Muzyka - Soundtracki
trifle - Pon 11 Maj, 2009 18:12
| lady_kasiek napisał/a: | | zaczęłam sobie słuchać muzyki z "Vicky Cristina Barcelona" jakaż świeża to muzyka taka miła dla ucha.... |
Przecudna jest ta muzyka
Agn, Agn - gdzie można zdobyć (jeśli w ogóle) taką muzykę, jaką masz w linku w podpisie? To jest cudne...
Agn - Nie 17 Maj, 2009 21:44
Trifle, na razie nigdzie, w tym rzecz. Ani soundtracku, ani filmu na razie nie ma. A mnie skręca. Cudowna muzyka, prawda? Ale spoko, trzymam łapsko na pulsie i jak tylko się gdzieś pojawi, będę ją miała albo niegodnam własnego nicka!
Btw cudownych soundtracków - zawsze uwielbiałam Hansa Zimmera. Znowu mnie powalił na kolana i przygniótł do podłoża. Skomponował rewelacyjną muzykę do "Aniołów i demonów". Polecam. Można ją coco jumbo. Za kilka minut powinna pojawić się tutaj:
http://chomikuj.pl/thingr...Angels*26Demons
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 21:54
chyba, że ktoś nie lubi gryzoni to służe też...
pisałam w wątku filmowym. Naprawdę Zimmer ma klasę... byłam jeszcze muzycznym troglodytą, ale już jego scieżki kochałam
Agn - Nie 17 Maj, 2009 21:57
Ma facet fajne pomysły, ciekawą muzykę tworzy. Zresztą co tu dużo gadać - w końcu to on napisał Gladiatora i Black Hawk Down. Miał też kilka innych prac na koncie (ot, choćby muzykę do drugiej i trzeciej części POTC). Lubię jego twórczość.
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 22:02
| Agn napisał/a: | | Black Hawk Down |
tego nie słyszałam ani nie widziałam... muzyka to Króla Lwa tez chyba to jego zasługa. Piraci też są świetni, chociaż jedynka też ma coś w sobie.... Pearl Harbour też jego jest...
Agn - Nie 17 Maj, 2009 22:07
To oryginalny tytuł Helikoptera w ogniu. Muzyka jest świetna. Szczególnie utwór otwierający soundtrack - Hunger. Le mrrrrruuuu...
Do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=PipJxgraVOQ
Jak ta muzyka się po drugiej minucie rozkręca, o rrrrany...
aneby - Nie 17 Maj, 2009 22:13
Mnie się oni wszyscy na kupę mylą, Zimmer, Horner i Williams
W ubiegłym roku na Festiwalu Muzyki Filmowej był ten kawałek Lorenca http://www.youtube.com/watch?v=zxMum4IAD98
Genialny
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 22:13
Ha! trzeba przesłuchać.... Zimmera biorę w ciemno... za to, że do takiego szmirowatego Kodu napisał TAKĄ muzykę...
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 22:18
| aneby napisał/a: | | Mnie się oni wszyscy na kupę mylą, Zimmer, Horner i Williams |
każdy ma coś wyróżniajacego się... z każdym twórcą, wykonawcą tak jest... tak jak się nie da pomylić głosu ee Pavarottiego i Domingo tak nie da się pomylić Zimmera z Hornerem
Caitriona - Pon 18 Maj, 2009 13:05
| aneby napisał/a: | | W ubiegłym roku na Festiwalu Muzyki Filmowej był ten kawałek Lorenca |
W tym roku na finał ma byc Władca pierścieni: Dwie wieże. Strasznie chciałabym tam być...
Ścieżka BHD jest naprawdę niezła: Hunger is The Weapon, Barra barra, Gortoz A ran - te utwory podobają mi się najbardziej.
I się muszę zainteresowac muzyką z Aniołów... skoro mówicie że dobra
Agn - Pon 18 Maj, 2009 23:31
| lady_kasiek napisał/a: | | Ha! trzeba przesłuchać.... Zimmera biorę w ciemno... za to, że do takiego szmirowatego Kodu napisał TAKĄ muzykę... |
Mnie się tam Kod... podobał.
Też biorę Zimmera w ciemno. Robi świetną, dynamiczną muzykę. Przez pewien czas w jego ślady szedł Klaus Badelt (m.in. muzyka do pierwszego POTC), ale za szybko zaczął się powielać.
W tej chwili za jednego z ciekawszych twórców uważam Harry'ego Gregsona-Williamsa. I to nie tylko za Narnię. Uwielbiam jego muzykę do Kingdom of heaven. Przecudowna jest.
Muzyka do A&D już się załadowała na mojego gryzonia. Można coco jumbo.
Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 21:51
Słucham sobie właśnie rozszeżonej ścieżki z LotR: The Two Towers. Jak mi się niesamowicie podoba utwór "Theoden King", pod koniec słychaś śpiew Eowyn. Piękny.
Aragonte - Pią 22 Maj, 2009 20:22
Caitri, masz rozszerzoną wersję muzyki do LOTR?
Ja tylko zwykłą
Caitriona - Pią 22 Maj, 2009 22:03
Mam i to już od jakiegoś czasu i już o tym trąbiłam Rozumiem, że coco-jumbo
Aragonte - Pią 22 Maj, 2009 22:09
Bardzo proszę
trifle - Pon 25 Maj, 2009 19:37
Dzięki Caitri słucham sobie ścieżki z Marzyciela. Jest cudowna
Caitriona - Śro 27 Maj, 2009 19:51
Nie ma za co
A mnie się ogromnie spodobał utwór "Sebastian" ze ścieżki do Brideshead Revisited: http://www.youtube.com/watch?v=ane-7DpgJJg
Całą ścieżkę uważam za dobrą; melancholijna jest trochę. Podoba mi się.
aneby - Śro 10 Cze, 2009 00:18
Tak dla przypomnienia John Williams Star Trek
Agn - Sob 13 Cze, 2009 20:04
| trifle napisał/a: | | Agn, Agn - gdzie można zdobyć (jeśli w ogóle) taką muzykę, jaką masz w linku w podpisie? To jest cudne... |
Trifle, jeśli wciąż cię to interesuje...
http://chomikuj.pl/thingr...ki/Little+Ashes
trifle - Sob 13 Cze, 2009 22:47
Matko, ależ mi się one podobają...
Agn - Nie 14 Cze, 2009 12:01
Polecam się. Żałuję, że nie ma więcej, ale cieszę się, że dorwałam chociaż te utwory. Szczególnie Bike Ride. Ech, jej, w ogóle mi się całość podoba...
trifle - Nie 14 Cze, 2009 14:34
A ja chyba najbardziej lubię Cadaques Bay i Opening titles. Inne też. Cudne to jest. To film Little Ashes? Kiedy będzie u nas?
Agn - Nie 14 Cze, 2009 15:56
Choinka wie, w tym rzecz. Nigdzie, dosłownie NIGDZIE go nie ma, no, chyba że ktoś używa, err, innego kanału telewizyjnego niż ja i mógłby, khem, sprawdzić, ekhu ekhu, you know what I mean. Coco jumbo.
Najgorsze jest to, że Amerykanie i Brytyjczycy już sobie ten film obejrzeli. A ja szaleję z zawiści.
trifle - Nie 14 Cze, 2009 16:25
Mój kanał tv to ma To jak dobrze pójdzie....
Agn - Nie 14 Cze, 2009 16:37
Uważaj, bo często w tych kanałach są nie działające, erm, cuda, wianki i dzikie węże. Raz się nadziałam na działający, ale okazało się, że to był Man on moon czy cośtam. Czasem w zamian za pozwolenie, że włączą ci film każą się rejestrować i opłacać różne serwisy z, erm, paniami, które się niczego nie wstydzą albo, ten tego, nabywać jakieś lewe, err, telewizory, które potem montują... różne rzeczy na twoim... kanale telewizyjnym. Nie można zwyczajnie wierzyć rozpiskom programu tv.
(Kurde, szyfrowanie robi się coraz bardziej skomplikowane.)
|
|
|