Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 3 wątku
BeeMeR - Nie 24 Sie, 2014 18:20
| zooshe napisał/a: | O dziwo drama okazała się też całkiem śmieszna. Wielokrotnie zdarzyło mi się pękać ze śmiechu czasem także w momentach które z założenia nie miały być śmieszne. Niemniej zabawnych momentów było całkiem sporo. Największa zasługa i brawa należą się pod tym względem Jo In Sungowi, który w jednej scenie potrafi być totalnym dupkiem i palantem by w następnej rozśmieszyć do łez swoją niekompetencją i dziecinnym zachowaniem. Wiem że wy dziewczyny znienawidziłybyście tą postać, ale ja wprost uwielbiam takich aroganckich dupków. | A to nie jest powiedziane, ale tym razem naprawdę nie będę sprawdzać. Czytam za to z bananem
Otofotki szaleją, raz mi ukazują wrzucone z Bodyguarda zdjęcia a raz nie, dodam jeszcze wrażenie estetyczne w postaci klubu, w którym kelnerował bohater
No wypisz-wymaluj oldskulowe bollywoody
Aragonte - Nie 24 Sie, 2014 18:32
| Admete napisał/a: | O Muszkieterach przypominam |
O Muszkieterach pamiętam, ale obejrzę dopiero jutro
Po bardzo fajnej sekwencji otwierającej Iljimae jest retrospekcja i nieco się gubię, kto jest kim aczkolwiek łatwo zgadnąć, który dzieciak będzie tytułowym bohaterem
No dobra, trzeba to przejść
Edit: mały tekścik o różnych koreańskich Robin Hoodach, tj. zestawienie ich cech
http://www.dramabeans.com...-of-sageukland/
Anaru - Nie 24 Sie, 2014 18:40
| Admete napisał/a: | | Gra tam aktor z Faith. Tego złego knuja W JG ma ciekawszą rolę, bardziej złożoną i podoba mi się, jak gra. |
Gra tam wujaszek-knujaszek z Faith?
Chce, pragnę i pożądam obejrzenia!
| BeeMeR napisał/a: | | Bodyguard odc 3 |
CSW gra w Bodyguard? Bo mi się chyba dramy pomerdały
To jest to, co wygląda na taki staroć?
| zooshe napisał/a: | | Na dodatek twórcy zadbali abym znienawidziła ścieżkę dźwiękową. Niemal przez 90 % czasu lecą dwie i te same bardzo rzewne piosenki. |
Heirs mi się skojarzyło
| Aragonte napisał/a: | | Admete napisał/a: | O Muszkieterach przypominam |
O Muszkieterach pamiętam, ale obejrzę dopiero jutro |
Muszkieterowie nr 2? czy niedokończone nr 1
Admete - Nie 24 Sie, 2014 18:45
| Anaru napisał/a: | Gra tam wujaszek-knujaszek z Faith?
Chce, pragnę i pożądam obejrzenia! |
Ano gra Kupiec Choi i Gunman Zły Gunman
Tu masz go w zajawce 4 odcinka
http://www.youtube.com/watch?v=e-rdEKzw8vY
Aragonte - Nie 24 Sie, 2014 18:49
| Anaru napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | Admete napisał/a: | O Muszkieterach przypominam |
O Muszkieterach pamiętam, ale obejrzę dopiero jutro |
Muszkieterowie nr 2? czy niedokończone nr 1 |
Dwójkę, jedynkę obejrzałam od razu. I chyba pisałam o wrażeniach, ale utonęły w Waszych postach ze wspólnego oglądania jakichś szlafroków z sianem na głowie czy wodnych glist
Admete, na dramabeans zniechęcają do Iljimae - i głównym minusem ma być scenariusz, jak zrozumiałam. To ja nie będę się za bardzo przywiązywać do wizji oglądania tej dramy w całości Na razie ignorowałam absurdy i się bawiłam, ale jeśli całość jest kiepska, to 20 odcinków nie zdzierżę.
http://www.dramabeans.com/2008/05/iljimae-sbs/
http://www.dramabeans.com...jimae-a-review/
Admete - Nie 24 Sie, 2014 18:51
Niektórzy twierdzą, że lepszy jest Return of Iljimae. Dlatego od niego miałam zacząć. Ale Iljimae i tak sprawdzę.
BeeMeR - Nie 24 Sie, 2014 19:02
| Cytat: | CSW gra w Bodyguard? Bo mi się chyba dramy pomerdały
To jest to, co wygląda na taki staroć? | Ano gra - taki młodziutki
Tu go masz:
I tak, to jest staroć - z 2003
A za Muszkieterów to ja się wezmę jak będą polskie napisy - kilka dni nie robi mi różnicy
Aragonte - Nie 24 Sie, 2014 19:05
Myślę, że na dramabeans Return of Iljimae musi być oceniany lepiej, skoro są analizy jego odcinków:
http://www.dramabeans.com/?s=Return+of+Iljimae
Samego Iljimae nie zauważyłam, chyba że źle szukałam
Agn - Nie 24 Sie, 2014 19:34
| BeeMeR napisał/a: | | Libera me chętnie obejrzałabym wspólnie, ale ja to bardziej w tygodniu. Jednakowoż sama też dam radę jak co. |
Możemy, aczkolwiek mi LM nie wygląda tak fazowo jak wczorajszy film.
| BeeMeR napisał/a: | | bohatera goniły kurczaki, żywe i pieczone, uciekł na dach i trafił go szlag tj. piorun i lewitował przy animowanych wyładowaniach elektrycznych. |
Bogowie, jak to czytam...
| BeeMeR napisał/a: | Za terrorystę dziękować, ja to chyba jednak dzisiaj Guka : |
Jakie cudne zdjęcie.
| Anaru napisał/a: | Siadam nad dankiem i sosikiem, może się uda w miarę szybko wypichcić strawną całość |
| Admete napisał/a: | O ile pamiętam, to sama namawiałam do założenia takowego tematu |
A więc to także twoja wina. Co czyni mnie tym bardziej niewinną.
Sama sobie ukręciłaś sznur. *mroczny śmiech*
| BeeMeR napisał/a: | CSW jest słodziarski i dobrze mu w bezrękawnikach |
Chcę, pragnę i pożądam!
Nawet jeśli treść prezentuje się kapkę... erm... to drama dla spragnionych intelektualnych wrażeń, jestem tego pewna, mogę nie pojąć jej ukrytej głębi. Co tam, Joyce'a też bym nie pojęła, a przecież kiedyś trzeba wziąć się za coś ambitnego, może więc spróbuję z dramą.
| Zooshe napisał/a: | | Właśnie kończę gwałcić swój mózg What happenerd in Bali. |
Masz interesujący stosunek do własnego mózgu.
| Anaru napisał/a: | Gra tam wujaszek-knujaszek z Faith?
Chce, pragnę i pożądam obejrzenia! |
Obawiam się, że odpowiedzią będzie Gi Cheol.
| Anaru napisał/a: | | CSW gra w Bodyguard? |
A jak myślisz, czemu się upieram, by obejrzeć tę dramę? Oczywiście pomijając wspomniane powyżej intelektualne wrażenia, których mogę nie pojąć.
| Anaru napisał/a: | Heirs mi się skojarzyło |
Ciągle nie poznałaś BBF i nieśmiertelnego "Stand by me" (tak, to jest gorsze od "Almost paradise").
Agn - Nie 24 Sie, 2014 19:37
I jeszcze głupotki z DF.
Raz:
http://www.dramafever.com...-drama-history/
I dwa:
http://www.dramafever.com...ar-drama-roles/
Aragonte - Nie 24 Sie, 2014 19:52
| Agn napisał/a: | | Admete napisał/a: | O ile pamiętam, to sama namawiałam do założenia takowego tematu |
A więc to także twoja wina. Co czyni mnie tym bardziej niewinną.
Sama sobie ukręciłaś sznur. *mroczny śmiech* |
Znowu mnie z kimś mylisz, Agn tym razem w cytacie, bo to był mój tekst, a nie Admete
Agn - Nie 24 Sie, 2014 19:59
| Aragonte napisał/a: | Znowu mnie z kimś mylisz, Agn tym razem w cytacie, bo to był mój tekst, a nie Admete |
Merdacie mi się przez te avatary!
Admete - Nie 24 Sie, 2014 20:10
OK - to ja zmienię na jakąś kulke znowu
Aragonte - Nie 24 Sie, 2014 20:22
Ej no, nie zmieniaj, może ja się przebiorę. Mam sporo avków z Arang and the Magistrate
Edit: teraz lepiej?
Agn - Nie 24 Sie, 2014 20:31
I teraz będzie moja wina, że się poprzebierałyście w inne kiecki.
Obecnie oglądam Project X. ^^
BeeMeR - Nie 24 Sie, 2014 20:33
A ja Libera me - zaczęło się ciekawie - idę do wątku gdzie rzucę garść informacji tylko raz na czas.
zooshe - Nie 24 Sie, 2014 20:33
| Agn napisał/a: | I teraz będzie moja wina, że się poprzebierałyście w inne kiecki.
Obecnie oglądam Project X. ^^ |
Jestem niezmiernie ciekawa wrażeń.
Admete - Nie 24 Sie, 2014 20:34
Kobieta zmienną jest i lubi różne stroje Moja pasuje mi tez do nastroju obecnego. Aragonte twoje jest świetna. Też mam parę z Arang wędrującą w zaświaty.
BeeMeR - Nie 24 Sie, 2014 20:39
| Admete napisał/a: | | Kobieta zmienną jest | Owszem, ja na przykład już oglądam Hidalgo
zooshe - Nie 24 Sie, 2014 20:51
I kącik Jo Seung Woo
Jaki on tu zawałogenny.
Agn - Nie 24 Sie, 2014 21:19
Widziałyście gdzieś Murphy'ego? Jak go dorwę - kolacji nie dożyje!:evil:
Właśnie klikałam "wyślij" z pięknym postem i zrobiło się ssssrrrruuuuuu i mozilla się przeładowała. Grrr...
Spróbuję odtworzyć co głębsze myśli.
| zooshe napisał/a: | Jestem niezmiernie ciekawa wrażeń. |
Film jest... suitą? Trudno mi określić rodzaj, ale podoba mi się. Jest na pewno inny, ciekawy i gadają więcej niż obiecałyście, więc akurat bardzo się cieszę, że leci z napisami.
Praga jest piękna!
CSW ma fryz chyba z końca Ghost house i chodzi w skórzanym płaszczu - efekt post-matrixowego szału. 11 lat temu pewnie wlepiałabym w ten płaszcz (i spodnie! też skórzane!) oczy, ale teraz już ta moda minęła. Niemniej nie jest tak źle.
Bardzo bym tylko chciała wiedzieć, kim jest ta organizacja złożona z czeskich dziadków, na których czele stanęła koreańska dziewuszka. Może się wyjaśni.
| Cytat: | I kącik Jo Seung Woo
Jaki on tu zawałogenny. |
Mniam!!!
Na pierwszym zdjęciu bym go chyba nie poznała. Znaczy się może... ale dopiero po namyśle. A w mundurze to można by go łyżkami...
(Ciekawość, jak CSW prezentował się w prawdziwym mundurze (jest w takim wieku, że w wojsku na pewno był). Na pewno buty spadają same, ale chciałabym się o tym przekonać naocznie. )
zooshe - Nie 24 Sie, 2014 21:31
| Agn napisał/a: | Widziałyście gdzieś Murphy'ego? Jak go dorwę - kolacji nie dożyje!:evil:
Właśnie klikałam "wyślij" z pięknym postem i zrobiło się ssssrrrruuuuuu i mozilla się przeładowała. Grrr... |
Biedactwo. A byłam tak ciekawa twoich wrażeń.
| Agn napisał/a: | Spróbuję odtworzyć co głębsze myśli. |
Zadowolę się tym co jest.
Ja po zbyt długiej przerwie wróciłam do 2 Weeks, więc minęło dobre pół odcinka zanim się skapnęłam, że już go widziałam.
Tae San spotkał się z Panią prokurator i nosi ładną perukę.
Admete - Nie 24 Sie, 2014 21:33
| zooshe napisał/a: | Tae San spotkał się z Panią prokurator i nosi ładną perukę. |
Śliczna z niego dziewczynka
zooshe - Nie 24 Sie, 2014 21:38
| Admete napisał/a: | | zooshe napisał/a: | Tae San spotkał się z Panią prokurator i nosi ładną perukę. |
Śliczna z niego dziewczynka |
Pasowała mu.
Bardzo lubię szefa Pani Prokurator. Nareszcie ruszyli głową i domyślili się że w policji musi być jakiś kret.
Agn - Nie 24 Sie, 2014 21:46
| Cytat: | | Biedactwo. A byłam tak ciekawa twoich wrażeń. |
Spisane na nowo, poszerzone o refleksje nad płaszczem i spodniami.
|
|
|