To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie we Wrocławiu

Agn - Śro 30 Gru, 2015 23:20

trifle napisał/a:
mam szczerą nadzieję, że wyszedł

My też. :lol:
Krupnik ugotowany. Jeśli nie będzie wam smakował, chyba się pochlastam.
trifle napisał/a:
Rozumiem też, że prócz ciacha, kawałka sera i puszek tuńczyka, cydru nic więcej nie kupować, bo nie ma sensu, też sądzę, że zostanie

A tuńczyka po co? :mysle: Bo naprawdę jest w grzyb jedzenia. Jutro jeszcze, jak odbiorę Szafran, pogalopujemy do biedry po chleb na kanapki (tostowy już mam). Będą oczywiście oprócz kanapek grzanki (Loano, pamiętasz o tosterze?), jest zupa, poza tym orzechy, sernik ( :slina: ), kabanosy, warzywny pociąg, zamierzam zrobić trochę sałatki owocowej na przegryzkę. Poza tym cydr, cydr, cydr, niespodzianka i cydr. ;) Oczywiście kawa (parzona, rozpustna - do wyboru), herbatka (czarna, zielona, yerba mate, mięta, melisa), do herbaty mam domowy sok z aronii (nawet jeśli nie przepadacie - ten wam będzie smakował, gwarantuję!). Do kawy mleko - może być? :) Mam w domu miód, bo tym słodzę, więc w razie czego będzie można sobie gorący napój posłodzić. Będą też soczki, mam litrową colę, gdyby ktoś reflektował.
I chyba tyle. Zazwyczaj jest tak, że się człowiek szybko napełnia i nie je potem za wiele, nie wiem, czy jest sens jeszcze coś kołować do jedzenia. ;)
trifle napisał/a:

Agn, Anaru, Barbarella, Praedzio, Szafran, ja, Aine, Loana? O kimś zapominam?

Wymieniłaś pełny skład. :)
Loana napisał/a:
Ej, a o której w sumie ta impreza sie zaczyna? Bo ja tak planuję być bliżej 20-21, mam nadzieję, że nie zjecie wszystkiego jeszcze

Jak przybędziesz, tak przybędziesz. Nie ma jakiejś szczególnej godziny. Najwyżej obrobimy koło pióra "spóźnialskich". :twisted:

Anaru - Śro 30 Gru, 2015 23:26

Agn napisał/a:
A tuńczyka po co?

Zamiast szyneczki...? ;)

Agn napisał/a:
yerba mate

Masz niearomatyzowaną? :flirtuje1:

Szafran - Śro 30 Gru, 2015 23:26

Gupi blender nie odżył, jak ostygł. Też mi działające zabezpieczenie przed przegrzaniem:>.
Ale na szczęście jeszcze jest na gwarancji. Tylko na dowodzie sprzedaży nie mam przypiętego paragonu, hm... No nic, będę się tym martwić kiedyś;).

Jedzenie w lodówce, żebym nie zapomniała go jutro zabrać:D:D:D:D

trifle - Czw 31 Gru, 2015 00:09

Tuńczyk był w zamyśle do tostów, ale to nie będę zabierać :) Wezmę tylko żółty ser i już :D Jest hermetycznie zapakowany, więc jak coś to poleży.
Agn - Czw 31 Gru, 2015 00:09

Anaru napisał/a:
Masz niearomatyzowaną?

Cytrynowa, ze szczura.

Tak sobie przypomniałam, że powinnam uprzedzić - we Wrocławiu od dwóch dni jest szczypiąco zimno.

Loana - Czw 31 Gru, 2015 00:32

No ja będę jechała z imprezy, więc powinnam nie byc głodna :P
Bosz, już po północy, a ja nadal szyję kieckę dla Izy -_- mniej więcej połowę mam, rano dokończę. A jeszcze mam do pracy jechać :( Nie posiedzę z Wami chyba za długo, jak będę taka wyspana -_-
Do tostów to ja proponuję pieczarki, a nie tuńczyka :P I mam nadzieję, że będzie też chleb zwykły, bo wolę taki do tostów.
Pamiętam o tosterze, ale jakby któraś z wrocławianek tez miała to może niech weźmie, bo będziemy dłuuuugo robić te tosty :P

Szafran - Czw 31 Gru, 2015 00:44

Przeczytałam, że Loana proponuje do tostów pierniczki:D:D:D

Kurde, spać mi się nie chce. A na pociąg muszę wstać po 6.

Anaru - Czw 31 Gru, 2015 01:02

Będziesz spać w pociągu ;)

A tosty możemy zrobić i w piekarniku

Agn - Czw 31 Gru, 2015 01:15

Coś się wymyśli.
Ja z pieczarek odpadam. Nie lubię i nie mogę. Bardziej niż innych rzeczy, których nie mogę.

Szafran - Czw 31 Gru, 2015 01:50

Dobra, kładę się. Ze szturmowcem mamy rano pociąg do złapania:D.
Szafran - Czw 31 Gru, 2015 07:44

Pociag przyjechal o czasie:). Siedzimy, ja i szturmowiec. I nie zapomnialam jedzenia:).
Loana - Czw 31 Gru, 2015 07:56

Super! Ja wstałam, jednak nie pojechałam do pracy (będę się musiała kajać byłemu szefowi -_-) i przynajmniej się troszkę wyspałam chociaż :P
Szafran - Czw 31 Gru, 2015 08:28

Bubububu. Nie kupilam sobie kawy na dworcu, by sie nia nie zalac przy wsiadaniu, bo myslalam, ze w Intercity da sie kupic kawe. O ja naiwna :> Kawy ani herbaty dzis nie daja, bo costam. Moje zadowolenie z zycia drastycznie spada bez kofeiny na cieplo we krwi;).
Anaru - Czw 31 Gru, 2015 09:02

O bidaku :pociesz: , dostaniesz we Wrocławiu :kawa:
Fibula - Czw 31 Gru, 2015 09:11

Szafran napisał/a:
Bubububu. Nie kupilam sobie kawy na dworcu, by sie nia nie zalac przy wsiadaniu, bo myslalam, ze w Intercity da sie kupic kawe. O ja naiwna :> Kawy ani herbaty dzis nie daja, bo costam. Moje zadowolenie z zycia drastycznie spada bez kofeiny na cieplo we krwi;).

Niewiele straciłaś, bezpłatna i płatna są równie bezsmakowe, w dodatku w rozmiarze lilipucim. :roll: Mnie w czasie podróży zaskoczył brak latte w ofercie (ekspres mieli). :shock:

Agn - Czw 31 Gru, 2015 09:27

Loana napisał/a:
(będę się musiała kajać byłemu szefowi -_-)

Dlaczego? Przecież to twój BYŁY szef, to co mu do tego?
Szafran napisał/a:
Moje zadowolenie z zycia drastycznie spada bez kofeiny na cieplo we krwi;).

Napoję cię kawą na miejscu, obiecuję. :)

Cathie - Czw 31 Gru, 2015 10:01

Bawcie się dobrze. :-D
Szafran - Czw 31 Gru, 2015 10:06

Swoja droga bylo przez to komicznie. Podjezdza pan z wozeczkiem, na nim tylko woda i sok. Pyta, czego sie napije. Prosze o sok. No ale sol jest dla pierwszej klasy, wiec nie moge go dostac. Do wyboru mam wode i wode:):):):). Pospalam troche, jescze tylko poltorej godziny:):):).
Anaru - Czw 31 Gru, 2015 10:23

Ale wybór miałaś, mogłaś sama zdecydować :mrgreen:
BeeMeR - Czw 31 Gru, 2015 10:37

No to faktycznie wybór po byku :lol:
Zazdroszczę wam tego spotkania - dobrze, że sama mogłam być choć raz bo teraz długo nie będzie możliwości :mrgreen:

Szafran - Czw 31 Gru, 2015 10:51

Chociaz jedna rzecz do wybrania byla. Gazowana czy nie:):):):)
praedzio - Czw 31 Gru, 2015 11:36

Ja wyruszylam wlasnie z Kalisza. ;)
trifle - Czw 31 Gru, 2015 15:06

Agn lub Anaru - mogłaby mi któraś z was posłać smsa z adresem? To to samo miejsce, gdzie kiedyś kiedyś byłam?
Anaru - Czw 31 Gru, 2015 15:09

To samo :) , zaraz tyrknę do Agn bo ja nr nie pamiętam jak zwykle :rumieniec:
Admete - Pią 01 Sty, 2016 11:29

Czekamy na jakieś sprawozdanie ;) Wszystkie padłyście?