To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Wiedźmin - ekranizacja prozy Sapkowskiego by Netflix

Admete - Pią 31 Lip, 2020 23:49

Ludzie są pozytywnie zakręceni.
Szafran - Sob 01 Sie, 2020 12:50

No dobra, mój wiedźmin prowadzi teraz żywot wiele przyjemniejszy niż w książkach.

Jestem w księstwie Toussaint (pięknie jest zrobione, wizualnie klimaty południa Francji - i architektura, no i winnice na zboczach, dużo słońca). Od księżnej Anny Henrietty w zamian za pomoc dostałam akt własności podupadłej posiadłości z winnicą :D :D:D Właśnie przez duży czas nie zajmowałam się niczym fabularnym ani ubijaniem potworów - a urządzaniem i remontami:D:D::D Mam stajnię (do której udało mi się sprowadzić innego niż Płotka konia, więc stoją dwa:)), ogród z ziołami i kwiatami, na podwórzu sprzęt do dbania o broń i zbroje (daje to bonusy w walce), stojaki na miecze oraz zbroje i wygodne łóżko do nabierania sił oraz pokój gościnny:D:D::D

Tamara - Sob 01 Sie, 2020 18:10

Geralt z Riviery :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
BeeMeR - Sob 01 Sie, 2020 20:15

:mrgreen:
Aragonte - Sob 01 Sie, 2020 21:01

Szafran napisał/a:
wygodne łóżko do nabierania sił

Jeśli dobrze pamiętam sagę, to łóżka tam nie tylko do nabierania sił służyły, w każdym razie Geraltowi :wink:

Szafran - Sob 01 Sie, 2020 21:52

Aragonte napisał/a:
Szafran napisał/a:
wygodne łóżko do nabierania sił

Jeśli dobrze pamiętam sagę, to łóżka tam nie tylko do nabierania sił służyły, w każdym razie Geraltowi :wink:

Tu do rozwiązłości mu wyrka nie trzeba;). Ostatnio swawoliłam Geraltem w łódce na jeziorze;). A w dawnym etapie gry w domu Yennefer można było obejrzeć wykorzystanie wzmiankowanego w książkach wypchanego jednorożca. (Do tej pory mnie oburza, jak można mieć w domu wypchaną magiczną istotę). Niestety w mojej winnicy czeka mnie samotniczy los, przez bycie niezdecydowanym draniem wcześniej;). Już wspominałam, że beztrosko romansowałam wiedźmakiem i z Yennefer, i z Triss, wskutek czego obie go rzuciły;). Kiedy gracz jest porządny i wybiera wcześniej jedną z pań, to wybranka potem się pod koniec misji głównej dodatku do tej winnicy wprowadza.

Macie kilka screenów z moich ziem;). W tym zachód słońca podziwiany z tarasu. Nie kliknęłam głównego budynku, ale bardziej jakoś mnie krajobraz rusza. Roślinek w ogródku było więcej, ale nazrywałam na eliksiry;).

https://photos.app.goo.gl/VQ8zrniPsxcDpMfLA

Tamara - Sob 01 Sie, 2020 22:04

Pięęęęknie :mrgreen:
Szafran - Sob 01 Sie, 2020 22:52

Nigdzie nie pojadę dalej, to chociaż sobie w grze pochodzę po ładnych miejscach :rotfl:

Swoją drogą, pieniądze wydane na tę trzecią część gry (pakiet podstawka i dwa dodatki), to jedna z moich najlepszych inwestycji w rozrywkę. Kupiłam w promocji za jakąś śmieszną kwotę rzędu miesięczny najtańszy abonament Netfliksa, a bawię się nią, z różną intensywnością i nieregularnie, od grudnia. Spędziłam nad nad nią już grubo ponad 100 godzin. I wiele razy pomysłowość fabuły (gdzie do różnych rozwiązań można doprowadzić i różne decyzje mają bardzo różne konsekwencje) bardzo przyjemnie zaskakiwała. Czasem nawet czułam dreszcz grozy, a i chwile wzruszenia się trafiały:). Poza tym to gra z otwartym światem, więc i poza fabułą można sobie po prostu łazić i zwiedzać.

Miło, że to polski produkt. Jedna z tych nielicznych rzeczy, jaka nas nadal (bo nadal się sprzedaje, po 5 latach) na świecie rozsławia w dobry sposób.

Aaaaa i jeszcze nie pisałam. Ma rewelacyjną muzykę.

Admete - Nie 02 Sie, 2020 11:27

Szkoda, że nie grywam w gry, za skomplikowane dla mnie. W tą jedną bym zagrała :)
Szafran - Nie 02 Sie, 2020 20:28

Ogarnięcie sterowania chwilę zajmuje, ale to nie kłopot. Zresztą w wielu grach na początku masz taki moment szkoleniowy, z podpowiedziami, co się czym robi. Można też po swojemu poprzypisywać klawisze.

Kłopot jest z wygospodarowywaniem czasu.;)

Aragonte - Pon 03 Sie, 2020 13:24

Szafran napisał/a:
Kłopot jest z wygospodarowywaniem czasu.;)

I to dla mnie główny powód, dla którego w ogóle nie zabieram się za żadne gry :wink:

Szafran - Pon 03 Sie, 2020 19:11

Ja nie grałam jakieś 10 lat. Ale zatęskniłam:).
BeeMeR - Śro 05 Sie, 2020 09:34

Ja też nie grałam wieki - ostatnio z dziećmi w Syberię 1 i 2, trójka ma dziwne prowadzenie, nie bardzo chwyciłam.
Deanariell - Śro 05 Sie, 2020 15:04

Ostatnia gra, w którą grałam wieki temu, to było "Diablo 3". :mrgreen: W "Wiedźmina" chętnie bym pograła... :mysle: Może na emeryturze się uda, jak dożyję... :rotfl:
Admete - Pią 30 Lip, 2021 10:05

Ten zwiastun nie był jeszcze wklejany?

https://www.youtube.com/watch?v=UFXt5pdpNMQ

BeeMeR - Sob 31 Lip, 2021 14:26

Ja jeszcze nie widziałam.
Lubiłam Ciri w wiedźmińskiej siedzibie, ciekawe czy mi się spodoba w tej wersji ;)

Admete - Śro 04 Sie, 2021 09:38

Obejrzyjcie to :lol:

https://www.youtube.com/watch?v=yQJIPUAEhqc

Tamara - Śro 04 Sie, 2021 10:04

:rotfl: strasznie oni słabi i wrażliwi :-P
Akaterine - Wto 24 Sie, 2021 19:12

Obejrzałam wiedźmińskie anime na Netflixie, czyli "Zmorę wilka" czy coś podobnego. Nieciekawa kreska, bardzo słaba fabuła, polecam najwyżej jako tło do innych czynności ;) .
praedzio - Wto 24 Sie, 2021 19:51

Dzięki za opinię. :kwiatek: Bez żalu zatem ominę. ;)
Akaterine - Nie 19 Gru, 2021 17:39

Obejrzałam trzy odcinki drugiego sezonu i co tu dużo mówić, dobrze nie jest ;) . I to nawet nie chodzi o to, że materiał źródłowy został całkowicie zmasakrowany (póki co z książkami zgadza się to, że Ciri z Geraltem dotarli do Kaer Morhen i tam są), ale ogólnie o bezsensowne prowadzenie fabuły, sceny, które nic nie wnoszą, nudne dialogi, dużo sztampy i w wielu momentach bardzo, a to bardzo kiepskie CGI. Obejrzę do końca, bo chcę zobaczyć nowe postaci, i jestem ciekawa, co jeszcze bardzo złego się w tym serialu pojawi ;) .
praedzio - Nie 19 Gru, 2021 17:47

Ja jeszcze nie zaczęłam oglądać. Za to uchichrałam się z reklamy serialu z Dawidem Podsiadło. :lol: Przy 40 sekundach Musiała ryknęłam zdrowym śmiechem, a Żebrowski dobił moją przeponę. :rotfl:

Klik klik

Agn - Nie 19 Gru, 2021 18:34

Niezla reklama, faktycznie moment z Musialem najlepszy.

Kurde, boje sie tego sezonu... I to nie dlatego, ze sa tam potwory... :boisie2:

BeeMeR - Nie 19 Gru, 2021 20:47

praedzio napisał/a:
chichrałam się z reklamy serialu z Dawidem Podsiadło.
cudne :rotfl:
A serial brzmi zachęcająco :lol:
Ja sobie obejrzę zapewne jak już będzie cały sezon :wink:

Akaterine - Nie 19 Gru, 2021 21:34

Jest już cały sezon, Netflix wrzuca od razu wszystko.