Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane
zuza - Śro 28 Wrz, 2011 07:55
Musze to przeczytac!
Agn - Śro 28 Wrz, 2011 08:30
| Aragonte napisał/a: | | Przyznam, że dla mnie historia powstania w Wandei była czymś nowym, nie wiedziałam o tym przed lekturą tej książki. |
Dla mnie to też nowość, ale nie szkodzi, czyta się przyjemnie. Uch, złe słowo. Tam się ludzie wyrzynają, więc "przyjemnie" to takie... ahem... ale wiadomo o co chodzi. Grunt, że czytelnik się nie gubi.
Aragonte - Śro 28 Wrz, 2011 09:04
No tak, słowo "przyjemnie" można odnieść raczej do stylu p. Popławskiej niż tematu, bo jest dość okropny W sumie jak cała rewolucja
| zuza napisał/a: | | Musze to przeczytac! |
Daj znać, to Ci pożyczę Niedawno ją sobie przypominałam.
milenaj - Śro 28 Wrz, 2011 09:23
Strasznie dawno to czytałam. A ostatnio mam ochotę na powtórki, więc trzeba będzie zaglądnąć do biblioteki.
zuza - Śro 28 Wrz, 2011 09:40
| Aragonte napisał/a: | | zuza napisał/a: | | Musze to przeczytac! |
Daj znać, to Ci pożyczę |
Dziekuje
Chetnie wymienie na Martina jak go juz skoncze
migotka - Śro 28 Wrz, 2011 15:23
romanse - powieść historyczna
http://slowemmalowane.blo...nad-tamiza.html
skandal nad Tamizą
http://slowemmalowane.blo...brego-domu.html
panna z dobrego domu
BeeMeR - Czw 29 Wrz, 2011 16:19
Marcahuasi - kuźnia bogów, Roman Warszewski
Szalenie ciekawy (dla mnie) temat, peruwiański płaskowyż o niezwykle interesującej budowie i rzeźbie (?), niemniej mocno egzaltowany ton wypowiedzi. Czytało mi się bardzo dobrze, ale z przymrużeniem oka.
Tu przykładowa galeria zdjęć "rzeźb" z Marcahuasi:
http://www.altarcheologie...asi_monu_01.htm
arlekin - Czw 29 Wrz, 2011 23:12
Właśnie skończyłam czytać II t powieści "Miecz i Kwiaty". Jak ktoś lubi bohaterskich rycerzy, humor, akcję i wielką historię w tle to polecam. Zabieram się za III i ostatni tom. Zaczyna się naprawdę intrygująco ....
Agn - Pią 30 Wrz, 2011 17:53
Ja mam w domu co innego Mortki - Ostatnią sagę i dalsze części. Ale jeszcze nie czytałam. Ponoć... jedwabiste. XD
Caitriona - Sob 01 Paź, 2011 16:07
Kurczę, na Mortkę mam ochotę już od jakiegoś czasu i mi nie wychodzi...
Skończyłam na dniach Panów z Pichfork Guzy - podobało mi się. Lepsze niż kolejna część Jak chłopak coś jeszcze napisze, na ewno sięgnę.
arlekin - Sob 01 Paź, 2011 19:33
Ostatnio widziałam dwa tomy Karibskiej krucjaty - braciszek juz ostrzy sobie na nie zęby, a i ja o piratach poczytam.
Caitriona - Nie 02 Paź, 2011 19:11
| arlekin napisał/a: | | Ostatnio widziałam dwa tomy Karibskiej krucjaty - braciszek juz ostrzy sobie na nie zęby, a i ja o piratach poczytam |
Też widziałam i muszę to przeczytać
Anonymous - Nie 02 Paź, 2011 19:26
A ja zbieram sie do obszernej recenzji "Białej jak mleko, czerwonej jak krew", ale powiem Wam, ze książka jest mocarna. Dawno mi się tak świetnie czegoś nie czytało...
arlekin - Nie 02 Paź, 2011 19:52
Mocarna ? - sprecyzuj
Anonymous - Nie 02 Paź, 2011 20:44
Książkę okrzyknięto wspołczesnym Love story, ale to nie tylko historia milosna, to piękny język, facet, który to napisał i ktoś kto to przetłumaczył odwalił kawał dobrej roboty. Naprawdę dopiero się zbieram do recenzji porządnej.
Agn - Pon 03 Paź, 2011 21:38
Chciałam tylko powiedzieć, że jestem jemiołem bez igiełek! Ska-so-wa-łam swojego bloga, kurza morda! To trzeba być skończonym kretynem mojego pokroju, by tak zrobić. I to przez, kruca, przypadek!
Nic to, stworzyłam bloga nowego. Hmpf! Jakby co, recek szukać tutaj, o: http://hushczyta.blox.pl/html
Caitriona - Pon 03 Paź, 2011 22:05
Agn, współczuję, serio.
Aragonte - Pon 03 Paź, 2011 22:08
Ja też - jestem w stanie sobie wyobrazić, co czujesz
Admete - Pon 03 Paź, 2011 22:27
Agn...niedługo cię wyściskamy w realnym świecie Kupiłam sobie ksiązki w Empiku, bo jest promocja trzy za dwie.
Agn - Pon 03 Paź, 2011 22:48
Cóż ciekawego nabyłaś? Pochwal się!
Admete - Wto 04 Paź, 2011 07:15
Nic wielkiego - Wojenne dziewczyny, Higieniści - z dziejów eugeniki i Tygrysie wzgórza. To ostatnie pewnie komus podaruję.
Agn - Wto 04 Paź, 2011 11:38
Te dwie pierwsze wyglądają mi najbardziej interesująco, zajrzę do nich za jakiś czas.
Hortensja - Wto 04 Paź, 2011 14:45
| Agn napisał/a: | Ska-so-wa-łam swojego bloga, kurza morda! |
Podobno w internecie nic nie ginie, jestes pewna, ze sie nie da odzyskac? Nie mowie, ze Ty sama, ale moze administracja?
Agn - Wto 04 Paź, 2011 15:23
Pewnie się da, ale na dobrą sprawę... po pierwszym wścieku doszłam do wniosku, że poprzednie wpisy ci co chcieli i tak już przeczytali. Po prostu lecę od nowa...
Admete - Wto 04 Paź, 2011 18:13
Ciekawe, kto w tym roku dostanie nagrode Nobla. Niektórzy twierdzą, że tym razem dostanie ja poeta.
|
|
|