To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych

Anonymous - Nie 06 Lip, 2008 22:06

Warzywka w wiekszosci mam swojskie, grilla, pieczone i ciacha - zaplanowałam :D Obliczyłam koszty - wychodzi póki co 10 zeta od łebka + piffko (jakie ktora lubi i chce). Liczyłam na 15 osób. Przypuszczam, ze w przypadku 2-3 osób więcej nie zrobi to większego znaczenia.
Anaru - Pon 07 Lip, 2008 00:46

Aine, Ty powiedz co by trza było jeszcze przywieźć dodatkowo :mrgreen:
Jakieś winko przywiozę, niewytrawne ;) , bo pifffko to ja nie teges... :mrgreen:

Anonymous - Pon 07 Lip, 2008 01:19

W zasadzie w tej dyszce jest zarelko (pieczone, szaszlyki i rybka z grilla, 2 salatki i 3 ciacha. moze rowniez karkowka) i napoje (kawa, herbata, woda, mrozona herbata - to juz zapewniam ja).
Zostaja napoje podskakujace - pifkko, winko, wodka - co kto lubi i sobie zyczy. Nalewke jakas mam.
I jest mi niezwykle przykro, ze impreza jest skladkowa, ale inaczej nie moge... :(

Anaru - Pon 07 Lip, 2008 01:37

No jak przykro??? :przytul:
U mnie zawsze są składkowe, jesteśmy przyzwyczajone :mrgreen:
(inaczej się przy moich zarobkach nie da) ;)

Marija - Pon 07 Lip, 2008 08:44

Ale super impreza się zapowiada! Oby Wam pogoda dopisała, ale teoretycznie ma być ładnie :trzyma_kciuki: No to poczekam na wrażenia, ale za jakieś dwa tygodnie po imprezie, bo wyjeżdżam :( .
Podpisano: wierny kibic pieczonki u Aine :cry2:

Loana - Pon 07 Lip, 2008 09:08

Aine, ja sprobuje skombinowac namiot jakis. Spiworka mam, karimaty poszukam. Jakby co, to pod namiot ide JA!!! Uwielbiam takie przygody! Trzymajcie kciuki, zeby pogoda dopisala :P .
Nie moge napojow wyskokowych :( cos musze sobie zastepczego przywiezc.
BTW, Dorfi bedzie w sobote u Aine?

Dorfi - Pon 07 Lip, 2008 09:30

Loana napisał/a:
BTW, Dorfi bedzie w sobote u Aine?

No jasne :mrgreen: Nawet w trzech osobach. :mrgreen:

Anonymous - Pon 07 Lip, 2008 09:54

Loanus - toz oprocz napojów podskakujących beda i inne (robie kapitalna mrozona herbate - tylko sobie smak wybierzcie. Pewnie bedzie jeszcze Tatarczanka i woda mineralna. a jesli masz jakies specjalne zyczenie - pisz, bo jest to wliczone w budżet całościowy)
Admete - Pon 07 Lip, 2008 11:02

Zazdorszcze wam tego wczesniejszegos potkania i zaczynam myśleć, ze nie dotrzecie do Krakowa rano. Jak się na niedzielę umawiamy? Niech będzie ten Empik, ale o jednej godzinie. 11?
Loana - Pon 07 Lip, 2008 11:11

Na niedziele proponuje od 10 do 11 (zeby kazda miala czas dojechac :P ). Ja postaram sie byc na 10. A miejsce - licze na inwencje tworcza krakowianek, ja nie znam centrum Krakowa za dobrze. Jakies miejsce charakterystyczne? Zeby mozna bylo usiasc obok!!!
Admete - Pon 07 Lip, 2008 11:15

To może na Błoniach w pobliżu Collegium Novum? Tam sa ławki, dojść łatwo. To jest wylot ulicy Gołebiej.
trifle - Pon 07 Lip, 2008 13:15

Admete napisał/a:
To może na Błoniach w pobliżu Collegium Novum?

A to nie Planty są?
Jak ja wam zazdroszczę tego Krakowa!

Loana - Pon 07 Lip, 2008 13:22

Jakas mapka moze?
Trifle, a chcesz jechac? mozesz sie zabrac z nami autem :) tylko nocowac musialabys w namiocie chyba :P

trifle - Pon 07 Lip, 2008 14:24

Planty to taki pas zieleni dookoła ścisłego centrum - Rynku Głównego i wychodzących z niego uliczek. Jak się już dojdzie do Rynku to nie ma szans nie trafić do Plant, a tam już każdy zapytany poda kierunek do Collegium Novum - tam jest rektorat UJ.

Jechać chciałabym, ale w niedzielę wyjeżdżam do Niemiec do pracy, więc nie da rady :(

Anonymous - Pon 07 Lip, 2008 15:04

rodzice zostali powiadomieni ;) teraz tylko pozostaje mi sprawdzić autobusy do grodu Kraka. A wlaśnie sobota.... to jakiś punkt zbiórki jest aby się do Aine wybrać? Jakaś określona godzina?
Admete - Wto 08 Lip, 2008 12:58

Bosze - jasne, ze Planty. Jak szybko piszę i zaraz musze lecieć sto spraw jednoczesnie załatwiac, to wszystko mi sie miesza.
achata - Śro 09 Lip, 2008 09:49

Bawcie się dobrze. Zapowiadają ciepły weekend, tak mi przynajmniej ostatnio mama mówiła. Liczę na jakieś zdjęcia ze spotkania, bo strasznie jestem ciekawa tych Waszych kiecek. Zalinkujecie? Nie wzgardzę też prezentacją :)
Sofijufka - Śro 09 Lip, 2008 09:50

ja też...
Tamara - Śro 09 Lip, 2008 10:59

I ja... :mrgreen:
BeeMeR - Śro 09 Lip, 2008 11:25

I ja :)
Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 11:49

Dobra - czas ponownie uaktualnić liste osób:

Loana z pryległościami - 2 szt
Elbereth - sztuk 1
Dione - sztuk 1
Aine z przyległościami - sztuk 3
Dorfi z przyległościami - sztuk 3
BeeMeR i siostra (myslalam, ze to anaru), ale wiem, ze macie co innego na głowie... :(
Lady Kasiek

Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 12:03

I ja :D sztuka jedna.
A własnie mam pytanie do Krakowianek w sprawie polecenia jakiejś noclegowni z niedzieli na poniedziałek. niby coś tam patrzyłam w sieci, ale może znacie coś wartego poleceni,

Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 13:16

lady - nie szukaj. Razem z Dione macie nocleg u mnie :D
Zalezy tylko o ktorej chcecie wrocic w posmierdzialek :D

Anonymous - Śro 09 Lip, 2008 13:54

Aine dziękuję :kwiatki_wyciaga: poniedziałek to już każda pora mi pasue poszwęda się troszkę po Krakowie i zapakuję się w jakiś transport
Dorfi - Śro 09 Lip, 2008 14:12

Ja się tylko obawiam,że nie zdążę uszyć sobie sukienki :rumieniec:

Ale za to będę miała koronkowy wachlarz i jak jak na damę przystało robótkę :-D