To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Muzyka - Soundtracki

trifle - Pon 11 Maj, 2009 18:12

lady_kasiek napisał/a:
zaczęłam sobie słuchać muzyki z "Vicky Cristina Barcelona" jakaż świeża to muzyka taka miła dla ucha....

Przecudna jest ta muzyka :)

Agn, Agn - gdzie można zdobyć (jeśli w ogóle) taką muzykę, jaką masz w linku w podpisie? To jest cudne...

Agn - Nie 17 Maj, 2009 21:44

Trifle, na razie nigdzie, w tym rzecz. Ani soundtracku, ani filmu na razie nie ma. A mnie skręca. Cudowna muzyka, prawda? Ale spoko, trzymam łapsko na pulsie i jak tylko się gdzieś pojawi, będę ją miała albo niegodnam własnego nicka!

Btw cudownych soundtracków - zawsze uwielbiałam Hansa Zimmera. Znowu mnie powalił na kolana i przygniótł do podłoża. Skomponował rewelacyjną muzykę do "Aniołów i demonów". Polecam. Można ją coco jumbo. Za kilka minut powinna pojawić się tutaj:
http://chomikuj.pl/thingr...Angels*26Demons

Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 21:54

chyba, że ktoś nie lubi gryzoni to służe też...
pisałam w wątku filmowym. Naprawdę Zimmer ma klasę... byłam jeszcze muzycznym troglodytą, ale już jego scieżki kochałam

Agn - Nie 17 Maj, 2009 21:57

Ma facet fajne pomysły, ciekawą muzykę tworzy. Zresztą co tu dużo gadać - w końcu to on napisał Gladiatora i Black Hawk Down. Miał też kilka innych prac na koncie (ot, choćby muzykę do drugiej i trzeciej części POTC). Lubię jego twórczość. :)
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 22:02

Agn napisał/a:
Black Hawk Down

tego nie słyszałam ani nie widziałam... muzyka to Króla Lwa tez chyba to jego zasługa. Piraci też są świetni, chociaż jedynka też ma coś w sobie.... Pearl Harbour też jego jest...

Agn - Nie 17 Maj, 2009 22:07

To oryginalny tytuł Helikoptera w ogniu. Muzyka jest świetna. Szczególnie utwór otwierający soundtrack - Hunger. Le mrrrrruuuu...
Do posłuchania: http://www.youtube.com/watch?v=PipJxgraVOQ
Jak ta muzyka się po drugiej minucie rozkręca, o rrrrany... :thud:

aneby - Nie 17 Maj, 2009 22:13

Mnie się oni wszyscy na kupę mylą, Zimmer, Horner i Williams :roll:

W ubiegłym roku na Festiwalu Muzyki Filmowej był ten kawałek Lorenca http://www.youtube.com/watch?v=zxMum4IAD98
Genialny :serce:

Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 22:13

Ha! trzeba przesłuchać.... Zimmera biorę w ciemno... za to, że do takiego szmirowatego Kodu napisał TAKĄ muzykę...
Anonymous - Nie 17 Maj, 2009 22:18

aneby napisał/a:
Mnie się oni wszyscy na kupę mylą, Zimmer, Horner i Williams

każdy ma coś wyróżniajacego się... z każdym twórcą, wykonawcą tak jest... tak jak się nie da pomylić głosu ee Pavarottiego i Domingo tak nie da się pomylić Zimmera z Hornerem

Caitriona - Pon 18 Maj, 2009 13:05

aneby napisał/a:
W ubiegłym roku na Festiwalu Muzyki Filmowej był ten kawałek Lorenca

W tym roku na finał ma byc Władca pierścieni: Dwie wieże. Strasznie chciałabym tam być...

Ścieżka BHD jest naprawdę niezła: Hunger is The Weapon, Barra barra, Gortoz A ran - te utwory podobają mi się najbardziej.

I się muszę zainteresowac muzyką z Aniołów... skoro mówicie że dobra ;)

Agn - Pon 18 Maj, 2009 23:31

lady_kasiek napisał/a:
Ha! trzeba przesłuchać.... Zimmera biorę w ciemno... za to, że do takiego szmirowatego Kodu napisał TAKĄ muzykę...

Mnie się tam Kod... podobał.
Też biorę Zimmera w ciemno. Robi świetną, dynamiczną muzykę. Przez pewien czas w jego ślady szedł Klaus Badelt (m.in. muzyka do pierwszego POTC), ale za szybko zaczął się powielać.
W tej chwili za jednego z ciekawszych twórców uważam Harry'ego Gregsona-Williamsa. I to nie tylko za Narnię. Uwielbiam jego muzykę do Kingdom of heaven. Przecudowna jest. :serce2:
Muzyka do A&D już się załadowała na mojego gryzonia. Można coco jumbo.

Caitriona - Czw 21 Maj, 2009 21:51

Słucham sobie właśnie rozszeżonej ścieżki z LotR: The Two Towers. Jak mi się niesamowicie podoba utwór "Theoden King", pod koniec słychaś śpiew Eowyn. Piękny.
Aragonte - Pią 22 Maj, 2009 20:22

Caitri, masz rozszerzoną wersję muzyki do LOTR? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ja tylko zwykłą :-|

Caitriona - Pią 22 Maj, 2009 22:03

Mam i to już od jakiegoś czasu i już o tym trąbiłam ;) Rozumiem, że coco-jumbo ;)
Aragonte - Pią 22 Maj, 2009 22:09

Bardzo proszę :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:
trifle - Pon 25 Maj, 2009 19:37

Dzięki Caitri :kwiatek: słucham sobie ścieżki z Marzyciela. Jest cudowna :serce2:
Caitriona - Śro 27 Maj, 2009 19:51

Nie ma za co ;)

A mnie się ogromnie spodobał utwór "Sebastian" ze ścieżki do Brideshead Revisited: http://www.youtube.com/watch?v=ane-7DpgJJg
Całą ścieżkę uważam za dobrą; melancholijna jest trochę. Podoba mi się.

aneby - Śro 10 Cze, 2009 00:18

Tak dla przypomnienia John Williams Star Trek :mrgreen:
Agn - Sob 13 Cze, 2009 20:04

trifle napisał/a:
Agn, Agn - gdzie można zdobyć (jeśli w ogóle) taką muzykę, jaką masz w linku w podpisie? To jest cudne...

Trifle, jeśli wciąż cię to interesuje...
http://chomikuj.pl/thingr...ki/Little+Ashes

trifle - Sob 13 Cze, 2009 22:47

Matko, ależ mi się one podobają... :serce2:
Agn - Nie 14 Cze, 2009 12:01

Polecam się. Żałuję, że nie ma więcej, ale cieszę się, że dorwałam chociaż te utwory. Szczególnie Bike Ride. Ech, jej, w ogóle mi się całość podoba... :serduszkate:
trifle - Nie 14 Cze, 2009 14:34

A ja chyba najbardziej lubię Cadaques Bay i Opening titles. Inne też. Cudne to jest. To film Little Ashes? Kiedy będzie u nas?
Agn - Nie 14 Cze, 2009 15:56

Choinka wie, w tym rzecz. :evil: Nigdzie, dosłownie NIGDZIE go nie ma, no, chyba że ktoś używa, err, innego kanału telewizyjnego niż ja i mógłby, khem, sprawdzić, ekhu ekhu, you know what I mean. Coco jumbo.
Najgorsze jest to, że Amerykanie i Brytyjczycy już sobie ten film obejrzeli. A ja szaleję z zawiści. :(

trifle - Nie 14 Cze, 2009 16:25

:shock: Mój kanał tv to ma :shock: To jak dobrze pójdzie.... :shock:
Agn - Nie 14 Cze, 2009 16:37

Uważaj, bo często w tych kanałach są nie działające, erm, cuda, wianki i dzikie węże. Raz się nadziałam na działający, ale okazało się, że to był Man on moon czy cośtam. Czasem w zamian za pozwolenie, że włączą ci film każą się rejestrować i opłacać różne serwisy z, erm, paniami, które się niczego nie wstydzą albo, ten tego, nabywać jakieś lewe, err, telewizory, które potem montują... różne rzeczy na twoim... kanale telewizyjnym. :roll: Nie można zwyczajnie wierzyć rozpiskom programu tv. :P
(Kurde, szyfrowanie robi się coraz bardziej skomplikowane.)