To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Diuna (2020)

annmichelle - Pon 09 Sie, 2021 22:57

Plakat, hm, wygląda wg mnie bardzo amatorsko, niestety. :-| Czasami mniej znaczy więcej, a tutaj wygląda to jak jakiś film klasy B sprzed dwudziestu lat... No, szkoda trochę. :(

Natomiast podoba mi się napis "Dune" - pomysłowe w swej prostocie. :oklaski:

Tamara - Wto 10 Sie, 2021 09:12

Chciałabym coś dobrego o tych plakatach powiedzieć, ale chyba nie da rady . Chyba że zamysł był taki, że i tak wszyscy wiedzą o co chodzi i czekają niecierpliwie, więc nie ma co wydawać na wymyślną grafikę i sami ludzie wystarczą :mysle:
Agn - Wto 10 Sie, 2021 09:12

Napis jest genialny, od samego poczatku szalenie mi sie podoba.
Plakat ma... Hmm... Ladne kolory. Na samym dole jest sylwetka samotnego Paula na pustyni - nie mogli tylko tego wykorzystac? Bylby swietny, estetyczny plakat z XXI wieku.

Tamara - Wto 10 Sie, 2021 09:50

Napisu w ogóle nie zauważyłam , taki dyskretny :zawstydzona2: i coś mi przypomina bardzo , tylko nie wiem co.
Pewnie że z samym Paulem na pustyni byłoby lepiej .

BeeMeR - Wto 10 Sie, 2021 10:51

Mnie plakaty też nie zachwycają, drugi ma ładniejszą kolorystykę, ale postaci/twarze zbyt zmiksowane.
Agn - Śro 11 Sie, 2021 17:14

Aaaaa!!!
Drogi święty Mikołaju... Byłam grzeczna. Zasługuję na to cudo! :serce:
Koleżanki z forum potwierdzą...
https://naekranie.pl/aktualnosci/diuna-figurka-czerw-podporka-na-ksiazki-dune-1628674761#?&gid=1&pid=8

annmichelle - Śro 11 Sie, 2021 17:29

:boisie: :zalamka: :-P
Czerw... Obrzydlistwo. :obrzydzenie: :lol:

Agn, w tej sprawie, jak wiesz, nasze gusta się rozchodzą zupełnie. :mrgreen:

Tamara - Śro 11 Sie, 2021 17:31

Agn napisał/a:
Aaaaa!!!
Drogi święty Mikołaju... Byłam grzeczna. Zasługuję na to cudo! :serce:
Koleżanki z forum potwierdzą...

:oklaski: :oklaski: :oklaski: :cheerleader2: :serce:

Agn - Śro 11 Sie, 2021 17:33

Annmichelle, witaj!!!

No, wiesz, ja bym chciala tego czerwia dla siebie, ekhem, nie zamierzam sie dzielic. :twisted:

*zbiera pieniadze*

Aragonte - Śro 11 Sie, 2021 18:03

Jakoś nigdy nie używałam podpórek do książek :mysle:

Co prawda nie jestem aż taką fanką "Diuny", ale przyznaję, że skusiłam się na wydanie z rysunkami Siudmaka, kiedy znalazłam je w przyjemnej promocji :wink:
*chomik-wiecznie-żywy*

BeeMeR - Śro 11 Sie, 2021 18:07

Na moich półkach nie ma miejsca na podpórki :wink:
Agn - Śro 11 Sie, 2021 18:31

Ja uzywam, gdyz poniewaz albowiem ksiazki stawiam tez na samej gorze regalu. I taki czerw prezentowałby sie jak marzenie. :serce: Ja to juz widze oczyma duszy swojej...
annmichelle - Śro 11 Sie, 2021 18:47

A ja używam podpórek. :-P Tylko płaskich, bo na takie szerokie nie mam miejsca.
Mam poustawiane książki wg autorów, gatunków, itp., więc podpórki mi je oddzielają, bo mam jeszcze trochę (na szczęście!) miejsca na regałach.
Przez "całe życie" miałam metalowe (bo stabilne), a od pewnego czasu mąż drukuje mi na drukarce - wybieram takie bardziej fikuśne :mrgreen: - ażurowe, w różnych kolorach, np. do kryminałów czarne. :twisted:

Agn napisał/a:
Annmichelle, witaj!!!

:przytul:

Agn napisał/a:
No, wiesz, ja bym chciala tego czerwia dla siebie, ekhem, nie zamierzam sie dzielic. :twisted:

*zbiera pieniadze*

Agn, a niech Ci będzie na zdrowie - kupuj. :-) Rozumiem pasję, choć "obiekt" niekoniecznie. :lol:

Agn - Śro 11 Sie, 2021 19:12

Drukuje? Drukarka 3d? Pokazesz gdzies kiedys?

Ja mam poki co zwykle metalowe z Ikei (faktycznie, stabilne) i jedne z Muminkami.

Ale z czeeeerrrrwiem to bym pragnela... Drogie to jak sto diablow, ale pozbieram zlotowki i zamowie... Raz sie zyje.

annmichelle - Śro 11 Sie, 2021 19:21

Agn napisał/a:
Drukuje? Drukarka 3d? Pokazesz gdzies kiedys?

Kurcze, ja muszę jakąś autocenzurę wprowadzić. :lol: :wink: Bo zaraz "zdjęcia, pokaż". :mrgreen: Tak, drukarka 3D :-) , przy czym moje podpórki to jest pikuś, gdybyś widziała jaką makietę Mordoru dla mojego taty wydrukował, pomalował, oszlifował i co tam jeszcze - :serce: albo kask szturmowca (w oryginalnej wielkości...) na prezent dla nastolatka - no cuda, panie, mowię cuda. :serce:
Agn, kiedyś pokażę na skypie albo jakieś foty. :wink:

BeeMeR - Śro 11 Sie, 2021 19:29

Pokaż makietę Mordoru :excited:
Agn - Śro 11 Sie, 2021 19:35

Dziwisz sie? Mowisz, ze masz cos takiego, to jasne, ze bede chciala zobaczyc. Jestem ciekawska. :mrgreen:
ZWLAAAAASZCZA JAK MOWISZ, ZE ZROBIL MAKIETE MORDORU!!! I KASK SZTURMOWCA!!! O MATKO!!!
Ile mu to zajelo?
Zadnej cenzury, tylko fotki prosim. :kwiatek:

annmichelle - Śro 11 Sie, 2021 19:55

:omg: :thud: :lol:
Kask szturmowca (ale nie tego klasycznego, tylko jakieś bardziej "ekskluzywne", cokolwiek to znaczy :-P ) mam w domu, więc przy okazji "cyknę foty" i wstawię (tutaj czy w temacie star warsowym?), natomiast odnośnie Mordoru (oczywiście nie cały, ale skała, most, wieża) to jest w Polsce, muszę męża podpytać, czy porobił zdjęcia. :ops1: Pięknie mu lawa wyszła i "oko" - malował ręcznie, air brush'em - ma nowe hobby, więc czasu nie liczył. :-)

Agn - Śro 11 Sie, 2021 20:09

Mysle, ze w watku starwarsowym bedzie najlepiej, zeby bylo tematycznie.

Ale jakby np. kiedys z nudow gildianina wydrukowal, to pokazesz tutaj, cooo? :flirtuje1:

Wracajac do tematu - moj instynkt lowcy zostal zastapiony panika smoka siedzacego na skarbcu. Bo co jesli uzbieram $, a wtedy juz nie bedzie mozna sobie zamowic? Aaaaa!!!
Oddychaj, Agn, oddychaj...

Tamara - Śro 11 Sie, 2021 21:05

Kredyt na czerwia :twisted: ?
Agn - Śro 11 Sie, 2021 21:58

:rotfl:
Ale my tu śmichu-chichu, a to na złotówki wychodzi taka cena, że tylko się za głowę łapać (i portfel).

annmichelle - Śro 11 Sie, 2021 22:05

Agn, ja bym się bardziej martwiła, czy nie będzie to jakaś limitowana seria i wyprzeda się "na pniu" zanim zdążysz się zalogować i zamówić. :-|
Oczywiście, tego Ci nie życzę, ale lepiej dowiedz się wcześniej jak będzie wyglądać z dostępnością zakupu.

Agn - Śro 11 Sie, 2021 22:09

Wysylka i tak dopiero od grudnia i rozsylac beda do marca 2022.
Moze tak bedzie, ze nie zdaze uzbierac, wlasnie tego sie obawiam. Na razie na stronie wydawnictwa mozna robic pre-order. Zobacze. Jak nie bedzie mozna zamowic, to trudno - bede liczyla na to, ze film wyjdzie na br w wersji "dla swirow", czyli jak swojego czasu bylo wydanie LotR - z figurkami wlasnie. :trzyma_kciuki:

Admete - Śro 11 Sie, 2021 22:27

Agn szkoda pieniędzy, serio ;) To wygląda dość...no dziwnie. Wydaj na coś innego ;)
Agn - Czw 12 Sie, 2021 00:02

Dla mnie wyglada pieknie. I nie, nie szkoda mi kasy. Jestem swirem.