To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Hell on Wheels

Agn - Nie 07 Paź, 2012 10:04

Admete napisał/a:
skąd pewność, że Ruth spała z Josephem. Myślałam, że ona to potwierdziła i dlatego jesteście takie pewne. A tu są tylko ploty, a sama Ruth jest zagubiona i zraniona zachowaniem Seana.

Chcesz screena z tej sceny?

Admete - Nie 07 Paź, 2012 11:15

No oglądałam i Ruth nic nie mówi takiego. No chyba, że jest to w sezonie 1 lub ogólnie wcześniej i nie pamiętam. Ktora minuta filmu? Może niedokładnie oglądałam albo nie zrozumiałam, to możliwe. Mike mówi, że ich własnie widział - "właśnie" oznacza rozmowę, której my widzowie też byłysmy świadkami. My - widzowie wiemy też, że Ruth całowała się z Josephem ( sezon 1 ). Tyle wiemy na pewno. A reszta? Reszta to plotki ( postaci fikcyjnych ) i domysły nas - widzów.
Is it true?

Cytat:

- Sean, you can't be here.
-I need to know if it's true.
-You've been drinking.
-Did you?
-Sean, you're scaring me.
-Joseph.
-Did you and he...
-Don't.
-People say you had relations.
-People lie.
-Mickey saw you together.
-What do you want from me?
-I want the truth.
-Get out.
I want the truth!
-And I thought it was me you wanted.

Przychodzi do niej pijany gość, którego ona nie kocha, ale mogłaby pokochać. Wcześniej się jej narzucał, teraz oskarża. Z pijakiem nie będzie dyskutować, bo pamięta jeszcze ojca. Każe mu się wynosić. Nie ma nigdzie powiedziane, dowiedzione, że spała z Josephem. Można powiedzieć, że była z nim związana uczuciowo, jesteśmy pewni, że całowała go. Tyle wiemy. Niestety nie mogę stwierdzić niczego poza tym.

Agn - Nie 07 Paź, 2012 11:39

Admete napisał/a:
Reszta to plotki ( postaci fikcyjnych ) i domysły nas - widzów.

My, widzowie, mamy pewność. Tak samo jak pewność miał ojciec Ruth, bo słyszał odgłosy.
Admete, odpal sobie pierwszy odcinek drugiej serii i obejrzyj moment od 32:29 do 33:10. Masz tam scenę między Josephem a Ruth oraz pastora, który słyszy, jak para się kocha.

praedzio - Nie 07 Paź, 2012 11:41

Na tej stronce jest stosowny skrinek: http://www.tumblr.com/tagged/joseph-black-moon

Nie przyśniło się to nam jednakowoż. ;)

Admete - Nie 07 Paź, 2012 11:52

No to ja tego nie widziałam. W ostatnim odcinku było? Kiedy? Najwyrażniej oglądam inny serial :) A Sean to nie tylko morderca, ale też idiota. A jak było wczesniej, to ja się mało skupiałam na Ruth swego czasu. Jakos mnie nie interesowała i może przewinęłam :D Nadal tak robię, jak mnie coś nie interesuje i szkoda mi czasu. Życie jest krótkie.

Aaa...teraz doczytałam, że w pierwszym odcinku 2 serii. Nie oglądałam wcale, bo mi się nie podobało. Teraz już jasne. Ja tak czasem mam, że jak nie mam humoru, to nie oglądam. Właściwie to zaczęłam oglądać od połowy 2 albo nawet od 3. Napisałyście jednak ostatnio, więc byłam przekonana, że mowa o ostatnim odcinku.
Nadal jestem całkowicie opo stronie Ruth, nic na to nie poradzę.

Caitriona - Wto 09 Paź, 2012 16:04

Ktoś widział ostatni odcinek, podwójny, Hell...? Się nie spodziewałam takiego obrotu sprawy....
Admete - Wto 09 Paź, 2012 17:52

Czytałam i straciłam chęć do oglądania. Może później. Chyba serial się zakończył.
Agn - Wto 09 Paź, 2012 21:17

Jeszcze nie widziałam. Admete, jak to "serial się skończył"? Chyba druga seria się dopiero skończyła?
Admete - Wto 09 Paź, 2012 21:43

Tak na IMDb gadaja, że nie będzie więcej.
asiek - Wto 09 Paź, 2012 21:53

Już koniec ?! :o Szkoda... :(
Agn - Wto 09 Paź, 2012 22:09

Ale jak to?! Miało być 6 sezonów!!! O rany, muszę obejrzeć, by zobaczyć, jak pozakańczali wątki...
asiek - Śro 10 Paź, 2012 11:27

Przeczytałam spoilery... :czekam2: :foch2:
Admete - Śro 10 Paź, 2012 18:34

No to juz rozumiesz, że nie bardzo jest sens oglądać.
milenaj - Śro 10 Paź, 2012 19:08

Tylko mnie bardziej zaciekawiłyście. :mrgreen:

EDIT: Dobra, obejrzałam ostatnie kilka minut.
:cry2: :cry2: :cry2:

Admete - Śro 17 Paź, 2012 20:29

Obejrzałam końcówke. Powiem tak - na łapu capu to wszystko, ale rozumiem, że planowali wcześniej więcj serii. I wszystko mogę zrozumieć, ale nie:
Spoiler:
śmierć Lily - zupełnie od czapy. Jakoś nie wyobrażam sobie, że teraz Cullen dokończy budowy kolei.

asiek - Czw 18 Paź, 2012 16:20

Nie odniosłam wrażenia, aby Cullen był szczególnie zaangażowany... Myślę, że śmierć żony i dziecka była dla niego znacznie bardziej traumatyczna.
Admete - Czw 18 Paź, 2012 17:51

Ale wcześniej przyznaje, że z nią jest lepszym człowiekiem. Prawdopodobnie, gdyby wszystko rozwinęli, jak mieli w planach, to wyglądałoby lepiej. tak jest wszystko skrótowo i po łebkach. Szkoda serialu. Dobrze mi się go oglądało.
asiek - Czw 18 Paź, 2012 19:35

Admete napisał/a:
Ale wcześniej przyznaje, że z nią jest lepszym człowiekiem. Prawdopodobnie, gdyby wszystko rozwinęli, jak mieli w planach, to wyglądałoby lepiej.

Zgadzam się... To uczucie dopiero w nim kiełkowało. Za dużo przeszedł by ot tak stracić głowę.

asiek - Wto 13 Lis, 2012 11:56

Podsumowanie finału serialu... Uwaga, spoilery !
http://www.serialowa.pl/3...j-przed-siebie/

Admete - Sob 27 Lip, 2013 22:08

Trzeci sezon zapowiada się na lepszy od 2 - już za tydzień się przekonamy:

http://www.spoilertv.com/...st-trailer.html

Agn - Sob 27 Lip, 2013 22:10

Ooo, faktycznie prezentuje się lepiej. :D
Admete - Sob 27 Lip, 2013 22:12

Mniej melodramatu, więcej konkretu ;) Cullen nadal zabójczo męski ;)
Agn - Sob 27 Lip, 2013 22:13

No właśnie w przypadku HoW to mnie bardziej kręci.
Powiadasz, że już za tydzień? Zacieram łapki.

Admete - Sob 27 Lip, 2013 22:15

Albo 10 sierpnia...najpierw było 3, a teraz w tym zwiastunie jest chyba 10. Zdaje się, że serial przejęli nowi scenarzyści. Może więcej będzie o faktycznej budowie kolei.
Agn - Sob 27 Lip, 2013 22:19

Wedle tego zwiastuna - 10-ego. To i tak niedługo. :-)