To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku

Anaru - Wto 26 Sie, 2014 00:40

Agn napisał/a:
Ja jutro zamierzam liznąć drugi odcinek.

Aragonte napisał/a:
Czy ktoś poza mną oglądał ten odcinek?

Ja mam zamiar jak będzie po naszemu ;)

Admete napisał/a:
Zachęciłam was odrobinę?

Solidna odrobinę :excited:

zooshe - Wto 26 Sie, 2014 07:08

Aragonte napisał/a:

I oglądam dalej :) Szkoda, że będzie tylko 12 odcinków.

Ale planowanych jest 3 sezony, więc odcinków odcinków będzie 38. :wink:

Aragonte napisał/a:

Ja poczekam na napisy.

Admete - Wto 26 Sie, 2014 07:13

Cytat:

Nie dałam rady, jakoś nie bardzo się czułam. Może dziś się uda, bo dzień deszczowy. Zatęskniło mi się za City Hunterem i za Anthonym...

City Hunter

https://www.youtube.com/watch?v=Nzp5bKiG18c

Aragonte - Wto 26 Sie, 2014 10:32

zooshe napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Ja poczekam na napisy.

Znaczy się na polskie? Ja zadowoliłam się angielskim sosem :)
Pierwsza drama, o której słyszę, że mają być kolejne sezony :shock:

Trzykrotka - Wto 26 Sie, 2014 10:35

Admete napisał/a:

City Hunter
https://www.youtube.com/watch?v=Nzp5bKiG18c

Strasznie stęskniłam się za LMH. To jeden z tych aktorów, na których uwielbiam patrzeć. Wiecie, jak to jest, kiedy w trakcie dramy twarz aktora znasz już tak na wylot, że niczym cię nie zaskakuje, ani nie cieszy. Na Siwona, LMH, jeszcze kilku panów i pań, mogę patrzeć bez zmęczenia, a wręcz z progresivum (jadąc wczoraj z Gdańska dfo Krakowa ekspresem uczyłam się gramatyki hindi :mrgreen: ). Jaka szkoda, że żeby sobie zrobić powtórkę z CH czy Faith, musiałabym chyba dostać rentę, półroczne L4 albo bogatego sponsora, żeby nie tracić czasu na pracę :roll:

Agn - Wto 26 Sie, 2014 10:56

Admete napisał/a:
Obrazek poglądowy w sprawie kąpieli ;)

Fiu fiu fiu!
O, ten drugi z PT! ;)
Admete napisał/a:
Obrazek pod tytułem nie mamy kasy na koszule ;)

I oby jej nigdy nie miał. Zgrabna ta klata. :D
Admete napisał/a:
I jeszcze jeden - nie ma kto uszyć tych koszul ;)

Wredne baby. Ale popieram ich nieszycie. :twisted:
Admete napisał/a:
Zachęciłam was odrobinę? ;)

Tak ciut-ciut. ;)
Zooshe napisał/a:
Zamordowałam ziemniaki na obiadokolację, mam chwilę wytchnienia zanim je pożrę. :mrgreen:

Morderczyni! I do tego smoczyca! ;)
Zooshe napisał/a:
Czy pisałam już jak bardzo bardzo lubię It' Ok. :mrgreen:

A chyba ci się kiedyś wymsknęło... tak z 15 razy. Ale ja tam lubię twoje zachwyty, może być więc drugie tyle. :D
Aragonte napisał/a:
Szkoda, że będzie tylko 12 odcinków.

Z drugiej strony jeśli mieliby to niepotrzebnie rozwlec na 20, to może i lepiej? :)
Zooshe napisał/a:
Ale planowanych jest 3 sezony, więc odcinków odcinków będzie 38. :wink:

3 sezony? Serio?! W koreańskim świecie??? :shock:
Admete napisał/a:
Zatęskniło mi się za City Hunterem i za Anthonym...

Mhmmm wiem co czujesz. ^^
Trzykrotka napisał/a:
Strasznie stęskniłam się za LMH.

Mnie to mówisz? :( No kręci niby ten film, sierpień się kończy, premierę zapowiedzieli na jesień, a tu nawet pół trailera ani fotki (znaczy się fotki ze 2 były, ale nie z tym panem, który mnie akurat najbardziej interesuje). Póki co LMH reklamuje jak nie motorki, to dżinsy.
Też mogę na niego patrzeć bez końca. ^^

Sprowokowałaś mnie... Mam nadzieję, że zacne damy mi to wybaczą. :kwiatek:

Dorzucę behind the scenes, taka jestem miła. :mrgreen:

:serce: :serce: :serce:

Trzykrotka - Wto 26 Sie, 2014 11:01

Agn napisał/a:

Dorzucę behind the scenes, taka jestem miła. :mrgreen:

:serduszkate: Chyba ładniejsze niż sama sesja

Dorzucę ładnych chłopaków w brzydkich ciuchach

Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:05

Pamiętam, że gdzieś się ktoś przyczepił do tego szalika, że okropny. A mnie się podoba. :rumieniec:
A LMH sweterek ma do szybkiego zdarcia. Choć i tak jest ładniejszy niż inne jego, erm, wyjściowe ciuszki w Heirsach.

Trzykrotka - Wto 26 Sie, 2014 11:10

Oj tak, do zdarcia bez czekania na wejście za parawanik :lol: Natomiast skórzany Woo Bin jest do wzięcia z dobrodziejstwem inwentarza. Jakie ma fajne glany :serduszkate:
Za Woo Binem też się stęskniłam.

A w ogóle, to obrażam się na speców od castingu.Miałam już nie zasysać kolejnej dramy rom-kom, ale okazało się, że nie dość, że na dramabeans skaczą z zachwytu, jest w niej mój Sweet Potato... I zasysam. I ustawiam w długiej kolejce w oczekiwaniu na tę rentę :cry2:

Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:12

Trzykrotka napisał/a:
j tak, do zdarcia bez czekania na wejście za parawanik :lol:

Spodnie zresztą też... Do dziś nie rozumiem, co komu strzeliło do łba, by kazać mu to nosić. :?

Trzykrotka - Wto 26 Sie, 2014 11:14

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
j tak, do zdarcia bez czekania na wejście za parawanik :lol:

Spodnie zresztą też... Do dziś nie rozumiem, co komu strzeliło do łba, by kazać mu to nosić. :?

Najgorzej, że razem z tym swetrem. Nie pasuje jedno do drugiego, a w tych workowatych portkach zgrabny LMH wygląda jak własny dziadek. Z obwisłym tyłkiem :bejsbol:

Mniam, te reklamowane dżinsy to inna historia :serduszkate: Chłopak wygląda na tych zdjęciach na własnego donsenga :serduszkate:

Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:16

Więc gwoli zaznaczenia, w jakim jest wieku... khem... :twisted:
BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 11:17

Admete napisał/a:
Nie dałam rady, jakoś nie bardzo się czułam.
Współczuję - ja się ostatnio w ogóle fatalnie czuję :(
Sypie się człowiek, nie ma co :(

Bodyguard odc.5

Już niedługo przestanę Was zamęczać doniesieniami z placu boju, jeszcze o tym odcinku pofaflunię na pewno, bo tu zawiązuje się akcja ochroniarska :mrgreen:

Poznajemy szefa naszych ochroniarzy: :mrgreen: (no i pracodawcę też, ale to mniejsza :P ). Bohater z szefem (byłym ochroniarzem prezydenckim) poznają się w windzie, obserwują jakby skądś znali (np. z film Zakochany Duch sprzed 5 lat :lol: ) po czym przeżywają chwile grozy gdy winda znienacka ciemnieje i się zatrzymuje - co ewidentnie wskazuje na traumę z dzieciństwa jednego z nich - czymże byłaby drama bez takiej traumy :rotfl:

Bohater bawi się nowymi zabawkami jakby miał 13 a nie niemal 30 last :lol: No ale niektórzy chłopcy się nie starzeją ;) dostaje od panny kolejne bęcki na macie (i nic dziwnego, skoro ona w tym siedzi od lat, a on dopiero zaczyna), aż miło patrzeć jak ona nim rzuca :lol: (właściwie chwilami widać też twarz kogoś innego ;) ) w efekcie on ją zaprasza na obiad.

Druga panna śliczna jak laleczka wyczekuje za nim po nocy tam, gdzie się spotkali i dostaje prywatne lekcje boxingu na dachu :mrgreen:

I trzeciej pannie wpada w oko - rozpieszczonej siostrzyczce pracodawcy - modelce na topie - ale jest wobec niej wyjątkowo bezceremonialny gdy ta chce być traktowana jak królewna.

Na deser Tatuś bohatera, skromny jak mało kto ;)

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 11:22

Trzykrotka napisał/a:
:serduszkate: Chyba ładniejsze niż sama sesja
Też tak uważam :serce:

Trzykrotka napisał/a:
Natomiast skórzany Woo Bin jest do wzięcia z dobrodziejstwem inwentarza. Jakie ma fajne glany :serduszkate:
Za Woo Binem też się stęskniłam.
On miał jakiś wypadek na planie :mysle:
http://www.dramafever.com...injured-on-set/
Mam nadzieję, że szybko się wyliże :trzyma_kciuki:

Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:27

BeeMeR napisał/a:
Już niedługo przestanę Was zamęczać doniesieniami z placu boju

Eeeeeej! Chcesz mnie pozbawić tej radochy? :(
BeeMeR napisał/a:
aż miło patrzeć jak ona nim rzuca :lol: (właściwie chwilami widać też twarz kogoś innego ;) ) w efekcie on ją zaprasza na obiad.

Widać go to kręci. Dobry podryw - zwyobracać faceta na macie. :lol:
BeeMeR napisał/a:
Też tak uważam :serce:

Ja z sesji właściwiej nieodmiennie doceniam ponętnie rozpięte guziczki u góry. :rumieniec:

Trzykrotka - Wto 26 Sie, 2014 11:27

O, Bodyguard też czeka w kolejce :roll:

Cieszę się - jako poniekąd odkrywczyni :mrgreen: że Arang wraz z jej Szeryfem i przyległościami znaleźli ciepłe miejsce w sercu nie tylko Admete, ale Aragonte. Bardzo przyjemnie oglądało mi się te dramę; pamiętam, że w jakiejś świątecznej przerwie łyknęłyśmy ja z Gosią niemal jednym chapnięciem. Nasz pierwszy raz z Lee Jun Ki :serduszkate: i trzeci z Shin Min Ah. To jedna z tych osób, na które też patrzę bez śladu zmęczenia. A po Arang nie zagrała w żadnej dramie. Za to reklamuje Giordano wraz z Masterem - Ji Subem

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 11:40

Agn napisał/a:
Eeeeeej! Chcesz mnie pozbawić tej radochy? :(
Myślałam, że przynudzam :ops1:

Agn napisał/a:
Dobry podryw - zwyobracać faceta na macie. :lol:
Na CH też działało, nie? :mrgreen:
Na razie to chyba on ją traktuje jak chłopczycę (bo np. ona mu daje dobre rady odnośnie prysznica czy muskulatury :lol: ) a sympatię kieruje do arbuzowej panny. Ale czułe spojrzenia rzuca na wiadomy plakat i wspomina rozmowy więc chyba się to wszystko pozmienia ;)
Tu jeszcze do kompletu siostrzyczka bohatera - dobrze że blond, bo przynajmniej mi się nie myli :P

Admete - Wto 26 Sie, 2014 11:52

Zachwycam się drugim odcinkiem Muszkieterów - oni są idealni, no wypisz wymaluj D'Artagnan i reszta :) Ale to się nie ma co dziwić serial jest robiony przez wypróbowany zespół reżyser i scenarzystka zrobili razem Nine i Queen In Hyun's Man. Obie dramy nieźle pomyślane i dobrze zrobione. Aragonte to jest produkcja ichniejszej kablówki i oni czasem robią więcej niż jeden sezon. Podobało mi się pokazanie przeszłości Aramisa i Portosa ( chyba będę tak o nich pisać, bo prościej ;) ), a jak Park Dal-Hyang ppoędził bez namysłu za napastnikami i krzyknął "Zadarliście z niewłaściwą osobą!" - to stwierdziłam D'Artagnan pełną gębą :D Aktorka grająca Milady grała też w Koszmicie i w Empress Ki.
Agn - Wto 26 Sie, 2014 11:52

BeeMeR napisał/a:
Myślałam, że przynudzam :ops1:

*bierze zamach poduszką* Jeszcze jakieś głupie myśli? :P
Swoją szosą cocojumbo 4 pierwsze odc. - sama mam chęć skosztować tej potrawy. :D
Cytat:
Na CH też działało, nie? :mrgreen:

No ba! Z tym że on się dawał i zgrywał dwie lewe nogi, ale nieważne - podziałało. :D

Agn - Wto 26 Sie, 2014 12:02

Tak przy okazji - przy wczorajszym seansie Libera me dostrzegłam, że główny strażak:
a) bardzo mi się podoba
b) jest mi podejrzanie znajomy
I za nic nie mogłam sobie przypomnieć, gdzie gościa widziałam. Wreszcie mnie olśniło!
Choi Min Soo: ( http://asianwiki.com/Choi_Min-Soo ) miał bardzo porządne cameo w Faith!

BeeMeR - Wto 26 Sie, 2014 12:04

Admete napisał/a:
Zachwycam się drugim odcinkiem Muszkieterów - oni są idealni, no wypisz wymaluj D'Artagnan i reszta :)
Oni mi się już spodobali w pierwszym odcinku, ale cieszę się, że drugi też jest dobry - obejrzę po naszemu :mrgreen:

Agn napisał/a:
No ba! Z tym że on się dawał i zgrywał dwie lewe nogi, ale nieważne - podziałało. :D
Temu chyba weszło na ambicję ("kobieta mnie bije" ;) ) i ćwiczy zawzięcie na siłowni (wiecie, zgrabne brzuszki, takie jakie demonstrował kiedyś jako trener na filmiku ;) ), ogląda rany i muskulaturę do lustra i takie tam - ufam, że jak się wyćwiczy to i pannie da radę - a co najmniej będzie równorzędnym partnerem :mrgreen:

Aaa, nawiasem - faktycznie są inne klapki do łazienki :shock:
Bardzo mi się podobają takie szczegóły zwykłego życia, które tu bardzo wyraźnie widać, a w dramach "glamour" jakie teraz powstają niekoniecznie.

Aragonte - Wto 26 Sie, 2014 12:12

Admete napisał/a:
Zachwycam się drugim odcinkiem Muszkieterów - oni są idealni, no wypisz wymaluj D'Artagnan i reszta :)

Prawda? :mrgreen: Atos-książę staje się angstowy, Aramis ujawnił się jako mnich, a Portos jest żonaty ze swoją okropną "prokuratorową" :-P Miałam mnóstwo radości podczas oglądania tego odcinka :D

Trzykrotko, możesz się jak najbardziej cieszyć ze swego odkrycia, Arang
wyjątkowo mi się spodobała :serce:

Admete - Wto 26 Sie, 2014 12:16

BeeMeR napisał/a:
Aaa, nawiasem - faktycznie są inne klapki do łazienki :shock:

He, he ;) Mówiłam ;) Ja to akurat z Japonii wiem, Batorowa o tym pisała.

Aragonte ten z okiem zasłoniętym to może będzie odpowiednik Rocheforta?

Aragonte - Wto 26 Sie, 2014 12:26

Myślę, że tak, już pisałam, że Rochefort się pojawił :wink: Bliznę też ma, jak trzeba :-P
Admete - Wto 26 Sie, 2014 12:29

To jeszcze Planchet musi być ;) Widziałam na stronie serialu fotkę gościa, który by pasował na sługę. Ma imię Pan-Shwe, więc może dobrze kombinuję ;) Król Injo taki trochę szekspiroswki - nocne koszmary, rozchwianie. Oblężenie twierdzy też będzie, bo tam coś takiego w koreańskiej historii tego okresu jest. Tylko zakończenie gorsze...