To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Prawnik potrzebny od zaraz! - czyli dramaland po raz 15-ty

Admete - Sob 07 Lip, 2018 20:58

Wiesz co - to zupełnie inne dramy, ta z zapachami to był romans podkręcony elementem kryminału. Fantastyka była też symboliczna. Tu jest kryminał, a element fantastyki stanowi punkt wyjścia. Nie porównywałabym tych dwóch seriali, a oba znam dobrze, bo ten starszy oglądałam, a Sketch oglądam teraz. Sketch jest poważny, chwilami mroczny. Ja tak lubię ;) To świetnie wiecie. Ostatnio lubię też seriale z gatunku - kawałek życia, trochę podbarwiony, ale zasadniczo realny.

Prokurator to ten w samochodzie. Tego starszego aktora też lubię, znam go z Brain.

https://www.youtube.com/watch?v=y1Me_IeF27s

Mr Sunshine nie będę oglądać, bo bym znów marudziła i psuła wam humor ;) Mam dużo dobrych seriali teraz ( na szczęście ) :)

Aragonte - Sob 07 Lip, 2018 21:06

Ja obejrzenia Sketch nie wykluczam, tylko musiałabym miec na to czas. No i chyba poczekam do końca emisji.
Admete - Sob 07 Lip, 2018 21:24

Niektórzy dokonują tam bardzo dwuznacznych moralnie decyzji - które się na nich zemszczą, bo musi być równowaga. Obstawiam ostatnio, kto zginie ;)
Aragonte - Sob 07 Lip, 2018 21:50

Admete napisał/a:
Niektórzy dokonują tam bardzo dwuznacznych moralnie decyzji

A to akurat może być ciekawe, moim zdaniem.

Admete - Nie 08 Lip, 2018 07:35

I jest - w imię niby to większego dobra. I pomysł z tym, że jak się zmieni jeden element wydarzeń, to się potem płaci cenę. Bo tam jest przewidywanie przyszłości.
Skończyło mi się Secret mother - obejrzę dziś dwa ostatnie odcinki. Sketch skończy się za tydzień.

Admete - Nie 08 Lip, 2018 16:31

Gwoli ścisłości - akcja Mr Sunshine zaczyna się w latach 70, a potem jak już wszyscy dorośli ;) - trafia do 1894. W napisach stało ;)
Agn - Nie 08 Lip, 2018 16:58

Pierwsza scena jest z dorosłym bohaterem, potem jest zwrot w lata 70-te. Niezbyt uważnie oglądałam, bo chciałam tylko podglądnąć, jako że żyłam przekonaniem, że napisy nie są dopasowane. Jak się okazało, że są, to już nie wracałam, tylko sobie obejrzałam odcinek do końca. :mrgreen:
Aragonte - Nie 08 Lip, 2018 18:25

Admete napisał/a:
Gwoli ścisłości - akcja Mr Sunshine zaczyna się w latach 70, a potem jak już wszyscy dorośli ;) - trafia do 1894. W napisach stało ;)

Co, jednak podejrzałaś? :wink:

Dziękuję Agn za zdjęcie Jaśka :kwiatki_wyciaga:

Admete - Nie 08 Lip, 2018 18:34

Poprzewijałam. Zwłaszcza te nieco bombastyczne sceny walk czy żaglowców na tle krwawego nieba ;)
BeeMeR - Nie 08 Lip, 2018 19:47

Admete napisał/a:
nieco bombastyczne sceny walk czy żaglowców na tle krwawego nieba
Ja bym pewnie obejrzała najpewniej te sceny ;)
Admete - Nie 08 Lip, 2018 19:56

Owszem - całkiem w stylu Przeminęło z wiatrem ;) Drugi odcinek lepszy, ale bitwę hamerykańską też przewinęłam ;) Główni bohaterowie wyglądają jak ojciec z córką, oby tam romansu nie było. Ale pana to lubię, widziałam w filmie z Jo Seung Woo - Inside Man. Ogólnie widać, że mieli mnóstwo pieniędzy na realizację. Nie sądzę, żeby pani materiału starczyło, ale jeśli się pomylę, to dobrze. Mam nadzieję, że się spodoba. Nie zniechęcam bynajmniej. Jest malowniczo, kolorowo. Jasiek był chyba tylko na końcu pierwszego odcinka.
Agn - Nie 08 Lip, 2018 21:26

Admete napisał/a:
Jasiek był chyba tylko na końcu pierwszego odcinka.

Był - najpierw rozmawiał z ojcem, a potem szedł z bukietem.
Romans zapewne będzie między dwójką głównych.

Na razie widziałam tylko pierwszy odcinek - przy bitwie bardzo podobał mi się ten niski przelot nad polem bitwy wśród dymów, wystrzałów i ognia. Bardzo fajne ujęcie. :)
Drugi odcinek łyknę może jutro, dzisiaj już na pewno nie będzie mi się chciało, bo muszę sobie przetrawić film, który obejrzałam. :)

Aragonte - Nie 08 Lip, 2018 21:43

Admete napisał/a:
Jasiek był chyba tylko na końcu pierwszego odcinka.

To nie oglądam :wink:

Tak serio, to nie miałam dzisiaj czasu - próbowałam pociągnąc tłumaczenie 3. odcinka Chiefa Kima, ale dojechałam tylko do 23 minuty, bo mózg mi dzisiaj nie chciał pracowac (nici z dietkowania, jeśli mam pracowac umysłowo, kolejny raz to mi się potwierdza), w dodatku praktycznie całe popołudnie siedział u mnie siostrzeniec. Może do końca najbliższego tygodnia dojadę do końca, ale znam swój grafik i wiem, że łatwe to nie będzie :?

Trzykrotka - Nie 08 Lip, 2018 23:32

Aragonte, jak ja cię dopinguję :trzyma_kciuki:
BeeMeR - Pon 09 Lip, 2018 07:09

Ja też :cheerleader2: :trzyma_kciuki:
Admete - Pon 09 Lip, 2018 07:33

Jako i ja :)

Coś dla was - nowa drama Bogusia:

https://forums.soompi.com/en/topic/422637-upcoming-drama-2018-boyfriend-%EB%82%A8%EC%9E%90%EC%B9%9C%EA%B5%AC-song-hye-kyo-park-bo-gum/

Noona romance najwyraźniej plus Boguś - czyli mam się trzymać zdecydowanie z daleka.

Agn napisał/a:
Romans zapewne będzie między dwójką głównych.

Nie pasują do siebie. Pan jest starszy zdecydowanie ( aktor ma 48 lat ) i dla mnie wygląda bardzo interesująco, gra świetnie, ale dziewczyna przy nim ( też jest ok aktorsko ) wygląda jak córka. Na 16 lat wygląda. Ma mieć w serialu 29 i niby aktorka ma 28, ale z jakiegoś powodu tak to nie wygląda. Grała w Handmaiden - znaczy się aktorsko odważna jest. Z drugiej strony biorąc pod uwagę, że to inne czasy, można powiedzieć, że nie byłoby w takim związku niczego kontrowersyjnego. W tamtych czasach i w takim środowisku ( bogata dziewczyna ze szlacheckiej rodziny ) wydawano pewnie za mąż młode dziewczyny za starszych mężczyzn. Nie rozpoznałam w Mr Sunshine Pasikonika ( jak go nazwałyście ).

Grupowy plakat Life:

https://forums.soompi.com/en/topic/416265-upcoming-drama-2018-terius-behind-me-%EB%82%B4-%EB%92%A4%EC%97%90-%ED%85%8C%EB%A6%AC%EC%9A%B0%EC%8A%A4/?page=3

Tutaj trochę fotek z kręcenia Teriusa w Polsce - w jednym z postów, jak się kliknie Hidden contents - Tyskie w tle ;)

Aragonte - Pon 09 Lip, 2018 09:09

Trzykrotka napisał/a:
Aragonte, jak ja cię dopinguję :trzyma_kciuki:

Dopingujcie, dopingujcie, bo drama naprawdę jest warta przetłumaczenia - obejrzałam sobie teraz fragment siódmego odcinka i znowu się zdrowo chichrałam z interakcji między Kimem i resztą, zwłaszcza Czebolowiczem, który wparował do działu bardzo pewny siebie, przekonany, że Kim siedzi na tym firmowym karnym jeżyku, a skończyło się to tym, że wymaszerował stamtąd posłusznie za Kimem, niosąc jego ładowarkę do telefonu - nie pamiętałam tego szczegółu :lol:
I ten komentarz ludzi z działu "chciałbym, żeby ci dwaj zaczęli randkowac" :rotfl:

Aragonte - Pon 09 Lip, 2018 17:53

Admete, na Dramabeans jest info, że w tym tygodniu jest emisja 15. i 16. odcinka Miss Hammurabi - ale chyba w ostatnio emitowany był trzynasty czy ja coś zgubiłam? Miałam wrażenie, że jeden z odcinków wyleciał w czasie emisji, tj. został przesunięty przez mundial :mysle: A może wyemitowali ten czternasty jakoś w dodatkowym czasie?
Idę sprawdzić.
Mister Sunshine obadam, jak się skończy Miss Hammurabi.

Edit: źródełko nic nie wie o odcinku nr 14, więc moim zdaniem emisja będzie dopiero dzisiaj.

Admete - Pon 09 Lip, 2018 18:17

Jak najbardziej dziś był odcinek 14 a jutro 15. Pomylili się.
Trzykrotka - Pon 09 Lip, 2018 20:30

Opowiadałam dziś Gosi Kima - pekała ze smiechu.
Admete - Pon 09 Lip, 2018 20:52

Dziś odcinek Miss Hammurabi będzie chyba dość dramatyczny, a w Androidzie też zapowiada się ciekawie - android zaczyna myśleć samodzielnie. Fajny jest ten aktor. Tu macie androida i jego sekretarza:

https://www.youtube.com/watch?v=KkQVaG81g2w

Wkurzony android:

https://www.youtube.com/watch?v=YFSTSc8d7q4

Aragonte - Pon 09 Lip, 2018 21:51

Trzykrotka napisał/a:
Opowiadałam dziś Gosi Kima - pekała ze smiechu.

A co jej opowiedziałaś? Streściłaś jakiś odcinek czy całośc?

Może kiedyś bym zerknęła na tego Androida (i przystojnego Prokuratora :wink: ).

Aragonte - Wto 10 Lip, 2018 02:00

Oglądam jednak Miss Hammurabi 14.
Strasznie aktualne to się zrobiło - jak poleciał tekst o konstytucji, to szczęka mi opadła.

Admete - Wto 10 Lip, 2018 06:49

Obejrzę dopiero jak wrócę z badań. Mam nadzieję, że 15 odcinek będzie odrobinę lżejszy.
Trzykrotka - Wto 10 Lip, 2018 07:50

Opowiadałam różne scenki z Kima. Ona lubi Namgoonga po INR3.
Wczoraj siadłyśmy do Generała. Gosia ruszyła z tłumaczeniem (po roku :evil: ), ja z korektą. Przy okazji co nieco sobie obejrzałyśmy. Oby zapału jej wystarczyło i skończyła robotę jeszcze w tym dziesiecioleciu...

Zerknęłam na wieści o Bogusiu. Powiem tak: cieszę się na nową dramę z nim, ale para z Wachlarzową żoną niezbyt mi pasuje. Owszem, Boguś wydoroslał, ale nadal jest bardzo chłopiecy, a ona nawet przy Wachlarzu wyglądała na noonę. Oglądać będę, wiadomo.