Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film
Marija - Sob 10 Sty, 2015 23:08
Zdolności parapsychologiczne opony . Jest co badać w każdym razie .
Raz rozcięłam oponę na krawężniku. Gdybym wtedy wiedziała, że ona może się mścić, to ...
Agn - Sob 10 Sty, 2015 23:12
| Marija napisał/a: | Raz rozcięłam oponę na krawężniku. Gdybym wtedy wiedziała, że ona może się mścić, to ... |
Widzisz? Uważaj! Nigdy nie wiesz, jakie niebezpieczeństwo może ci grozić! To film uświadamiający!
Anaru - Sob 10 Sty, 2015 23:39
| Marija napisał/a: | Raz rozcięłam oponę na krawężniku. Gdybym wtedy wiedziała, że ona może się mścić, to ... |
Hmmm, byłoby chyba gorzej gdyby opona podążała za kimś obsesyjnie z miłości.
Agn - Sob 10 Sty, 2015 23:40
Skąd wiesz, na jakim punkcie ma obsesję zraniona opona Mariji?
Anaru - Sob 10 Sty, 2015 23:45
No własnie nie wiem, liczę na to, że mi film uświadomi.
Agn - Sob 10 Sty, 2015 23:47
Czekamy na wieści!
Aragonte - Sob 10 Sty, 2015 23:58
To ja będę Anaru kibicować i zagrzewać do walki z groźną oponą
Anaru - Nie 11 Sty, 2015 00:13
Zagrzewanie chyba się przyda.
Agn - Nie 11 Sty, 2015 00:31
Do bojuuuuu!!!
BeeMeR - Pią 23 Sty, 2015 19:40
Aniu, przypominam o recenzji Oponowego filmu - wiem, że już widziałaś
Ja zaczęłam film pod atrakcyjnym tytułem: Głazobomby li też Burzowe tornado
Boston nawiedza tornado rzucające kamieniami, które dodatkowo wybuchają - I tak przez cały film niemalże to samo - cóż mi więcej trzeba
Tu tornado porywa miłą panią:
rzuca jej but (pewnie w domyśle ją ) wraz z kamieniem w Murzyna na oczach drugiego, inną niemiłą panią wgniata w ścianę (ręce wystają) - i tak co chwilę ktoś obrywa kamieniem
Potem kamienie wznoszą się na wyższy poziom i zaczynają wybuchać - tak kamiennie, tj. siejąc styropianem dookoła Wszędzie chaos, panika, tornada i kamienie lecące z nieba. Znalazło się miejsce na przejście zakamarkami (bo nie tunelami ale prawie ) ze stadionu na zewnątrz oraz jechanie slalomem 10m nad kamiennymi bombami, które zajęło sporo czasu, a nie miała sensu, bo zaraz wysiedli i poszli dalej na piechotę
I tylko jeden człowiek - jakiś wykładowca chyba - może zapobiec katastrofie strzelając z bazuki do tornada czymś co przywróci równowagę w atmosferze - ale kurek się zaciął, więc trzeba było wysłać jej całe auto z tym czymś tam
Boston wraz z resztą świata został uratowany
Anaru - Sob 24 Sty, 2015 20:54
| BeeMeR napisał/a: | Aniu, przypominam o recenzji Oponowego filmu - wiem, że już widziałaś |
Widziałam, sprasowało mi mózg , napiszę.
Zainspirowałaś mnie wspaniałym opisem obejrzanego dzieua i zaczęłam się zastanawiać czemuż ja tego nie obejrzałam, ach czemuż, skoro na pewno mam .
No to dziś się za to wzięłam i doprawdy wspaniałe. I na dodatek kojarzy mi się w ww. Opona, która dokładnie tak się trzęsła rozbiombiając głowy przeciwnikom jak głazobomby przed wybuchem.
Agn - Sob 24 Sty, 2015 22:47
| BeeMeR napisał/a: | | inną niemiłą panią wgniata w ścianę (ręce wystają) - i tak co chwilę ktoś obrywa kamieniem |
A ekipy im tam starczyło?
| BeeMeR napisał/a: | Boston wraz z resztą świata został uratowany |
Co za ulga, bo już nie mogłam z tego napięcia.
Cudne arcydzieUo. A ty, Anaru, opowiadaj o Oponie Zgrozy, czy jak to się tam zwało.
Anaru - Nie 25 Sty, 2015 11:06
| BeeMeR napisał/a: | Potem kamienie wznoszą się na wyższy poziom i zaczynają wybuchać - tak kamiennie, tj. siejąc styropianem dookoła Wszędzie chaos, panika, tornada i kamienie lecące z nieba. Znalazło się miejsce na przejście zakamarkami (bo nie tunelami ale prawie ) ze stadionu na zewnątrz oraz jechanie slalomem 10m nad kamiennymi bombami, które zajęło sporo czasu, a nie miała sensu, bo zaraz wysiedli i poszli dalej na piechotę |
Własnie na tym etapie jestem i już się dowiedziałam od pana Profesora, że to wszystko przez wybuchający wulkan, który naruszył równowagę w atmosferze wypychając ozon do mezosfery, gdzie go zmroziło w suchy lód, a potem z pomocą tornad superkomórka burzowa go zrzuciła w postaci kamieni, które na poziomie morza stają się niestabilne i wybombiają. Mądrzejszam o wiele.
Te ozonowe kamienie bardzo mi się kojarzą z gniazdami os i innych takich, takie papierowe się wydają i jakby ponaciągane. I tak sobie myślę, że jakby zamiast jechać slalomem po tej uliczce poczekali trochę, to wszystko by się samo wybombiło i można by jechać bez problemu.
| Agn napisał/a: | A ekipy im tam starczyło? |
Zadziwiająco dużo maja statystów, chyba z kilkadziesiąt osób w porywach. A jak malowniczo ludzie grają to przerażenie i panikę. Niektórych nawet wykorzystano po kilka razy w różnych momentach filmu. Tak samo jak po kilka razy to samo tornado i te same głazobomby.
BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 11:08
| Anaru napisał/a: | już się dowiedziałam od pana Profesora, że to wszystko przez wybuchający wulkan, który naruszył równowagę w atmosferze wypychając ozon do mezosfery, gdzie go zmroziło w suchy lód, a potem z pomocą tornad superkomórka burzowa go zrzuciła w postaci kamieni, które na poziomie morza stają się niestabilne i wybombiają. Mądrzejszam o wiele. | Nie wnikałam w tak naukowe szczegóły, dziękować za przypomnienie
Powtórzenia ujęć, statystów i kamieni tez zauważyłam oczywiście
Agn - Nie 25 Sty, 2015 16:07
| Anaru napisał/a: | już się dowiedziałam od pana Profesora, że to wszystko przez wybuchający wulkan, który naruszył równowagę w atmosferze wypychając ozon do mezosfery, gdzie go zmroziło w suchy lód, a potem z pomocą tornad superkomórka burzowa go zrzuciła w postaci kamieni, które na poziomie morza stają się niestabilne i wybombiają. Mądrzejszam o wiele. |
Przepraszam... co?
| Anaru napisał/a: | tak sobie myślę, że jakby zamiast jechać slalomem po tej uliczce poczekali trochę, to wszystko by się samo wybombiło i można by jechać bez problemu. |
Zdecydowanie chcesz zepsuć ten film.
BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 18:17
Dziś w tv szły mrówki-mutanty - miałam przyjemność obejrzeć tylko kilkanaście minut, w czasie których para uciekała ciasnymi korytarzami wentylacyjnymi przed sztucznymi mrówkami, które potem skonsumowały kobietę, bo za wolno wychodziła na zewnątrz, a facet zdążył uciec - a tam akurat trwała sesja zdjęciowa i dwie skąpo odziane laski wiły się przed kamerami.
Całość musiała być fascynująca
Agn - Nie 25 Sty, 2015 18:50
Już chciałam spytać, czy pożerana przez wredne mrówki niewiasta była SKROMNIE ubrana, ale widzę, że niezbędny element ekranu, tj. nutka golizny, została zapewniona w inny sposób.
Rzecz jasna to nie znaczy, że uciekająca i pożarta pani nie mogła być w bikini, prawdaż.
BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 18:58
Pani pożerana była ubrana jak biurwa, dwie pozostałe panie jak lafiryndy
Anaru - Nie 25 Sty, 2015 19:56
| BeeMeR napisał/a: | Pani pożerana była ubrana jak biurwa, dwie pozostałe panie jak lafiryndy |
To oznacza, że one najpewniej również trafiły między żuwaczki.
Cóż to był za wspaniały film? Na czym toto szło?
Agn - Nie 25 Sty, 2015 19:59
| BeeMeR napisał/a: | Pani pożerana była ubrana jak biurwa, dwie pozostałe panie jak lafiryndy |
Ufff, ład we wszechświecie został zachowany!
BeeMeR - Nie 25 Sty, 2015 20:47
Film nosił tytuł Mrówki-mutanty serio, nie mam pojęcia jaki kanał, śledztwo wskazuje tv6
http://www.filmweb.pl/fil...nty-2005-152075
BeeMeR - Pon 20 Kwi, 2015 08:53
Era smoków (Age of The Dragons) (2011)
Bardzo zły film o polowaniu na smoki. Bohaterowie jeżdżą statkiem-czołgiem i polują na bestie - ale głównie na Białego Smoka - pod przywództwem kapitana Ahaba. Główny nazywa się Izmael. Imiona wydawały mi się podejrzane, ale i tak się nie zorientowałam w trakcie, że to daleka - widać za daleka jak dla mnie, zwłaszcza poziomem - adaptacja Moby Dicka
Kapitan nosi cudne szmaty na ryju, bo go słońce razi/boli po tym, jak go Biały Smok potraktował ogniem lata temu.
Izmaelowi dorzucono laskę o podobnych zdolnościach aktorskich i niezdolności domknięcia buzi inaczej jak zaciskając zęby Jeszcze miał przystojnego przyjaciela który był dziwny i zginął.
Agn - Pon 20 Kwi, 2015 09:37
Gdzie ja już tę panienkę z panienkiem widziałam?
To musiał być świetny film.
BeeMeR - Pon 20 Kwi, 2015 09:42
| Agn napisał/a: | Gdzie ja już tę panienkę z panienkiem widziałam? | w jakimś innym świetnym filmie?
Film jako się rzekło doskonały - tak subtelnie przenosił wszelkie niuansy Moby Dickowe na smoki że aż się nie zorientowałam choć Izmael zdawał mi się wskazówką alem sobie nie mogła akuratnie przypomnieć gdzie występował
Anaru - Pon 20 Kwi, 2015 11:37
| BeeMeR napisał/a: | | Agn napisał/a: | Gdzie ja już tę panienkę z panienkiem widziałam? | w jakimś innym świetnym filmie? |
Za dużo wyboru nie masz, bo filmografia nie za bogata, może cos dopasujesz
http://www.filmweb.pl/person/Sofia+Pernas-877150
| BeeMeR napisał/a: | Film jako się rzekło doskonały - tak subtelnie przenosił wszelkie niuansy Moby Dickowe na smoki że aż się nie zorientowałam choć Izmael zdawał mi się wskazówką alem sobie nie mogła akuratnie przypomnieć gdzie występował |
No proszę, a ja nie miałam wątpliwości, że to Moby Dick w nieco innej odsłonie . Tylko się zastanawiałam co tam, na litość, robi Danny Glover
Chyba musiał jakąś hacjendę spłacić, albo co...
|
|
|