To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Warszawie - 12 maja 2007

Caitriona - Sob 28 Kwi, 2007 19:21

Gosia napisał/a:
Jedzonko troche "na wiejsko" jak to oberża

No faktycznie tak ciutkę swojsko w tej knajpie, ale ja lubię takie klimaty, stąd z resztą była moja propozycja Podwala 25, a jak to nie wypaliło C. K. Oberży właśnie ;) - mam nadzieję, ze dobrze się tam będziecie czuły i miło spędzimy czas :grin:

Kaziuta - Sob 28 Kwi, 2007 20:08

Dziewczynki jesteście genialne.
Dzieki za wszystkie starania. Knajpeczka i menuu wyglądają bardzo zachęcająco i na dodatejk jest w centrum miasta. :kwiatek:

Marija - Sob 28 Kwi, 2007 20:10

Ja sobie na planiku miasta sprawdzałam, i Dworzec Centralny, i Rotunda, i knajpka jak na Warszawę prawie w jednym miejscu. Chyba że ja się nie znam :oops: ?
Harry_the_Cat - Sob 28 Kwi, 2007 20:12

Knajpka jest bardzo blisko Rotundy, tyle że my wcześniej Łazienki planujemy, czyż nie? ;)
Kaziuta - Sob 28 Kwi, 2007 20:13

A czy jest jakaś alternatywa gdyby padał deszcz? W Łazienkach byłoby jednak troche mokro.
Marija - Sob 28 Kwi, 2007 20:13

Harry_the_Cat napisał/a:
Knajpka jest bardzo blisko Rotundy, tyle że my wcześniej Łazienki planujemy, czyż nie? ;)
Zaliż coś mówię? tylko tyle, że adidasy trzeba wdziać :mrgreen: .
Harry_the_Cat - Sob 28 Kwi, 2007 20:16

Kaziuta napisał/a:
A czy jest jakaś alternatywa gdyby padał deszcz? W Łazienkach byłoby jednak troche mokro.

Tak, nawet nam to przyszło do głowy... A raczej Caitrionie, ale ogólnie zaczełyśmy chichotać i sprawy nie omówiłyśmy.... :roll:

Admete - Sob 28 Kwi, 2007 21:03

Że sie tak wtrącę ;-) - będziecie w Warszawie i pójdziecie do CK Oberży - prawie jak w Krakowie ;-) Podobaja mi się te salki z takim prostym wystrojem.
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 00:24

wprawdzie w menu piffka nie podali, ale bęzie z całą pewnością. A i klimat i do pifka i do kawy będzie akuratny.
Genialnie to wybrałyście :D Naprawde bardzo mi się podoba :banan: :banan: :banan:

malmik - Nie 29 Kwi, 2007 08:21

AineNiRigani napisał/a:
wprawdzie w menu piffka nie podali, ale bęzie z całą pewnością.

Spoko, wszędzie wiszą obrazki ze Szwejkiem.... :wink:

Matylda - Nie 29 Kwi, 2007 09:01

AineNiRigani napisał/a:
wprawdzie w menu piffka nie podali, ale bęzie z całą pewnością. A i klimat i do pifka i do kawy będzie akuratny.
:banan:

Tylko czy ja zdążę na pociąg powrotny?? :? ??:

Marija - Nie 29 Kwi, 2007 14:27

Matylda napisał/a:
Tylko czy ja zdążę na pociąg powrotny?? :? ??:
Właśnie, na ile godzin ta biesiada? :cool: Trzeba powrót zaklepywać.
Harry_the_Cat - Nie 29 Kwi, 2007 14:37

Pytałyśmy o godzinowe Wasze możliwości, ale wolałyście gadać o pumyksach ;)

Na około 3 godziny.

Marija - Nie 29 Kwi, 2007 14:41

To super :banan: . Tak właśnie myślałam, Morgana z limuzyną na 18.15 zamawiać :mrgreen: . (Pumyksy ważne są w kontekście biesiady)
Matylda - Nie 29 Kwi, 2007 17:11

A daleko jest z tej oberży na Centralny???
Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 19:11

ja wiem, ze to pozornie nie na temat, ale byłam dzisiaj w Kraku z bratową i wpadłam do Siesty na szarlotkę. Siedzę sobie, a tam leci jak na zamowienie Mrs Jones. No nie ma bata, skojarzenie akuratne.
Baaaardzo cieplutko o Was myślałam :D

Harry_the_Cat - Nie 29 Kwi, 2007 19:15

Nie na temat?

Ja w OGÓLE nie mam pojęcia o czym mówisz.... :roll:

Marija - Nie 29 Kwi, 2007 22:42

Myślałam, że wątek o pumeksach został dawno wycięty, Aine się słusznie odgrażała :oops: .
Czy spotykamy się pod Rotundą, czy mam chodzić po Centralnym z "Perswazjami" w ręku, aż mnie zgarną za handel książkami bez zezwolenia?

Aragonte - Nie 29 Kwi, 2007 22:46

Matylda napisał/a:
A daleko jest z tej oberży na Centralny???

Jeden przystanek tramwajem. Pięć minut spacerkiem :smile:

Aragonte - Nie 29 Kwi, 2007 22:47

Harry_the_Cat napisał/a:
Nie na temat?

Ja w OGÓLE nie mam pojęcia o czym mówisz.... :roll:

Aine chyba chodziło ogółem o spotkania forumowe... Tak myślę przynajmniej :wink:
Bo chyba nie kojarzymy Ci się z szarlotką, Aine? :twisted:

Aragonte - Nie 29 Kwi, 2007 22:49

Marija napisał/a:
Czy spotykamy się pod Rotundą, czy mam chodzić po Centralnym z "Perswazjami" w ręku, aż mnie zgarną za handel książkami bez zezwolenia?

Marija, Rotunda jest aktualna :smile: Na pewno nas zauważysz i usłyszysz :wink:

Anonymous - Nie 29 Kwi, 2007 22:53

Ja już już miałam nadzieję, że się wybiorę, na 12 do stolicy, a tutaj bach mam egzamin :cry2:
Życie jest niepsrawiedliwe wiecie?

Marija - Nie 29 Kwi, 2007 22:57

Aragonte napisał/a:
Marija, Rotunda jest aktualna :smile: Na pewno nas zauważysz i usłyszysz :wink:
Zobaczymy, czy się postaracie, bo ja krótkowidz jestem :wink: . Transparent ma być DUŻY.
Dione - Pon 30 Kwi, 2007 10:44

Kochanieńkie, a powiedzcie mi: O której?
Harry_the_Cat - Pon 30 Kwi, 2007 10:56

No była mowa o 11....