Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 14:26
Ja na pewno nie zdążę - bo nie mam maszyny Mam bluzke z podwyższonym stanem i chyba bedzie musiala wystarczyc ...
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 14:31
i jeszcze jedno pytanie Aine jak dotrzeć do ciebie z Krakowa?
Loana - Śro 09 Lip, 2008 14:32
A ja sie postaram wyrobic, ale nie bede miala zielonej sukni, tylko czarna . Mniej brudzaca przynajmniej. I moze bede miala parasolke koronkowa, zeby bardziej damowato wygladac .
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 14:55
Wiec tlumacze:
Gdy sie wysiada na PKP są dwie drogi - albo przez Galerię dojść na Ogrodową (wejście główne Galerii - postój na wprost), albo dojść do Placu Matejki i cały czas prosto, minąć kościół św. Floriana i gdy się minie piekarenkę na rogu - skręcić w prawo. Tam juz bedzie widać postój.
Trzeba szukać busa na Chrzanów (rozkład jazdy wisi sobie na drucianym ogrodzeniu po lewejs tronie wejścia). Zwykle postój trwa 10-15 minut, wiec nie należy się martwić, ze busa nie ma - po prostu najwidoczniej jeszcze nie przyjechal. Najlepiej wziac bus przez autostrade - I przystanek po wyjezdzie z autostrady to Chrzanów (najlepiej poprosic o pomoc kierowce )
I jak tak to pisze wszystko stwierdzam, ze chyba bedzie najlatwiej wsiasc w pociag do Trzebini lub Chrzanowa
Z Chrzanowa lub z Trzebini odbiore Was - awtobusem lub z Loana (Loano - czy tutaj mozna na Cię liczyc?)
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 14:59
wiedziałam, że będą perturbację. W Krakowie byłam sto lat temu z wycieczkami a przyjechać mam zamiar pks-em, ale chyba jakoś się odnajdę. zarz znajdę jakiś plan Krakowa i wszystko będzie dobrze
Dorfi - Śro 09 Lip, 2008 15:09
Dworzec PKS jest obok dworca PKP, więc na jedno wychodzi. A Galeria Krakowska jest połączona z dworcami przejściem podziemnym.
To może bardzo skomplikowanie brzmi, ale wszystko jest bardzo blisko siebie ( z przystankiem busów włącznie)
Loana - Śro 09 Lip, 2008 15:09
Sie zobaczy Aine Nie mowie nie, ale jak wiadomo w sobote w planach mam zwiedzanie okolic, jesli Kasiek przyjedzie np kolo poludnia to ja pewnie bede w jakiejs gluszy. Natomiast jak blizej wieczorka to jak najbardziej, mozemy po nia podskoczyc .
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 15:12
Acha i jesli wybierzesz bus - trzeba sie rzucac od razu na miejsce, bo inaczej przestoi sie cała trase - a nie jest to przyjemne.
PKS klasyczny do Chrzanowa nie kursuje - sa jedynie prywatni przewoznicy. Drodzy. Najtansze rozwiazanie to bus 5-6 zł, potem pociag (ok8 zł) i PKS to juz powyzej dychy.
I tak jak pisze Dorfi - to wszystko skomplikowanie pbrzmi, ale jest proste
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 15:17
mam zamiar do Krakowa przyjechać około południa, ale chciałabym się troszkę powłóczyć po mieście i potem pozatruwać Wam życie moją obecnością.
| AineNiRigani napisał/a: | | I tak jak pisze Dorfi - to wszystko skomplikowanie pbrzmi, ale jest proste |
przeżyłam Wrocław to i w Krakowie się chyba nie zgubię
Dorfi - Śro 09 Lip, 2008 15:19
A że się tak spytam o najważniejszą rzecz. W okolicach której godziny zaczyna się impreza? Bo ja muszę swojemu mężowi podać godzinę wcześniejszą min. o 2 godziny, bo on się zawsze spóźnia, a jak go znam, to całe sobotnie przedpołudnie spędzi na myjni.
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 15:44
ja przypuszczam, ze tak najoptymalniejsza godzina to 16-17
BeeMeR - Śro 09 Lip, 2008 21:27
| Cytat: | | BeeMeR i siostra (myslalam, ze to Anaru), | Anaru to zdecydowaniemoja siostra i postaramy się być w sobotę - Ania zapewne też w niedzielę - ale to już do Niej zależy decyzja
Kto jedzie z Krakowa i o której? Bo ja/my chętnie z kimś jeszcze
Anaru - Śro 09 Lip, 2008 21:36
Jeżeli się nic nie stanie, a nie stanie się , to będziemy...
Jestem dobrej myśli, będzie wiadomo jutro...
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 21:49
Toż ja znam koligacje rodzinne, ale wiem, ze jest Was jeszcze jedna. Zastanawialam sie co oznacza krypotnim "siostra", czy Anaru, czy znana z opowiadań siostra VIP
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 21:51
| BeeMeR napisał/a: | | Kto jedzie z Krakowa i o której? Bo ja/my chętnie z kimś jeszcze |
to ja, ja. o której to mnie pasuje każda pora bo już od 10 chyba czy od 11 jestem w Krakowie
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 22:29
Dziouchy - jak dla mnie każda pora jest odpowiednia. Kazda para rak do obierania ziemniakow sie przyda hłe hłe
Anaru - Śro 09 Lip, 2008 22:43
Aine, a jest od Ciebie jak wieczorem wrócić...? To takie pytanie czysto techniczne...
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 23:20
najpierw do Chrzanowa, a potem bus (lub pociag)
Busy w zasadzie kursuja co pol godziny, ostatni chyba jest kole 21-22. Najgorze sie dostac do Chrzanowa, bo autobus jest w niedziele i soboty co 2 godziny (bo mieszkam na peryferiach )
Aragonte - Śro 09 Lip, 2008 23:21
| AineNiRigani napisał/a: | najpierw do Chrzanowa, a potem bus (lub pociag)
Busy w zasadzie kursuja co pol godziny, ostatni chyba jest kole 21-22. Najgorze sie dostac do Chrzanowa, bo autobus jest w niedziele i soboty co 2 godziny (bo mieszkam na peryferiach ) |
A piechotą do Chrzanowa to ile się idzie? Pytam już pod kątem września
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 23:31
a dlaczego mialabys isc piechota?
Aragonte - Śro 09 Lip, 2008 23:33
Bo jeśli mam do wyboru czekanie przez dwie godziny i spacer, to wolę iść piechotą
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 23:38
a o to sie nie boj - juz jakos wykombinujemy.
W momencie, gdy trasa jest tak daleka bardziej oplaca sie całośc pociągiem i bezposrednio do Trzebini. Zawsze stamtad mozna cos dobrac, albo przerzucic sie autobusem do Chrzanowa - to jakies 5-7minut.
Spacerem to jakies 1,5 godziny - chociaz trasa calkiem przyjemna (z Chrzanowa jakas godzinka ). Nie raz na nasze spotkania kinowe musialam sobie spacerek zrobic.
Anonymous - Czw 10 Lip, 2008 10:46
proszę potrzymajcie kciuki, żebym wyzdrowiała i mogła przyjechać, mam zapalenie oskrzeli mam brać antybiotyk kurować się z domu nie ruszać bo lekarka we wtorek mnie zabije
Anonymous - Czw 10 Lip, 2008 10:58
Kasiek:
Loana - Czw 10 Lip, 2008 11:05
Kasiek, co Ty??? Latem chorujesz? Nie oplaca sie przeciez!
ZDROWIEJ!!!
A przy okazji, co z Mimi? Bedzie?
|
|
|