To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Disney oraz Krewni i Znajomi Królika ;-)

Deanariell - Śro 01 Cze, 2011 22:56

Koniecznie! :mrgreen:

Szkoda, że na YT tak mało całych odcinków znalazłam, ciekawe czy dvd można z tym kupić, gdzie i za ile? :mysle: Ogromnie mi się spodobało - urocze, z wielkim poczuciem humoru, z elementami edukacyjnymi, ładna animacja... :oklaski: Chciałabym to mieć dla córki do oglądania w domu. :mysle: :)

Admete - Czw 02 Cze, 2011 07:30

Na pewno gdzieś można. Trzeba poszukać.
Deanariell - Czw 02 Cze, 2011 22:07

Miszka ma całkiem fajną chałupę :lol: - i jaki przedsiębiorczy - trzyma ule, uprawia ogródek, chodzi na ryby, sielanka. Pewnego dnia błogi spokój się skończył, bo pojawiła się Maszeńka... :lol: W sumie znałam tę rosyjską bajkę już wcześniej (bo to taka klasyka ;) ), ale nie miałam pojęcia, że zrobili sobie taką świetną współczesną wersję animowaną. :)
Admete - Pią 03 Cze, 2011 13:45

Maszeńka to demon wcielony ;)
Yvain - Pią 03 Cze, 2011 20:14

Ale jaki słodki demon :mrgreen:
Admete - Pią 03 Cze, 2011 20:18

Kolejna przygoda Maszeńki ;) - Wiosna przyszła:

http://www.youtube.com/wa...&feature=relmfu

Deanariell - Pią 03 Cze, 2011 22:55

:rotfl: Cudnie mu wyżarła czekoladki. I jak śledziła miśka... :lol: Maszeńka mi troszkę Annarielkę z minki przypomina, tylko oczyska ma niebieskie, a nie takie zielone. :wink:
Admete - Sob 04 Cze, 2011 08:25

A to "jeścio" ( zapis fonetyczny ;) ). Jakbym naszą Hanię widziała. "Kuda to? S konfietami i biez mienia?" :lol: Cudna jest ta animacja - rewelacyjna mimika twarzy.
Annarirlka tez ma takie dwa ząbki ;)
A tak przy okazji, jak można pisac cyrylicą na kompie? Chyba miałabym ochotę przypomnieć sobie rosyjski ;)

Eeva - Pon 08 Sie, 2011 19:31

Załapałam fazę na Disneya :-)
Mam listę filmów i powoli je zbobywam.
Na razie za sobą mam:
Piękną i Bestię (absolutnie ulubiona),
Herculesa (kocham kocham, strasznie śmieszne)
Pałkęhontas (ale nie wiedzieć czemu kiedyś podobała mi się bardziej - teraz jakoś nie mogę w tym filmie znaleźć tego co kiedyś...)

Alicja - Wto 09 Sie, 2011 15:18

Herkules rzeczywiście powinien być na liście" lubię" :-D
asiek - Wto 09 Sie, 2011 16:28

"Herkules" jest przecudnej urody. :-D Świetnie poprawia nastrój. :-D
Admete - Wto 09 Sie, 2011 17:14

Tyle że nie ma nic wspólnego z mitologią ;) Potem muszę prostować na lekcjach ;)
Anonymous - Wto 09 Sie, 2011 18:45

Herkules i Mushu, pfu Mulan są świetne!!
Alicja - Wto 09 Sie, 2011 22:14

Admete napisał/a:
Potem muszę prostować na lekcjach

dzieci nie znają mitologii? :wink: tylko nie pisz, że wierzą w istnienie Bólu i Panika :lol:

Admete - Wto 09 Sie, 2011 22:36

Historia Heraklesa jest omawiana później i jak się naoglądają tej wersji hamerykańskiej, to mi tak opowiadają ;)
Alicja - Śro 10 Sie, 2011 12:27

:rotfl: i w taki sposób Ameryka wypacza dziecięce umysły
Anonymous - Śro 10 Sie, 2011 13:13

A teraz wyobraź sobie tłumaczenie dzieciom, że Romanowow nie zabił rozpadający sie, zgniłozielony duch :P
Admete - Śro 10 Sie, 2011 15:24

No właśnie - widzicie więc, że te animowane filmy są niebezpieczne ;)
Deanariell - Śro 10 Sie, 2011 15:30

Admete napisał/a:
No właśnie - widzicie więc, że te animowane filmy są niebezpieczne

Amerykański przemysł filmowy jest niebezpieczny. :roll: :rotfl:

BeeMeR - Pią 19 Sie, 2011 20:55

Obejrzeliśmy Zaplątanych - śliczna bajeczka, właśnie taka, jak lubię :cheerleader2:
kojarzy mi się z moimi ulubionymi bajkami: Piękną i Bestią, Alladynem, Małą Syrenką :mrgreen:

Ania Aga - Wto 25 Paź, 2011 20:07

http://www.youtube.com/watch?v=jJHTU6GU-10
Oglądam sobie fragmenty "Królewny Śnieżki" na YT. Nie mogę powiedzieć, że to moja ulubiona bajka z dzieciństwa, ponieważ nie pamiętam bym kiedykolwiek ją oglądała. Natomiast ścieżka dźwiękowa jest mi doskonale znana. Ten polski dubbing jest uroczy!

Anaru - Pią 04 Lis, 2011 23:47

Jak disneyowskie księżniczki wyglądałyby w rzeczywistości?

Jirka Väätäinen, młody artysta z Finlandii realizuje nietypowy projekt: tworzy realistyczne wizerunki bohaterek filmów Disneya. Oto efekty jego pracy
http://deser.pl/deser/51,111858,10517142.html?i=0

aneby - Sob 05 Lis, 2011 07:01

Całkiem fajne :wink:
Eeva - Pon 07 Lis, 2011 11:19

obejrzę sobie w domu, bo u mnie deser.pl zablokowany ;-)

Zaopatrzylam się w dwa nowe filmy - Bernard i Bianka oraz Bernard i Bianka w krainie kangurow tylko, jako kobieta pracująca co żadnej pracy się nie boi, nie mam nawet kiedy obejrzeć :-)

Anonymous - Pon 07 Lis, 2011 11:21

Eeva napisał/a:
Bernard i Bianka

Mam to na kasecie video.
Mam ogromny sentyment do tej bajki... chociaż był czas, że nie chciałam oglądać bo się bałam...