To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Południe Polski - zlot

Admete - Nie 04 Sie, 2024 19:19

To co może ktoś w następną sobotę?
BeeMeR - Nie 04 Sie, 2024 21:22

Ja chyba mogę.
Admete - Pon 05 Sie, 2024 22:15

Trzykrotko ty możesz w najbliższą sobotę, czy może tydzień później?
Admete - Śro 07 Sie, 2024 17:25

Trzykrotka w ten weekend nie może, a potem jeszcze nie wie. Coś nam nie idzie. Ostatni weekend, w który na pewno mogę to 24. Riella już wtedy będzie.
Admete - Śro 21 Sie, 2024 09:22

Będziemy jutro razem z Akne w Krakowie.
Admete - Pią 26 Gru, 2025 11:31

Tak sobie pomyślałam, że lepiej niż do zatłoczonego Krakowa przyjechać do Tarnowa. Gdyby ktoś chciał to zapraszamy, tu jest mało ludzi, a w zimie możemy przemieszczać się na Wałowej z jednego miłego i ładnego miejsca z jedzeniem, do drugiego ;) Wszędzie blisko.
Anaru - Nie 28 Gru, 2025 17:42

Niestety na to już mi braknie czasu tym razem, wracam na Sylwestra
Admete - Pon 29 Gru, 2025 16:40

Teraz nie ma za bardzo pogody na podróże. Na wiosnę chciałabym, żebyśmy w końcu pojechały do Mogiły.
Loana - Pon 02 Lut, 2026 17:47

O, przegapiłam wątek. Ale w tym roku mam nadzieję, że uda mi się spotkać z ludźmi z forum - ciągle myślę o tym, żeby się przejechać do Aine, bo nie byłam już mega dawno...
Admete - Pon 02 Lut, 2026 20:43

Ja jutro jestem u lekarza w Krakowie. Ale to pewnie zajrzę potem tylko do galerii. Czekam na wiosnę, żeby się z wami w końcu spotkać.
Trzykrotka - Wto 10 Lut, 2026 09:12

Byłam właśnie w Paryżu. Jaka tam już wiosna... Krokusy, narcyzy, soczysta zieleń i słońce.
RaczejRozwazna - Wto 10 Lut, 2026 11:06

Ale wspaniale :serce: Nie byłam jeszcze.
Trzykrotka - Wto 10 Lut, 2026 13:23

To było jak cud. Przepraszam, tutaj wrzucę zdjęcia z malutkiego parku osiedlowego z Batignolle.

Do tego ptaki: kaczki, gęsi, kurka wodna, raniuszki i nawet dwie zielone papugi. Kaczki krzyżówki, bawiące się dzieci. Te wielkie drzewa to platany.

RaczejRozwazna - Wto 10 Lut, 2026 13:33

Jak z innego świata :thud: :serce:
Tamara - Wto 10 Lut, 2026 13:42

Nie no, luty i zieleń i kwiatki ? Nieeeee :confused3:
Admete - Wto 10 Lut, 2026 17:18

U nas było dziś tak słonecznie i ciepło, że tylko liści i kwiatków brakowało i wiosna ;)
praedzio - Wto 10 Lut, 2026 17:43

Co Trzykrotko, robiłaś w Paryżu? :serduszkate:
BeeMeR - Śro 11 Lut, 2026 08:21

Piękna wiosna :serce2:
Trzykrotka - Śro 11 Lut, 2026 11:26

praedzio napisał/a:
Co Trzykrotko, robiłaś w Paryżu? :serduszkate:

Miałam imieniny :-D i bardzo chciałam obejrzeć impresjonistów. No i udało się pięknie. Byłam w muzeum d'Orsey i w Oranżerii żeby podziwiać te wielkie płótna z nenufarami. A z okazji imienin zostałam zaproszona do wielkiego, wspaniałego i bardzo starego kościoła św. Eustachego na widowisko światło-dźwięk L'Oddysey Celeste.
Mieszkałyśmy z przyjaciółką Łucją tym razem w dzielnicy XIV, nie turystycznej, a mieszkalnej, zaraz za granicą z Montmartre. Miałyśmy okazję podpatrzeć takie normalne paryskie życie. Tak się pozytywnie naładowałam!

RaczejRozwazna - Śro 11 Lut, 2026 11:54

Ojej, zazdroszczę, zwłaszcza tych impresjonistów! Jeździsz często do Paryża? Zabierz mnie ze sobą kiedyś! :wink:
Wszystkiego dobra imieninowo!

praedzio - Śro 11 Lut, 2026 16:43

Zazdraszczam. ;) Byłam w d'Orsay latem 2022. Można tam się zagubić na długie godziny. :love_shower:
Trzykrotka - Śro 11 Lut, 2026 22:32

RaczejRozwazna napisał/a:
Ojej, zazdroszczę, zwłaszcza tych impresjonistów! Jeździsz często do Paryża? Zabierz mnie ze sobą kiedyś! :wink:
Wszystkiego dobra imieninowo!

Bardzo dziękuję :serce: - i bardzo chętnie! Dopiero teraz zaczęłam tam jeździć i bardzo mi sie tam podoba. Miasto jest małe, do ogarnięcia i bardzo klimatyczne. Może kiedyś zrobimy jakąś wspólną wyprawę w tamtym kierunku :banan:

RaczejRozwazna - Śro 11 Lut, 2026 22:37

Byloby wspaniale, serio! :banan:
Anaru - Czw 26 Lut, 2026 02:22

Loana napisał/a:
Ale w tym roku mam nadzieję, że uda mi się spotkać z ludźmi z forum - ciągle myślę o tym, żeby się przejechać do Aine, bo nie byłam już mega dawno

Myślałam o niej ostatnio kiedy byłam na grobie Asi w rocznicę jej śmierci...

Trzykrotka napisał/a:
To było jak cud. Przepraszam, tutaj wrzucę zdjęcia z malutkiego parku osiedlowego z Batignolle.

Jaka tam już jest wiosna :love_shower:
A tu nic, ani krokusa, sprawdzałam wczoraj...

Trzykrotka napisał/a:
Miałam imieniny i bardzo chciałam obejrzeć impresjonistów.

Pięknie :serce2:
Bardzo fajny sposób na świętowanie imienin :-D
Tak sobie uświadomiłam, że ostatni raz byłam w Paryżu już ponad ćwierć wieku temu, nawet nie wiem kiedy minęło :wink:

praedzio - Czw 26 Lut, 2026 05:39

A czy to nie dziś rocznica śmierci Aine? Kiedy to zleciało...