Literatura - Proza i poezja - To czytamy - mole książkowe w akcji ;) Odsłona III
Agn - Czw 20 Lip, 2017 22:54
A Emil i Przyroda????????
BeeMeR - Czw 20 Lip, 2017 23:08
| Agn napisał/a: | A Emil i Przyroda???????? | Rodzicie ponoć zostawili we Wrocławiu u Ani, żeby sam odebrał - będziemy za tydzień (o ile nic się nie zepsuje )
Agn - Czw 20 Lip, 2017 23:21
A, czyli nie zginęły. Dobrze.
BeeMeR - Czw 20 Lip, 2017 23:32
| Agn napisał/a: | A, czyli nie zginęły. | Tego jeszcze nie jestem pewna, bo Ania ich nie zlokalizowała - widać jej nie powiedzieli gdzie położyli
Agn - Czw 20 Lip, 2017 23:48
No nie... Te książki były u mnie przez prawie 30 lat, nie pożre je teraz żadna czarna dziura!
BeeMeR - Pią 21 Lip, 2017 10:41
Znajdę je choćbym miała przeszukać,cały Aniny pokój, howgh!
Barbarella - Pią 21 Lip, 2017 12:35
| BeeMeR napisał/a: | Znajdę je choćbym miała przeszukać,cały Aniny pokój, howgh! |
Uhu!!! Basiu, na pewno wiesz, na co się porywasz?
BeeMeR - Pią 21 Lip, 2017 12:46
Kto jak kto - ale ja chyba wiem
30-letnie ofiarowane książki są tego warte
(a Ani nieco pomocy w układaniu książek się przyda )
Agn - Pią 21 Lip, 2017 13:11
Ania juz ulozyla. Nawet sie to i owo znalazlo! (Moja ksiazka Anny Ikedy!!! )
Admete - Pią 21 Lip, 2017 13:20
Właśnie skończyłam książkę, która polecała niedawno Caitriona - A światło świeci w ciemności. Bardzo polecam.
Aragonte - Czw 27 Lip, 2017 23:02
A ja podrzucę namiar na książkę, której co prawda nie czytam, ale pomyślałam, że może zainteresuje Praedzio:
https://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/bialystok
Namiar był pierwotnie w wątku politycznym, który ma zapewne w ignorowanych
Admete - Pią 28 Lip, 2017 06:28
Może u mnie kupią. Przeczytałam Monsun przychodzi dwa razy - książka o podróży śladem przypraw. Sprawnie i ciekawie napisana. Teraz zaczęłam Duchowe życie zwierząt.
Trzykrotka - Pią 28 Lip, 2017 13:59
O, Monsun mnie zaciekawił. A Duchowe życie zwierząt rozczarowało.
Admete - Pią 28 Lip, 2017 14:11
No właśnie tak czytam bez przekonania. Zobaczę jeszcze. Ta część o drzewach jest lepsza.
Trzykrotka - Pią 28 Lip, 2017 14:48
Miałka jest ta książka niestety i oczywista.
Admete - Pią 28 Lip, 2017 15:33
W związku z tym zaczęłam lekturę książki Marzeny Filipczak Między światami. O podróży przez Armenię, Górny Karaibach, Osetię Północną, Kałmucję, Uzbekistan, Iran i parę innych krajów. Bardzo mi się podoba.
Caitriona - Pią 28 Lip, 2017 20:24
| Aragonte napisał/a: | A ja podrzucę namiar na książkę, której co prawda nie czytam, ale pomyślałam, że może zainteresuje Praedzio:
https://czarne.com.pl/katalog/ksiazki/bialystok
Namiar był pierwotnie w wątku politycznym, który ma zapewne w ignorowanych |
Ja muszę w końcu przeczytać ten Białystok. Autor zdaje się wspomina w niej o mojej ciotce.
| Admete napisał/a: | | Przeczytałam Monsun przychodzi dwa razy - książka o podróży śladem przypraw. Sprawnie i ciekawie napisana. |
Mnie się bardzo podobała ta książka. Dobrze mi się ją czytało.
Kończę Nieobecne miasto. Przewodnik po nieznanym Zakopanem (o Żydach, gruźlikach i ceprach), ale niestety nie jest to najsprawniej napisana rzecz, liczyłam na coś ciekawszego.
Zaczęłam też Życie w średniowiecznym zamku i póki co podoba mi się.
praedzio - Pią 28 Lip, 2017 23:47
Dzieki za namiar, ale to nie dla mnie lektura. Zeby nie bylo - probuje sie z reportazem podczas lektury ksiazki pt. "Martwa dolina" - o zagadkowej zagladzie calej doliny w Kamerunie w 1986 bodajze roku. Kiepsko mi sie czyta nie-powiesci. Nie potrafie sie skupic na tekscie, przylapuje sie na tym, ze omijam cale akapity naszpikowane datami czy nazwiskami. Too much information. Za to przyjemne sa wstawki mitologiczne wyjasniajace nature smiercionosnego jeziora.
Szafran - Sob 29 Lip, 2017 00:41
| Caitriona napisał/a: | Autor zdaje się wspomina w niej o mojej ciotce.
|
O, a w jakim kontekście? Bo to ja Kąckiego czytałam:).
Admete - Sob 29 Lip, 2017 07:07
| praedzio napisał/a: | | Too much information. |
Ja mam odwrotnie, nie skupiam się na powieściach i lubię się dowiadywać nowych rzeczy. Ta książka, o której wspominałam ma zarówno dużo informacji, jak dobry styl i jest zabawna. Autorka dużo pisze o ludziach, których spotyka.
praedzio - Sob 29 Lip, 2017 08:55
Ty, Admete, masz lepsza pamiec. Ja sie zawieszam niczym przedpotopowy komputer.
Admete - Sob 29 Lip, 2017 08:56
Bzdury opowiadasz, po prostu jeszcze się nie zestarzałaś jak ja Też kiedyś czytywałam powieści głównie. Teraz zamiast powieści mam seriale, a książki to inna rozrywka.
praedzio - Sob 29 Lip, 2017 09:01
Jak sie zestarzeje, to sie przerzuce na komiksy, ktore bede czytac z lupa.
Admete - Sob 29 Lip, 2017 09:01
Jest to jakiś plan
Caitriona - Nie 30 Lip, 2017 00:35
| Szafran napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | Autor zdaje się wspomina w niej o mojej ciotce.
|
O, a w jakim kontekście? Bo to ja Kąckiego czytałam:). |
Ratowania Żydów. Ponoć jest wspomniana w tekście.
|
|
|