Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy
Gosia - Nie 28 Gru, 2008 22:14
Cristina jest bardzo ciekawą postacią, oczywiście bywa bardzo profesjonalna co oznacza zimna, ale jest niebanalna. To bardzo ważna postać, nie tylko dlatego, że jest przyjaciółką Meredith, ale w ogóle jest jednym z filarów serialu. Często trudno zrozumieć jej zachowanie, ale w sumie ją lubię w serialu...
Meredith w sumie jest dość ciepłą osobą, ale z problemami i to dużymi, o tym będzie więcej w drugiej i trzeciej serii, nie mówiąc już o czwartej
W związku z tym później bywa mocno irytująca, ale da się tez lubić
Mam nadzieje, że I seria Cię zachęci do obejrzenia II.
A druga jest najlepsza ever, moim zdaniem.
Aragonte - Nie 28 Gru, 2008 22:31
Gosiu, pewnie obejrzę I i II serię GA Pierwszą to już w sumie powoli kończę, krótka jest
Ale nie będę raczej oglądać w tempie Lady_kasiek, bo pewien wątek na tym forum (własny) zaniedbuję od baaaaardzo dawna i źle mi z tego powodu
Gosia - Nie 28 Gru, 2008 22:33
A jest szansa, że nie bedzie zaniedbywany?
I seria jest wprowadzająca, w II są fajne przypadki medyczne, no i takie rozne komplikacje
Aragonte - Nie 28 Gru, 2008 22:42
| Gosia napisał/a: | A jest szansa, że nie bedzie zaniedbywany? |
Zawisłam w 1/3 sceny, wena się rozpełzła, a ja tracę humor i energię, którą miałam przed świętami Chyba potrzebuję kopniaczka w cztery litery, żeby zabrać się do roboty mimo oporu materii
| Gosia napisał/a: | I seria jest wprowadzająca, w II są fajne przypadki medyczne, no i takie rozne komplikacje |
Dobra, coś tam już wiem, podczytywałam ten wątek
Gosia - Nie 28 Gru, 2008 22:45
Mam poszukać stosownego avka a propos czterech liter?
P.s. ale Cie rozumiem, bo mialam sie intensywnie zabrac za pewna redakcję, ale nie daje rady. Zasadniczo odpoczywam (przy świetnej muzyce ) i tylko zdołałam liznąc temat
Anonymous - Nie 28 Gru, 2008 22:54
| Aragonte napisał/a: | | Ale nie będę raczej oglądać w tempie Lady_kasiek, |
dobrze robisz co za dużo to niezdrowo teraz za to zrobiłąm sporą przerwę...
Aragonte - Nie 28 Gru, 2008 23:22
Gosiu, ale przecież to nie jest moja praca Praca to zupełnie insza inszość
Kasiek, ja wszystko sobie tak dawkuję, każdy serial, męczą mnie maratony, muszę przetrawić wszystko, zanim pójdę dalej
Anonymous - Nie 28 Gru, 2008 23:28
Rozsądne podjeście, ja muszę błyskawicznie tyły nadrobić i to się źle kończy zazwyczaj
Gosia - Nie 28 Gru, 2008 23:32
Aragonte, ale ja nie mówiłam o pracy
Aragonte - Pon 29 Gru, 2008 22:00
Zaczęłam szósty odcinek - chandra mnie złapała, więc może na pociechę obejrzę sobie do końca ten I sezon GA, a co
Aha, i przyznam, że kojarzę ten przypadek medyczny z guzem ważącym ładne kilkadziesiąt kilogramów - oglądanie Discovery procentuje
Gosia - Pon 29 Gru, 2008 22:13
Niektóre przypadki są koszmarne, inne zabawne
Ku swojemu zaskoczeniu w filmie "Masz wiadomość" zauważyłam Callie z GA (Sara Ramirez), grała kasjerkę, która nie chciała obsłużyć Meg Ryan. Wyglądała tam bardzo latynosko.
Callie pojawia się w późniejszej częsci GA.
Aragonte - Pon 29 Gru, 2008 22:19
I całe szczęście, że jest taka przeplatanka, nie dałoby się oglądać wyłącznie cierpienia przeplatanego romansowymi wstawkami, moim zdaniem.
Edit: Nie wiem, kim jest Callie Która to?
Zaczęłam oglądać siódemkę i rozchichrałam się na widok McDreamy'ego zapuszczającego sobie krople do oczu, z wiadomych powodów
Aragonte - Czw 01 Sty, 2009 22:34
Skończyłam I sezon, poprosiłam Gosię o drugi
Nie będę rywalizować o McDreamy'ego - lubię go, ale nic poza tym
Polubiłam w sumie wszystkich stażystów: Izzie, George'a (biedny jest czasami), w sumie Meredith też. Zaciekawił mnie Alex, który może przejść ciekawą ewolucję, jak dla mnie ta postać ma potencjał.
Myślę, że z przyjemnością obejrzę przynajmniej jeszcze jeden sezon chociaż nadal nie zamierzam robić tego w tempie Lady_kasiek
Gosia - Czw 01 Sty, 2009 23:18
Och, jak fajnie! To znaczy niefajnie, że nie pałasz miłością do McDreamy`ego, ale to się jeszcze może zmienić on jest słodki w 3 sezonie
Ale jeśli i tak nie zapałasz, to nie szkodzi, mogę go spokojnie wielbić sama
Stażyści są fajni jako całość, choć każdy z nich bywa czasami irytujący, włącznie z Mer. W 2 sezonie ważna będzie postać Izzie (będzie miała swój wielki wątek), wkroczy też do akcji (a właściwie już wkroczyła na końcu 1 sezonu) Addison i to będzie interesująca postać, którą z czasem można polubić. Cristina też będzie ważną postacią. A Mer będzie przeżywała trudne chwile... Zresztą zobaczysz.
Będzie sporo ciekawych przypadków medycznych, w tym kilka chwytających za serce. Jeden odcinek sensacyjny, z dużym niebezpieczeństwem dla postaci, a koniec sezonu bardzo dramatyczny.
Oczywiście przygotuje dwójkę i cieszę się, że 1 zachęcił Cię do dwójki
Aragonte - Czw 01 Sty, 2009 23:37
Tak, Addison już się objawiła (prawdę mówiąc spodziewałam się takowej niespodzianki ), ale na razie to nic nie mogę o niej powiedzieć po tej jednej scenie.
Przypadki medyczne faktycznie ciekawe, stażyści fajnie skontrastowani: chłodna Cristina, chimeryczna Merdedith, narwana Izzie i biedny George plus wrednawy (acz ciekawie rokujący, moim zdaniem) Alex. Ogółem dobry serial
Przyznam, że zdumiała mnie lekko ta epidemia kiły - no sorry, ale po kim jak po kim, ale po lekarzach spodziewałabym się ciut więcej rozsądku
Gosia - Pią 02 Sty, 2009 08:40
To fakt, ale jak stare powiedzenie mówi: Szewc bez butów chodzi
Mnie rozbawiło to jak pozostałe pary ustalały, że zagrożenia z ich strony nie ma i że nie muszą stawać w tej kolejce
Admete - Pią 02 Sty, 2009 09:48
A Ty mi Gosiu daj znać, kiedy skończą w ostatniej serii ten idiotyczny wątek, który spowodował, że przestałam oglądać GA.
trifle - Sob 03 Sty, 2009 17:09
W ogóle ile odcinków 5 sezonu już było?
Gosia - Sob 03 Sty, 2009 17:14
Na razie było 10, a teraz jest przerwa do bodajże 8 stycznia.
Harry_the_Cat - Sob 03 Sty, 2009 17:19
Co oni teraz nadają w tych Stanach, jak wszystko ma przerwę?
Anonymous - Sob 03 Sty, 2009 17:22
| Harry_the_Cat napisał/a: | Co oni teraz nadają w tych Stanach, jak wszystko ma przerwę? |
Moda na sukces nie ma przerwy. przypuszczam
Aragonte - Czw 08 Sty, 2009 20:47
No, II sezon jakoś szybciej mi się ogląda - łyknęłam dzisiaj bodajże 5 odcinków (głównie dzięki temu, że nie byłam w pracy). Ciekawie się porobiło - dalej interesujący wydaje mi się Alex i Bailey, Addison spodobała mi się w sumie od razu, bo taka barwna i wyrazista jest
I Cristina w końcu się załamała, a Burke ją tak ładnie pocieszał
Gosia - Czw 08 Sty, 2009 21:45
| Aragonte napisał/a: | | No, II sezon jakoś szybciej mi się ogląda - łyknęłam dzisiaj bodajże 5 odcinków |
A miałaś nie oglądać kilku naraz
Mówiłam, że sezon 2 jest świetny! mój ulubiony i ścieżka dźwiękowa super!
Czy zauważasz muzykę w tym serialu?
Aragonte - Czw 08 Sty, 2009 21:56
Normalnie pewnie nie miałabym czasu na więcej niż dwa odcinki jednego dnia, ale dzisiaj wzięłam wolny dzień
W muzykę nie wsłuchuję się jakoś przesadnie - tzn. nic mi nie odstaje, nie zgrzyta, wpasowuje się dobrze w klimat, ale musiałabym pewnie posłuchać jej samej, żeby faktycznie na niej się skoncentrować. II sezon faktycznie ciekawszy od pierwszego, inna sprawa, że tamten dopiero się rozkręcał, stażyści i ich mentorzy dopiero dawali się poznać.
Wciągnęłam się
Mnie taki serial odstresowuje - a że staram się nie myśleć o pewnych sprawach, to tym chętniej rzuciłam się na GA
Gosia - Czw 08 Sty, 2009 21:59
A jak McDreamy? Ja wiem, że Cię nie rusza, niestety Ale denerwuje Cię czy nie?
Czy było już wyznanie Mer?
|
|
|