Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
BeeMeR - Wto 01 Cze, 2021 22:15
14 odcinek Prison był potwornie nudny...
Romans główny ubili... Taki se był, ale był, całowali się co chwilę - ale po rozstaniu zgadać się wreszcie i nie spotkać wcale? To mnie przerosło....
Z tyłka wzięty problem nagłego nietrafiania do celu i pseudo psychoterapia to zupełnie nietrafiony pomysł. Trochę to mogłoby być krótsze
BeeMeR - Wto 01 Cze, 2021 23:41
15.odcinek znacznie lepszy, ćpunek wyszedł, Misio będzie następny. Córki się domyśliłam,ale dobrze jest wygrany ten motyw.
Jutro finał.
Trzykrotka - Śro 02 Cze, 2021 06:46
Taa, wyszedł
BeeMeR - Śro 02 Cze, 2021 07:36
No cóż, historia lubi się powtarzać....
Admete - Śro 02 Cze, 2021 08:29
Drugi teaser dramy You are my spring:
https://www.youtube.com/w...wW7QbTA8ao&t=4s
Obejrzałam wczoraj drugi odcinek Navilliery - jestem fanką Haraboji - cudny jest
Trzykrotka - Śro 02 Cze, 2021 09:18
| BeeMeR napisał/a: | | No cóż, historia lubi się powtarzać.... |
Ale to było tak okropnie niesprawiedliwe. On jeden jedyny wpadł z pułapkę zastawioną przez gangsterów z więzienia i już praktycznie nie ma dla niego ratunku. Ci rodzice czekający, ten chłopak. Żel mi go było.
| Admete napisał/a: |
Obejrzałam wczoraj drugi odcinek Navilliery - jestem fanką Haraboji - cudny jest |
Skończyłam wczoraj niespodziewanie Move To Heaven. Drama ma tylko 10 odcinków! Bardzo pozytywna, bardzo ciepła i szczerze ją polecam
Będę mogła zacząć Navillerę.
Wczoraj NF podpowiedział mi też Kroniki Arthadalu (może teraz pójdzie mi lżej, bo jakoś nie mogłam na razie wyjść poza 3 odcinek) i jakiś reality show z Małpą.
Admete - Śro 02 Cze, 2021 09:57
To reality show jest podobno całkiem sympatyczne.
Loana - Śro 02 Cze, 2021 10:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Skończyłam wczoraj niespodziewanie Move To Heaven. Drama ma tylko 10 odcinków! Bardzo pozytywna, bardzo ciepła i szczerze ją polecam |
Ooo, brzmi dobrze Zapiszę sobię na listę.
Jestem na 12 odcinku SKKS - trochę przewijam, zwłaszcza te polityczne rzeczy, bo nie do konca łapię, o co chodzi. Będe musiała kiedyś doczytać, czym oni się tak ekscytują. Ogólnie mówiąc zaczynam zauważać, jak mocno tłumaczenie kuleje na takich filmach. Puściłam sobie wczoraj trzy odcinki Goblina powtórkowe (bo jak szyję to się nie skupiam mocno, więc nic nowego nie oglądam, tylko coś, co już trochę znam) i niedługo potem obejrzałam filmik ze śmiesznymi scenkami i powtórzyła się jedna scena z tych odcinków. Goblina oglądam na Dramaqueen, bo nigdzie indziej nie ma - i po napisach widać było, że w tej wersji skopano całe zdanie, więc scena nie była już taka śmieszna. Na śmiesznym filmiku były napisy po angielsku i było przetłumaczone tak, że można było wyłapać, czemu scena jest śmieszna. W SKKS zdarzyło mi się już kilka razy, że w ogóle nie było polskich napisów do tekstu - to oglądam na Viki, więc przełączyłam sobie na angielski i już napisy były. Serio muszę bardzo dużo tracić przez brak dobrego tłumaczenia
BeeMeR - Śro 02 Cze, 2021 10:11
| Trzykrotka napisał/a: | | Ci rodzice czekający, ten chłopak. Żel mi go było. | Kiedy on nie miał wsparcia w rodzicach - przynajmniej nie czuł go wcale, myślał, że matka się odcięła i zajęła zarabianiem - to nie ma znaczenia ile ona płacze w poduszkę - tak mu nie pomoże. One jest uzależniony, kruchy i jak dziecko we mgle - a dziecko się z przedszkola odbiera, nie oczekuje, że samo przyjdzie domu po zajęciach, nawet jeśli duża część trafi bez problemu. Czemu ten chłopak nie ruszył tyłka i nie wyszedł i niego? Zrozumieć nie mogę.... No i czemu młody umiał kapitanowi doradzić, żeby powiedział prosto z mostu czego mu trzeba a sam nie umiał powiedzieć chłopakowi "czekaj na mnie", ech...
Najpierw nie byłam pewna czy to nie retrospekcja, bo ich tu niemało i nie wszystkie udane...
Trzykrotka - Śro 02 Cze, 2021 11:33
Nie wyszedł po niego, nikt nie wyszedł, bo on sam o to prosił. Powiedział, żeby czekali w restauracji, bo nie chce, żeby widzieli go jak wychodzi z więzienia. Ale nikt nie przewidział, że między bramą więzienną a drzwiami do lokalu dużo się jeszcze może dziać. Okropne to było, na sam koniec taki przykry moment.
BeeMeR - Śro 02 Cze, 2021 12:47
Tak, mówił. Moje dzieci mówią wieczorami, że wcale nie są śpiące, a Ania regularnie, że nie jest głodna tylko jej się nudzi (co oznacza, że jest wściekle głodna) - traktowałabym to podobnie....
Admete - Śro 02 Cze, 2021 15:10
Siostry Hong planują nową dramę - Return - o magikach tym razem Jedną z głównych ról ma zagrać Lee Jae Wook - nawet on mnie nie skusi na scenariusz sióstr Hong
Wiola wrzuciła filmik z Sonu w roli głównej - śliczny ten jej synek.
Trzykrotka - Śro 02 Cze, 2021 15:18
| Admete napisał/a: | Siostry Hong planują nową dramę - Return - o magikach tym razem Jedną z głównych ról ma zagrać Lee Jae Wook - nawet on mnie nie skusi na scenariusz sióstr Hong |
Pokazał się w Move To Heaven niespodziewanie - dodatkowy bonus Z siostrami Hong nigdy nie wiadomo. Ja tam zawsze się po nich czegoś spodziewam - i najwyżej porzucam. Gdybym miała mnóstwo czasu, to podeszłabym jeszcze raz do Hotel del Luna.
Admete - Śro 02 Cze, 2021 15:20
Może znajdziesz czas
BeeMeR - Czw 03 Cze, 2021 20:04
Skończyłam Prison Life - ostatni odcinek częściowo mnie znużył w kwestii poradzenia sobie z knujem, miałam już po dziurki w nosie tych knuć i podstępów ale w drugiej części pięknie podomykał wszystkie wątki Podobało mi się utrwalenie przyjaźni więziennych potem
To dobra drama, może nawet bardzo dobra.
Gdzieś rozmył się pomysł piosenki na odcinek - może i była w tych audycjach radiowych ale bez tłumaczenia nie łapałam.
Myślałam sobie o kwestii ćpunka - myślę, że jego koniec, jest taki a nie inny ze względów dydaktycznych. Za każde oszustwo, kradzież czy nawet morderstwo nieplanowane można odpokutować, ale prochy to droga w jednym kierunku i nie ma odwrotu. Ćpunek też ma zniszczone ciało i rozum. Nie wiem czy dobrze myślę, ale tak jakoś kombinuję
Trzykrotka - Czw 03 Cze, 2021 20:18
A mnie wreszcie jakoś kliknął Doom. Po trzecim odcinku zrobiło się ciekawiej, to znaczy bohaterka przejmuje inicjatywę i podejmuje jakieś decyzje, a także po trochu kieruje Doomem. Uaktywniła się para numer dwa, choć nie spodziewam się cudów po tym związku.
Dziś powinien być też 14 i 15 odcinek Nawiedzonego domu
Admete - Czw 03 Cze, 2021 20:19
14 już masz, gdzie trzeba. Podziało się, choć nie oglądałam jeszcze. Zostawiam na niedzielę, bo jutro i w sobotę poprawiam testy. Doom też mam zaległe dwa odcinki, bo oglądałam wczoraj Navillerę. Dziś czytałam albo drzemałam.
Admete - Pią 04 Cze, 2021 08:58
Obejrzałam wczoraj wieczorem 7 odcinek Doom - melancholijny, ale dobry. Tam nie ma wiele akcji w sensie akcji, więcej dzieje się pomiędzy bohaterami.
Trzykrotka - Pią 04 Cze, 2021 10:16
Jestem po 4. Rozumiem, czemu dobrali takich a nie innych bohaterów. Oboje potrafią grać twarzą, zwłaszcza Park Bo Young. In Guk świetnie wykorzystuje oczy, które potrafią zmieniac się z ciepłych i "uśmiechniętych" w zimne jak stal - w jednej sekundzie. Wczoraj skończyłam oglądanie na scenie przed szpitalem, która skończyła się atakiem i śmiercią faceta, który wcześniej zasztyletował ileś osób na ulicy, a Doom nie pozwalał mu umrzeć.
BeeMeR - Sob 05 Cze, 2021 09:52
Jestem w trzecim odcinky The secret Life of my secretary - sympatyczna, odprężająca drama
Admete - Sob 05 Cze, 2021 15:27
Mnie się wczoraj udało obejrzeć ósmy odcinek Doom - podoba mi się nadal. Trzeba dokładnie śledzić rozmowy, żeby nic nie umknęło.
Trzykrotka - Sob 05 Cze, 2021 20:26
Secret Life i Plaga Oglądałam tylko kawałek, ale to faktycznie dobra drama na odpoczynek i odprężenie.
Nawiedzony dom. Ale fikołek na koniec 14 odcinka Wygląda na to, że historia może się powtórzyć i bohaterka usiłując przepędzić ducha z Im Buma skończy jak jej mama. Ale to pewnie będzie sposób na wyegzorcyzmowanie ducha matki. I oby prezes - gangster miał karę równie bolesną jak te rzeczy, które zafundował innym ludziom. Szkoda, że na ostatni odcinek trzeba czekać, nie lubię tak.
Admete - Sob 05 Cze, 2021 21:05
Obejrzę dwa odcinki - 14 i 15 - jutro. Też nie lubię tak czekać. Na końcu 15 odcinka jest jeszcze jeden zwrot akcji.
Trzykrotka - Sob 05 Cze, 2021 23:17
Nie ma to jak szybko uporać się z problemem - pani Ji A jest wybitnie skuteczna. Przewrotka z odcinka 14 szybko została wyprostowana na początku 15, ale mnie zmęczenie pokonało. Jutro dokończę.
BeeMeR - Sob 05 Cze, 2021 23:32
| Trzykrotka napisał/a: | | Secret Life i Plaga Oglądałam tylko kawałek, ale to faktycznie dobra drama na odpoczynek i odprężenie. | Początek mnie nie zachwycił ale rozkręciła się całkiem fajnie, tj. drama znalazła sposób, by pokazać panią zarówno jako dziewczynę next door jak i w wersji glamour, w dodatku randkuje tak ze swoim szefem, jako ktoś inny bo on nie poznaje twarzy ludzi .
Przepychanki kto będzie u władzy firmy znacznie mniej mnie interesują, żeby nie powiedzieć wcale ale jest jeszcze np. tajemnica narodzin, główni mi się podobają, Veronica Park jest cudownie irytująca i niedorzecznie ubrana
i tylko Drugi jest wyjątkowo nieinteresujący z miną znudzonego spaniela i zupełnie nie do uwierzenia, że by zainteresował sobą Veronikę
|
|
|