To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Ekranizacje - Sherlock Holmes - ekranizacje

Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 19:42

Oho, Agn, jaki avek :mrgreen:
Muszę poryć w swojej "szafie", nabrałam ochoty na przebranie się w coś nowego :wink:

Agn - Pią 20 Sty, 2012 19:51

Aragonte napisał/a:
Oho, Agn, jaki avek

No co? Co? Co? ;)
Muszę zdobyć jakiś z duecikiem...
Co tam w szafie jeszcze trzymasz? Pokazuj. :mrgreen:

Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 20:18

Jeśli chcesz, to Ci wyślę spakowaną do walizeczki (różowej, oczywista :mrgreen: ) zawartość mej szafy :wink:
zuza - Pią 20 Sty, 2012 20:22

AineNiRigani napisał/a:
Aragonte napisał/a:
milenaj napisał/a:
Aragonte, moje sprawdzanie cen biletów do Londynu, to przy tym pikuś. :wink: :mrgreen:

Zgapiłam od Ciebie i też sprawdzałam, po ile te bilety :wink:
Chwilowo mnie nie stać :?

Kruca bulka, Loana mowila cos o stronce, czy forum z przecenami na bilety. Czasem oplaca sie chociazby kilkugodzinna wycieczke sobie zrobic (szczegolnie ze stolycy...)

Znajoma ostatnio kupila bilety do Londynu za 270 zl, ale oczywiscie trzeba doliczyc do tego niestety koszt pobyty i dojazd do miasta. Ale cena lotu zachecajaca :)

Dolaczam do fanek serialu. Uwielbiam :D I ide czytac dalej od poczatku watku. Muzyka tez mi sie bardzo podoba.

Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 20:33

Ooo, Zu, miło Cię tu widzieć :D
Lepiej nadrób wątek teraz, bo jeśli dalej będę tu tak szaleć, to nadrobienie okaże się problematyczne :wink:
I możliwie szybko obejrzyj najnowszy odcinek - jestem strasznie ciekawa, co o nim powiesz :excited:

zuza - Pią 20 Sty, 2012 20:35

Najnowszy odcinek jutro :) Wypowiem sie oczywiscie :)
zuza - Pią 20 Sty, 2012 20:47

Aragonte napisał/a:
Oho, Agn, jaki avek :mrgreen:
Muszę poryć w swojej "szafie", nabrałam ochoty na przebranie się w coś nowego :wink:

OObie macie super te avki :)

milenaj - Pią 20 Sty, 2012 20:49

A ja mam książkę. :mrgreen: :banan: :banan: :banan:

Tylko teraz nie wiem, za co zabrać się najpierw. :mrgreen:

Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 21:00

Milenaj, gratuluję :mrgreen:
Ja w domu podczytuję po troszeczku tę wielgaśną księgę, a w komunikacji miejskiej czytam sobie "Nieutoryzowaną biografię SH".

Zu, małe sprostowanie - jeśli nie lubisz spoilerów, to nie czytaj ostatnich kilku stron wątku przed obejrzeniem ostatniego odcinka II sezonu :wink:

zuza - Pią 20 Sty, 2012 21:10

MNie spoilery nie przeszkadzaja :)
Agn - Pią 20 Sty, 2012 21:11

Zuza, herzlich wilkommen! Podaj swoich dwóch ulubionych bohaterów i uzasadnij, dlaczego są nimi Sherlock i John. :mrgreen:
Aragonte napisał/a:
Jeśli chcesz, to Ci wyślę spakowaną do walizeczki (różowej, oczywista :mrgreen: ) zawartość mej szafy :wink:

No jeszcze się zastanawia... :confused3:
zuza napisał/a:
OObie macie super te avki

*nadyma się* Jako doświadczone damy mamy wyrobiony gust, hehehe :D
milenaj napisał/a:
Tylko teraz nie wiem, za co zabrać się najpierw

A między czym a czym się wahasz?
Aragonte napisał/a:
Zu, małe sprostowanie - jeśli nie lubisz spoilerów, to nie czytaj ostatnich kilku stron wątku przed obejrzeniem ostatniego odcinka II sezonu

Słuszna rada, albowiem spoilery fruwały tu bardzo nisko i mogą zaczepić o fryzurę...
zuza napisał/a:
MNie spoilery nie przeszkadzaja

Ale tym razem unikaj...

milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:21

Agn napisał/a:

milenaj napisał/a:
Tylko teraz nie wiem, za co zabrać się najpierw

A między czym a czym się wahasz?

Zaczętą mam "Marinę". Z biblioteki, ale może leżeć. A oprócz Sherlocka mam jeszcze świeżutkie "Żony i córki". Po przekartkowaniu zapowiadają się więcej niż zacnie...

O matko, przez weekend chyba nie wyjrzę z domu. Że też rodzina stanowczo obiadów się dopomina. :wink:

zuza - Pią 20 Sty, 2012 21:24

No dobra, to porzucam chwilowo czytanie watku.

Bezlitosna rodzina, doprawdy ;)

Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 21:26

Agn napisał/a:
Zuza, herzlich wilkommen! Podaj swoich dwóch ulubionych bohaterów i uzasadnij, dlaczego są nimi Sherlock i John. :mrgreen:

Hyhy :lol:

Agn napisał/a:
No jeszcze się zastanawia... :confused3:

Jakie znowu zastanawia? :-P Posłałam Ci to w pięć minut od złożenia oferty, sprawdź pocztę :-P

Milenaj, dzięki za info o "Żonach i córkach" :kwiatek:

milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:27

zuza napisał/a:

Bezlitosna rodzina, doprawdy

Przynajmniej tutaj znajduję zrozumienie. :wink: :mrgreen:

Agn - Pią 20 Sty, 2012 21:41

milenaj napisał/a:
Przynajmniej tutaj znajduję zrozumienie.

Moja droga, tu zrozumienie i otwarte ramiona. Rodzina może się chwilowo żywić zupkami chińskimi!
Miałabym problem, czy Gaskell czy Doyle... I nie wiem, co bym wybrała. A co bliżej ciebie leży? ;)

Aragonte, ale tam nic nie ma... Sprawdzałam...

PS Ja też już nabyłam ŻiC...

EDYCJA: Doszło!!! DANKE SCHON!!!

milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:48

Aragonte napisał/a:

Milenaj, dzięki za info o "Żonach i córkach"

Nie ma za co. :mrgreen:
Agn napisał/a:

PS Ja też już nabyłam ŻiC...

To czekamy na opinię.

Agn napisał/a:
Miałabym problem, czy Gaskell czy Doyle... I nie wiem, co bym wybrała. A co bliżej ciebie leży?

Już wpakowałam na odpowiednie półki i są w równej odległości ode mnie. :mrgreen:

Po zastanowieniu wzięłam Gaskell. Sherlock to cegła. Nie podołam całości na raz, więc będę podczytywać w międzyczasie.

Agn - Pią 20 Sty, 2012 21:51

milenaj napisał/a:
Sherlock to cegła.

Nie żeby Gaskell była nowelką. :lol:

Na razie ŻiC nie czytam, mamie wręczyłam. Ja już książkę znam. A poza tym mam inne lektury. :)

Kurrrrczę, a w pracy u mnie "Studium w szkarłacie" na audiobooku! Jaka ja jestem nieprzytomna, mogłam wziąć i sobie słuchać w drodze... :frustracja:

PS W najnowszym wpisie na Przyczajonej logice, ukrytym słowniku są nawiązania do Holmesa. Chcecie cytat? Bo ja umarłam ze śmiechu! :lol:

Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 21:55

Dawaj :D
milenaj - Pią 20 Sty, 2012 21:59

Cytat:

PS W najnowszym wpisie na Przyczajonej logice, ukrytym słowniku są nawiązania do Holmesa. Chcecie cytat? Bo ja umarłam ze śmiechu!

Chcemy. :mrgreen:

Agn - Pią 20 Sty, 2012 22:00

Żeby nie było, że nie uprzedzałam... :lol:
Pigmejka
Kalevatar

Cytat:
ale nie ty musiałeś latać do ministerstwa i narażać życie innych...-
-Tak a kto się pchał na siłę.‭ ‬Gdzie te twoje‭ ''‬Nigdy cię nie zostawimy Harry‭''‬.-‭ ‬słysząc krzyki na korytarzu pojawiła się spora widownia
Wszyscy mieli popcorn i colę. Polubili te ciągłe sprzeczki - były jak serial z Kargulem i Pawlakiem na żywo.

‬Ron nie był tego świadomy a Harry jak najbardziej.
-Czy ty naprawdę myślisz że mówiłem to szczerze‭? ‬Od pierwszej klasy czerpałem zyski z przyjaźni z tobą.‭ ‬Twoja sława udzielił się również mnie.-
To wszystko było moim makiawelicznym planem, mwahahahahaha!!! - powiedział profesor Ron Moriarty i dla pewności zaniósł się diabolicznym śmiechem raz jeszcze.
Szkoda tylko, że z przejęcia też zaczęło mu w wypowiedzi urywać od gramatyki.

-Tego zawsze pragnąłeś prawda‭? ‬Sławy.‭ ‬Ale wiesz uświadomię cię w czymś.‭ ‬Dobrze wiedziałem co robisz i mi to nie przeszkadzało.‭ ‬
- powiedział detektyw Harry Holmes, nasuwając kraciastą uszatkę niżej na czoło.
A zza zakrętu wychylił się doktor Nikolas Watson, opierając się na lasce.

:rotfl:

Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 22:18

Agn, co to właściwie było? :rotfl:
Jakiś fanfik do HP?

milenaj - Pią 20 Sty, 2012 22:21

Cudne. :wink: :rotfl:
Aragonte - Pią 20 Sty, 2012 22:45

Agn, widzę, że rozpakowałaś zawartość różowej walizeczki z grafiką :mrgreen:
Bardzo lubię ten avek :D Nie noszę go, bo mam dość podobną tapetę na komórce i już nie chcę dublować :wink:

Anonymous - Sob 21 Sty, 2012 00:31

Ja kce szafe - bendziem sie wymieniac kieckami (ta ostatnia aragontowa z flaga, szalenie mi sie podobala... :oklaski: )