To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych

Anonymous - Wto 18 Mar, 2008 22:31

Chyba powoli czas na znalezienie czegoś innego... wiem, ciagle to pisze. I chyba ciągle sie boje...
fanturia - Wto 18 Mar, 2008 22:34

Znaczy nie przyjmuje do wiadomości, czy nie rozumie znaczenia słów "nie mam czasu", "nie zdążę"?
Anonymous - Wto 18 Mar, 2008 23:18

Przynajmniej mnie.
Tamara - Śro 19 Mar, 2008 19:22

Aine , to bierz nogi za pas , bo Cię tam wykończą , a szkoda by było :pociesz: :przytul: :cmok:
Dione - Sob 29 Mar, 2008 19:39

A ja wstyd się przyznać.... jeszcze sukni nie zaczęłam :rumieniec:
To na kiedy musi być gotowa?

Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 11:27

Dioniczku - my tez. Dorfik jest ciut zajety teraz, ale kole maja moglabys przyjechac na weekend - poszyjemy wspolnie. Skrzata mamay do pomocy :D
Dione - Nie 30 Mar, 2008 13:31

W maju mówisz... Pomyślimy...
Loana - Nie 30 Mar, 2008 14:01

To jak na razie Marta nas wyprzedza - przynajmniej ma juz zaczatek ;P.
A ja sie przyznam, ze do poniedzialku to jestem dla innych jak trup, czyli zimna i niedostepna ;P. Ale zaraz potem mam zamiar nawiedzic Fanturie, poszyc swoja suknie i zrobic wykroj dla Mimi, zeby jeszcze w kwietniu cos ruszylo, bo potem znowu mam sporo terminow w pracy i wycieczke.

Anonymous - Nie 30 Mar, 2008 15:05

ha pochwal sie wycieczka :D
MiMi - Pon 31 Mar, 2008 17:05

A ja się zaczęłam bać o wykonanie mojej sukienki... Jak ja ją uszyję... Przecież jeszcze nigdy nie szyłam nic takiego wielkiego!
MiMi - Sob 26 Kwi, 2008 15:27

Nieśmiało się pytam, jak tam wykroje mojej sukienki? Chciałabym ją już zacząć szyć, bo może mi to zająć dość sporo czasu.
Tamara - Wto 29 Kwi, 2008 20:36

A czy zamieścicie jakieś zdjęcia Waszych kreacji dla tych , co daleko i zazdrościć mogą tylko ? :(
Anonymous - Wto 29 Kwi, 2008 22:09

kreacji - przypuszczam ze tak :lol:
MiMi - Wto 29 Kwi, 2008 22:48

Możemy zamieścić, ale coraz bardziej się boję, że nie dam rady jej uszyć...
Tamara - Śro 30 Kwi, 2008 21:53

MiMi ,jeżeli masz kłopot z suknią , kup majową "Burdę" , jest zamieszczony z wykrojem bardzo dokładny opis szycia sukienki o kroju empirowym - duży dekolt w kształcie zaokrąglonego karo , krótkie bufiaste rękawki z mankiecikami , ściągana pod biustem , można gumką a można wstążką czy innym wiązadełkiem , na plecach zamek ale łatwo można przerobić na zapięcie - jak się chce :mrgreen: - i tylko trzeba podłużyć dół .
MiMi - Śro 30 Kwi, 2008 23:20

Dziękuję za informację, Tamaro. Dostałam dzisiaj wiadomość od Fanturi, że ma dla mnie gotowe wykroje, teraz trzeba je posłać. Mam nadzieję, że z pomocą mamy poradzę sobie jakoś...
Tamara - Czw 01 Maj, 2008 14:50

To nie jest takie straszne MiMi , na pewno dasz radę , a jaka potem duma człowieka rozpiera :mrgreen: :banan:
MiMi - Pon 02 Cze, 2008 15:03

Ma ktoś jakiś kontakt z Fanturią? Dawno jej na forum nie było, a ja jeszcze nie dostałam wykrojów...
Marija - Pon 02 Cze, 2008 18:19

MiMi napisał/a:
Ma ktoś jakiś kontakt z Fanturią? Dawno jej na forum nie było, a ja jeszcze nie dostałam wykrojów...
Postaram się z nią skontaktować; napiszę, że jej szukasz :wink: .
MiMi - Pon 02 Cze, 2008 21:07

Marija napisał/a:
MiMi napisał/a:
Postaram się z nią skontaktować; napiszę, że jej szukasz :wink: .

Dziękuję :kwiatek:

fanturia - Wto 03 Cze, 2008 20:24

Posłaniec zadziałał skutecznie :kwiatek: , wiadomość do Mimi wysłana . A dla amatorek czepków mam dobrą wiadomość :cheerleader2: . Widziałam daszki przeciwsłoneczne ale nie z materiału, ale ze słomki, takiej kapeluszowej. Wystarczy do niego doszyć materiał pasujący do sukni, wstążki do wiązania, ew. jakieś ozdoby i czepek gotowy. Podejrzewam, że takie daszki dostępne będą na każdym targowisku po parę złotych.
MiMi - Wto 03 Cze, 2008 21:16

Wiadomość już odebrana i nawet jest odpowiedź :wink: Dzięki Marija :kwiatek: nie mówice o czepkach jak ja najpierw muszę sukienkę uczyć, a to mnie bardzo przeraża...
Dione - Śro 04 Cze, 2008 21:50

A że tak zapytam: Kiedy mamy to spotkanie? Może wreszcie wezmę się za szukanie materiału i kroju sukni :rumieniec:
elbereth - Czw 05 Cze, 2008 09:23

Ja też bym się chętnie dowiedziała kiedy... Ale i bez tego zgłaszam chęć udziału :) choć nie obiecuję, że w sukni.

(No i witam po przerwie. Mam nadzieję, że ktoś mnie tu jeszcze pamięta...)

MiMi - Czw 05 Cze, 2008 10:04

Chyba jesteśmy wstępnie umówione na 5-6 lipca, ale to jest do uzgodnienia.