To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)

Admete - Nie 10 Cze, 2012 21:27

Dowcipnie i całkiem sensownie ktoś kontruje tamten artykuł :) A wiecie, że jak w dzieciństwie bawilismy się w odgrywanie basniowych scenariuszy to byłam zawsze księciem, złą macochą lub czarownicą, czasem wróżką. Bycie królewną zostawiałam innym, bo tu nudne było ;)
Aragonte - Śro 15 Sie, 2012 05:00

Kto idzie ze mną do kina na "Meridę Waleczną" ["Brave"]? :mrgreen:
To trailerek:
http://www.disney.pl/meri...merida-waleczna

Admete - Śro 15 Sie, 2012 10:53

U nas to jest tylko w 3 D. Miałam iśc z bratanicami, ale chyba zrezygnuję.
nicol81 - Śro 15 Sie, 2012 15:45

Feministki już ten film zjechały... :roll:
Admete - Śro 15 Sie, 2012 16:20

Feministki to akurat obchodzą mnie tyle, co nic ;)
Aragonte - Śro 15 Sie, 2012 17:13

nicol81 napisał/a:
Feministki już ten film zjechały... :roll:

No to co? :)
Ja tam obejrzę go dla Szkotów :mrgreen:

RaczejRozwazna - Śro 15 Sie, 2012 18:13

Ja chyba tez się wybiorę. :-D
Aragonte - Śro 15 Sie, 2012 18:50

Podejrzałam w necie to, co się dało, i stwierdzam, że muszę to obejrzeć kiedyś w oryginale :D
Ten szkocki akcent :lol: No i Emma Thompson jako królowa :D
Fajne :D

Admete - Śro 15 Sie, 2012 21:05

Ej z polskim dubbingiem to bez sensu, bo my nie Szkoci. To co góralszczyzną zajadą? ;) To może lepiej poczekac na dvd, będzie bez dubbingu i bez 3D? Na bilecie oszczędzę i dam na dvd.
A głosu Meridzie uzycza Kelly Macdonald - bardzo lubię jej szkocki akcent. Mówiła nim w State of play.

Admete - Pon 20 Sie, 2012 16:14

Tutaj mozna obejrzeć krótki filmik o tym, co się działo podczas ślubu Roszpunki i Flynna z Zaplątanych.

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Aragonte - Pon 20 Sie, 2012 20:37

Chyba to kiedyś oglądałam :mrgreen:

Zwierz popkulturalny dał już recenzję Brave, czyli Meridy Walcznej. Trochę film zjechał.
Ale, ale - sądząc z dyskusji pod artykułem i na facebooku, to film zdaje się usiłowano zareklamować jako mający feministyczne przesłanie :wink:
http://zpopk.blox.pl/html#axzz2473lOjFX

Deanariell - Wto 21 Sie, 2012 20:31

Admete napisał/a:
To może lepiej poczekac na dvd, będzie bez dubbingu i bez 3D? Na bilecie oszczędzę i dam na dvd.

A wiesz, że to doskonały pomysł? ;)

Aragonte - Nie 09 Wrz, 2012 19:49

Dzięki Admete :kwiatek: obejrzałam wreszcie "Księżniczkę i żabę". Całkiem mi się podobało :D
Admete - Nie 09 Wrz, 2012 20:19

Tez ostatnio oglądałam - z Zosią ;)
Jotka - Nie 09 Wrz, 2012 21:48

Ja dostałam do wyboru Epokę lodowcową lub Wróżki. Mam tydzień do namysłu :mrgreen:
Loana - Pon 10 Wrz, 2012 12:11

Ha, ja bylam na Meridzie, wypas! Film PIEKNY, LADNY, SLICZNY i w ogole MIODZIO! Scenariusz okej, calkiem zabawny, chociaz jak dla mnie za bardzo taki "uwspolczesniony". Ale milo, ze zrobili film o rodzinie tym razem, nie romans :P
A w srode ide na Wrozki, sorki, ale majac do wyboru Epoke Lodowcowa i Dzwoneczka nie wahalabym sie ani na moment :P

Admete - Pon 10 Wrz, 2012 14:33

ostatnio to ja jeszcze widziałam Barbie i akademię księzniczek :lol: Z Zosią oczywiście. Brat się ze mnie strasznie śmiał.
Loana - Pon 10 Wrz, 2012 14:50

I jak Ci sie podobala? Ja ogolnie srednio lubie Barbie jako filmy, podobala mi sie chyba tylko Ksiezniczka i Zebraczka, bo miala ladne piosenki. A tak jakos tak nie bardzo...
Admete - Pon 10 Wrz, 2012 14:53

Mnie się nie podobają wcale, ale czego się dla dziecka nie robi :) Ostatecznie Muszkieterki nie sa takie złe.
Jotka - Pon 10 Wrz, 2012 19:07

Muszkieterki i akademię też już widziałam, staram się wykopać trochę staroci np. Biały delfin Um ale to już nie te klimaty dla dzisiejszych dzieci, choć ja oglądam z przyjemnością :ops1:
Alicja - Pon 10 Wrz, 2012 21:13

Loana napisał/a:
ja bylam na Meridzie, wypas! Film PIEKNY, LADNY, SLICZNY i w ogole MIODZIO! Scenariusz okej, calkiem zabawny, chociaz jak dla mnie za bardzo taki "uwspolczesniony". Ale milo, ze zrobili film o rodzinie tym razem, nie romans

dobrze wiedzieć, bo u nas siłą rzeczy romanse, dzwoneczki i wróżki odpadają :wink:

Jotka napisał/a:
Biały delfin Um ale to już nie te klimaty dla dzisiejszych dzieci

bardzo :mrgreen: go lubiłam

Admete - Pon 10 Wrz, 2012 21:18

Mojej Hanusi delfin Um by sie podobał, natomaist w kinie na Meridzie wstała i głośno stwierdziła, że sie jej film nie podoba. Zwierząt za mało ;)
Loana - Pon 10 Wrz, 2012 21:24

Merida nie jest "dziewczynskim" filmem, jesli o to chodzi z tym odpadaniem Dzwoneczkow :P ale zeby bylo smieszniej, Dzwoneczek tez nie jest - to sa bajki o przyjazni. Syn kolezanki bardzo je lubi.
A co to jest Bialy Delfin, bo jakos nie kojarze?

Admete - Pon 10 Wrz, 2012 22:10

Hanusi najbardziej odpowiadają Pingwiny z Madagaskaru ;)
Jotka - Wto 11 Wrz, 2012 17:03

www.bialydelfinum.nostalgia.pl