Richard Armitage - Impresjoniści (The Impressionists) 2006 miniserial
Harry_the_Cat - Pon 21 Kwi, 2008 19:53
Claire zrobiła nowe video - Impresjoniści: http://www.imeem.com/york...edown_tv_video/
Gosia - Pon 21 Kwi, 2008 22:16
Harry, dzieki za linka. Wczytuje sie dlugo, ale z przyjemnoscia patrzylam na Rysia jako Moneta Teledysk dzieki muzyce wydaje sie pogodny. A sam Rys ładnie sie tu uśmiecha.
I tak patrzac na niego pomyslalam: Ja naprawde lubie tego faceta, bardzo lubie
Harry_the_Cat - Pon 21 Kwi, 2008 22:36
| Gosia napisał/a: | | Ja naprawde lubie tego faceta, bardzo lubie |
WOW...
takiej deklaracji to sie po Tobie nie spodziwałam...
Anonymous - Pon 21 Kwi, 2008 23:14
| Mag13 napisał/a: | Potrzebuję wolności od nagrywarki DVD.... idą wakacje....co ja zrobię?
Wziąć notebooka? |
burżuje-wykłądowcy, a ty biedny studencie się męcz....
Zdałoby się oglądnąć Impresjonistów bo dawno nie podziwiałąm Rysia zapatrzonego w przyrodę
Gosia - Pon 21 Kwi, 2008 23:18
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Gosia napisał/a: | | Ja naprawde lubie tego faceta, bardzo lubie | WOW...
takiej deklaracji to sie po Tobie nie spodziwałam... |
Wiesz, czasami czlowiek potrzebuje wypowiedziec rzeczy oczywiste
A poza tym, "Impresjonistow" ogladalam wzglednie dawno, wiec niejako zapomnialam, jak on tam wyglada. I dlatego, bylo to dla mnie odswiezajace wrazenia doswiadczenie i przekonalam sie po raz kolejny, ze.. go lubie
Harry_the_Cat - Pon 21 Kwi, 2008 23:24
A to w sumie ciekawe, ze jak obejrzałam ten film dawno temu, to strasznie mi sie podobał. Ale jakoś nigdy do niego nie wróciłam... Chyba dlatego, że ma taki dydaktyczny wydźwięk.
Anonymous - Wto 22 Kwi, 2008 06:39
jak oglądałąm to tylko dwa odcinki na trzeci bez napisów jestem za głupia
trifle - Pią 25 Kwi, 2008 01:06
| Harry_the_Cat napisał/a: | | A to w sumie ciekawe, ze jak obejrzałam ten film dawno temu, to strasznie mi sie podobał. Ale jakoś nigdy do niego nie wróciłam... Chyba dlatego, że ma taki dydaktyczny wydźwięk. |
Ja dokładnie tak samo. Oglądałam dawno temu, zachwyciłam się i nawet zaczęłam czytać coś więcej o impresjonistach, ale do serialu jakoś drugi raz nie mogę się zmusić.
Gosia - Pią 25 Kwi, 2008 16:29
Ja ogladalam w sumie trzy razy, w wersji oryginalnej, w wersji "ulepszonej", a potem z rodzicami. Niestety odcinek 3 tylko w wersji oryginalnej
Caitriona - Pią 25 Kwi, 2008 17:01
| Gosia napisał/a: | | Niestety odcinek 3 tylko w wersji oryginalnej |
Ja się za to jeszcze nie zabrałam przez ten trzeci odcinek...
Gosia - Pią 25 Kwi, 2008 21:20
Rodzice przewaznie "ulepszają" bo zwykle im sie podoba, to co im prezentuje. Tak bylo i w tym przypadku.
Choc woleliby lektora
A film mozna obejrzec, Rys tam czesto sie usmiecha. A czasami wyglada jak muszkieter
Gosia - Pią 25 Kwi, 2008 21:34
Ale glos Rysia! Stanowczo szkoda tu jego glosu!
Anonymous - Pią 25 Kwi, 2008 22:50
| Mag13 napisał/a: | | Hmm, trzeba by gdzieś tych "Impresjonistów:" zdobyć |
mogą się podobać, w sumie łądny film nie wiecz czego tylko raz oglądałam
Gosia - Nie 25 Maj, 2008 16:27
Fragment Impresjonistow:
http://www.youtube.com/watch?v=HjnTSaQgvlI
i Behind the scenes:
http://www.youtube.com/watch?v=KENbAvGzTlY
beatrycze - Czw 29 Maj, 2008 09:57
Dzięki Gosia za te dwa linki o Impresjonistach,właśnie zaczęłam oglądać film po angielsku ,no i kurcze niewiele rozumię .Jestem taka zła na siebie ,czuję sie upośledzona taką kiepską znajomością języka ,chyba będę nadrabiać braki. Ale Ryśku... jest tu cudowny ,taki ciepły ,ile w nim pasji , no i jak przymruża te swoje uśmiechnięte oczy lekko się przy tym uśmiechając ,jest w tym jekaś nieśmiałość i wewnętrzne światło. Mogę na niego patrzeć i słuchać jego głosu nawet niewiele rozumiejąc.
Gosia - Pon 07 Lip, 2008 16:34
Było, było
Serenissima - Wto 26 Sie, 2008 01:07
Wiecie może czy w Polsce można gdzieś zdobyć ten serial? Czy jedyna możliwość to zamówić go z WB? Uwielbiam obrazy impresjonistów, a od paru dni również RA, więc strasznie chciałabym zobaczyć ten serial.
Harry_the_Cat - Śro 27 Sie, 2008 23:23
Moza zamówić na Amazonu. Korzystaj, póki funt tak nisko stoi...
A ja to chyba przez to pójdę z torbami...
przecinek - Nie 25 Kwi, 2010 13:07
Stacja Viasat History pokazuje dzisiaj o 20.00 "Impresjonistów". Niestety to już drugi odcinek, pierwszy przegapiłam, ale Viasat często powtarza swoje programy.
BeeMeR - Pon 26 Kwi, 2010 19:50
Za Impresjonistów to ja się zabieram... Niedługo...
marjarz - Sob 01 Maj, 2010 20:43
| BeeMeR napisał/a: | Za Impresjonistów to ja się zabieram... Niedługo... |
Ja też, ze względu na Rycha oczywiście.
Jakiś czas temu w zakupiłam całą serię na temat malarstwa "Wielka kolekcja sławnych malarzy". Bardzo przystępnie opisane, ciekawie wydane, dużo ładnych zdjęć. Merytorycznie jestem przygotowana
Hanula - Sob 11 Gru, 2010 17:26
Wczoraj skończyłam oglądać Impresjonistów. Niestety na YouTube w dodatku w „odcinkach” 10 minutowych , ale warto było. Armitage był niesamowity , tak pięknie ukazał pasję i wrażliwość Moneta. Żałuję, że nie można zakupić tego mini-serialu z tłumaczeniem, (bo mój angielski nie jest zbyt mocny) albo i bez tłumaczenia.
Sofijufka - Sob 11 Gru, 2010 18:01
Viasat History często to daje
Hanula - Sob 11 Gru, 2010 21:10
| Sofijufka napisał/a: | | Viasat History często to daje |
tego kanału nie ma w mojej kablówce
Sofijufka - Nie 12 Gru, 2010 06:15
w mojej -aster - tez nie, dlatego, jak jadę do brata [ma Multi Media] to oglądam nieustannie
|
|
|