Fantastyka - Czytamy... polecamy... odradzamy
RaczejRozwazna - Sob 27 Mar, 2010 23:02
Dorwałam wreszcie Pratchetta. Facet jest kongenialny Kocham Rincewinda! Ale muszę przeczytac jeszcze raz "Kolor magii", żeby wyłapać więcej smaczków. Czy kolejne częsci "Świata dysku" są też takie dobre?? Jeśli tak to znalazłam lekture na jakiś czas
Aragonte - Nie 28 Mar, 2010 00:00
Cieszę się, że przypadł Ci do gustu
Bardzo go lubię, chociaż nie mogę czytać kilku książek pod rząd, bo mi się przejada
Caitriona - Pon 29 Mar, 2010 20:24
Tak, większość pozostałych książek z cyklu Świat Dysku jest równie dobra, choć bywają i części troszkę słabsze np Piramidy Za to właśnie kocham Pratchetta Ale Kolor magii i Blask fantastyczny pozostaną dla mnie numerem 1, z sentymentu. I podobnie jak Ty, uwielbiam Rincewinda oraz ŚMIERĆ i Bagaż
BeeMeR - Wto 30 Mar, 2010 10:23
| Caitriona napisał/a: | uwielbiam Rincewinda oraz ŚMIERĆ i Bagaż | i ja
milenaj - Wto 30 Mar, 2010 12:09
| Caitriona napisał/a: | | troszkę słabsze np Piramidy |
Ale początek "Piramid" jest świetny.
Caitriona - Wto 30 Mar, 2010 18:37
| milenaj napisał/a: | | Ale początek "Piramid" jest świetny. |
Tak, początek jest rewelacyjny: gildia skrytobójców i cały egzamin Teppica. Żałowałam, że cała książka nie jest poświęcona tej tematyce
Anaru - Wto 30 Mar, 2010 21:01
| BeeMeR napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | uwielbiam Rincewinda oraz ŚMIERĆ i Bagaż | i ja |
I ja! I ja!!!
Caitriona - Wto 30 Mar, 2010 22:22
To mamy już klubik fanek Rincewinda & co
Fibula - Wto 30 Mar, 2010 22:30
To ja, dla przeciwwagi, optuję za Śmiercią i wiedźmami .
Aragonte - Wto 30 Mar, 2010 22:56
| Fibula napisał/a: | To ja, dla przeciwwagi, optuję za Śmiercią i wiedźmami . |
Dołączam się do fanclubu
Babcia Weatherwax rulez
Caitriona - Śro 31 Mar, 2010 01:01
Fakt niezbity: Śmierć nas wszystkich łączy
BeeMeR - Śro 31 Mar, 2010 09:20
Zwłaszcza, że ja jestem fanką w kolejności: Śmierć , Bagaż , Rincewind na szarym końcu
RaczejRozwazna - Śro 31 Mar, 2010 21:02
A mnie bagaż zdziebko przerażał
Alicja - Śro 31 Mar, 2010 21:05
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Czy kolejne częsci "Świata dysku" są też takie dobre?? |
zdecydowanie lepsze
Śmierć, Babcia i straż, a zwłaszcza kapitan Vimes - mój ulubieniec
lubię jeszcze Patrycjusza i zespół Nadrektor - kwestor
RaczejRozwazna - Śro 31 Mar, 2010 21:12
AAAAA *zaciera ręce*
Strasznie się cieszę. Dialogi śmierci i Rincewinda były...
Alicja - Śro 31 Mar, 2010 21:14
zobaczysz jakie będą dialogi gdy Śmierć postanowi zrobić sobie wakacje, pożyć trochę jak człowiek i ...upić się
katka - Śro 31 Mar, 2010 21:19
hej
dołączam do fanklubu: Śmierć jest cudowny
a czy mogę zgłosić Nianię Ogg do dowolnie wybranej nagrody - ogólnie za całokształt i szczegółowo za książkę kucharską?
aneby - Śro 31 Mar, 2010 21:20
Zaczynam przygodę z Pratchettem dopiero ... Bagaż jest fajny
Alicja - Śro 31 Mar, 2010 21:22
| aneby napisał/a: | | Zaczynam przygodę z Pratchettem dopiero |
świetnie
Aragonte - Śro 31 Mar, 2010 22:35
| katka napisał/a: | hej
dołączam do fanklubu: Śmierć jest cudowny
a czy mogę zgłosić Nianię Ogg do dowolnie wybranej nagrody - ogólnie za całokształt i szczegółowo za książkę kucharską? |
Niania jest genialna
A jak pięknie śpiewa
Agn - Czw 01 Kwi, 2010 14:14
Ja się na temat Pratchetta nie wypowiadam, bo tylko co śmieszniejsze fragmenty miałam przed oczami. Aczkolwiek fakt, że teksty ŚMIERCI mnie najbardziej rozbroiły. Czekajcie, gdzieś się starał(a?) o pracę... nazwisko wyszło Bill Brama.
Ja zaś skończyłam trzeci tom "Darów anioła" Cassandry Clare - niezła akcja. Bardzo mi się podobało. Wprawdzie końcówka śmierdzi nieco deus ex machina, ale co tam - grunt, że nie nudziłam się przy ani jednej stronie.
RaczejRozwazna - Pią 28 Maj, 2010 13:03
Sięgnęłam do poza-dyskowych powieści Pratchetta i się trochę rozczarowałam. Ani zdziebko wzorowane na Biblii "Księgi nomów", ani "Opowieści o Johnnym Maxwellu" mimo ciekawych ponmysłów i zabawnych kawałków nie dorównują serii o świecie Dysku. Więc wróciłam w te pędy i przeczytałąm 'Trzy wiedźmy" - tego Prachetta kocham
Alicja - Pią 28 Maj, 2010 15:15
miei też rozczarowuje świat poza-Dyskowy. Czytałam Dywan, Nomy i Johnego i z uporem godnym maniaka czytam inne. Może jeszcze Akwila trochę, trochę... Ale Świat Dysku jest najlepszy i najzabawniejszy
praedzio - Pią 28 Maj, 2010 15:55
Ja ciągle wyławiam z półek księgarnianych nieczytane jeszcze przeze mnie pozycje Neila Gaimana. Ostatnio połknęłam jego "Interświat". W kolejce czeka zbiór opowiadań "Rzeczy ulotne".
Agn - Sob 29 Maj, 2010 20:49
I jak ci się podobał Interświat? Pomysłowe, prawda? I napisane językiem dla młodzieży, zabawnym, z porównaniami, które odnoszą się do tego, co nastolatki znają (np. Darth Vader). Bardzo mi się ta książka podobała.
|
|
|