To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fringe

Deanariell - Sob 06 Lis, 2010 11:54

Ok. Może wytrwamy. ;)
aneby - Nie 07 Lis, 2010 00:24

W końcu obejrzałam początek nowego sezonu i mam ochotę pochłonąć następne 4 odcinki :rumieniec: Zapomniałam już jak to wciąga :wink:
aneby - Nie 07 Lis, 2010 20:29

Oczywiście obejrzałam już wszystko, ale jak nikt więcej nie wiedział, to nie będę spoilerować. Powiem tylko, ze pomysł z zamianą Olivii okazał się być dość rozwojowy :wink:
Admete - Nie 07 Lis, 2010 20:36

Mnie możesz spoilerować ;)
Fibula - Nie 07 Lis, 2010 22:26

Widział, widział, więc możesz pisać. Choćby w spoilerach ;) .
aneby - Nie 07 Lis, 2010 23:17

Taka myśl mi się nasunęła po ostatnim odcinku - Czy nasz świat jest lepszy/zasługuje na ocalenie tylko dlatego, że jest nasz ?
Przecież Walternate nie próbuje robić nic innego, jak ocalić swój. Wszelkimi znanymi mu sposobami. Również wybierając mniejsze zło, jakim jest uwięzienie przypadkowych ludzi w bursztynie podczas kwarantanny ...

I dwa cytaty z odcinka: "Real is only matter of perception"
"Only those that risk going to far, can possibly know how far they can go"

trifle - Nie 07 Lis, 2010 23:52

To ostatnie jest dosyć niebezpieczne :mysle:
Piąty odcinek był rewelacyjny. Sporo się działo, Olivia ma mętlik w głowie, ciekawe, co dalej.

Admete - Pon 08 Lis, 2010 05:22

Która Olivia? :)
aneby - Pon 08 Lis, 2010 06:54

"Nasza" Olivia,
Spoiler:
z której chcieli zrobić "tamtą", żeby wspólpracowała z Walternatem.

Admete - Pon 08 Lis, 2010 11:27

Udało im się? Tak bez Petera?
trifle - Pon 08 Lis, 2010 16:15

Spoiler:
Tak, nasza Olivia. Udało im się. Tylko, że Olivia "widzi" Petera, i ten wizja-Peter jej mówi, że ona nie jest stamtąd i że na pewno to wie, tylko, że tę wiedzę Walternate "przytłumił". W tym odcinku Walternate przeprowadzał eksperymenty na naszej Olivii, tylko nie wiedział, że ona widzi Petera i że dzięki niemu i eksperymentowi przeniosła się na chwilę do równoległego świata i zrozumiała, że to, co mówi Peter jest prawdziwe. I teraz jest konsterna ;)

Admete - Pon 08 Lis, 2010 16:48

No to faktycznie konsterna ;) Biedna Olivia. Ciekawe czy i kiedy zamierzają ją sprowadzić z powrotem.
Caitriona - Pon 08 Lis, 2010 19:04

Myślę, że już niedługo dziewczyna zacznie próbować przebić się na właściwą stronę. Ale pewnie nie odrazu jej na to pozwolą ;)
Chciałam tylko powiedzieć, że podoba mi się że wrócił Charlie, nawet jesli nie jest to ten właściwy, nic nie poradzę, lubię tego aktora i lubiłam postać.

aneby - Pon 08 Lis, 2010 19:15

Ale te postacie "z drugiej strony" IMO nie są niesympatyczne. Też lubię Charlie'ego, ten ... jak mu tam ... co miał twarz poparzoną, też jest fajny :wink:
Caitriona - Pon 08 Lis, 2010 19:49

aneby napisał/a:
Ale te postacie "z drugiej strony" IMO nie są niesympatyczne

Alez ja nie mówię, że są niesympatyczne. Po prostu Charlie z drugiego świata, to nie do końca Charlie jakiego poznaliśmy i polubiliśmy, przynajmniej tak było w moim przypadku, na początku serialu. Ale nie mówię, że są gorsi czy mniej sympatyczni. Uważam, że jako zespół są świetnie zgrani i dbają o siebie, i tak, da ich się lubić ;)

trifle - Pon 08 Lis, 2010 21:13

Caitriona napisał/a:
aneby napisał/a:
Ale te postacie "z drugiej strony" IMO nie są niesympatyczne

Alez ja nie mówię, że są niesympatyczne. Po prostu Charlie z drugiego świata, to nie do końca Charlie jakiego poznaliśmy i polubiliśmy, przynajmniej tak było w moim przypadku, na początku serialu. Ale nie mówię, że są gorsi czy mniej sympatyczni. Uważam, że jako zespół są świetnie zgrani i dbają o siebie, i tak, da ich się lubić ;)

Ja też ich lubię obu. I się wzruszyłam normalnie jak pobiegli po Olivię :) Fajni są.

Deanariell - Wto 09 Lis, 2010 14:30

A my jesteśmy po sześciu odcinkach pierwszej serii i przyznam, że mimo sympatii dla głównych bohaterów (szalony doktor naukowiec :oklaski: - chociaż jako Denethor w WP ten aktor mi się nie bardzo podobał - teraz świetnie zagrana rola), sam serial mnie nieco nudzi. :roll: Nie wiem dlaczego. Może kiedy już akcja skupi się szczególnie na wątku tego tajemniczego Wzoru oraz świata równoległego, to faktycznie przestanę mieć takie wrażenie. :mysle: Na razie porównanie do "X Files" uważam za lekko przesadzone. :P Chyba, że przyjmiemy następującą teorię, iż jakie czasy - takie "Archiwum X"... :rotfl:
Admete - Wto 09 Lis, 2010 15:51

Poczekaj :) Potem to już będzie swiat równoległy i takie tam ;)
Deanariell - Wto 09 Lis, 2010 17:54

Ja pewnie jeszcze pooglądam, ale mąż mi przysypia w trakcie. :-P :lol: To gorzej niż z SPN, bo tam z zainteresowaniem udało mu się obejrzeć dwie pierwsze serie i chyba początek trzeciej. :roll: :wink:
Alicja - Wto 09 Lis, 2010 18:59

Deanariell napisał/a:
sam serial mnie nieco nudzi. Nie wiem dlaczego

on poczatkowo JEST trochę nudny, rozwija się i wciąga znacznie później :-D oglądaj dalej :-D

Admete - Wto 09 Lis, 2010 19:01

Poza tym te chłopy to jakieś słabe głowy mają - zaraz przysypiają ;)
Alicja - Wto 09 Lis, 2010 19:10

Deanariell napisał/a:
Ja pewnie jeszcze pooglądam, ale mąż mi przysypia w trakcie

wiesz, że mój też :wink: nie wiem czy to dobrze,tam taka ładna blondynka z długim włosem :wink:

aneby - Wto 09 Lis, 2010 22:19

A mój się wciągnął :wink: Powiedział, że skoro pierwszy (wg niego bardzo ciekawy) jest nudny, to nie wyobraża sobie, co będzie się działo w następnych :lol:
Ja przy okazji też sobie powtórzę :wink:

Alicja - Śro 10 Lis, 2010 18:42

wyjątkowy mąż, pamiętaj o tym :wink:
aneby - Czw 11 Lis, 2010 23:40

Z ciekawostek (a może ktoś pamięta :wink: ) - substancja używana podczas kwarantanny - tzw. bursztyn - pojawiła się już w pierwszym sezonie, wtedy uwięzieni zostali ludzie w autobusie.