To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane

Harry_the_Cat - Pią 13 Paź, 2006 21:52

Alison napisał/a:
Zapraszam w maju w Pieniny
Będę ze studentami tydzień w krościenku

Ekstra! Ja juz męża zapytałam i jedziemy!

Alison - Pią 13 Paź, 2006 22:02

Harry_the_Cat napisał/a:
Alison napisał/a:
Zapraszam w maju w Pieniny
Będę ze studentami tydzień w krościenku

Ekstra! Ja juz męża zapytałam i jedziemy!

Kurcze, będę miała podwójne grupy żeby nie siedzieć tam 2 tygodnie tylko tydzień, ale niech będzie, jakoś w Wami wszystkimi wytrzymam ;-)
Ale na zaliczeniu, nie ma żadnych forów! :razz:

Harry_the_Cat - Pią 13 Paź, 2006 22:03

A jak nie zaliczymy, to co? :razz:
Gosia - Pią 13 Paź, 2006 22:11

Bedziemy musialy zjesc papke z roslin, ktorych nie rozpoznalysmy :lol:
Kaziuta - Pią 13 Paź, 2006 22:16

No to ja odpadam. Nogdy nie przepadałam za biologią. Moge robić za asystentkę Pani Adiunkt i donosić ciepłą herbatke, co by na bidulka nie zamarzła i w gardziołku jej nie zaschło. :wink:
Gosia - Pią 13 Paź, 2006 22:19

No to wlasnie jest okazja, zeby sie w tej dziedzinie poduczyc, ja ubolewam, ze nie rozpoznaję drzew, o kwiatkach juz nie wspomne....
a z taką nauczycielka.... to nie powinno przedstawiac zadnych trudnosci ;)

Alison - Pią 13 Paź, 2006 22:20

Kaziuta napisał/a:
No to ja odpadam. Nogdy nie przepadałam za biologią. Moge robić za asystentkę Pani Adiunkt i donosić ciepłą herbatke, co by na bidulka nie zamarzła i w gardziołku jej nie zaschło. :wink:

Ty Kaziutka jedna w tym towarzystwie chcesz pomóc a nie wyeksploatować na śmierć. Sęk ju ;-)

Gosia - Pią 13 Paź, 2006 22:22

E tam! Leniuch jest i to dlatego ! ;)
Uczyc jej sie nie chce ! :lol:

Kaziuta - Pią 13 Paź, 2006 22:29

Oj ty niecna niewiasto. Jaki leniuch, jaki leniuch ? Ja pomocna jestem.
A jak nie będę musiała zdawać egzaminu to nauka łatwiej mi przyjdzię

Alison - Pią 13 Paź, 2006 22:35

Egzamin trzeba zdać, bo egzamin jest też dla mnie, żebym wiedziała czy nie zdzierałam gardła po próżnicy :-)
A Ty Kaziutka daj im się namowić, bo jak Was wieczorkiem zabiorę nad takie miejsce nad Dunajec, gdzie na zboczu kwitnie Lunaria, o mój Boże zapach taki, że odjazd totalny ;-)

Harry_the_Cat - Pią 13 Paź, 2006 22:36

Alison napisał/a:
Egzamin trzeba zdać, bo egzamin jest też dla mnie, żebym wiedziała czy nie zdzierałam gardła po próżnicy

Ale może to małżonkowi powiem dopiero na miejscu, coby go nie zniechęcic...

Anonymous - Pią 13 Paź, 2006 23:25

a ja bardzo chetnie taki egzaminek był pozdawała u Mateczki. Odrózniam różę i jeża od drutu kolczastego, wiec co nieco wiedzy o florze i faunie mam :D
Mateczko wiesz, chyba w moim ogrodzie miałabyś używanie :D

Anonymous - Pią 13 Paź, 2006 23:26

Alison napisał/a:
A w ogóle to zrobiłysmy ciężki offtop, jak zwykle przez Ainusię sprowokowany :-)

Tiaaa, a Aine Bogu ducha winna, niczym ten kozioł ofirany na rzeź niewiniątek ciągnięty :cry:

Alison - Sob 14 Paź, 2006 10:35

AineNiRigani napisał/a:
Alison napisał/a:
A w ogóle to zrobiłysmy ciężki offtop, jak zwykle przez Ainusię sprowokowany :-)

Tiaaa, a Aine Bogu ducha winna, niczym ten kozioł ofirany na rzeź niewiniątek ciągnięty :cry:

A Ty się nam koziołku o firany nie plącz :wink:

Anonymous - Sob 14 Paź, 2006 11:56

ajajaj - żadnej litości dla biednego koziołka !!
Mag - Sob 14 Paź, 2006 17:08

Matulu, ja też się piszę na przyspieszony kurs botaniki w Twoim wykonaniu, nawet egzamin mi niestraszny :grin:
Alison - Sob 14 Paź, 2006 19:26

Proszę niech ktoś zrobi porządek w tym temacie!!!
Chętnie się z wami wszystkimi wybiorę pobotanizować, ale na miłość boską nie w maju, jak będę miała 120 studentów na głowie!!!!!!
Zadepczą mnie no zadepczą :cry: ... ale oczywiście bardzo się cieszę, że sie tak garniecie do wiedzy. Jak zrobicie jakiś zlocik w ładnym miejscu to obiecuję was pouczyć co tam rośnie. Obiecuję. A teraz paszły do swoich zajęć! :twisted:

Gosia - Sob 14 Paź, 2006 19:49

Alison, musisz chyba urzadzic warsztaty dla calego forum :mrgreen:
Alison - Sob 14 Paź, 2006 21:19

Proszę bardzo, ciekawi mnie jednak tylko dlaczego nikt nie sprząta tego offtopa? W innych tematach to kurcze jeden pościk nie na temat i już mnie wymiatają a tu? :o
Harry_the_Cat - Sob 14 Paź, 2006 21:40

No bo Caitri cały dzień oglądała z nami N&S i chyba ma dziś zajęty wieczór. Z niejakim panem Horacym ;)
Anonymous - Nie 15 Paź, 2006 01:35

Ach, ja też przeżywałam porywy związane ze spotkaniem z Horacym :D

Jak już offtopujemy - to na całego :D
Ali, ostatnio jest przebąkiwane przyszłoroczno-wakacyjno-jesienno spotkanie u mnie na pieczonych. A to można połączyć z wycieczką na Lipowiec (fajny zameczek, byłe więzienie dla niegrzeznych księzy :D ). Tam też jest rezerwat m.in. z buczyną karpacką. A i u mnie na podwórku można się botaniki pouczyć, bo tata jest z zamiłowania botanikiem i rózne cudaki posprowadzał :D

Alison - Nie 15 Paź, 2006 10:26

O rany, ja za każdym razem jak tamtędy przejeżdżam to chcę się tam zatrzymać, ale zawsze sie spieszę, jak nie w jedną to w drugą stronę. W tej buczynie jest jedno z 4 w Polsce stanowisk takiego maciupeńkiego storczyka, i to ze względu na niego głównie ten rezerwat został powołany. Znalazł go tam w 1928 roku prof. Pawłowski z Krakowa. Tego storczyka znam tylko ze zdjęć i nigdy nie widziałam go "na żywca" - to przyjeżdżam!!! :razz:

Acha, ale on kwitnie późną wiosną :sad: No to trzeba przełożyć ten zjazd na początek wakacji.

Anonymous - Nie 15 Paź, 2006 13:12

no pisze coś takiego na tablicy informacyjnej, ale ja o tym wiem jedynie z teorii :D
No to termin przesuniemy :D

miłosz - Pon 16 Paź, 2006 09:24

Alison napisał/a:

A ta Afrodyta Isabelle Alliende, o której tu ktoś pisał, jest oprawiona (fabrycznie ;-) ) w czerwony aksamit, w środku ma sztywne kremowe strony z ładną czcionką. To też taka książka dla "czytaczy-dotykaczy" ;-) Dostałam ja kiedyś w prezencie.

"Afrodyta" jest uroczo dewiacyjna momentami :oops: :oops: :oops: (Chwała 3krotce dostałam Afrodyte od niej na imieniny :thud: )

podczytuje też "Polska, głupcze" - Tomka Lisa, fajnie sie czyta i nawet bywa śmiesznie (w przeciwieństwie do rzeczywiśtości) ;)

a na deser "Smaki Francji" - bardzo smaczne - mniam mniam :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Joanna - Pon 16 Paź, 2006 16:04

Czytała któraś z Was "Aspiranta Hornblowera"?- mąż właśnie zaczął , a ja nie wiem ...podkraść mu czy nie...