Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Fringe
aneby - Sob 13 Lis, 2010 21:41 Oprócz oglądania bieżącego sezonu, powtarzam sobie pierwszy i coraz bardziej się utwierdzam w opinii, że to naprawdę dobry serial. Wszystko łączy się w logiczną całość, wcześniejsze wydarzenia okazują się mieć znaczenie. Może pierwszy raz niezbyt uważnie oglądałam, bo niektóre szczegóły mi umknęły Alicja - Nie 14 Lis, 2010 15:51 może nie umknęło tak bardzo, tylko z perspektywy dłuższego oglądania i kolejnych wątków wiesz na co teraz zwracać uwagę Deanariell - Śro 17 Lis, 2010 20:53 A my już obejrzeliśmy 11 odcinków pierwszego sezonu. Podoba mi się niesamowita zdolność Olivii do kojarzenia faktów. No i niezmiennie podziwiam szalonego doktora Waltera. Niezbadane są ścieżki jego umysłu. Czasami bywa rozbrajający, ale ma takie momenty, kiedy można się go naprawdę wystraszyć. Genialnie obsadzona rola. Admete - Śro 17 Lis, 2010 21:23 Świetny jest, prawda? A tak go żle oceniałyśmy kiedyś, jeszcze w czasach WP.Deanariell - Czw 18 Lis, 2010 17:01
Admete napisał/a:
Świetny jest, prawda? A tak go żle oceniałyśmy kiedyś, jeszcze w czasach WP.
Nadal nie trawię go jako Denethora - to żeby było jasne. Natomiast postać Dra Waltera trifle - Pią 19 Lis, 2010 19:09 Siódmy odcinek rządzi Teraz to się będzie działo Jak zrobią przerwę to ich wszystkich aneby - Pią 19 Lis, 2010 23:24 Ja sobie zaspiolerowałam końcówkę siódmego (bo nie miałąm czasu na cały ) i Teraz dopiero będzie się działo trifle - Pią 03 Gru, 2010 22:38 Odcinek 8. Też rządzi! Rewelacyjnie się serial rozwija, ileż się dzisiaj nadziało! Nie będę opisywać, bo po cóż, ale jestem bardzo ciekawa, jak skończą serię. To dopiero 8 odcinek, a tu już tyle się wydarzyło Oby nie siadło napięcie, oby oby.Admete - Pią 03 Gru, 2010 22:45 Mam pytanie raz jeszcze. Co kombinują po tamtej stronie? jak chcą nam dokopać? Chyba zacznę oglądać, ale chciałabym wiedziec już teraz trifle - Pią 03 Gru, 2010 23:05
Spoiler:
Oni chcą zbudować jakąś machinę, która zniszczy nasz wszechświat. Sterować nią czy jakoś tak być ostatnią częścią musi nasz Peter. Walternate wkręca wszystkim, że nasz wszechświat chce zniszczyć ich, że nasz chce wojny i że tylko czyha na okazję. Szczerze mówiąc to nie do końca rozumiem, co oni chcą zrobić Z naszej Olivii chcieli wydobyć, w jaki sposób się przenosić. Nie wiem, czy im się udało, chyba nie
Anonymous - Pią 03 Gru, 2010 23:30
Deanariell napisał/a:
Admete napisał/a:
Świetny jest, prawda? A tak go żle oceniałyśmy kiedyś, jeszcze w czasach WP.
tach
Nadal nie trawię go jako Denethora - to żeby było jasne. Natomiast postać Dra Waltera
On ma stricte amerykanska urode, co przy swiecie tolkienowskim wydaje sie byc... populistyczne i chyba lekko ordynarne.
Aktor calkiem niezly (a i w LOTRze dal popis, mimo ze rola malo populartna, szczegolnie wwizji Jacksona), ale na odbior aktora niewatpliwie wplywal odbior postaci, w sumie rozny od wizji tolkienowskiej...
mnie sie tam podobal, chociaz postac wkur... jaca...
Natomiast Walter - cud miod orzeszki. Wzbudza w nas kobietach instynkta opiekuncze, a co za tym idzie odbieramy go niezwykle pozytywnie...Deanariell - Sob 04 Gru, 2010 01:08
AineNiRigani napisał/a:
Natomiast Walter - cud miod orzeszki. Wzbudza w nas kobietach instynkta opiekuncze, a co za tym idzie odbieramy go niezwykle pozytywnie...
Taaaaa... sympatyczny, ale jednak świr... Potrafi człowieka przestraszyć spojrzeniem i głosem. aneby - Pią 10 Gru, 2010 12:43 To to teraz sobie poczekamy na następny odcinek ... do stycznia
A odc. 9 jest bardzo dobry Niestety też smutny Tak bardzo żal mi jest Olivii ...
Spoiler:
Świadomość, że tamta ukradła jej życie ...
Deanariell - Pią 10 Gru, 2010 21:32 A my skończyliśmy wczoraj pierwszą serię... Admete - Pią 10 Gru, 2010 21:49 No i jak wrażenia? Rozkręciło sie chyba trochę Deanariell - Pią 10 Gru, 2010 22:58
Admete napisał/a:
Rozkręciło sie chyba trochę
Trochę. Nie powiem, końcówka intryguje. Może byłabym bardziej podekscytowana, gdybym wcześniej nie czytała wszelkich możliwych spoilerów. X-Files to może nie jest, ale całkiem przyjemny serial. Mówię o perspektywie drugiego sezonu, bo w pierwszm męczyły mnie nieco te kolejne sprawy do wyjaśnienia i wolałam się skupić raczej na historii i wzajemnych relacjach poszczególnych postaci. Podoba mi się Olivia i jej niezwykłe zdolności, Walter i Peter, tajemniczy "łysy" gość - no i sam motyw światów równoległych. Mam w głowie kilka pytań, ale w sumie nie wiem czy chciałabym poznać odpowiedzi, bo mogłabym później stracić ochotę do oglądania. Fibula - Pią 31 Gru, 2010 18:50 Przemontowana czołówka Merlina, o której pisała Aragonte, przypomniała mi, że Fringe też taką ma. Fireflyową . Widziałyście?
http://www.youtube.com/watch?v=Yz5H_LX8sMYCaitriona - Pią 31 Gru, 2010 18:56 Też niezłe Alicja - Śro 05 Sty, 2011 20:59 nie mogę się już doczekać dalszych odcinków, po 2.9 czekam tylko na coś bardziej pozytywnegoaneby - Sob 29 Sty, 2011 23:55 Heloł? Czy ktoś jeszcze ogląda trzeci sezon ? Odc. 11 podobał mi się bardzo
A najlepsze jest to, ze kompletnie nie wiem, co wymyślą dalej trifle - Nie 30 Sty, 2011 00:27 Ja chyba się zatrzymałam na 9. To już dwa następne były? Nieźle Fibula - Nie 30 Sty, 2011 00:30 Też mnie zastanawia ta cisza Najnowszy odcinek jeszcze przede mną, jutro/dzisiaj obejrzę. Aż się boję pytać, co się działo, bo przeczytam spoiler i będę sobie w brodę pluć .Alicja - Nie 30 Sty, 2011 10:51
aneby napisał/a:
Heloł? Czy ktoś jeszcze ogląda trzeci sezon ?
pewnie , że ogląda Deanariell - Nie 30 Sty, 2011 22:33 Ja się może wezmę najpierw za drugi sezon, właśnie miałam świeżą dostawę towaru. Alicja - Nie 06 Lut, 2011 22:03 po odc. 11 zaczynam bać się Petera. Nie obwiać o niego, ale właśnie bać się. Jak nie Olivia to Peter