Komunikaty - Pytania techniczne II
Aragonte - Wto 12 Lis, 2024 15:28
| Admete napisał/a: | | Chciałam scalić wątek Vinceroo z Muzyką Klasyczna i znów biały ekran... |
Nie scalaj z klasyczną, chciałam operę wydzielić w ogóle, bo to jednak specjalny dział
Próbowałam scalić dwa wątki operowe i kicha, niestety
ŁukaszG - Wto 12 Lis, 2024 15:43
| Aragonte napisał/a: | [...]
Próbowałam scalić dwa wątki operowe i kicha, niestety |
Pisząc "dwa wątki operowe", które dokładnie masz na myśli (proszę podaj nazwę).
Wieczorem zerknę na to, może coś wymyślę.
Aragonte - Wto 12 Lis, 2024 17:47
Łukaszu, nie wiem w sumie, czy jednak nie scaliłam tych wątków operowych (z "Vinceroo" w tytule), bo widzę tylko jeden Albo jeden znowu zniknął, albo się scaliły.
Admete - Pią 17 Sty, 2025 19:37
Łukasz, nie byłam w stanie wydzielić postów z wątku, żeby stworzyć nowy:
Could not get post information
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ORDER BY post_time ASC' at line 3
SELECT post_id, poster_id, topic_id, post_time FROM phpbb_posts WHERE post_id IN () ORDER BY post_time ASC
Line : 1969
File : modcp.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/php
ŁukaszG - Sob 18 Sty, 2025 15:37
| Admete napisał/a: | Łukasz, nie byłam w stanie wydzielić postów z wątku, żeby stworzyć nowy:
DEBUG MODE
[...] |
Dobrze, że przekopiowałaś cały komunikat błędu, jutro (w niedzielę) naprawię to.
Łukasz
Admete - Sob 18 Sty, 2025 16:37
Stwierdziłam, że to coś konkretnego i nie zapamiętam
ŁukaszG - Pon 20 Sty, 2025 15:57
Sprawdź czy teraz działa - w której części forum jest/był ten problem?
Admete - Pon 20 Sty, 2025 16:27
Przenosiłam z Kącika kulturalnego do Pisarzy XIX wieku.
Admete - Pon 20 Sty, 2025 16:29
DEBUG MODE
SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near ') ORDER BY post_time ASC' at line 3
SELECT post_id, poster_id, topic_id, post_time FROM phpbb_posts WHERE post_id IN () ORDER BY post_time ASC
Line : 1969
File : modcp.php
Jeśli nie potrafisz znaleźć rozwiązania tego problemu,
możesz spróbować poszukać, lub zadać pytanie na forum: http://www.przemo.org/phpBB2/
To samo.
annmichelle - Wto 21 Sty, 2025 09:31
Teraz są dwa tematy "Miasteczko Middlemarch" (w dziale "Inni pisarze XIX wieku) - można je połączyć?
Tylko proszę ich nie skasować.
Admete - Wto 21 Sty, 2025 11:13
Powiem, jak to z mojej strony wygląda. Jak teraz scalałam tematy, to po wskazaniu miejsca scalenia mam zawieszone forum i musze się wylogować. Dopiero potem temat się najwyraźniej scala. Ja już więcej się nie zajmuję. Widocznie coś nadal jest nie tak.
Admete - Wto 21 Sty, 2025 11:17
One są - trzeba jakoś tak dziwnie wchodzić dwa razy - kliknij u góry w napis Middlemarch, obok znaku ignorowania wątku.
annmichelle - Wto 21 Sty, 2025 11:18
Rzeczywiście coś nie działa chyba do końca właściwie.
Wiem, że w którymś temacie operowym czy muzyki klasycznej nie można dopisywać nowych odpwiedzi - po ich napisaniu i wysłaniu nie pojawiały się, niestety nowe posty....
annmichelle - Wto 21 Sty, 2025 11:20
| Admete napisał/a: | | One są - trzeba jakoś tak dziwnie wchodzić dwa razy - kliknij u góry w napis Middlemarch, obok znaku ignorowania wątku. |
Raz wyświetla mi się temat oprócz ostatnich kilku postów (tak chyba będą widzieć wszystkie osoby, które wejdą w ten temat z głównej), a raz wyświetlają mi się tylko te 4-5 ostatnich postów bez całej reszty.
A na głównej widnieje, że temat ma 22 posty, choć ma ich więcej...
A gdy napisałam testowego posta to dołączył do tych 4 ostatnich, a całej reszty w ogóle nie widać.
ŁukaszG - Wto 21 Sty, 2025 11:58
Dzięki za te wszystkie uwagi. Postaram się coś z tym dzisiaj zrobić. Dam znać, jak będzie można testować.
Tamara - Wto 21 Sty, 2025 13:41
Jeden wątek Miasteczka mam widoczny na głównej i kiedy w niego wejdę, są tam ostatnie dzisiejsze posty, ale brak okienka odpowiedzi , a przy próbie napisania odpowiedzi przez kliknięcie w odpowiedz , pojawia sie komunikat, że wątek nie przeczytany i najpierw mam go przeczytać
"
UWAGA! Próbujesz odpowiedziec w temacie na 2 stronie tematu, temat zawiera stron 1.
Przeczytaj cały temat aby w nim odpowiedzieć!
Kliknij Tutaj aby przejść do następnej strony tematu.
Kliknij Tutaj jeśli jesteś przekonanana, że chcesz odpowiedzieć nie czytając całego tematu."
Drugi watek pojawia sie po wejściu w Powieści, i zawiera posty do wczoraj rano, ale nie ma tego wątku widocznego na głównej, za to można w nim pisać.
annmichelle - Wto 21 Sty, 2025 13:44
Tamara, można odpisywać, gdy wejdziesz, że chcesz odpowiedzieć nie czytając całego tematu. Właśnie spróbowałam i odpowiedź pojawiła się pod tymi kilkoma najnowszymi postami.
Miejmy nadzieję, że gdy admin dojdzie gdzie jest błąd to temat będzie się właściwie wyświetlał.
Dobrze by było, żeby zrobić kopię i żeby te wszystkie posty nie przepadły.
Tamara - Wto 21 Sty, 2025 13:45
Własnie zauważyłam Twoją nowa odpowiedź i chyba to jedyne wyjście póki co.
ŁukaszG - Wto 21 Sty, 2025 16:06
| annmichelle napisał/a: | [...]
Dobrze by było, żeby zrobić kopię i żeby te wszystkie posty nie przepadły. |
Dobry pomysł, na wszelki wypadek.
W wątku:
Z Południa na Północ Strona Główna » Inni pisarze XIX wieku » Powieści » Miasteczko Middlemarch
pojawiły się moje posty z wyrazami test etc... - coś sprawdzam.
Szukałem podobnego problemu na forum poświęconemu skryptom, na których buduje się takie fora, ale nasz przypadek wygląda na dość indywidualny. Analizowałem m.in. czasy niektórych postów, indeksowanie. Korzystałem z narzędzi to analizy/naprawiania tabel - jutro będę kontynuować poszukiwania problemu.
Zakładam, że te problemy z łączeniem wątków etc dotyczą kilku miejsc?
Możecie je tu wypisać:
1 Inni pisarze XIX wieku » Powieści » Miasteczko Middlemarch
...
Dzięki.
annmichelle - Wto 21 Sty, 2025 16:34
Moderatorki najlepiej będą to wiedzieć.
Tak jak wspomniałam, problem był w jednym z tematów muzycznych. Tu w ostatnim poście jest mowa o problemach technicznych: https://forum.northandsouth.info/viewtopic.php?t=2653
Admete - Wto 21 Sty, 2025 17:27
Nie mam pojęcia, gdzie ten problem występuje.
Caroline - Wto 21 Sty, 2025 18:31
Chyba Łukaszowi udało się naprawić problem i scalić wątki. Napisałam posta testowo i wygląda ok. Posty zachowały się chyba wszystkie (?)
Dzięki, Łukaszu!
ŁukaszG - Śro 22 Sty, 2025 16:50
Dzięki. Cieszę się, że chyba się udało
annmichelle - Śro 22 Sty, 2025 17:36
Działa , jedyne co to gdy wchodzę w temat z głównej to wyświetla mi się biała strona i dopiero po ponownym załadowaniu wyświetla mi się temat.
Tamara - Śro 22 Sty, 2025 23:03
Mnie sie wyświetla normalnie tfu tfu
Dzięki Adminie
|
|
|