To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy austenowscy - Keira Knightley

Anonymous - Wto 12 Sie, 2008 00:15

Moze, ale nie o to chodzi. Dla mnie takiz zart jest po prostu niesmaczny.
Trzykrotka - Wto 12 Sie, 2008 00:23

Dlaczego nie? Przecież Keira uchodzi za ideał piękności. Dla mnie to wyjątkowo szkodliwy ideał. Pokazywanie jej wystających obojczyków, sterczących żeber (vide suknie z wszelakich czerwonych dywanów) oraz kompletnie płaskiej klatki piersiowej jako wzór urody dla nastolatek nie jest dobrym pomysłem. Uważam, że z takich rzeczy można i należy kpić. Szczęki i nie domkniętych ust się nie czepiam.
Alicja - Wto 12 Sie, 2008 07:22

ależ nie chodziło absolutnie o ułomności fizyczne, których nie widzę ( sama pracuję z niepełnosprawnymi i jestem uczulona na wyśmiewanie), ale Keira nie jest niepełnosprawna . Otwarta buzia, to nie jest ułomność. Buzię można zamknąć.
A anoreksja to nie jest z pewnościa nic mądrego, tylko choroba, szkodliwa nawet bardzo, której absolutnie nie wolno popierać. Mogę zauważyć natomiast, że ma ładne oczy i tego atutu można się trzymać :wink:

Anonymous - Wto 12 Sie, 2008 09:46

Z tego co ja z kolei widze, to jest przedstawiana wlasnie jako antyideał i o chudosci nie mowie nic, bo nie mam 100 % pewnosci jak to z nia jest. Brak biustu jest pewnego rodzaju ułomnościa i chociaz w dzisiejszych czasach w pełni "wyleczalna" jeśli posiada sie pieniądze (tak jak i krótka noga, garb, duży nos itd.), ale jednak naturalną, o która sie nie prosiła. Nie wspominam o dyskusji na ten temat (chociaz on powoli robi sie juz nudny), bo dyskusja to dyskusja, ale wysmiewanie się - w taki sposob jaki miało to miejsce jest dla mnie po prostu niesmaczne. W takich chwilach, gdy padaja teksty udowadniajace jak wielkie znaczenie przywiazujecie tutaj do wygladu od razu nasuwa mi sie pytanie, z czego wyśmiewałyby sie dziewczyny na mój widok? Jaką ja otrzymałabym nagrodę? Wieloryb roku? Nagroda przemysłu perukarskiego? Okulistycznego? Co jeszcze?
Nie, nadal uwazam, ze takie teksty były niefajne.

Alicja - Wto 12 Sie, 2008 12:00

i niech tak zostanie
Anonymous - Wto 12 Sie, 2008 14:07

AineNiRigani napisał/a:
Wieloryb roku?

nie oddam tak łatwo tytułu :wink:

Alicja - Wto 12 Sie, 2008 15:00

to o mnie można rudzielec roku :mrgreen:
Tamara - Wto 12 Sie, 2008 17:03

A o mnie Czepialska Zrzęda nawet nie roku - dekady :mrgreen: nikt mnie nie prześcignie na tym polu :banan:
I honorowy tytuł Świńskie Oko - małe , niebieskie , głęboko osadzone i za grubymi szkłami - tego mi nikt nie odbierze :-P

Alicja - Śro 13 Sie, 2008 07:14

Tamara napisał/a:
A o mnie Czepialska Zrzęda nawet nie roku - dekady

oj nie wiem czy moi bliscy się na to zgodzą :wink:

Tamara - Śro 13 Sie, 2008 17:43

No nie , nie możesz zgarnąć wszystkiego dla siebie :nudelkula1_zolta: :mrgreen:
Alicja - Śro 13 Sie, 2008 19:35

to się podzielimy :mrgreen: :party:
Tamara - Czw 14 Sie, 2008 17:33

:mrgreen:
Agnesse - Pią 19 Wrz, 2008 10:41

Ostatnio obejrzałam "The Duchess" z Keirą i powiem szczerze wyrabia się dziewczyna (choć mam wrażenie, że troche za nowoczesna była). Polecam jak wejdzie do kin.
Alicja - Pią 19 Wrz, 2008 14:17

a ja dla odmiany po filmach kostiumowych :wink: kupiłam na dvd " Jedwab". Nie wiem czy już coś o tym było więc na wszelki wypadek wrzucę do tematu

http://www.filmweb.pl/f285542/Jedwab,2007

Gosia - Pią 19 Wrz, 2008 15:06

Duchess musze koniecznie obejrzec, bo gra tam Ralph Fiennes. a propos - jak się spisal? ;)
Gitka - Pią 19 Wrz, 2008 18:32

No właśnie jak Ralph się spisał? :wink:

Wiem tylko, że on bardzo dobrze wyrazal sie o niej.

Bardzo dojrzała Keira Knightley
Ralph Fiennes jest pełen uznania dla Keiry Knightley, która zaskoczyła go na planie filmu "Księżna" ogromną dojrzałością.
Brytyjski gwiazdor wierzy, że 23-letnia Keira ma poza niewątpliwym talentem również "to coś", co zapewni jej drogę na szczyty hollywoodzkiej kariery. Fiennes był zafascynowany dojrzałością, z jaką młoda aktorka poradziła sobie z rolą Georginy Cavendish żyjącej w związku bez miłości.
- Keira jest niezwykle dojrzała na swój wiek, a jednocześnie otwarta, naturalnie spontaniczna i żywiołowa. To cechy, których nie można zagrać. Ona po prostu je ma - mówi aktor w wywiadzie dla gazety "USA Today
http://film.onet.pl/0,0,1826697,plotki.html

Caitriona - Nie 21 Wrz, 2008 00:26

Alicja napisał/a:
a ja dla odmiany po filmach kostiumowych :wink: kupiłam na dvd " Jedwab". Nie wiem czy już coś o tym było więc na wszelki wypadek wrzucę do tematu

http://www.filmweb.pl/f285542/Jedwab,2007

Dla mnie to był bardzo słabiutki film. Nic mnie w nim nie przekonało...

Agnesse - Pon 22 Wrz, 2008 08:46

Ralph spisał się bardzo dobrze. Idźcie i obejrzyjcie!
Gitka - Pon 22 Wrz, 2008 13:44

Agnesse napisał/a:
Ralph spisał się bardzo dobrze. Idźcie i obejrzyjcie!

data premiery: 2009-01-02 (Polska) :?

trifle - Wto 11 Lis, 2008 16:36

Co myślicie o tym? :mysle:
http://img216.imageshack....ge=keiraww5.jpg

aneby - Wto 11 Lis, 2008 19:18

Ta po prawej taka bardziej dziewczęca, ale mniej wyrazista.
Gosia - Sob 20 Gru, 2008 22:27

Przymierzam się poważnie do "Duchess", wydaje mi się, że to jest świetna rola Ralpha (widziałam juz kilka scen ;) ).
Prawdopodobnie obejrzę w najbliższych dniach...

Przy okazji - dziś moglam się z bliska przyjrzec plakatowi filmowemu na przystanku i włosy mi dęba stanęły! Popełnili błąd w pisowni nazwiska Ralpha! :-|
Na plakacie było Finess!!!
Na filmwebie są na szczęscie wersje poprawne, ale ja dziś widziałam taki błąd i to sporymi literami :roll: (przystanek Rondo Wiatraczna)

Edit:
Znalazlam :

praedzio - Sob 20 Gru, 2008 22:33

Dobrze, że nie Fitness. :mrgreen: Porozglądam się za plakatami z filmu.
Admete - Nie 21 Gru, 2008 12:54

Mam ochote na Księżną, ale jak będe za tydzień w Krakowie, to sie chyba wybierzemy z koleżanką na Australię. Na Księżną nie będzie już czasu. Za jakiś czas będą to pewnie i u nas grać.
Trzykrotka - Śro 08 Lip, 2009 22:10

Znalazłam dziś ładne zdjęcia Keiry, podzielę się
Całkiem miła, zwyczajna dziewczyna

A tu już gwiazda

I królowa