramtoz, oby chociaż były jakoś uzasadnione.
Trzykrotka - Czw 01 Cze, 2017 13:41

Na szczęście drama wprowadza też - dość lekko zarysowany - ale jednak humor. Scena z gołym Dong Manem wyłażącym spod prysznica z arią na ustach i czekającą na niego z tofu Ae Ra, prorokującą, że kolega będzie się okropnie wstydził. No i wstydził się - nie tego, że fałszował, tylko tradycyjnie klatę osłaniał :wink:
Admete - Czw 01 Cze, 2017 14:58

I Ae Ra z pytaniem jakiego balsamu używa ;)
Admete - Czw 01 Cze, 2017 19:55

Jakie porządne pościgi motocyklowo-samochodowe w Lookout - ale to nic dziwnego, serial reżyseruje pan od Two weeks. Dawno już nie oglądałam porządnej sensacji. Polecam, jeśli ktoś lubi - bardzo konkretna akcja, dialogi, postacie i reżyseria. Oby tak dalej. To jeszcze mi Circle zostało z tego tygodnia, ale to już jutro.
Agn - Czw 01 Cze, 2017 22:55

Trzykrotka napisał/a:
Edit: pięknie się rozwija przyjaźń tej trójki e ChT, prawda? Panowie, a raczej jeden Pan i jeden duch są tak podekscytowani obecnością pani pod ich dachem, że spać jej nie dają. Ale gula w gardle rośnie.

Z jakim niepokojem Se Ju pytał, czy aby Duszek nie zniknie po skończeniu książki. I jak wymijająco Duszek odpowiedział. Ech... Będę ryczeć, coś czuję. :(
Admete napisał/a:
Agn są dziś napisy do SP do podzielonego odcinka, jak się taki pojawił, to wiadomo, że i napisy będą odpowiednie. A tam zdaje się małe zaskoczenie, zasadniczo to wątek morderstwa mogłabym oglądać, to główna para mnie nudzi. Jakoś nie czuję między nimi chemii w tej chwili.

Co było do przewidzenia. ;)
Mnie się podoba. Choć lekko przystopowali, ale niemniej powolutku się do siebie zbliżają.
A wątek morderstwa - no czułam, że tak będzie.
Spoiler:
Istny Krzyk się zrobił. :P
Swoją szosą panowie chyba na celownik biorą tylko takich, których najchętniej i zwykły człowiek by zatłukł na śmierć. :mysle:

BeeMeR napisał/a:
w SP dominuje pleple - np. dziś główna płakusia - sama przewijałam :P

A ja nie. Dziewczyna ma złamane serce i ma prawo sobie popłakać. Raduje mnie, że nie zawodzi w księżyc, tylko płacze jak normalna kobieta.

Agn - Pią 02 Cze, 2017 00:44

PS Mundur alert!

BeeMeR - Pią 02 Cze, 2017 10:07

Agn napisał/a:
Dziewczyna ma złamane serce i ma prawo sobie popłakać. Raduje mnie, że nie zawodzi w księżyc, tylko płacze jak normalna kobieta.
Ależ owszem - ma prawo, jak ja mam prawo przewinąć wszelkie płacze czy zawodzenia, podobnie jak retrospekcje dziecięce, które imho najczęściej nie wnoszą wiele :P

Obejrzałam pierwsze dwa odcinki FMW - nie jestem powalona ani zachwycona, ale pod prasowanie nadało się znakomicie, zwłaszcza że tyle jest już przetłumaczone ;)
Nie podobają mi się szkolne retrospekcje, ale nic to - dam radę by się dowiedzieć co poszło nie tak w życiu głównych, potem może znikną :P
Bardzo mi się za to podoba relacja głównych - swobodna, bezpardonowa ale i bezwarunkowa gdy trzeba iść drugiemu w sukurs. Tu jestem ciekawa jak się wątek rozwinie. Kochankowie z pracy sympatyczni.

Kfiatek:
- "czemu nie podnosi się" /pyta panna gdy jeszcze-jej-potem-były facet nie odbiera telefonu/
ale generalnie napisy są ok.

BeeMeR - Pią 02 Cze, 2017 10:11

W MND Druga mnie zniesmaczyła szantażem-żądaniem, by pan-który-jej-nie-chce został dawcą spermy dla jej dziecka w szpitalu jej ojca, rzecz jasna (lub się z nią przespał, mógł "szczęśliwiec" wybrać :confused3: ). No to jej wątek będę przewijać :bejsbol:
Za to kissu było bardzo ładne - niby z zaskoczenia (dla pana), bo na pokaz dla szpiegującej ciotki, ale przyjęte i oddane jak należy :serduszkate:

Aragonte - Pią 02 Cze, 2017 11:05

BeeMeR - to uśmiecham się o napisy, bo w nocy obejrzałam dopiero pierwszy odcinek :kwiatek:
Admete - Pią 02 Cze, 2017 15:18

Mnie FMW pasuje, cieszę się - oby jak najdłużej, bo naprawdę czasem mam ochotę na rom-com. I cieszę się, że nowe sensacje mi się podobają, jutro dodatkowo zaczyna się na OCN Duel. A na dziś mam zaplanowany Circle.
Admete - Pią 02 Cze, 2017 20:15

Obejrzałam 3 odcinek Circle. No ciekawe, którym z braci jest detektyw Kim. Mam wrażenie, że najpierw nam podsuną jedno rozwiązanie, a potem dostaniemy drugie ;) EDIT: Circle mi się szalenie podoba, pamięć, tożsamość, poszukiwanie zaginionego brata, obcy, a może tylko ludzie? Takie historie lubię. A na dodatek dobrze zagrane. Fajny jest młody aktor, który gra Woo Jin z roku 2017 i ten starszy, którego znam z Missing Noir M ( detektyw Kim z roku 2037 ). Drugiego brata z naszych czasów też gra sympatyczny aktor, Trzykrotka zna go z Zazdrości. A trzeci młody znany mi jest z Mrs Cop. Dziewczyna ze Smoków bardzo ciekawa i jej postać jest chyba najbardziej tajemnicza. Producentami całości są właśnie scenarzyści od Smoków. Ogląda mi się cudnie :banan:

I teraz już wiem, którym z braci jest detektyw Kim, ale nie powiem ;)

Trzykrotka - Sob 03 Cze, 2017 09:03

Nie mów, ja to będę oglądać :excited:
Na razie kupuję oba nowe seguki, Królową na 7 dni i My Sassy Girl, bo lubię obie panie. Po weekendzie będę oblatywac. Na razie powiem, że FMW 4 ogromnie mi się podobał. Oj, będzie się działo!

Admete - Sob 03 Cze, 2017 09:06

Mnie się też czwóreczka FMW bardzo podobała, widzę wyraźne pęknięcia na tabliczce z napisem "Jesteśmy tylko przyjaciółmi." ;) Przy czym myślę, ze dostaniemy też chwilowe rozstanie w którymś momencie. Nie zdziwiłabym się w każdym razie, gdyby scenarzystka tak wymyśliła. Królową sprawdzę, to My Sassy Girl to chyba nie dla mnie? O czym to w ogóle jest? Raczej tak nie na serio?
Spróbuj Circle - a nóż ci się spodoba. Mnie się ten serial kojarzy z produkcjami tego typu z Wielkiej Brytanii, może nie ma wielkiej kasy na scenografię czy efekty, ale zasadniczo nie są one potrzebne. Postacie są ważne i historia.

Agn - Sob 03 Cze, 2017 17:24

Trzykrotka napisał/a:
Na razie kupuję oba nowe seguki, Królową na 7 dni i My Sassy Girl, bo lubię obie panie.

Daj znać jak wyszły.

Ja dziś wieczorem machnę sobie 14. odcinek ChT. Miałam wczoraj, ale padłam na oblicze ze zmęczenia.
Trzykrotko, czy w tym tygodniu kończy się nasza drama czy jeszcze nie? :mysle:

BeeMeR - Sob 03 Cze, 2017 18:16

Trzykrotka napisał/a:
Na razie kupuję oba nowe seguki, Królową na 7 dni i My Sassy Girl, bo lubię obie panie. Po weekendzie będę oblatywac
Jako i ja. Na razie wieczorem/rankiem obejrzałam ostatnie SP 15-16, ale drama jest ogromnie przewidywalna - za bardzo. W kwestii mordercy, pomagiera, kissu. Niby próbuje budować nastrój, ale jeśli o mnie idzie nieudolnie, tj. po prostu wiadomo co się stanie 5-10-15 min później albo i w kolejnym odcinku. Szkoda.
Agn - Sob 03 Cze, 2017 23:02

Ja jakoś nie umiem przewidywać tej dramy, ale może dlatego, że wyłączam się przy niej idealnie. No i też leci kliszami jedna po drugiej, ale mnie się podoba. :mrgreen:
No i JCW ładnie skamerowany, a to mocno podnosi mi wartość oglądałka. ;)

Trzykrotka - Sob 03 Cze, 2017 23:16

ChT się kończy, tak. Żal będzie tych weekendów.
Mnie także nie męczy ani nie nudzi przewidywalnosc ani generalna słodycz SP. Jest to dla mnie drama wybitnie wypoczynkowa i zupełnie wystarcza mi przeglądanie się bohaterom.

Agn - Sob 03 Cze, 2017 23:58

ChT nr 14 - o matko, ale chłopaki odstawili akcję w latach 30-tych! :shock: No ale w tamtych czasach i okolicznościach zdaje się nie było miejsca na półśrodki.
Cordon... szuja i bezjajeczny dziad. Kiedy stanął na murku, to aż warknęłam do Se Ju: "No weź go, kurde, zepchnij!"
Biedny Duszek traci siły. Czy wcześniej było nasłuchiwanie, gdzie jest Se Ju i co mówi? Chyba wcześniej tego nie było. :mysle:
Niemniej prawdziwy z niego dżentelmen - podarował przyjaciółce Seol randkę. Swoją szosą boska scena - smutna na swój sposób (choć panna ryczała w sposób, którego absolutnie nie cierpię), a potem... bang! Obśmianie. On ją ładnie tuli w ramionach i pociesza, a naookoło ludzie widzą stojącą samotnie i drącą się wniebogłosy babkę. :lol:

Agn - Nie 04 Cze, 2017 00:23

Trailer Woman of dignity: https://www.youtube.com/watch?v=0GM-gqFFhPI
Mam ogromne oczekiwania względem tej dramy. Dwie takie aktorki mieć na planie... Błagam, dramagnomy, nie spieprzcie tego. :trzyma_kciuki:

Admete - Nie 04 Cze, 2017 04:39

Może być ciekawie. Zaczęłam Siedmiodniową Królową. Wygląda to ciekawie. Będzie chyba trochę historii.