To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w Warszawie - 12 maja 2007

QaHa - Wto 24 Kwi, 2007 15:51

to moze jeszcze parasolke koronkowa od słonca z falbanką :mrgreen:
Maryann - Wto 24 Kwi, 2007 15:55

I wachlarz, bo pewnie będzie upał... :mrgreen:
Dorfi - Wto 24 Kwi, 2007 16:00

Właśnie sobie Was wyobraziłam jak stoicie zaopatrzone w te wszystkie akcesoria i spadłam z krzesła ze śmiechu. :rotfl:
Maryann - Wto 24 Kwi, 2007 16:02

Się proszę nie śmiać. Damy muszą dbać o swoją alabastrową cerę.
QaHa - Wto 24 Kwi, 2007 16:06

Maryann napisał/a:
I wachlarz, bo pewnie będzie upał...

wachlarz musowo, przecież to taaakie eleganckie i powabne (a w torebce sole trzeźwiące na wypadek gwałtownych wzruszeń)

Aragonte - Wto 24 Kwi, 2007 16:22

Marija napisał/a:
QaHa napisał/a:
no jak to jak rozczochrane z tarką do pięt w ręku z parawanikami i noszone na rękach (tylko mnie nie bijcie)
:rotfl: A kapelut gdzie? A szpilki? :mrgreen:

Ja moge przynieść w ręku te szpilki, jak się upieracie :mrgreen: A która będzie zaopatrzona w tareczkę do pięt? :mrgreen:

QaHa - Wto 24 Kwi, 2007 16:55

hmm gdybym przyjeżdzała to bym sie w owo cudo wyposażyła a tak lipa ni huhu tareczki ( :mrgreen: może Marija będzie miała)
Mag - Wto 24 Kwi, 2007 16:59

A ja w ramach zmiany wizerunku na " poważny i profesjonalny" nabyłam butki "Wojas" na obcasie i dzisiaj wparowałam do biura powiatowego na naradę -nikt mnie nie poznał, jak stałam tyłem i kserowałam dokumenty :rotfl: ( zawsze w dzinsach i cichobiegach) . Wniosek- będę bogata :mrgreen:

Ale na spotkanie przybędę w stroju wygodnym (w ramach zadośćuczynienia wyszoruję pięty pumeksem- tareczki nie posiadam) :cool:

Alison - Wto 24 Kwi, 2007 17:36

Dione napisał/a:
To ja tak jeszcze tylko zapytam: jak się rozpoznamy?
Niektóre z Dam się już znają, ale inne (np. ja), jeszcze nikogo nie spotkały. To co proponujecie?

I pytanie nr dwa: czy jeszcze ktoś z Olsztyna się wybiera?

Dione innych takich jak my to po prostu nie ma! Jak zobaczysz stadko rozbawionych bab pod Rotundą to będziemy MY. NAS nie można z nikim pomylić! :wink:
Praftaaa?

Alison - Wto 24 Kwi, 2007 17:40

Mag napisał/a:
(w ramach zadośćuczynienia wyszoruję pięty pumeksem- tareczki nie posiadam) :cool:

No już dobra, mogę przyjść z tą tareczką. Mam taką w niebieskiej plastikowej oprawce. Będę szła Marszałkowską wymachując błekitną tareczką do pięt. W dżinsach, szpilkach, w kapeluszu z woalką i granatowym wachlarzem w drugiej łapce. Parasol będzie za mną niosła Matylda. Chyba się zgodzi, jak ją poproszę. Zawsze będzie się miała za co schować ze wstydu :razz:

Monika - Wto 24 Kwi, 2007 18:24

Mogę się dokoptować do Was, dziewczyny? :mrgreen: Jako rodowita Warszawianka chyba nigdy bym sobie nie wybaczyła nieobecności na ZLOCIE ROKU :paddotylu:
Alison - Wto 24 Kwi, 2007 18:27

Monika napisał/a:
Mogę się dokoptować do Was, dziewczyny? :mrgreen: Jako rodowita Warszawianka chyba nigdy bym sobie nie wybaczyła nieobecności na ZLOCIE ROKU :paddotylu:

Nie możesz. :razz:

Alison - Wto 24 Kwi, 2007 18:28

MUSISZ!!!!! :banan: :banan: :banan:
Anonymous - Wto 24 Kwi, 2007 19:02

No ja myślałam, że Ty Moniko jesteś już na liście. Trochę się pogubiłam w tych dygresjach, tarkach i pumeksach, ale przecież gdyby Cię nie było, to byłby skandal w biały dzień !!!!
Osobiscie postulowałabym pikiete Dam pod Twoimi oknami.

Harry_the_Cat - Wto 24 Kwi, 2007 19:22

47 nieprzeczytanych wiadomoci w tym wątku i żadnych konkretów poza Moniką.... :cool:
Alison - Wto 24 Kwi, 2007 19:27

Harry_the_Cat napisał/a:
47 nieprzeczytanych wiadomoci w tym wątku i żadnych konkretów poza Moniką.... :cool:

No moja droga, trochę zrozumienia! :wink:
Nie każdy jest taki konkretny jak Ty i niektórzy mają zgryza co do stroju, kremów, pumeksów i ogólnej przybiórki. Są ludzie, dla których takie "imponderabilia" stanowią sens życia, Kotku :wink:

Kaziuta - Wto 24 Kwi, 2007 19:38

Alison napisał/a:
Mag napisał/a:
(w ramach zadośćuczynienia wyszoruję pięty pumeksem- tareczki nie posiadam) :cool:

No już dobra, mogę przyjść z tą tareczką. Mam taką w niebieskiej plastikowej oprawce. Będę szła Marszałkowską wymachując błekitną tareczką do pięt. W dżinsach, szpilkach, w kapeluszu z woalką i granatowym wachlarzem w drugiej łapce. Parasol będzie za mną niosła Matylda. Chyba się zgodzi, jak ją poproszę. Zawsze będzie się miała za co schować ze wstydu :razz:

Wpadłam pod stół. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Łeb sobie ukręcę, ale musze to zobaczyć. :rotfl:

Kaziuta - Wto 24 Kwi, 2007 19:42

A tak na poważnie.
Robi nam sie co raz liczniejsze grono. Miejsca pod rotundą za dużo nie ma, a i samo miejsce jest bardzo ruchliwe. Czy faktycznie nie byłoby lepiej spotkac sie przed wejściem do Pałacu Kultury. Toż to na przeciwko. Miejsca dużo, na schódkach można przysiąść i nasze hałasy nie będą nikomu przeszkadzać (chyba).

Harry_the_Cat - Wto 24 Kwi, 2007 19:43

Wejście do PKiNu? - toz to ma wejść jak mrówków!
Anonymous - Wto 24 Kwi, 2007 19:54

no właśnie miałam się spytać - którym :D
Caroline - Wto 24 Kwi, 2007 20:10

Tam gdzie Kinoteka może - duży wyraźny napis i najprostsze wyjście z Centralnego. W podziemiach piekielnych Dworca trzeba szukać kierunku "Warszawa Śródmieście" i się wyjdzie, gdzie trzeba. Poza tym podtrzymuję, że pojedyncze egzemplarze mniej zorientowanych deklaruję się odebrać z peronu, pod warunkiem, że tareczkami do pięt będą machać i kapelusze z woalem przywdzieją :D
Opcja pod Pajacem Kultury ma jeszcze tę zaletę, że tam w sezonie ciepłym jest jakiś ogródek z ławkami i można sobie tam przysiąść czekając na całą ekipę.

Harry_the_Cat - Wto 24 Kwi, 2007 20:11

Ja obstaje przy rotundzie. Tam łatwiej będzie sie znależć - przed PKiNem to będzie taka przestrzeń, a tu - gromada ludu - zagubione duszyczki od razu beda wiedziały gdzie iść ;)

I w weekend około 11 to tam nie ma takich tłumów ;)

Marija - Wto 24 Kwi, 2007 20:30

QaHa napisał/a:
hmm gdybym przyjeżdzała to bym sie w owo cudo wyposażyła a tak lipa ni huhu tareczki ( :mrgreen: może Marija będzie miała)
Mogę przyjechać z tareczką, mam bardzo wytworną w kolorze morskim :cool: .
To już niech będzie ta Rotunda wreszcie...

Gosia - Wto 24 Kwi, 2007 20:48

My kiedys mialysmy problem ze znalezieniem się pod Rotundą ;)
A moze ktoraś przyjdzie z tabliczka: Salon? :mrgreen:

Moniko! Super że bedziesz! :hello:

Anonymous - Wto 24 Kwi, 2007 20:56

[quote="Gosia"]My kiedys mialysmy problem ze znalezieniem się pod Rotundą ;)
A moze ktoraś przyjdzie z tabliczka: Salon? :mrgreen:

Moniko! Super że bedziesz! :hello: [/quote]
No to się trzeba umówić przy czwartej szybie na prawo od trzeciego wejścia :rotfl: :rotfl: :rotfl: