Seriale - Fajny serial wczoraj widziałam II
Agn - Czw 17 Maj, 2018 18:37
Mnie zaś chyba odpowiadają absurdalne seriale. Ten jest wręcz niemożliwy.
Agn - Nie 27 Maj, 2018 11:20
Skończyłam wczoraj Wilfreda. Ostatni sezon był jakiś taki... spiski, kosmici, kulty itp. Wiem, usiłowali wymyślić, czym tak naprawdę był Wilfred - jak dla mnie schizofrenią Ryana. I ponieważ wiem, że nikt nie ogląda, to sobie pozwolę na spoilery - dziwnie się trochę skończył. Ryan zostaje z Wilfredem w głowie - psem, który niby był jego przyjacielem, ale tak naprawdę doprowadzał go do szału, wciąż pozostawiał w niekomfortowych sytuacjach, bawił się nim, wciągał w dziwne gierki... hmm, dziwna przyjaźń, ale są rzeczy na świecie niezrozumiałe.
Ale co mnie cieszy... znaczy się - Ryan w końcu wylądował w łóżku z Jenną (tą sąsiadką, właścicielka Wilfreda), co mnie, nie powiem, jednak zaskoczyło, bo ten wątek nie zawsze się rozwijał, ale W KOOOOOŃCU Ryan przejrzał na oczy i raz na zawsze uciął sprawę.
Szczerze mówiąc bardzo mi przykro było, że nie wyszło mu z Amandą (to była jego dziewczyna w drugim sezonie - strasznie smutno się skończył ten wątek ), no ale...
W każdym razie oglądało mi się dobrze. Niezły miks scen zabawnych i poważnych (nawet śmiertelnie), a także takich, eeee, lekko żenujących (dla widza).
Agn - Sob 02 Cze, 2018 09:23
Dziewczyny... Polećcie coś... Mam głód po "Dirku Gentlym" i "Wilfredzie". Wczoraj podratowałam się nieco "Autostopem przez galaktykę", ale to tylko 1 film.
Coś zwariowanego? Absurdalnego? Ale takiego, że tak miało być, a nie absurdy w niedorobionym serialu. Z humorem (ale nie sitcom - nie znoszę sitcomów).
Coś wam przychodzi do głowy?
praedzio - Sob 02 Cze, 2018 12:19
Oglądałaś Fargo? Podobno całkiem zacne. Połączenie kryminału z czarnym humorem.
https://www.youtube.com/watch?v=gKs8DzjPDMU
Caitriona - Sob 02 Cze, 2018 15:09
Pierwsza seria Fargo, rewelacja.
Agn - Sob 02 Cze, 2018 15:59
Ale tylko pierwsza?
praedzio - Sob 02 Cze, 2018 16:08
Aaaa... i na włosomaniaczym forum polecają jeszcze coś takiego: https://www.imdb.com/title/tt2452242/
Ja na ogół omijam szerokim łukiem takie produkcje, ale Tobie może się spodoba.
Agn - Sob 02 Cze, 2018 18:49
Fargo odpada - mam ochotę na dobrą zabawę, a nie na ponure zaśnieżone miejsce, gdzie chcę zamordować już drugą osobę (a dopiero kwadrans minął).
Kiepsko chyba będzie. Seriale, które mi się naprawdę podobają, rzadko powstają.
ita - Nie 17 Cze, 2018 09:36
Wczoraj i dzisiaj oglądałam w TVP Kultura angielski serial "Wszystkie zwierzęta duże i małe". Jaki to "kochany" serial . Trochę trąci myszką, ale świetnie się go ogląda i słucha też.
Caitriona - Nie 17 Cze, 2018 14:54
| Agn napisał/a: | | Ale tylko pierwsza? |
Nie miałam czasu oglądac nastepnych, więc mogę polecać tylko serię pierwszą. Ja się świetnie bawiłam.
Trzykrotka - Nie 17 Cze, 2018 15:26
| ita napisał/a: | Wczoraj i dzisiaj oglądałam w TVP Kultura angielski serial "Wszystkie zwierzęta duże i małe". Jaki to "kochany" serial . Trochę trąci myszką, ale świetnie się go ogląda i słucha też. |
O tak, bardzo miło wspominam ten serial. Ksiązki też są piękne, zwłaszcza, że dotyczą czasów, kiedy o wiele trudniej było być weterynarzem. Wiedza o anatomii kotów na przykład praktycznie nie istniała.
Aragonte - Nie 17 Cze, 2018 16:02
| ita napisał/a: | Wczoraj i dzisiaj oglądałam w TVP Kultura angielski serial "Wszystkie zwierzęta duże i małe". Jaki to "kochany" serial . Trochę trąci myszką, ale świetnie się go ogląda i słucha też. |
Aj, przypomniałabym go sobie z przyjemnością Książki mam tylko dwie, szkoda, że nie skompletowałam całości.
Trzykrotka - Nie 17 Cze, 2018 16:29
Była taka, w której zebrano opowieści autora właśnie o kotach: o spotkaniach z nimi i ich leczeniu, raczej "na czuja." To były czasy, w których nie wiedziano, że kłaczek, kiedy zbije się z niego kula w żołądku może doprowadzić do głodowej śmierci kota.
ita - Nie 17 Cze, 2018 20:47
W końcu mam swój serial do oglądania. Godzina jest ok, bo 8 rano sobota i niedziela. Dopiero wyemitowali 2 odcinki, mam zamiar oglądać
Aragonte - Nie 17 Cze, 2018 22:47
| Trzykrotka napisał/a: | | Była taka, w której zebrano opowieści autora właśnie o kotach: o spotkaniach z nimi i ich leczeniu, raczej "na czuja." To były czasy, w których nie wiedziano, że kłaczek, kiedy zbije się z niego kula w żołądku może doprowadzić do głodowej śmierci kota. |
Ojej, a znasz tytuł? chciałabym ją upolowac
Edit: to ta?
https://www.antykwariat.w...sci,115709.html
Poszukam
Trzykrotka - Pon 18 Cze, 2018 00:24
Tak, właśnie ta Znalazłam ją na półce u przyjaciółki. Mała książeczka, momentami łzy wyciska, ale warto sobie poczytać, jak to z kotami bywało
Ja wróciłam sobie w klimacie nadchodzących wakacji do Gerarda Durrella i jego pogodnych opowieści z Korfu. Pożyczyłam znów z biblioteki Moją rodzinę i inne zwierzęta oraz Ogród bogów. Zrobiłam to po próbie obejrzenia serialu Durrellowie. Próbie, bo prócz absolutnie pięknej scenerii nic mi się w nim nie podobało. Książki pamiętałam jako pogodne; serial przyprawiony jest wzorem trendu ostatnich lat na ponuro.
No i może niepotrzebnie wracałam do książek, bo teraz i one przestały mi się podobać. Moja miłość do zwierząt nie ma takich objawów jak wkładanie ich do klatek, wybieranie piskląt z gniazd, przebijanie żuków i motyli szpilką, żeby zamknąć w gablotce z kolekcją. Nikogo z bohaterów nie dziwi fakt, że jeden z braci uwielbia żywe stworzenia, drugi snuje się po wyspie ze strzelbą i strzela do wszystkiego, co na drzewo nie ucieka, ba - czasami ten pierwszy uczestniczy w tych polowaniach. Nie, nie i nie.
Aragonte - Wto 19 Cze, 2018 21:06
Coś mi się zdaje, że mój odbiór byłby teraz podobny Bardzp lubiłam wybiór opowieści Durrella z zwierzętach wydany kiedyś w jednym tomiku (kolejną taką książką, którą wtedy uwielbiałam, była Moja lwia rodzina), ale nigdy nie byłam fanką tych książek o Korfu. Przeczytałam raz i koniec.
Za to chodzi za mną Herriot - coraz bardziej. Tej książki o kotach łatwo nie kupię, ale wypatrzyłam ją w dzielnicowej bibliotece, z której korzystam. No i serial bym chciała sobie przypomniec - jakby ktoś miał namiar, to proszę o cynk
A! Sama z kolei chyba będę miała stareńki serial, który forumowe dinozaury jak Admete i ja pamiętają, czyli Jak zdobywano Dziki Zachód albo The Macahans. Niestety bez sosu
Edit: mam namiar na Herriota! Mam!
BeeMeR - Wto 19 Cze, 2018 21:32
| Aragonte napisał/a: | | Jak zdobywano Dziki Zachód | Nie pogardziłabym, jakby co
BeeMeR - Wto 19 Cze, 2018 21:45
Aragonte - Śro 20 Cze, 2018 00:06
No niestety, tak łatwp z tymi serialami nie będzie...
Taki drobiazg - odkryłam właśnie z uciechą, skąd znam aktora grającego Tristana Farnona w serialu Wszystkie stworzenia duże i małe - to Piąty Doktor z Doktora Who, Peter Davison
Admete - Śro 20 Cze, 2018 05:39
Pamiętam Jak zdobywano Dziki Zachód, a jakże.
ita - Śro 20 Cze, 2018 20:12
| Aragonte napisał/a: | Taki drobiazg - odkryłam właśnie z uciechą, skąd znam aktora grającego Tristana Farnona w serialu Wszystkie stworzenia duże i małe - to Piąty Doktor z Doktora Who, Peter Davison |
A Siegfrieda Farnona gra Robert Hardy - Sir John Middleton z "Rozważnej i romantycznej" Anga Lee
Aragonte - Śro 20 Cze, 2018 21:10
| ita napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Taki drobiazg - odkryłam właśnie z uciechą, skąd znam aktora grającego Tristana Farnona w serialu Wszystkie stworzenia duże i małe - to Piąty Doktor z Doktora Who, Peter Davison |
A Siegfrieda Farnona gra Robert Hardy - Sir John Middleton z "Rozważnej i romantycznej" Anga Lee |
No proszę - wiedziałam, że jego też skądś kojarzę
ita - Pią 06 Lip, 2018 23:05
A ja oglądam w TVP Historia serial "Blisko, coraz bliżej". Już nie wiem, które to oglądanie w moim życiu. Mam wielki sentyment do tego serialu, szczególnie do początkowych odcinków w których grał Franciszek Pieczka.
Caroline - Wto 17 Lip, 2018 14:48
| ita napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Taki drobiazg - odkryłam właśnie z uciechą, skąd znam aktora grającego Tristana Farnona w serialu Wszystkie stworzenia duże i małe - to Piąty Doktor z Doktora Who, Peter Davison |
A Siegfrieda Farnona gra Robert Hardy - Sir John Middleton z "Rozważnej i romantycznej" Anga Lee |
Też ostatnio mnie olśniło, że to przecież niesławy Knot! Minister Magii z Harry'ego Pottera
|
|
|