To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Admete - Pon 16 Lip, 2018 10:32

Miałam podejście do God's quiz, ale właśnie nie zagrało.
Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 11:35

Te dramę BeeMeR może i sobie obejrzę dla rozrywki - mamy ją może na Wschodzie?
Trzykrotka napisał/a:
Skoro Robotinek tak się podoba, to może ktoś się skusi na Cheese in the Trap w wersji dramowej? Fajny tam był :lol:

A kogo on tam grał?
Inna sprawa, że mnie się podoba (i rozczula nieco :wink: ) Robotinek Namshinek, bo aktora kompletnie nie znałam.

Zaraz obejrzę ostatni kwadrans najnowszego odcinka i będę czekac na ciąg dalszy razem z Admete :banan_czerwony:
Boję się, niestety, że Robotnka zdezaktywują albo włączą jakiś killer mode, ech :(

Admete - Pon 16 Lip, 2018 11:36

Cytat:
Boję się, niestety, że Robotnka zdezaktywują albo włączą jakiś killer mode, ech :(

Na pewno będzie dramatycznie - mnie martwi jeszcze możliwość przejęcia nad nim kontroli...

Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 11:54

Admete napisał/a:
Cytat:

Na pewno będzie dramatycznie - mnie martwi jeszcze możliwość przejęcia nad nim kontroli...

Niby jest, ale on chyba potrafił ten tryb 'manualny" wyłączyc, kiedy tego potrzebował i się zbuntował?
Nadal najbardziej kibicuję Namshinkowi :cheerleader2: :cheerleader2:

A na Soompi ktoś zauważył, że nasz Robotinek jest troszkę jak jeden z bohaterów Czarnoksiężnika z Krainy Oz :wink:

BeeMeR - Pon 16 Lip, 2018 11:56

Aragonte napisał/a:
Te dramę BeeMeR może i sobie obejrzę dla rozrywki - mamy ją może na Wschodzie?
Tj. bajkę kryminalną czy medyczno-kryminalny? ;)
Są różne formy rozrywki ;)
W każdym razie możemy mieć w polskim sosie :kwiatek:

Cytat:
Miałam podejście do God's quiz, ale właśnie nie zagrało.

Nie pierwszy raz by się nam gusta rozjeżdżały ;) Ja sobie wzdycham, że szkoda że CM z Junkim nie miało takiej formy (i bohaterów którzy by mnie nie odrzucali - tu większość jest mi obojętna, ale nie włazimy na historie osobiste więc co mi tam oni :P )

Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 12:07

Myślałam o tym krótkim seguku, bo to tylko 4 odcinki, ale w sumie dramę z Małym Królem też mogłabym kiedyś obadac :kwiatek:
BeeMeR - Pon 16 Lip, 2018 12:10

Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem ;)
Admete - Pon 16 Lip, 2018 12:16

BeeMeR napisał/a:
Ja sobie wzdycham, że szkoda że CM z Junkim nie miało takiej formy

CM też mi się nie podobało ;) Ja mam specyficzny gust ;)

Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 12:18

BeeMeR napisał/a:
Twoje życzenie jest dla mnie rozkazem ;)

:mrgreen: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:
Może ktoś się jeszcze skusi :wink:

Czytam na Soompi o Robotinku. Chyba znowu podzieje się trochę i aktor grający główną rolę będzie miał okazję pobawic się rolą, a raczej dwiema różnymi rolami :wink:

Admete - Pon 16 Lip, 2018 12:19

Właściwie to będą trzy - jako ludzki nam Shin, jako osobowość robocia i jako android udający Nam Shina ;)
BeeMeR - Pon 16 Lip, 2018 12:19

Admete napisał/a:
Ja mam specyficzny gust
Jak każda z nas :P

Mały Król nie był tu jeszcze królem (sezon 1 z 4 powstał w 2010r), tu kwintesencja tego, co o sobie myśli ;)

Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 12:23

Admete napisał/a:
Właściwie to będą trzy - jako ludzki nam Shin, jako osobowość robocia i jako android udający Nam Shina ;)

W zasadzie tak, ale nie chciałam już tego opisywac, żeby nie sadzic spoilerów, bo BeeMeR rozważa oglądanie :wink:

I czy też miałaś skojarzenia, że wredny dziadunio uczynił z naszego ex-prokuratora, a obecnie Sekretarza, kogoś w rodzaju chłopca do bicia? To on zbierał kary za to, co wyczyniał Nam Shin.

BeeMeR - Pon 16 Lip, 2018 12:27

Aragonte napisał/a:
W zasadzie tak, ale nie chciałam już tego opisywac, żeby nie sadzic spoilerów, bo BeeMeR rozważa oglądanie
To spoko - lubię takie udawanki (kolejny argument za tą dramą ;) ), ew. zgon ospoilerujcie (acz nie ręczę czy nie podejrzę ;) ) :kwiatek:
Admete - Pon 16 Lip, 2018 12:32

Aragonte napisał/a:
To on zbierał kary za to, co wyczyniał Nam Shin.

Tez tak to odebrałam. Chłop nie ma własnego życia, a śliczny taki, że och i ach ;) Zwłaszcza jak melancholijny, a to się tej postaci często zdarza. Ale wydaje mi się, że i on w końcu przeszedł trochę na stronę Namshinka.

Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 12:33

BeeMeR napisał/a:
Aragonte napisał/a:
W zasadzie tak, ale nie chciałam już tego opisywac, żeby nie sadzic spoilerów, bo BeeMeR rozważa oglądanie
To spoko - lubię takie udawanki (kolejny argument za tą dramą ;) ), ew. zgon ospoilerujcie (acz nie ręczę czy nie podejrzę ;) ) :kwiatek:

Ten, o kogo się obawiam, umrzec de facto nie może, ale przestac istniec - owszem :wink:
Ja Robotinka Namshinka polecam, bawię się pierwszorzędnie na tej robociej bajce :wink:

Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 12:35

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
To on zbierał kary za to, co wyczyniał Nam Shin.

Tez tak to odebrałam. Chłop nie ma własnego życia, a śliczny taki, że och i ach ;) Zwłaszcza jak melancholijny, a to się tej postaci często zdarza. Ale wydaje mi się, że i on w końcu przeszedł trochę na stronę Namshinka.

Zdecydowanie tak - tzn. zaczął go uznawac za osobę, a nie wyłącznie rzecz i wykonawcę ludzkich poleceń :wink: I nawet mu się pozwierzał troche przy piwie :wink: a potem rano dostał od Namshinka zapas zup na kaca, mam wrażenie :mrgreen:

Admete - Pon 16 Lip, 2018 12:38

Tak zestaw zupek :lol:
Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 13:00

Admete, a czy też sądzisz, ja piszą na Soompi,
Spoiler:
że to całe ukryte informatyczne podziemia to mózg Namshinka? I że dopiero zniszczenie tego gruntownie może go unicestwic?

A poza tym widzę, że rozważają niektórzy, czy nasz sekretarz nie jest gejem :wink:

Trzykrotka - Pon 16 Lip, 2018 14:01

Aragonte napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Skoro Robotinek tak się podoba, to może ktoś się skusi na Cheese in the Trap w wersji dramowej? Fajny tam był :lol:

A kogo on tam grał?

Drugiego :wink: Wypadł tak dobrze, że stopniowo jego watek zaczął dominować, a aktor z roli pierwszoplanowej jakoś dziwnie znikał. Zaniepokoili się fani webtona, na podstawie którego dramę nakręcono, a ówże pierwszy narobił z tej okazji afery. Pożalił się, biedactwo, że został źle potraktowany - i w rezultacie dramie przetrąciło to kręgosłup. Zakończenie było zupełnie skopane, ale do pewnego momentu jest to jedna z tych dram, które trzymam gdzies w sercu i do dziś sobie po trosze rozkminiam. Miała bardzo ciekawą sytuację psychologiczną.

Na wakacjach oglądałam tylko - po raz n-ty od nowa - Generała, bo Gosia po roku ponownie ruszyła do robienia napisów i wieczorami siadywałyśmy sobie przy DiU (trzy ekranizacje obejrzane) i General and Me. Teraz mam zaległości we wszystkim: i LL i WRWSK i Robocik…

Admete - Pon 16 Lip, 2018 14:36

Aragonte może tak być. Na pewno tam jest jego mózg :wink: Dziś się kończy Miss Hammurabi.
Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 16:03

Wiem, wiem :)
Ładne zdjęcie obojga sędziów:
https://forums.soompi.com...1ccaad5074c780a

Admete - Pon 16 Lip, 2018 16:15

Bardzo ładne :) Aragonte niezły twist jest w najnowszym odcinku Are you human too?
Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 16:40

Admete napisał/a:
Bardzo ładne :) Aragonte niezły twist jest w najnowszym odcinku Are you human too?

Wiem, właśnie czytam Soompi :wink: Bardzo dramowy twist i mało wiarygodny z punktu widzenia medycyny, ale niech tam :mrgreen:

Admete - Pon 16 Lip, 2018 16:57

Wiesz myślę, że on:

Spoiler:
Już dawno się obudził, tylko to ukrywano.

Aragonte - Pon 16 Lip, 2018 16:59

A ja myślę, że to dramalandowa alernatywna rzeczywistośc :wink: Nie przeszkadza mi to, jak długo dobrze się bawię :mrgreen:
Zdaje się, że nasza ochroniarka coś będzie komuś wyznawac - ale komu, komu? :wink:

Napisy DF chyba będą dopiero jutro :? Oby do Miss Hammurabi dziś wyszło, tobym sobie finał obejrzała, a Robotinka Namshinka nr 11 jutro wieczorem.