Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Fringe
Deanariell - Sob 06 Lis, 2010 11:54 Ok. Może wytrwamy. aneby - Nie 07 Lis, 2010 00:24 W końcu obejrzałam początek nowego sezonu i mam ochotę pochłonąć następne 4 odcinki Zapomniałam już jak to wciąga aneby - Nie 07 Lis, 2010 20:29 Oczywiście obejrzałam już wszystko, ale jak nikt więcej nie wiedział, to nie będę spoilerować. Powiem tylko, ze pomysł z zamianą Olivii okazał się być dość rozwojowy Admete - Nie 07 Lis, 2010 20:36 Mnie możesz spoilerować Fibula - Nie 07 Lis, 2010 22:26 Widział, widział, więc możesz pisać. Choćby w spoilerach .aneby - Nie 07 Lis, 2010 23:17 Taka myśl mi się nasunęła po ostatnim odcinku - Czy nasz świat jest lepszy/zasługuje na ocalenie tylko dlatego, że jest nasz ?
Przecież Walternate nie próbuje robić nic innego, jak ocalić swój. Wszelkimi znanymi mu sposobami. Również wybierając mniejsze zło, jakim jest uwięzienie przypadkowych ludzi w bursztynie podczas kwarantanny ...
I dwa cytaty z odcinka: "Real is only matter of perception"
"Only those that risk going to far, can possibly know how far they can go"trifle - Nie 07 Lis, 2010 23:52 To ostatnie jest dosyć niebezpieczne
Piąty odcinek był rewelacyjny. Sporo się działo, Olivia ma mętlik w głowie, ciekawe, co dalej.Admete - Pon 08 Lis, 2010 05:22 Która Olivia? aneby - Pon 08 Lis, 2010 06:54 "Nasza" Olivia,
Spoiler:
z której chcieli zrobić "tamtą", żeby wspólpracowała z Walternatem.
Admete - Pon 08 Lis, 2010 11:27 Udało im się? Tak bez Petera?trifle - Pon 08 Lis, 2010 16:15
Spoiler:
Tak, nasza Olivia. Udało im się. Tylko, że Olivia "widzi" Petera, i ten wizja-Peter jej mówi, że ona nie jest stamtąd i że na pewno to wie, tylko, że tę wiedzę Walternate "przytłumił". W tym odcinku Walternate przeprowadzał eksperymenty na naszej Olivii, tylko nie wiedział, że ona widzi Petera i że dzięki niemu i eksperymentowi przeniosła się na chwilę do równoległego świata i zrozumiała, że to, co mówi Peter jest prawdziwe. I teraz jest konsterna
Admete - Pon 08 Lis, 2010 16:48 No to faktycznie konsterna Biedna Olivia. Ciekawe czy i kiedy zamierzają ją sprowadzić z powrotem.Caitriona - Pon 08 Lis, 2010 19:04 Myślę, że już niedługo dziewczyna zacznie próbować przebić się na właściwą stronę. Ale pewnie nie odrazu jej na to pozwolą
Chciałam tylko powiedzieć, że podoba mi się że wrócił Charlie, nawet jesli nie jest to ten właściwy, nic nie poradzę, lubię tego aktora i lubiłam postać.aneby - Pon 08 Lis, 2010 19:15 Ale te postacie "z drugiej strony" IMO nie są niesympatyczne. Też lubię Charlie'ego, ten ... jak mu tam ... co miał twarz poparzoną, też jest fajny Caitriona - Pon 08 Lis, 2010 19:49
aneby napisał/a:
Ale te postacie "z drugiej strony" IMO nie są niesympatyczne
Alez ja nie mówię, że są niesympatyczne. Po prostu Charlie z drugiego świata, to nie do końca Charlie jakiego poznaliśmy i polubiliśmy, przynajmniej tak było w moim przypadku, na początku serialu. Ale nie mówię, że są gorsi czy mniej sympatyczni. Uważam, że jako zespół są świetnie zgrani i dbają o siebie, i tak, da ich się lubić trifle - Pon 08 Lis, 2010 21:13
Caitriona napisał/a:
aneby napisał/a:
Ale te postacie "z drugiej strony" IMO nie są niesympatyczne
Alez ja nie mówię, że są niesympatyczne. Po prostu Charlie z drugiego świata, to nie do końca Charlie jakiego poznaliśmy i polubiliśmy, przynajmniej tak było w moim przypadku, na początku serialu. Ale nie mówię, że są gorsi czy mniej sympatyczni. Uważam, że jako zespół są świetnie zgrani i dbają o siebie, i tak, da ich się lubić
Ja też ich lubię obu. I się wzruszyłam normalnie jak pobiegli po Olivię Fajni są.Deanariell - Wto 09 Lis, 2010 14:30 A my jesteśmy po sześciu odcinkach pierwszej serii i przyznam, że mimo sympatii dla głównych bohaterów (szalony doktor naukowiec - chociaż jako Denethor w WP ten aktor mi się nie bardzo podobał - teraz świetnie zagrana rola), sam serial mnie nieco nudzi. Nie wiem dlaczego. Może kiedy już akcja skupi się szczególnie na wątku tego tajemniczego Wzoru oraz świata równoległego, to faktycznie przestanę mieć takie wrażenie. Na razie porównanie do "X Files" uważam za lekko przesadzone. Chyba, że przyjmiemy następującą teorię, iż jakie czasy - takie "Archiwum X"... Admete - Wto 09 Lis, 2010 15:51 Poczekaj Potem to już będzie swiat równoległy i takie tam Deanariell - Wto 09 Lis, 2010 17:54 Ja pewnie jeszcze pooglądam, ale mąż mi przysypia w trakcie. To gorzej niż z SPN, bo tam z zainteresowaniem udało mu się obejrzeć dwie pierwsze serie i chyba początek trzeciej. Alicja - Wto 09 Lis, 2010 18:59
Deanariell napisał/a:
sam serial mnie nieco nudzi. Nie wiem dlaczego
on poczatkowo JEST trochę nudny, rozwija się i wciąga znacznie później oglądaj dalej Admete - Wto 09 Lis, 2010 19:01 Poza tym te chłopy to jakieś słabe głowy mają - zaraz przysypiają Alicja - Wto 09 Lis, 2010 19:10
Deanariell napisał/a:
Ja pewnie jeszcze pooglądam, ale mąż mi przysypia w trakcie
wiesz, że mój też nie wiem czy to dobrze,tam taka ładna blondynka z długim włosem aneby - Wto 09 Lis, 2010 22:19 A mój się wciągnął Powiedział, że skoro pierwszy (wg niego bardzo ciekawy) jest nudny, to nie wyobraża sobie, co będzie się działo w następnych
Ja przy okazji też sobie powtórzę Alicja - Śro 10 Lis, 2010 18:42 wyjątkowy mąż, pamiętaj o tym aneby - Czw 11 Lis, 2010 23:40 Z ciekawostek (a może ktoś pamięta ) - substancja używana podczas kwarantanny - tzw. bursztyn - pojawiła się już w pierwszym sezonie, wtedy uwięzieni zostali ludzie w autobusie.