Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Admete - Pią 16 Lis, 2018 18:20
Soompi już wstało,a wy tu całkiem zmałpione Smile za tydzień się skończy, a ja obejrzę dopiero, gdy dowiem się, jakie jest zakończenie. Jeśli takie samo jak w oryginale, to odpuszczę, bo uważam, że nie pasuje do wersji koreańskiej.
Aragonte - Pią 16 Lis, 2018 18:31
Admete, Małpa naprawdę fajna jest
| BeeMeR napisał/a: | Nie wyklikam się na telefonie, musisz poczekać aż się dorwę do kompa, być może dopiero jutro |
Jasne, poczekam
Trzykrotka - Pią 16 Lis, 2018 18:37
Aragonte, przed chwilą miałaś inną sukienkę
Bardzo chcę dogonić was i Małpę. Tę Seksmisję chyba sobie jednak odpuszczę.
Admete - Pią 16 Lis, 2018 18:47
| Aragonte napisał/a: | | Admete, Małpa naprawdę fajna jest |
Wolę ludzi Cała Małpa dla was Muszę zerknąć jak skończyli Teriusa, ale czytałam narzekania, że za dużo szpiegowania, za mało romansowania Ciekawe, czy Alicja obejrzała?
Aragonte - Pią 16 Lis, 2018 19:50
| Trzykrotka napisał/a: | | Aragonte, przed chwilą miałaś inną sukienkę |
Tak, ale przebrałam się za pewne celtyckie bóstwo
Trzykrotka - Pią 16 Lis, 2018 23:42
W Life dotarłam do odcinka ze schroniskiem dla psów. W szpitalu zanosi się na kolejną burzę. Boszszsz... ile mnie ta drama nerwów kosztuje - w dobrym sensie. Nie bardzo pojmuję intencje doktora Ye - "greckiego boga."
Admete - Sob 17 Lis, 2018 07:16
| Trzykrotka napisał/a: | | Nie bardzo pojmuję intencje doktora Ye - "greckiego boga." |
Jak dla mnie aktor nie potrafił oddać tej postaci, stała się płaska. Lubię odcinek ze schroniskiem.
Trzykrotka - Sob 17 Lis, 2018 08:27
Ten aktor jest okropny, nie zmieniam zdania. Ma słabe środki i kompletnie tępe spojrzenie. Nie łapię zupełnie, o co chodzi z postacią, którą gra. Może i ja jestem tępa.
Nie chce mi się jakoś wracac do Where The Stars Land.
Admete - Sob 17 Lis, 2018 13:02
Nie mam pojęcia, dlaczego akurat jego obsadzili. Obawiam się, że chodziło o popularność.
Trzykrotka - Sob 17 Lis, 2018 20:13
Taaa W rezultacie drama tylko obnażyła jego braki. Ale i tak pewnie jego popularności to nie zaszkodzi.
Where The Stars Land 23-24
Chciałam trochę płodozmianu i chyba dobrze zrobiłam, bo choć odcinek był dość krwawy, to ładnie się rozwinął. I obaj amanci naszej panny Lato poznali jej mamę (jeden już znał, poprawka) i państwo z ochrony zaczęli jakoś się dogadywać, to znaczy pani wreszcie otworzyła się na nieśmiałe zaloty pana. Zobaczyliśmy kawałek bardzo ładnych pleców, kiedy nadeszła chwila, żeby damie serca pokazać, co kryje się pod koszulą (i nie było to ani serce, anie piękne mięśnie, tylko mechaniczne ustrojstwo wspomagające kalectwo).
Pokazał się też ten pan. Co ja się nagłówkowałam, skąd ja go znam...
Admete - Sob 17 Lis, 2018 20:21
A skąd go znasz?
Trzykrotka - Sob 17 Lis, 2018 20:29
| Admete napisał/a: | | A skąd go znasz? |
O stąd
Ciekawa byłam, czy Aragonte go pozna.
Aragonte - Sob 17 Lis, 2018 22:05
| Trzykrotka napisał/a: | | Ciekawa byłam, czy Aragonte go pozna. |
No przecież, przyboczny naszego Samuraja
Admete - Nie 18 Lis, 2018 10:28
Pojawiły się napisy do God's Quiz 5 - z tvN Asia. Może reszta się też pojawi, choć ludzie narzekają, że trudno je zdobyć.
Trzykrotka - Nie 18 Lis, 2018 10:51
Może być trudno z wszelkimi napisami. Teraz zacznie się drama z Hyun Binem i PSH, ta z Alhambrą w tytule. Już wiadomo, że jest netflixowa i kto wie, kiedy się ją u nas będzie dało zobaczyć. Zaczyna się 1 grudnia i bardzo chciałam sprawdzić, o co w niej chodzi.
BeeMeR - Nie 18 Lis, 2018 11:34
| Trzykrotka napisał/a: | | Zobaczyliśmy kawałek bardzo ładnych pleców, kiedy nadeszła chwila, żeby damie serca pokazać, co kryje się pod koszulą (i nie było to ani serce, anie piękne mięśnie, tylko mechaniczne ustrojstwo wspomagające kalectwo). | Ja tam myślę, że on jej absy też pokazywał (widzom na pewno ), gdyby chciał tylko ustrojstwo to podciągnąłby rękaw
Scenę na koniec odcinka widziałam - jaka była reakcja pani?
Trzykrotka - Nie 18 Lis, 2018 11:50
Najpierw panika 'och, jesteś goły!' i dopiero po chwili szok i uwazniejsze spojrzenie na to, co przede wszystkim chcial jej pokazać. Dzisiaj zobaczę, co dalej, bo na szoku zakonczyli.
Admete - Nie 18 Lis, 2018 11:50
Dramy z Netflixa będą mieć prędzej czy później napisy, może nawet dostaniesz polskie - z lekkim poślizgiem. Jeśli będzie na Netflix Polska, to będą polskie napisy. A God's Quiz mi się bardzo przyjemnie oglądało.
BeeMeR - Nie 18 Lis, 2018 12:03
| Trzykrotka napisał/a: | | Najpierw panika 'och, jesteś goły!' i dopiero po chwili szok i uwazniejsze spojrzenie na to, co przede wszystkim chcial jej pokazać. Dzisiaj zobaczę, co dalej, bo na szoku zakonczyli. | Tyle właśnie widziałam, ciekawam dalszego ciągu (ale chyba nie na tyle by oglądać dramę)
Admete - Nie 18 Lis, 2018 12:59
Trzykrotko Alhambra będzie na polskim Netflixie od 11 grudnia, wtedy też pewnie będą polskie napisy. W przypadku Life znalazłam je na Podnapisi, może z tymi też tak będzie.
https://media.netflix.com/en/press-releases/memories-of-the-alhambra-launches-worldwide-from-december-1st
Angielskie powinny być od razu.
Trzykrotka - Nie 18 Lis, 2018 15:14
O, to dobre wieści. Może nawet poczekam na polskie napusy. Leniwa sie zrobiłam. Dziękuję za info!
Tak, Where the Stars Land spokojnie można sobie odpuścić. Miła drama, ale najwyżej letnia.
Alicja - Nie 18 Lis, 2018 17:16
| Cytat: | | W Life dotarłam do odcinka ze schroniskiem dla psów. W szpitalu zanosi się na kolejną burzę. Boszszsz... ile mnie ta drama nerwów kosztuje - w dobrym sensie. Nie bardzo pojmuję intencje doktora Ye - "greckiego boga." |
Trudno to pojąć do samego końca
Wpadam tylko na chwilę, przywitać i powiedzieć co oglądam.
Terius kończy się, zostały mi tylko 2 odcinki
Jeśli będziecie mieli zły dzień, ale taki naprawdę zły, obejrzyjcie Feel good to die. Gdy na scenę wkurzający szef, zabawny w swoim samozadowoleniu i pracownica, która próbuje zapobiec jego śmierci chichram się co chwilę. A jeśli się jej nie uda, to czas cofa się i cofa...
Dla zabicia czasu, w oczekiwaniu na kolejne odcinki rozpoczęłam też Fluttering warning, a dorzuciłam jeszcze Live - o przyszłych policjantach Na razie zdają egzaminy w szkółce policyjnej. Utknęłam z gwiazdami i nie mogę dalej przebrnąć na 2 odc. Lotnisko nadal zbieram.
Nudno nie jest Za to jest już tak niedobrze ze mną, że oglądam na bieżąco i po angielsku
Aragonte - Nie 18 Lis, 2018 17:19
| Alicja napisał/a: | | dorzuciłam jeszcze Live - o przyszłych policjantach |
Live oglądała moja koleżanka z pracy, która zauroczyła się Wachlarzem w SKKS - podobało jej się. Występuje tam niejaki Żyrafka
BeeMeR - Nie 18 Lis, 2018 17:41
| Alicja napisał/a: | | Za to jest już tak niedobrze ze mną, że oglądam na bieżąco i po angielsku | A zaczęłaś śledzić wątki na soompi? Bo to kolejne stadium
Trzykrotka - Nie 18 Lis, 2018 18:14
Admete też bardzo podobało się Live.
|
|
|