Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane II
Admete - Wto 21 Sie, 2012 22:53
Obśmiałam się przy liściku do "Kochanego Czesia"
migotka - Wto 28 Sie, 2012 11:28
http://www.slowemmalowane...-w-krainie.html
Magdalena skopek, Dobra krew
Admete - Wto 28 Sie, 2012 13:01
Ta książka, którą zaprezentowałas Migotko wygląda ciekawie. A ja sobie podczytuję Miłości polskich królowych i księzniczek - w zasadzie o miłości tam niewiele, więcej o aranżowanych małżeństwach i konieczności urodzenia potomka Czyta się jednak nieźle.
migotka - Wto 28 Sie, 2012 15:06
| Admete napisał/a: | Ta ksiązka, którą zaprezentowałas Migotko wygląda ciekawie. A ja sobie podczytuję Miłości polskich królowych i księzniczek - w zasadzie o miłości tam niewiele, więcej o aranżowanych małżeństwach i koneiczności urodzenia potomlka Czyta się jednak nieźle. |
hehehe właśnie kończę jak to z Bellony
Admete - Wto 28 Sie, 2012 19:39
Tak, z Bellony - autorka jest Iwona Kienzler
migotka - Wto 28 Sie, 2012 21:10
| Admete napisał/a: | Tak, z Bellony - autorka jest Iwona Kienzler |
tak, to ta sama jak napiszę opinię to dam znać
migotka - Śro 29 Sie, 2012 22:32
http://slowemmalowane.blo...i-polskich.html
Miłości polskich królowych i księżniczek
RaczejRozwazna - Pią 31 Sie, 2012 21:54
Swego czasu natknęlam sie na serię Podróże pod red. P. Herza. Obejmuje ona relacje z podróży po krajach świata autorstwa podróżników polsko i obcojęzycznych z ostatnich 200 lat. Czytałam już Anglię i Szkocję oraz Hiszpanię a teraz jestem przy Grecji i Ziemi Świętej. Naprawdę polecam.
milenaj - Pią 31 Sie, 2012 21:56
A u mnie:
"Dom Orchidei" Lucinda Riley
"Katarzyna wielka. Gra o wladzę" Ewa Stachniak
"Irlandzki sweter" Nicole R. Dickson
PraEdzio ta ostatnia to twoja zasługa.
migotka - Pią 31 Sie, 2012 22:22
http://www.slowemmalowane...krety-losu.html
Zakręty losu. Braterstwo krwi.
Aragonte - Pią 31 Sie, 2012 22:25
| milenaj napisał/a: | "Irlandzki sweter" Nicole R. Dickson
PraEdzio ta ostatnia to twoja zasługa. |
Nabyłam "Irlandzki sweter" w promocji w Merlinie, czeka na przeczytanie - polecasz?
milenaj - Pią 31 Sie, 2012 22:29
| Aragonte napisał/a: | milenaj napisał/a:
"Irlandzki sweter" Nicole R. Dickson
PraEdzio ta ostatnia to twoja zasługa.
Nabyłam "Irlandzki sweter" w promocji w Merlinie, czeka na przeczytanie - polecasz? |
Ja też na promocji w Merlinie. Polecam. Miałam zerknąć na kilka pierwszych stron, bo już czytałam "Katarzynę" i skończyłam, a ta druga sobie trochę poczekała, choć też dobra.
Admete - Pią 31 Sie, 2012 22:40
Jakby ci to powiedzieć Migotko - akne dała mi kiedyś jedną książkę tej autorki, której powieść recenzujesz i nie dałam rady jej przeczytać. To co piszesz o jej stylu można było zauważyć już wtedy, w tym wcześniejszym utworze. Coraz częściej sie przekonuję, że czytanie współczesnej literatury popularnej nie jest dla mnie.
Agn - Sob 01 Wrz, 2012 00:06
Admete, prawisz o "Irlandzkim swetrze"? Bo nie dałam rady przebrnąć przez tę książkę... i czuję się samotna.
Aragonte - Sob 01 Wrz, 2012 00:33
Wydaje mi się, że Admete chodziło raczej o autorkę książki z linka Migotki.
Ale nie czuj się tak dramatycznie samotna, ja meldowałam dopiero, że tę "Irlandzki sweter" nabyłam, a nie, że przeczytałam
migotka - Sob 01 Wrz, 2012 07:50
| Admete napisał/a: | | Jakby ci to powiedzieć Migotko - akne dała mi kiedyś jedną książkę tej autorki, której powieść recenzujesz i nie dałam rady jej przeczytać. To co piszesz o jej stylu można było zauważyć już wtedy, w tym wcześniejszym utworze. Coraz częściej sie przekonuję, że czytanie współczesnej literatury popularnej nie jest dla mnie. |
ja wiem, tyle, że teraz w tej powieści chyba razi to najbardziej. Jedne książki mi się jej podobają, a inne nie. Agnieszka ma niestety bardzo nierówny poziom. A że lubię romanse, to czytam. Chyba jednak najbardziej odnajduję się w romansach historycznych...
ja z kolei unikam polskiej literatury współczesnej
Agn - Sob 01 Wrz, 2012 08:18
Ach, chyba mowa o Agnieszce Lingas-Łoniewskiej. Też niestety nie pisze dla mnie. Zupełnie.
Admete - Sob 01 Wrz, 2012 08:56
Ja się w romansach nie odnajduję zupełnie A współczesna literatura popularna czy nie musi być na przyzwoitym poziomie. Sprawdzę Agn ten Irlandzki sweter, to ci powiem, czy da się czytać. Akne ma.
A Miłości polskich królowych... może nie sa jakies odkrywcza dla kogoś, kto trochę zna historię, ale ładnie zbierają różne informacje, podają je w formie przystępnej i pozwalają sobie uświadomić jaki misz masz panował w tych wszystkich dynastiach I jakie to wszystko w gruncie rzeczy było głupie i niepotrzebne.
migotka - Sob 01 Wrz, 2012 13:54
| Admete napisał/a: | Ja się w romansach nie odnajduję zupełnie A współczesna literatura popularna czy nie musi być na przyzwoitym poziomie. Sprawdzę Agn ten Irlandzki sweter, to ci powiem, czy da się czytać. Akne ma.
A Miłości polskich królowych... może nei sa jakies odkrywcza dla kogoś, kto trochę zna historię, ale ładnie zbierają różne informacje, podają je w formie przystępnej i pozwalają sobie uświadomiśc jaki misz masz panował w tych wszystkich dynastiach I jakie to wszystko w gruncie rzeczy było głupie i niepotrzebne. |
ja się nie odnajduję w fantastyce, horrorach i krwawych kryminałach:)
choć próbowałam
Miłość polskich.. nie jest zła, dobrze się czyta, z mojego punktu widzenia to jednak za mało. Poza tym z tego co wiem rozdział o Władysławie Jagielle został przekopiowany i skrócony na potrzeby tej książki, z osobno wydanej książki jemu poświęconej. to samo dzieje się w przypadku ksiązek S. Kopra.
Admete - Sob 01 Wrz, 2012 13:59
Koper mi się nie podoba, a ta jedna książka pani Kienzler jest w porządku, żadnej innej tej autorki nie czytałam. Najbardziej odpowiadają mi obecnie książki takie jak czytane przeze mnie niedawno dzieła Kuchowicza, dlatego wolę szukać w starszch pozycjach, wydawanych w latach 60, 70, 80...Mam kilka wynotowanych z Lektur nadobowiązkowych Szymborskiej. Z takimi starszymi publikacjami jest łatwiej - można je bez kłopotu pożyczyć z biblioteki.
Agn - Sob 01 Wrz, 2012 14:10
Koper jest w gruncie rzeczy ok... do czasu. Przy bodaj 3 czy 4 książce można już sobie darować, bo facet już leci w kółko, cytuje sam siebie albo odsyła do wcześniejszych swoich książek. Podobały mi się te 2 pierwsze, a potem to już powtórka z rozrywki, non stop to samo.
migotka - Sob 01 Wrz, 2012 15:02
| Admete napisał/a: | | Koper mi się nie podoba, a ta jedna książka pani Kienzler jest w porządku, żadnej innej tej autorki nie czytałam. Najbardziej odpowiadają mi obecnie książki takie jak czytane przeze mnie niedawno dzieła Kuchowicza, dlatego wolę szukać w starszch pozycjach, wydawanych w latach 60, 70, 80...Mam kilka wynotowanych z Lektur nadobowiązkowych Szymborskiej. Z takimi starszymi publikacjami jest łatwiej - można je bez kłopotu pożyczyć z biblioteki. |
o, chcialabym mieć Szymborską w tym wydaniu:) Kuchowicza czytałam lata temu, mam
Caitriona - Sob 01 Wrz, 2012 17:23
| Agn napisał/a: | | Admete, prawisz o "Irlandzkim swetrze"? Bo nie dałam rady przebrnąć przez tę książkę... i czuję się samotna. |
Nie jesteś samotna, tzn. nie tak do końca, ja przebrnęłam przez tę książkę, ale z dużym trudem... Nie polecam tej pozycji.
migotka - Nie 02 Wrz, 2012 21:41
Babki, donoszę, że moj blog, z którego linki tu wklejam, znalazł się w gronie 10 finalistów eBuki 2012- nagrody najlepszego bloga książkowego!!!
http://slowemmalowane.blo...stow-ebuki.html
Anonymous - Nie 02 Wrz, 2012 22:28
Migotko - moje wielkie gratuleszyn !!!
|
|
|