Powieści Jane Austen - Duma i uprzedzenie
Maryann - Pon 17 Gru, 2007 13:23
| Sofijufka napisał/a: | zabieram sie do pani E. Darcy. Taki pseudonim ma nowa autorka, której dzieło zaczynam tłumaczyć! |
Sofijufko, a czy to dzieło ma coś "na rzeczy", czy to tylko przypadkowa zbieżność nazwisk ?
Sofijufka - Pon 17 Gru, 2007 13:29
| Maryann napisał/a: | | Sofijufka napisał/a: | zabieram sie do pani E. Darcy. Taki pseudonim ma nowa autorka, której dzieło zaczynam tłumaczyć! |
Sofijufko, a czy to dzieło ma coś "na rzeczy", czy to tylko przypadkowa zbieżność nazwisk ? |
Nieee. Pseudonim to Emma Darcy (mąż+żona), akcja jest współczesna. Pisze [mąż był zeszedł z tego świata] nie najgorzej, psychologicznie uzasadnia, ma pewne poczucie humoru [ ]. Muszę tylko wgryźć się w jej styl.
Cholibka, tyle że znowu mi się z oskrzelami pogorszyło. Od czassu do czasu wydobywa mi się z nich coś jakby płacz małego dziecka. Jak powiedziała lekarka - powietrze mi się z takim świstem przeciska
I jak tu głową ruszać?
Gosia - Pon 17 Gru, 2007 15:10
| Sofijufka napisał/a: | Dla rehabilitacji:
- Ale przejść przez życie z panem Collinsem wydaje się takie okropne - Elizabeth wzdrygnęła się....[....] |
Zabawne, choc nie sadze, zeby tak naprawde mogla wygladac rozmowa obu pań.
nicol81 - Pon 17 Gru, 2007 15:17
| Sofijufka napisał/a: | | Maryann napisał/a: | :paddotylu: O matko... Chyba rzeczywiście nie chcę...
Czy TO ma coś wspólnego z takim zaczątkiem fanfika, który kiedyś znalazłam "There must be a murder ?". Tyle, że tam głónymi bohaterami byli właśnie Henry i Kasia. Ale z tego, co pamiętam, to Darcy też się tam pojawia.
Nie, to już zdecydowanie wolę "dumowe" wariacje pani Reynolds... |
Owszem! ten kryminał ma taki tytuł, jak wymieniłaś. A z Darcym: link usunęłam |
czemu zabrałyście linka do fanficka z Darcym-mordercą? Przecież to tylko fanfik...Może prosić o ten link chociaż na prywatną wiadomość?
Sofijufka - Pon 17 Gru, 2007 16:01
| nicol81 napisał/a: | | Sofijufka napisał/a: | | Maryann napisał/a: | :paddotylu: O matko... Chyba rzeczywiście nie chcę...
Czy TO ma coś wspólnego z takim zaczątkiem fanfika, który kiedyś znalazłam "There must be a murder ?". Tyle, że tam głónymi bohaterami byli właśnie Henry i Kasia. Ale z tego, co pamiętam, to Darcy też się tam pojawia.
Nie, to już zdecydowanie wolę "dumowe" wariacje pani Reynolds... |
Owszem! ten kryminał ma taki tytuł, jak wymieniłaś. A z Darcym: link usunęłam |
czemu zabrałyście linka do fanficka z Darcym-mordercą? Przecież to tylko fanfik...Może prosić o ten link chociaż na prywatną wiadomość? |
Kiedy Darcy tam nie jest mordercą - gorzej! Naprawdę linka chcesz?!
Gosia - Pon 17 Gru, 2007 16:05
Gorzej? Zboczencem?
Sofijufka - Pon 17 Gru, 2007 16:09
| Gosia napisał/a: | Gorzej? Zboczencem? |
Najgorszym snem Lizzie
Maryann - Pon 17 Gru, 2007 16:14
Nicol, daruj sobie, naprawdę.
To COŚ powinno mieć w nagłówku napis "Uwaga - czytanie może być niebezpieczne dla zdrowia".
Sofijufka - Pon 17 Gru, 2007 16:16
| Maryann napisał/a: | To COŚ powinno mieć w nagłówku napis "Uwaga - czytanie może być niebezpieczne dla zdrowia". |
Oj, tak. Dziś mi już trochę przeszło, ale wczoraj
nicol81 - Pon 17 Gru, 2007 16:20
o matko, to co się dzieje w tym fanfiku?
Maryann - Pon 17 Gru, 2007 16:20
Kiedy ktoś robi TAKIE rzeczy z moją ukochaną książką, to mam ochotę gryźć i kopać... Jestem w stanie przeżyć czytanie pożałowania godnych wypocin pani Tennant, ale to... To już jest szczyt wszystkiego...
Maryann - Pon 17 Gru, 2007 16:21
| nicol81 napisał/a: | | :shock: o matko, to co się dzieje w tym fanfiku? |
Wierz mi, lepiej Ci będzie, jak się nie dowiesz...
Sofijufka - Pon 17 Gru, 2007 16:25
| Maryann napisał/a: | | nicol81 napisał/a: | | :shock: o matko, to co się dzieje w tym fanfiku? |
Wierz mi, lepiej Ci będzie, jak się nie dowiesz... |
Zamiast: http://www.bennetgirls.com/Alyson/BatB.html
nicol81 - Pon 17 Gru, 2007 16:29
| Maryann napisał/a: | | Kiedy ktoś robi TAKIE rzeczy z moją ukochaną książką, to mam ochotę gryźć i kopać... Jestem w stanie przeżyć czytanie pożałowania godnych wypocin pani Tennant, ale to... To już jest szczyt wszystkiego... |
Jak ktoś panią Tennat pobił
Maryann - Pon 17 Gru, 2007 16:38
No pani Tennant by tego nie wymyśliła... Nawet ona...
Maryann - Wto 18 Gru, 2007 15:45
Bardzo sympatyczna historyjka... Dzięki, Sofijufko.
Sofijufka - Śro 19 Gru, 2007 16:44
A co byś powiedziała na to?
http://pl.youtube.com/wat...feature=related
Maryann - Śro 19 Gru, 2007 16:49
Siem nie kce zacząć...
Sofijufka - Śro 19 Gru, 2007 16:53
| Maryann napisał/a: | Siem nie kce zacząć... |
Nie chce się otworzyć?, to wrzuć w google-video-Pride & Prejudice - Harry Potter Style
nicol81 - Śro 19 Gru, 2007 16:58
Piękne Dzięki
Sofijufka - Śro 19 Gru, 2007 17:05
A to?
http://video.google.pl/vi...earch&plindex=1
http://video.google.pl/vi...113975471126824
Maryann - Śro 19 Gru, 2007 22:15
No na domowym kompie jakoś się udało.
Fajne !
Sofijufka - Czw 20 Gru, 2007 05:15
| Maryann napisał/a: | No na domowym kompie jakoś się udało.
Fajne ! |
A jak Ci się Tom Riddle w charakterze Darsika podoba?
Najbardziej "profesjonalnie" zrobiony jest chyba pierwszy Hermiona/Ron....
nicol81 - Czw 20 Gru, 2007 15:44
Sofijufko, skąd jest ten cytat w twoim podpisie? Ron/Hermiona rządzą
Maryann - Czw 20 Gru, 2007 15:46
| nicol81 napisał/a: | | Sofijufko, skąd jest ten cytat w twoim podpisie? |
NA ?
|
|
|