To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II

Akaterine - Pią 14 Gru, 2018 21:09

Dzięki :D .
praedzio - Sob 19 Sty, 2019 20:05

No, więc tak. Obwąchałam pilotowe odcinki dwóch nowych seriali. Jakoś tak się złożyło, że oba seriale traktują o UFO i związanych z tym różnych historiach. Na pierwszy ogień poszło Roswell, New Mexico. Żeby mi kto raz a dobrze wytłumaczył, po jaką cholerę zdecydowano się na zrobienie remake'u serialu, który nie potrzebował remake'u? :pomocy: :zalamka: Po obejrzeniu pierwszego odcinka pytanie pozostawiam otwartym. I chyba nie pociągnę tej znajomości.

Trailerek dla masochistów: https://www.youtube.com/watch?v=9KAVbxJAVfY

Z drugim serialem poszło już lepiej. Przecież Aidan Gillen nie może grać w jakimś chłamie, right? ;) Mowa o Project Blue Book, który opowiada o śledztwach prowadzonych w latach 1952-1969 przez Siły Powietrzne USA. Serial podobno oparty na faktach. Pierwszy odcinek oglądało mi się przyjemnie. Za chwilę odpalę odcinek nr 2.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=U4EmfM9isHo

Admete - Sob 19 Sty, 2019 20:53

Ten drugi wygląda interesująco.
milenaj - Śro 23 Sty, 2019 13:46

praedzio napisał/a:
Przecież Aidan Gillen nie może grać w jakimś chłamie, right?

Czuję się solidnie zachęcona :)

Caitriona - Śro 23 Sty, 2019 19:04

praedzio napisał/a:
Z drugim serialem poszło już lepiej. Przecież Aidan Gillen nie może grać w jakimś chłamie, right? ;) Mowa o Project Blue Book, który opowiada o śledztwach prowadzonych w latach 1952-1969 przez Siły Powietrzne USA. Serial podobno oparty na faktach. Pierwszy odcinek oglądało mi się przyjemnie. Za chwilę odpalę odcinek nr 2.

Przymierzam się do tego, ale jeszcze nie zaczęłam.

Agn - Czw 24 Sty, 2019 11:52

Chorobowe w toku, Agn odkryła Netflixa.
I zaczęła skromnie, acz uciesznie od "Grace i Frankie", a potem za poleceniem tknęła "Diablero" - meksykański serial o polowaniu na demony, szukaniu aniołów i spisku konklawe.
Ależ to było dobre!!! Niesamowite, ciekawe i inne. Dużym plusem są tu realia życia w Ameryce Płd., gdzie zdziwienia nie budzi bardzo złoty i bardzo śmiercionośny pistolet trzymany w jednej ręce z różańcem.
Polecam (no chyba że jestem ostatnią osobą na tej planecie, która dopiero teraz odkryła "Diablero").

praedzio - Czw 24 Sty, 2019 12:45

Zapisuję w kajeciku. ;)
Agn - Czw 24 Sty, 2019 17:11

Tylko uprzedzam, że to horror i ma bardzo horrorowy nastrój - nie wiem, jaki masz do tego stosunek. ;)
Szafran - Czw 24 Sty, 2019 17:49

"Grace i Frankie" właśnie nowy sezon skończyłam:D

Diabolero nie znałam;D

Admete - Sob 26 Sty, 2019 17:26

Zaczęłam 1983. Na razie po pierwszym odcinku nie jest źle.
Akaterine - Sob 26 Sty, 2019 20:29

Ja lecę od paru dni z serialem Marcella - brytyjski kryminał w skandynawskim nastroju. Pani detektyw wraca do pracy po tym, jak zostawił ją mąż i angażuje się w sprawę psychopaty. Ciekawie się ogląda, sieć powiązań między bohaterami jest intrygująca, jedynie nieco mnie irytuje główna bohaterka, która co chwila zachowuje się na tyle nieracjonalnie, że rozpieprza sobie i innym życie.
Agn - Sob 26 Sty, 2019 20:32

A ja odkrylam "Bardzo tajne sluzby" - francuski serial o agentach w latach 60-tych w Paryzu. Troche polew z Bonda, bardzo zabawna satyra. :)
Admete - Sob 26 Sty, 2019 21:00

Marcellę wyhaczyłam, ale pewnie się skuszę na jakieś sf ;) I mam ochotę się odmóżdżyć przy Wonder woman,a le to jak bratanica przyjdzie.
Admete - Nie 27 Sty, 2019 11:53

Dobrze mi się ogląda 1983. Dialogi wypadają czasem sztucznie, bo były pisane po angielsku. Podoba mi się scenograficzny wygląd fikcyjnej rzeczywistości. Nie podoba natomiast aktorka w roli Ofelii i niepotrzebne sceny golizny, seksu. Wszystkie przewijam, bo nic nie wnoszą do akcji. Nie rozumiem, dlaczego jak kobieta siada przed komputerem, to akurat musi być goła.
praedzio - Nie 27 Sty, 2019 20:42

Widocznie jej za ciepło w ubraniu. ;)

Zaczęłam oglądać miniserial od BBC - Mrs. Wilson. Serial oparty jest na autentycznych wydarzeniach. Ruth Wilson gra tu własną babcię, która była wplątana w szpiegowską aferę.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ffrL2rPCc_k

Admete - Nie 27 Sty, 2019 21:31

Jest na Netfixie? Co do 1983, to chętnie zobaczyłabym drugi sezon.
praedzio - Nie 27 Sty, 2019 21:35

A nie wiem, ja oglądam na innym kanale. ;)
Admete - Nie 27 Sty, 2019 21:40

A rozumiem,ja już nie potrafię tak szukać. Za stara na to jestem.
milenaj - Sob 02 Lut, 2019 16:11

praedzio napisał/a:

Zaczęłam oglądać miniserial od BBC - Mrs. Wilson. Serial oparty jest na autentycznych wydarzeniach. Ruth Wilson gra tu własną babcię, która była wplątana w szpiegowską aferę.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=ffrL2rPCc_k

Oj, bardzo dobrze mi się to oglądało :)

Admete - Sob 02 Lut, 2019 17:23

Za mną dwa odcinki The Crown, nawet mi się podobały - sezon 2.
praedzio - Sob 16 Lut, 2019 12:51

Skończyłam Mrs. Wilson. Faktycznie, bardzo dobrze się oglądało. :oklaski: Polecam szczerze. :excited:

A dla tych, co nie mogą lub nie chcą obejrzeć, taki artykulik o bohaterze serialu: https://kultura.onet.pl/film/wywiady-i-artykuly/mrs-wilson-nowy-serial-bbc-sekretne-zycie-alexandra-wilsona/96gzdpz

Admete - Sob 16 Lut, 2019 21:32

Ciekawa historia, dość niezwykła.
Fibula - Sob 16 Lut, 2019 23:31

praedzio napisał/a:
Skończyłam Mrs. Wilson. Faktycznie, bardzo dobrze się oglądało. :oklaski: Polecam szczerze. :excited:

A dla tych, co nie mogą lub nie chcą obejrzeć, taki artykulik o bohaterze serialu: https://kultura.onet.pl/film/wywiady-i-artykuly/mrs-wilson-nowy-serial-bbc-sekretne-zycie-alexandra-wilsona/96gzdpz

Oglądałam jakiś czas temu, a teraz odświeżam Luthera (od początku :wink: ), bo czas wreszcie obejrzeć 5 sezon, a nie bardzo pamiętam poprzednie. :rumieniec:

Caitriona - Nie 17 Lut, 2019 14:16

Jestem rozczarowana 5 sezonem Luthera... Dla mnie bardzo słaby, daleko mu do pierwszych sezonów.
milenaj - Nie 17 Lut, 2019 19:47

Fibula napisał/a:

Oglądałam jakiś czas temu, a teraz odświeżam Luthera (od początku ), bo czas wreszcie obejrzeć 5 sezon, a nie bardzo pamiętam poprzednie.

Po fragmencie pierwszego odcinka, stwierdziłam, ze też tak musze zrobić, choć tak naprawdę dobry był tylko pierwszy....