To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II

ita - Nie 18 Lis, 2018 20:20

A ja się dobrałam do "Opowieści podręcznej", gdyby nie to, że jest tak łatwo dostępny w tv, pewnie bym go nie poznała. I byłoby szkoda. Jestem pod dużym wrażeniem.
Admete - Nie 18 Lis, 2018 20:55

Książkę przeczytaj. Mnie się bardzo podoba.
ita - Nie 18 Lis, 2018 21:38

A film widziałaś? On ma coś takiego, że prawie odpycha, a równocześnie nie mogę przestać oglądać. Po obejrzeniu 1 odcinka miałam dość, choć oceniłam go jako świetny.
Admete - Pon 19 Lis, 2018 06:30

Znam film z lat 90, natomiast serialu nie widziałam, bo nie mam kablówki.
ita - Pon 19 Lis, 2018 20:24

Stopklatka chyba jest dostępna na DVB-T :mysle:
Admete - Pon 19 Lis, 2018 20:27

A to jest na Stopklatce? Mało oglądam tv. A kiedy? Już znalazłam - to dlatego nie oglądam tv - dwa odcinki od 22 ...Ja już wtedy śpię. Jakby puścili o 6 rano, to proszę bardzo ;)
ita - Pon 19 Lis, 2018 20:38

Ja poza tym serialem też nic w tv nie oglądam, zpełnie się odczułam. Serial został mi polecony, też bym go sama nie znalazła. Szkoda, że Ci godzina nie pasuje :(
Admete - Pon 19 Lis, 2018 20:44

Naprawdę za późno. Jakby nie mogli dać o 20.
ita - Pon 19 Lis, 2018 20:50

Tym bardziej, że dają dwa odcinki na raz.
Aragonte - Pon 19 Lis, 2018 21:46

Ja bym to chyba obejrzała (film znam), ale może najpierw pożyczę sobie książkę.
Akaterine - Wto 20 Lis, 2018 20:28

Obejrzałam Chilling Adventures of Sabrina Netflixa. Pamięta ktoś z lat 90. Sabtrinę nastoletnią czarownicę? To jest to samo, ale w wersji mrocznej, choć wciąż zabawnej.
zwiastun - https://www.youtube.com/watch?v=ybKUX6thF8Q
Na pewno nie polecam osobom religijnym, wyczulonym na punkcie wiary - czarownice czczą szatana, chrześcijańskiego boga określają jako fałszywego, a teksty typu "chwała szatanowi" padają dość często ;) . Jeżeli jednak to nie przeszkadza to obejrzeć warto, oj warto :lol: .
W rolę ciotek Sabriny wcieliły się Miranda Otto (Eowina z WP) oraz Lucy Davis (pamięta ktoś Marię Lucas z DiU 1995?). Kiernan Shipka - którą widziałam już jako niespełna 10-latkę w Mad Menie - jest świetna i mam nadzieję, że zagra jeszcze w niejednym filmie.

praedzio - Wto 20 Lis, 2018 20:45

Połknęłam ten serial jakoś niedawno, bodajże w któryś długi weekend. ;) Bardzo mi się spodobał. Czekam na świąteczny odcinek. ;) :cheerleader2:
Admete - Wto 20 Lis, 2018 20:49

Stary serial mi się nie podobał, nowego nie mama ochoty oglądać ;) Za stara jestem na takie cuda ;)
ita - Wto 20 Lis, 2018 20:50

Akaterine napisał/a:
Obejrzałam Chilling Adventures of Sabrina Netflixa. .

Czytałam recenzję u Zwierza
Akaterine napisał/a:
W rolę ciotek Sabriny wcieliły się Miranda Otto (Eowina z WP) oraz Lucy Davis (pamięta ktoś Marię Lucas z DiU 1995?)...

Pamięta, pamięta :-D
Akaterine napisał/a:
Kiernan Shipka - którą widziałam już jako niespełna 10-latkę w Mad Menie - jest świetna i mam nadzieję, że zagra jeszcze w niejednym filmie.

Ech, Mad Men, chętnie zrobiłabym sobie powtórkę ze wszystkich sezonów, kocham ten serial. A Kiernan Shipka już od czasów "madmenowych" bardzo mi przypomina moją siostrzenicę.

Akaterine - Wto 20 Lis, 2018 20:53

ita napisał/a:
Ech, Mad Men, chętnie zrobiłabym sobie powtórkę ze wszystkich sezonów, kocham ten serial.

Siostro :serce2: ;) Kocham Mad Mena. Obejrzałam trzy razy wszystkie sezony i też mam ochotę na powtórkę.

praedzio napisał/a:
Czekam na świąteczny odcinek. ;) :cheerleader2:

Będzie coś takiego? :excited:

praedzio - Wto 20 Lis, 2018 20:59

Yup. Bodajże 14 grudnia. Poszukaj w necie info. ;)
ita - Wto 20 Lis, 2018 21:02

Siostro :przytul: :cheers: Ja widziałam 2 razy, w TVP Kultura. Ten drugi raz to były wakacyjne powtórki. Pamiętam jak serial się skończył miałam dosłownie poczucie wielkiej pustki, tak bardzo się wkręciłam.
Caitriona - Wto 27 Lis, 2018 20:24

Ja "połknęłam" trzy serie Unforgotten, kryminał ITV. Jedna seria, jedno śledztwo morderstwa sprzed lat. Tempo dość powolne, ale oglądało mi się dobrze.
praedzio - Sob 08 Gru, 2018 12:38

Zaczęłam oglądać 1983. Całkiem niezły, muszę przyznać. :oklaski:
Alicja - Sob 08 Gru, 2018 12:44

Trochę mnie początek wynudził, ale jakoś przełknęłam
Admete - Sob 08 Gru, 2018 13:22

Jak kiedyś w końcu wykupię Netflixa...
praedzio - Sob 08 Gru, 2018 18:44

Siedziba Biblioteki Narodowej robi za Uniwersytet Powszechny. ;)

Akaterine - Sob 08 Gru, 2018 20:33

Caitriona napisał/a:
Ja "połknęłam" trzy serie Unforgotten, kryminał ITV. Jedna seria, jedno śledztwo morderstwa sprzed lat. Tempo dość powolne, ale oglądało mi się dobrze.

Bardzo lubię Unforgotten, mam nadzieję, że będą kolejne sezony :) .
Polecam Ci też w takim razie Hidden (na polski przetłumaczono bardzo harlekinowo - Grzechy przeszłości, totalnie bez sensu ;) ). Też powolne tempo - śledztwo na cały sezon, interesująca pani detektyw, psychopata oraz Walia (i język walijski!) - wszystko co najlepsze w brytyjskich serialach ;) .
Teraz wzięłam się za brytyjski Requiem, ale trochę zniechęca mnie element supernaturalny - liczyłam na kryminał, a nie duchy. Ale dam jeszcze szansę.

praedzio - Pią 14 Gru, 2018 18:21

Skończyłam "1983". Oglądało mi się nieźle, choć finał trochę mnie rozczarował. Za dużo zagadek, za mało rozwiązań. Chyba twórcy planują drugi sezon. :mysle:

Za to miałam frajdę w rozpoznawaniu znajomych miejsc i obiektów. ;) Nawet lubelskie Centrum Spotkania Kultur, w którym niedawno byłyśmy z Aragonte, się znalazło w tym serialu. ;) Robiło za siedzibę Partii. :-P

praedzio - Pią 14 Gru, 2018 20:49

Akaterine, jakby co, to jest już świąteczny odcinek Sabriny. ;)