Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II
Akaterine - Pią 14 Gru, 2018 21:09
Dzięki .
praedzio - Sob 19 Sty, 2019 20:05
No, więc tak. Obwąchałam pilotowe odcinki dwóch nowych seriali. Jakoś tak się złożyło, że oba seriale traktują o UFO i związanych z tym różnych historiach. Na pierwszy ogień poszło Roswell, New Mexico. Żeby mi kto raz a dobrze wytłumaczył, po jaką cholerę zdecydowano się na zrobienie remake'u serialu, który nie potrzebował remake'u? Po obejrzeniu pierwszego odcinka pytanie pozostawiam otwartym. I chyba nie pociągnę tej znajomości.
Trailerek dla masochistów: https://www.youtube.com/watch?v=9KAVbxJAVfY
Z drugim serialem poszło już lepiej. Przecież Aidan Gillen nie może grać w jakimś chłamie, right? Mowa o Project Blue Book, który opowiada o śledztwach prowadzonych w latach 1952-1969 przez Siły Powietrzne USA. Serial podobno oparty na faktach. Pierwszy odcinek oglądało mi się przyjemnie. Za chwilę odpalę odcinek nr 2.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=U4EmfM9isHo
Admete - Sob 19 Sty, 2019 20:53
Ten drugi wygląda interesująco.
milenaj - Śro 23 Sty, 2019 13:46
| praedzio napisał/a: | | Przecież Aidan Gillen nie może grać w jakimś chłamie, right? |
Czuję się solidnie zachęcona
Caitriona - Śro 23 Sty, 2019 19:04
| praedzio napisał/a: | Z drugim serialem poszło już lepiej. Przecież Aidan Gillen nie może grać w jakimś chłamie, right? Mowa o Project Blue Book, który opowiada o śledztwach prowadzonych w latach 1952-1969 przez Siły Powietrzne USA. Serial podobno oparty na faktach. Pierwszy odcinek oglądało mi się przyjemnie. Za chwilę odpalę odcinek nr 2. |
Przymierzam się do tego, ale jeszcze nie zaczęłam.
Agn - Czw 24 Sty, 2019 11:52
Chorobowe w toku, Agn odkryła Netflixa.
I zaczęła skromnie, acz uciesznie od "Grace i Frankie", a potem za poleceniem tknęła "Diablero" - meksykański serial o polowaniu na demony, szukaniu aniołów i spisku konklawe.
Ależ to było dobre!!! Niesamowite, ciekawe i inne. Dużym plusem są tu realia życia w Ameryce Płd., gdzie zdziwienia nie budzi bardzo złoty i bardzo śmiercionośny pistolet trzymany w jednej ręce z różańcem.
Polecam (no chyba że jestem ostatnią osobą na tej planecie, która dopiero teraz odkryła "Diablero").
praedzio - Czw 24 Sty, 2019 12:45
Zapisuję w kajeciku.
Agn - Czw 24 Sty, 2019 17:11
Tylko uprzedzam, że to horror i ma bardzo horrorowy nastrój - nie wiem, jaki masz do tego stosunek.
Szafran - Czw 24 Sty, 2019 17:49
"Grace i Frankie" właśnie nowy sezon skończyłam:D
Diabolero nie znałam;D
Admete - Sob 26 Sty, 2019 17:26
Zaczęłam 1983. Na razie po pierwszym odcinku nie jest źle.
Akaterine - Sob 26 Sty, 2019 20:29
Ja lecę od paru dni z serialem Marcella - brytyjski kryminał w skandynawskim nastroju. Pani detektyw wraca do pracy po tym, jak zostawił ją mąż i angażuje się w sprawę psychopaty. Ciekawie się ogląda, sieć powiązań między bohaterami jest intrygująca, jedynie nieco mnie irytuje główna bohaterka, która co chwila zachowuje się na tyle nieracjonalnie, że rozpieprza sobie i innym życie.
Agn - Sob 26 Sty, 2019 20:32
A ja odkrylam "Bardzo tajne sluzby" - francuski serial o agentach w latach 60-tych w Paryzu. Troche polew z Bonda, bardzo zabawna satyra.
Admete - Sob 26 Sty, 2019 21:00
Marcellę wyhaczyłam, ale pewnie się skuszę na jakieś sf I mam ochotę się odmóżdżyć przy Wonder woman,a le to jak bratanica przyjdzie.
Admete - Nie 27 Sty, 2019 11:53
Dobrze mi się ogląda 1983. Dialogi wypadają czasem sztucznie, bo były pisane po angielsku. Podoba mi się scenograficzny wygląd fikcyjnej rzeczywistości. Nie podoba natomiast aktorka w roli Ofelii i niepotrzebne sceny golizny, seksu. Wszystkie przewijam, bo nic nie wnoszą do akcji. Nie rozumiem, dlaczego jak kobieta siada przed komputerem, to akurat musi być goła.
praedzio - Nie 27 Sty, 2019 20:42
Widocznie jej za ciepło w ubraniu.
Zaczęłam oglądać miniserial od BBC - Mrs. Wilson. Serial oparty jest na autentycznych wydarzeniach. Ruth Wilson gra tu własną babcię, która była wplątana w szpiegowską aferę.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ffrL2rPCc_k
Admete - Nie 27 Sty, 2019 21:31
Jest na Netfixie? Co do 1983, to chętnie zobaczyłabym drugi sezon.
praedzio - Nie 27 Sty, 2019 21:35
A nie wiem, ja oglądam na innym kanale.
Admete - Nie 27 Sty, 2019 21:40
A rozumiem,ja już nie potrafię tak szukać. Za stara na to jestem.
milenaj - Sob 02 Lut, 2019 16:11
| praedzio napisał/a: |
Zaczęłam oglądać miniserial od BBC - Mrs. Wilson. Serial oparty jest na autentycznych wydarzeniach. Ruth Wilson gra tu własną babcię, która była wplątana w szpiegowską aferę.
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ffrL2rPCc_k |
Oj, bardzo dobrze mi się to oglądało
Admete - Sob 02 Lut, 2019 17:23
Za mną dwa odcinki The Crown, nawet mi się podobały - sezon 2.
praedzio - Sob 16 Lut, 2019 12:51
Skończyłam Mrs. Wilson. Faktycznie, bardzo dobrze się oglądało. Polecam szczerze.
A dla tych, co nie mogą lub nie chcą obejrzeć, taki artykulik o bohaterze serialu: https://kultura.onet.pl/film/wywiady-i-artykuly/mrs-wilson-nowy-serial-bbc-sekretne-zycie-alexandra-wilsona/96gzdpz
Admete - Sob 16 Lut, 2019 21:32
Ciekawa historia, dość niezwykła.
Fibula - Sob 16 Lut, 2019 23:31
Oglądałam jakiś czas temu, a teraz odświeżam Luthera (od początku ), bo czas wreszcie obejrzeć 5 sezon, a nie bardzo pamiętam poprzednie.
Caitriona - Nie 17 Lut, 2019 14:16
Jestem rozczarowana 5 sezonem Luthera... Dla mnie bardzo słaby, daleko mu do pierwszych sezonów.
milenaj - Nie 17 Lut, 2019 19:47
| Fibula napisał/a: |
Oglądałam jakiś czas temu, a teraz odświeżam Luthera (od początku ), bo czas wreszcie obejrzeć 5 sezon, a nie bardzo pamiętam poprzednie. |
Po fragmencie pierwszego odcinka, stwierdziłam, ze też tak musze zrobić, choć tak naprawdę dobry był tylko pierwszy....
|
|
|