Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dr House
Alicja - Pon 29 Wrz, 2008 15:33 co tam inne dzisiaj nie świeci
jakimi plamami??? nie wolno źle o sobie pisać Anonymous - Pon 29 Wrz, 2008 17:07 ale jeszcze bardziej nie wolno kłamać, chociaż przecież wszysscy kłamią Calipso - Pon 29 Wrz, 2008 19:50
Alicja napisał/a:
mały offtopek z innego tematu ale też na miejscu
Calipso - a Cameron i Chase? ( serialowe pary)
Zapomniałam jestem na nie nie lubię Cameron BeeMeR - Pon 29 Wrz, 2008 22:59 Ejże, jakże to, że rodzice House'a mają oboje ciemne oczy a on takie niebieściutkie?
Coś mi tu nie ten tego...
(chyba, że to nie są rodzice House'a i on o tym wie )
Dla niezorientowanych:
I sam doktorek:
w iście tamilskim ujęciu
Najpiękniejszy w całym odcinku
wielce dramatyczne wejście
i ze swoją czeredą: Anonymous - Pon 29 Wrz, 2008 23:18
BeeMeR napisał/a:
Ejże, jakże to, że rodzice House'a mają oboje ciemne oczy a on takie niebieściutkie?
Coś mi tu nie ten tego...
to genetycznie możliwe. Gen niebieskich oczu jest recesywny. Jego rodzice mają każde po takim zestawie genów Nn a on odziedziczył swoje nn.
odwrotnie już być nie możeBeeMeR - Pon 29 Wrz, 2008 23:34
lady_kasiek napisał/a:
to genetycznie możliwe
Ok - ale wygląda podejrzanie
(ja zawsze byłam cienka z biologii i takich tam, proszę ni bić)
Zwłaszcza, jeśli rodzice wyglądają w gruncie rzeczy nie tak wiele starzej
Aż sprawdziłam - "tata" jest starszy o jakieś 15 lat "mama" około 20 od synka
Ale to i tak nie zmienia faktu, że uwielbiam ten serial Anaru - Pon 29 Wrz, 2008 23:59
BeeMeR napisał/a:
"tata" jest starszy o jakieś 15 lat "mama" około 20 od synka
No to spokojnie mogli się już o dziecię postarać
Też go uwielbiam Mithiana - Wto 30 Wrz, 2008 01:12 W oczekiwaniu na 5x03 - to już jutro - powód mej radosnej śmierci przedtelewizyjnej:
Ach, Eleonoro, trafiła pani znakomicie... Anaru - Wto 30 Wrz, 2008 08:39 Cudne, teraz to już na pewno będę musiała obejrzeć jak tylko sie pojawi
Aktor Jesse Spencer jest przekonany, że po roli lekarza w serialu "Dr House" mógłby naprawdę zająć się leczeniem ludzi.
http://film.onet.pl/seria...424,plotka.htmlBeeMeR - Wto 30 Wrz, 2008 08:47 Wracając na chwilę do odcinka z rodzicami - nie bardzo podoba mi się motyw i sposób ich odepchnięcia przez House'a
Spoiler:
że niby ciężko rodzicom patrzeć na cierpienie i kalectwo syna. Pewnie, że ciężko, ale chyba jeszcze bardziej boli, gdy patrzeć na niego nie można w ogóle
Alicja - Śro 01 Paź, 2008 10:05 BeeMeer - masz rację jeszcze ciężej jak pisałaś
Anaru napisał/a:
Hugh Laurie może dostać nawet 400 tysięcy dolarów za jeden odcinek serialu "Dr House".
dałabym nawet 500, żeby tylko dalej grał
Anaru napisał/a:
Aktor Jesse Spencer jest przekonany, że po roli lekarza w serialu "Dr House" mógłby naprawdę zająć się leczeniem ludzi
niewątpliwie tylko dać mu skalpel do ręki
BeeMeR napisał/a:
Ejże, jakże to, że rodzice House'a mają oboje ciemne oczy a on takie niebieściutkie?
Coś mi tu nie ten tego
albo... jak wiemy wszyscy kłamią BeeMeR - Czw 16 Paź, 2008 22:18
Podoba mi się poprowadzenie wątku Cameron:
Spoiler:
chodzi mi o to, jak tłumaczy Wilsonowi, że owszem, nie da się zapanować nad swoimi emocjami/uczuciami, ale nad działaniami tak. Grzeczne dziewczynki tak mają, że nie wykroczą poza normy moralne, bo im sumienie nie pozwoli (np. uwieść przyjaciela męża)
Ale już zupełnie czym innym jest, to, że grzecznym dziewczynkom czasem odbija i nagle próbują dowieść, że nie są wcale takie grzeczne i uwodzą np. kolegę z pracy najarawszy się wcześniej nielicho
oraz odwrócenie ról z Foremanem Anonymous - Czw 16 Paź, 2008 22:20 BeeMeR kocham Cię BeeMeR - Czw 16 Paź, 2008 23:32
Przyznaj lepiej, że nie mnie a House'a
No i Ikera Anonymous - Czw 16 Paź, 2008 23:37 Też ich obu....
i Ciebie BeeMeR - Czw 16 Paź, 2008 23:45 Admete - Pią 17 Paź, 2008 13:16 Ostatni odcinek House'a był cudny - wzruszyłam sie i pośmiałam. Wilson wrócił - w końcu Anonymous - Pią 17 Paź, 2008 13:19 zero spojlerów
zaraz się wezmę za oglądanie. tzn jak zrobię sobie obiad chyba dopiero....
ale nie obiad może poczekaćAdmete - Pią 17 Paź, 2008 13:23 Pewnie, że może poczekać...Ja nie mam obiadu, muszę dopiero coś wymyślic...To żaden spoiler przecież - wiadomo było, że wróci Alicja - Pią 17 Paź, 2008 13:24
Admete napisał/a:
Wilson wrócił - w końcu
teraz wiem jakiej tajemnicy strzegła Lady
wstrzymuję się z ostatnimi odcinkami 4, bo co potem ?Admete - Pią 17 Paź, 2008 13:27 Potem to seria 5 Alicja - Pią 17 Paź, 2008 13:28 niby tak, ale niespodzianka poszła,a tak się starała Admete - Pią 17 Paź, 2008 13:59 To przepraszam. Ja jestem Królową Spoilerów i czasami zupełnie nie pamiętam, że coś napisałam/powiedziałam. Teraz juz się będę bardziej pilnować ( w tym watku ).Anonymous - Pią 17 Paź, 2008 14:13 Bo starałam się chronić ALicję, żeby miała niespodziankę
ten odcinek
Spoiler:
genialny. Za to kocham House`a za mnogość uczuć, śioechu i wzruszenia. Za tą jego patologiczną przyjaźń z Willsonem. No i wyjąsniło się skąd o Grega takie niebieskie oczy cieszę się, że Wilson wraca wszystko jest już po bożemu. Czuję, ze to będzie chyba mój ulubiony odcinek No i wyjaśnienie jak Willson iHouse się zaprzyjaźnili Akcje dywersyjne naszego ulubieńca bardzo pomysłowe świetne świetne
Alicja - Pią 17 Paź, 2008 14:24 kochana jesteś, wiesz o tym