To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film

Agn - Pon 20 Kwi, 2015 11:45

Moze mu na prad zabraklo. Albo faktycznie hacjenda..

Prawdopodobnie panienka mi tyllo kogos przypomina, bo niczego z jej arcydziel nie ogladalam.

BeeMeR - Pon 20 Kwi, 2015 11:56

Ja widziałam wyprawę po nieśmiertelność ale niewiele pamiętam... Przygodówka jakaś była.
Anaru - Pon 20 Kwi, 2015 18:24

Ja nie widziałam, ale coś mi się mgliście wydaje, że gdzieś u siebie się na to natknęłam. Znaczy trza będzie sprawę głębiej obadać, coby za długo nie zalegało. :-P
Marija - Śro 22 Kwi, 2015 12:34

Czy widział ktoś "Piraniokondę" ? podobno była niedawno nadawana, a ja nie widziałam :cry2:
Anaru - Śro 22 Kwi, 2015 13:31

Marija napisał/a:
Czy widział ktoś "Piraniokondę" ? podobno była niedawno nadawana, a ja nie widziałam :cry2:

Nie widziałam, ale jak sprawdziłam przed momentem - tadam! Posiadam! :mrgreen:
Zatem nic straconego, jej kolej nadejdzie. :mrgreen:

Fotki wyglądają po prostu wspaniale. :rotfl:

BeeMeR - Śro 22 Kwi, 2015 13:40

Cytat:
Fotki wyglądają po prostu wspaniale. :rotfl:
Też jestem zachwycona - zwłaszcza tą, gdzie zjada helikopter :rotfl:
Marija - Śro 22 Kwi, 2015 14:31

Zjada helikopter? Padnę, a dorwę i obejrzę :excited:
BeeMeR - Śro 22 Kwi, 2015 14:47

Może go tylko tarmosi ;) - fotki nie są jednoznaczne ;)
Anaru - Śro 22 Kwi, 2015 19:32

Marija napisał/a:
Zjada helikopter? Padnę, a dorwę i obejrzę :excited:

Może i tarmosi, ale wygląda to wielce obiecująco. :excited:
http://www.filmweb.pl/fil...5/photos/443358

Szafran - Śro 13 Maj, 2015 18:58

Ten film jeszcze nie powstał, ale powstanie, jeśli się zrzucimy przez kickstartera (https://www.kickstarter.com/projects/168690333/sky-sharks)

Na zachętę do wsparcia projektu zwiastun. Przygotujcie się, mordercze zombie na latających rekinach!

https://www.youtube.com/watch?v=WuEdhdo6LNc

Marija - Śro 13 Maj, 2015 21:20

Ja pie..dziu :paddotylu: . Pożyczkę wezmę w kasie zapomogowo-pożyczkowej :rotfl:
BeeMeR - Śro 13 Maj, 2015 21:37

Oj, nie mój typ złego filmu :P Ale zły będzie niewątpliwie - najpierw koszmarna nuda, potem krwawa jatka - to chyba ostatnie minuty filmu, nie? Czy obstawiacie, że ktoś przeżyje atak (nie obejrzałam do końca zwiastuna, sorry :P
Ja tam wolę trzęsienia ziemi, gigantyczne rośliny, smoki, styropianowe głazy i takie ta cuda ;)

Anaru - Śro 13 Maj, 2015 23:20

Szafran napisał/a:
Ten film jeszcze nie powstał, ale powstanie, jeśli się zrzucimy przez kickstartera (https://www.kickstarter.com/projects/168690333/sky-sharks)

Na zachętę do wsparcia projektu zwiastun. Przygotujcie się, mordercze zombie na latających rekinach!

:omg: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Obejrzałabym :rotfl:

BeeMeR napisał/a:
Czy obstawiacie, że ktoś przeżyje atak

Obstawiam dziewczynkę, resztę chyba na wstępie wyrżnięto. :lol:

I te rekiny z bombami :rotfl:

Szafran - Śro 13 Maj, 2015 23:22

Normalnie rozważam, czy im się nie dorzucić to jedno euro ;) .
Anaru - Śro 13 Maj, 2015 23:30

Szafran napisał/a:
Normalnie rozważam, czy im się nie dorzucić to jedno euro ;) .

Dorzuć koniecznie :rotfl:
Będziesz mieć wkład w rozwój kinematografii :mrgreen:

Szafran - Śro 13 Maj, 2015 23:35

Tylko muszę się upewnić, że wkład pozostanie anonimowy i nie będę np. widnieć w podziękowaniach w napisach końcowych;). Swoją drogą, jak przeglądałam pakiety wsparciowe - jak to przy takich projektach, zależnie od wysokości wpłaty, można liczyc na różne gratyfikacje - i jedną z nich jest możliwość pobrania scenariusza. Serio? Jest scenariusz:D:D:D:D?
BeeMeR - Czw 14 Maj, 2015 12:24

Cytat:
można liczyc na różne gratyfikacje - i jedną z nich jest możliwość pobrania scenariusza. Serio? Jest scenariusz:D:D:D:D?
:lol:
BeeMeR - Pią 15 Maj, 2015 15:13

Głupi film w moim stylu - doskonały do odmóżdżenia :mrgreen:
uszczęśliwię chętnych opisem tego dzieua :mrgreen:

Gryf z krainy ciemności (Attack of the Gryphon) (2007)

Dawno temu w mitycznej krainie gryfa brat zabił brata sięgając po tron, od tego czasu kraj został podzielone na dwa zwaśnione królestwa - dalibóg nie wiem kto rządził drugim skoro drugi brat zginął, ale whatever. Nie jest to jedyna niewiadoma w tym filmie :P

X lat później podczas ataku kogośtam z zewnątrz podły i podstępny mnich namawia władcę królestwa A by obudził mitycznego gryfa, bo tylko z użyciem królewskiej krwi można ożywić kamienną statuę. Animowany Gryf się budzi ale ku zdziwieniu wszystkich słucha budzącego, a nie króla no i zaczyna atakować wszystkich jak leci w tym "swoich" a nie tylko wrogów, bo mnich ma chytry plan zostać niepodzielnym Wszechładcą całego Świata i oczywiście Zua.

Mnich ma dwie wyznawczynie w skąpych szatkach. Cała czwórka - wraz z gryfem dekuje się w nieodległym zamku czekając na najbliższą pełnię księżyca (li tez zaćmienie), podczas której gryf i jego pan staną się nieśmiertelni.

Oczywiście jest szansa by odwrócić zły los, trzeba w szybkim tempie znaleźć mityczny oręż w dwóch częściach, głownię trzyma kamienny wojownik, którego trzeba pokonać ostrze tkwi w tajemniczej zaczarowanej jaskini. Zdobywszy one artefakty należy ubić gryfa bądź mnicha bo to teraz ciała połączone magiczną więzią.

cdn.

Eeva - Pią 15 Maj, 2015 15:24

Buahahahaha :rotfl:
BeeMeR - Pią 15 Maj, 2015 17:07

cd. królewna A i królewicz z królestwa B ruszają razem na w/w potwory, oboje szpetni cokolwiek, ale nie przeszkadza im to w bzyken bzyken gdziesik w lesie ciemną nocą ;)

Po trudach i znojach, "niespodziewanych" śmierciach zbędnych członków obsady oraz przy użyciu magii (zwracam uwagę na złote pałające oczy hiroła) dzielna para zdobywa artefakty - mnich im zabiera natychmiast oczywiście po jednym ;) Rodzice królewiątek stają zbrojnie (oba królestwa razem zgodnie pierwszy raz od prologu) do walki nie za bardzo wiem z kim, bo niby z mnichem, a ona ma przecież tylko dwie panny do dyspozycji, whatever ;) Wszyscy wojują magią i mieczem :lol:

cdn. czyli wielki finał och i ach już za chwilę :mrgreen:

BeeMeR - Pią 15 Maj, 2015 17:23

Akt 3, ostatni:

Mnich metoda na "zabiję cię i tak" skłania królewnę do małżeństwa by jako jej małżonek król zyskać władzę, rzecz jasna, nie dla jej powabu :P No i by spłodzić z nią dziedzica (a może i więcej) - nie rozumiem po co, skoro zaraz ma być sam nieśmiertelny a nie wygląda na to, by chciał potomstwu władzę oddać - może planuje swoją własną przyboczną armię pół-nieśmiertelnych... eee. nie wiem, czy można być pół-nieśmiertelnym, to brzmi jak w pół-ciąży, chyba albo wte, albo wewte ;)
A skoro mowa o ciąży mnich magią swoją odkrywa, że królewna jest już brzemienna z królewiczem, więc się lekko zdenerwował że mu plan spsowała :twisted:
no i że nie będzie pierwszy, wot przykrostka :P
Mnich łączy artefakt, odprawia czary mary, zaćmienie już tuż tuż, zagłada coraz bliżej, och ach co to będzie... ;)

Od czego mamy hiroła? Mama ma dar widzenia i włada magią, przekazała mu telepatią informację w stylu "słuchaj synek, teraz ty włądasz magią ode mnie" więc on łaps za oręż i fru w gryfa:

Tak sobie trochę wisieli na zaćmionym niebie na oczach królewny po czym gryf skamieniał i rymsnął na ziemię roztrzaskując się na milion kawałków (mnichowi się zmarło dla towarzystwa wraz z gryfem) a królewicz rymsnął pod stopy królewny :lol: Po czym nastąpił the kiss i the end :mrgreen:

Oczywiście zachwyconam fabułą, zbiegami okoliczności, mistrzowską grą aktorską, efektami specjalnymi, blichtrem królewskim itp. itd :mrgreen:

Anaru - Pią 15 Maj, 2015 21:27

BeeMeR napisał/a:
cd. królewna A i królewicz z królestwa B ruszają razem na w/w potwory, oboje szpetni cokolwiek,

Najładniejszy z tego towarzystwa jest koń. :rotfl:

BeeMeR napisał/a:
Oczywiście zachwyconam fabułą, zbiegami okoliczności, mistrzowską grą aktorską, efektami specjalnymi, blichtrem królewskim itp. itd

Ja też zachwyconam Twoim opisem :lol:

Najdziwniejsze jest to, że tytuł jest mi znajomy, za to film kompletnie nie :mrgreen: i nie wiem jak to się stało. Czyżby, zakopała w niepamięci, czy może (och, jakby się to mogło stać??? :zalamka: ) nie obejrzałam tegoż cuda? :lol: :lol: :lol:

Szafran - Pią 15 Maj, 2015 21:38

Hihi mnie chyba wystarczy ten cudowny opis. Oczyma wyobraźni widziałam film jako żywy:D
BeeMeR - Pią 15 Maj, 2015 21:39

Tej zaćmiono-fioletowej końcówki chyba byś nie zapomniała :lol:
Anaru - Pią 15 Maj, 2015 22:31

Wydaje mi się, że i reszty bym nie zapomniała, ale mogę się mylić. :lol: