To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)

BeeMeR - Nie 06 Kwi, 2014 15:46

Samoloty - bardzo sympatyczna baja - polecam.

Anaru - Nie 06 Kwi, 2014 18:47

Zaczęłyśmy oglądać Frozen. Piękna bajka. :serce:

Śliczna kreska, żywe postacie, ale nie takie irytujące wrzaskuny jak to ostatnio w kreskówkach się najczęściej zdarza, naprawdę dobre dialogi, bardzo dobry dubbing (sprzedawca z góralskim akcentem jest po prostu miodzio :mrgreen: ). Jesteśmy na razie w pierwszej połowie, jeszcze nam zostało około godziny, ale już widzę, że mi się podoba. Ostatnio tak mi się podobali Zaplątani i Merida. :-D

No nic, zobaczymy jak będzie dalej. :excited:

BeeMeR - Nie 06 Kwi, 2014 18:51

Merida szła dzisiaj na polszmacie, poszatkowana reklamami niemiłosiernie :zalamka: - oglądalim i tak :mrgreen:
Anaru - Nie 06 Kwi, 2014 19:17

Wolałabym na kompie obejrzeć, zwłaszcza, że chyba masz ;)
Jotka - Nie 06 Kwi, 2014 19:56

Kasia ma większość bajek na dvd ale jak leci w telewizorze obowiazkowo ogląda :mrgreen:
RaczejRozwazna - Nie 20 Kwi, 2014 13:43

Anaru napisał/a:
Zaczęłyśmy oglądać Frozen. Piękna bajka. :serce:

Śliczna kreska, żywe postacie, ale nie takie irytujące wrzaskuny jak to ostatnio w kreskówkach się najczęściej zdarza, naprawdę dobre dialogi, bardzo dobry dubbing (sprzedawca z góralskim akcentem jest po prostu miodzio :mrgreen: ). Jesteśmy na razie w pierwszej połowie, jeszcze nam zostało około godziny, ale już widzę, że mi się podoba. Ostatnio tak mi się podobali Zaplątani i Merida. :-D

No nic, zobaczymy jak będzie dalej. :excited:

Frozen piekne. Oglądałm z siostrą - wpadałyśmy szybko w role:) Wpadłam też ostatnio na to, że przyjemnie uczy się języka tłumacząc piosenki, np. take "Let it go" :-D

Admete - Nie 20 Kwi, 2014 14:25

Moje bratanice uwielbiają ten film i znają piosenki na pamięć. Odgrywają sceny z filmu ;)
Anaru - Nie 20 Kwi, 2014 15:31

My oglądałyśmy z dubbingiem ;) , ale faktycznie piosenki chwytliwe. :mrgreen:
Admete - Nie 20 Kwi, 2014 19:10

Mnie jedno oglądanie wystarczy. Mimo ładnych piosenek i animacji, to jednak film jest tak na raz. Inaczej niż Zaplątani.
Anaru - Czw 24 Kwi, 2014 23:47

Bohaterki kreskówek nieco inaczej ;)
http://en.rocketnews24.co...ter-perfection/

Trzykrotka - Sob 26 Kwi, 2014 00:32

Obejrzałan dziś Kota w Butach i jestem zakochana :-D Nie w akcji, bo taka sobie - tylko w Puszku - Okruszku.
Ach, jaki on cudny, a jak tańczy! I następnym razem obejrzę bez dubbingu - Banderas i Hayek - to muszę też usłyszeć.
Animacja chyba najlepsza, jaką mamy z zachodnim świecie. Widziałam kiedyś japońską anime (nie wiem, jaki tytuł, bo pokazano mi tylko dla pokazania możliwości animacji) przy której Kot w Butach może się schować, ale to, co było, było przepiękne. Świetnie uchwycony klimat amerykańsko - meksykańskiego pogranicza (Zorro w futrze, normalnie :wink: ), a ktoś, kto to robił doskonale zna sie na kotach. Wiem, bo dwa takie potwory towarzyszyły mi przed ekranem :lol:
Bardzo udany wieczór :oklaski:

Aragonte - Sob 14 Cze, 2014 21:32

A ja właśnie oglądam w TVN "Jak wytresować smoka" - jakoś wcześniej nie miałam okazji.
Śliczna bajka :D

BeeMeR - Sob 14 Cze, 2014 21:38

Aragonte napisał/a:
"Jak wytresować smoka" - jakoś wcześniej nie miałam okazji.
Śliczna bajka :D
Też ją lubię :serce:
Anaru - Sob 14 Cze, 2014 23:16

Też oglądaliśmy :serce: , w przerwach przeskakując na mecz ;) .
RaczejRozwazna - Pon 16 Cze, 2014 17:43

A ktoś może był już na dwójce? Bardzo jestem ciekawa, czy będzie trzymała poziom.
Anaru - Pon 16 Cze, 2014 19:31

Trafiłam tylko na jakies odcinki serialu i rysunkowo trzymały poziom, ale było o wiele bardziej wrzaskliwie.
BeeMeR - Pon 16 Cze, 2014 19:58

Anaru napisał/a:
Trafiłam tylko na jakies odcinki serialu i rysunkowo trzymały poziom, ale było o wiele bardziej wrzaskliwie.
takież jest i moje zdanie
RaczejRozwazna - Śro 09 Lip, 2014 21:58

Byłam w końcu na "jak wytresować smoka 2" i odobało mi się, bardzo, bardzo! Chyba pójdę raz jeszcze (postepujące zdziecinnienie trwa :wink: ) Dużo więcej akcji niż w 1-szej częsci, nowe postaci, zapierajce dech ewolucje i łezkę tez można uronic. Bardzo polecam!
Anaru - Czw 10 Lip, 2014 10:29

Dobrze wiedzieć, że nie skisili jak to często bywa przy kolejnych częściach. To trzeba się będzie za tym obejrzeć ;)
Aragonte - Pon 14 Lip, 2014 23:56

RaczejRozwazna napisał/a:
Byłam w końcu na "jak wytresować smoka 2" i odobało mi się, bardzo, bardzo! Chyba pójdę raz jeszcze (postepujące zdziecinnienie trwa :wink: ) Dużo więcej akcji niż w 1-szej częsci, nowe postaci, zapierajce dech ewolucje i łezkę tez można uronic. Bardzo polecam!

Też byłam! I bardzo mi się podobało :love_shower: Chętnie się wybiorę jeszcze raz, i DVD nabędę, a jakże :D

Szczerbatek jest absolutnie uroczy :serduszkate: :serduszkate:

Loana - Pon 21 Lip, 2014 01:03

Ja obejrzałam wczoraj jedynkę znowu i trailer z MEGA spojlerami do dwójki. Mus iść :P
Anaru - Pon 21 Lip, 2014 23:19

Hollywoodzka wersja Disneya - aktorki w roli księżniczek Disneya ;)
http://kobieta.onet.pl/dz...k-disneya/zzn9j

Niektórych kompletnie nie kojarzę. :wink:

RaczejRozwazna - Wto 22 Lip, 2014 14:30

A ja wyszukuję co lepsze fragmenty ze Szczerbatkiem (i nie tylko).
Spoiler:
Scena "wybudzania" jest cudna, podobnie jak taniec Stoicka i Valki. I wielkim sentymentem zapałałam do smoka tego kowala, Pyskacza :-D I jeszcze świetna Szpadka. Naprawdę ten film roi się od "smaczków".

RaczejRozwazna - Pią 25 Lip, 2014 17:43

A ja dalej w tych klimatach - zaczęłam oglądać serial "Jeźdźcy smoków" :rumieniec: Serial jak serial, ma lepsze i gorsze momenty, ale są też perełki np. 7 odcinek sezonu 1 - w którym Stoick uczy się latać na Szczerbatku a następnie wybiera i oswaja swojego smoka :rotfl: Wspaniałe.
A przy okazji odcinek stanowi ładne studium relacji syna i ojca. :-)

Aragonte - Nie 27 Lip, 2014 19:30

Khem, dołączyłam do Ciebie w zdziecinnieniu :wink:
Osiem odcinków serialu obejrzane :) W siódmym było mi żal wymęczonego przez Stoicka Szczerbatka - dobrze, że znalazł sobie swojego własnego smoka :-P