Fantastyka - LOTR
Dione - Wto 20 Lis, 2007 17:35
Mam dziś sporo do zrobienia, więc żeby tylko się zbytnio nie narobić poszperałam w swoim pudełku z filmami i obejrzałąm "Van Helsinga". I zgadnijcie kogo tam widziałam? Kate B. - macie rację, jak najbardziej była tam Emma z jednej z ekranizaji JA. Ale... Był tam też ... Faramir, we własnej osobie. Z włoskami poniekąd krótszymi niż w LORTcie i nie tak wprawdzie męski i rycerski, ale równie uroczy.
Agn - Wto 20 Lis, 2007 17:40
Wiem, że grał tam David Wenham i dla niego chciałam obejrzeć ten film. Ale zaczęłam... znudził mnie mniej więcej po pierwszej scenie i stwierdziłam, że nie będę się aż tak poświęcać.
No, ludu! Biorę się za ROTK!
Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 20:19
Znudził? Ja się na nim uśmiełam jak pijana fretka Ten film jest taki nierelany, to jest taki wielki misz-masz historii że inaczej sie nie da jak śmiać się cały czas
A Faramir był całkiem, całkiem
Gunia - Wto 20 Lis, 2007 20:25
A ja obejrzałam po raz enty "Moulin Rouge!" (ach ten Ewan... ), żeby Faramira zidentyfikować. I CO JA mam powiedzieć?
snowdrop - Wto 20 Lis, 2007 20:36
Wczoraj obejrzałam wyciętą scenę z Faramirem i Eowyna! Jest piękna, dlaczego ją wycieli , to dziady.
snowdrop - Wto 20 Lis, 2007 20:38
| Gunia napisał/a: | A ja obejrzałam po raz enty "Moulin Rouge!" (ach ten Ewan... ), żeby Faramira zidentyfikować. I CO JA mam powiedzieć? |
Ewan jest przepiękny, zresztą co widać na moim avku, ale który tam to Faramir? jakos nie kojarzę
Agn - Wto 20 Lis, 2007 20:39
Guniu, nie możesz nic powiedzieć. To się... eee... zostawia bez komentarza. *fantazjuje o kąpaniu Faramira* EKHEM! Gdzie to ja byłam?
| Caitriona napisał/a: |
A Faramir był całkiem, całkiem |
To wrodzone.
Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 20:41
No, fakt - taki jest i już Ale mi chodziło o postać, nie dopisałam tego (tak to jest jak się robi kilka rzeczy naraz); ten jego braciszek to taka fajna ciapa była, fajna postać.
Gunia - Wto 20 Lis, 2007 20:45
Jakby Ci to rzec, Snowdrop... Tego się nie da opisać. To trzeba zobaczyć. Tylko lepiej zrób to z nim (o nie, jak to brzmi ) w cztery oczy, bo inaczej skończysz jak ja - ni mniej ni więcej, jak totalnie wyśmiana przez koleżanki. (Głupim pomysłem z mojej strony było rzucenie hasła "Piątka dlatego, kto pierwszy namierzy Faramira", zwyciężczyni prawie się udusiła, zanim zgłosiła się po odbiór nagrody.) Są rzeczy, których lepiej nie wiedzieć.
Ewan może i wygląda nieźle, ale ja go po prostu uwielbiam za głos. Roxanne mogę słychać non stop.
A do "Van Helsinga" przymierzam się już jakiś czas. Teraz, skoro gra tam Far... David, to moja motywacja wzrasta.
Agn - Wto 20 Lis, 2007 21:00
Dziewuszkiii... a... eee, czy wyście czytały teraz LOTRa? Czy może już dawno tego nie robiłyście lub W OGÓLE tego nie robiłyście? Bo tak sobie pomyślałam... czy nie chciałoby wam się wspólnie ze mną poczytać tej książki. Np. po 1-2 rozdziały na tydzień... i pokomentować pospołu? Na forum? W dziale czytelniczym?
Dione - Wto 20 Lis, 2007 21:00
| Caitriona napisał/a: | No, fakt - taki jest i już Ale mi chodziło o postać, nie dopisałam tego (tak to jest jak się robi kilka rzeczy naraz); ten jego braciszek to taka fajna ciapa była, fajna postać. |
Niby ciapa, ale sobie dziewczynę poderwał
Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 21:08
| Agn napisał/a: | Dziewuszkiii... a... eee, czy wyście czytały teraz LOTRa? Czy może już dawno tego nie robiłyście lub W OGÓLE tego nie robiłyście? Bo tak sobie pomyślałam... czy nie chciałoby wam się wspólnie ze mną poczytać tej książki. Np. po 1-2 rozdziały na tydzień... i pokomentować pospołu? Na forum? W dziale czytelniczym? |
Ale wpadłas na pomysł...czemu nie wcześniej?? Przede mną już tylko Powrót króla..
fanturia - Wto 20 Lis, 2007 21:09
| Agn napisał/a: | Dziewuszkiii... a... eee, czy wyście czytały teraz LOTRa? Czy może już dawno tego nie robiłyście lub W OGÓLE tego nie robiłyście? Bo tak sobie pomyślałam... czy nie chciałoby wam się wspólnie ze mną poczytać tej książki. Np. po 1-2 rozdziały na tydzień... i pokomentować pospołu? Na forum? W dziale czytelniczym? |
W sumie można by... Tylko nie wiem, czy mam , bo z biblioteki na tak długo nie dostanę.
Gunia - Wto 20 Lis, 2007 21:09
Ja wczoraj skończyłam, ale bardzo chętnie zacznę od nowa. Kusi mnie to już od czasu, jak zaczęłam się zbliżać do końca. Tylko na razie mam do przeczytania "Syzyfowe prace", a żeby wszystko w LOTRze zrozumieć, chcę przeczytać wszystkie dodatki, więc dopiero za jakiś tydzień może?
Marija - Wto 20 Lis, 2007 21:15
Ja najchętniej, ale noremalnie już spać nie mam kiedy, jakbym chciała i czytać, i oglądać, i jeszcze perfekcyjną panią domu być - dobrze, że nie matką karmiącą .
Agn - Wto 20 Lis, 2007 21:26
Kuchnia! Chyba nie trafiłam z pomysłem.
Trudno, przeczytam sama........................................
Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:31
Eee...nie... poczekaj z tydzień, to i ja się dołączę. Przeczytałam LOTR raz, ale dawno - czas odświeżyć i popatrzeć z innego punktu...
Aragonte - Wto 20 Lis, 2007 21:38
| Caitriona napisał/a: | | Agn napisał/a: | Dziewuszkiii... a... eee, czy wyście czytały teraz LOTRa? Czy może już dawno tego nie robiłyście lub W OGÓLE tego nie robiłyście? Bo tak sobie pomyślałam... czy nie chciałoby wam się wspólnie ze mną poczytać tej książki. Np. po 1-2 rozdziały na tydzień... i pokomentować pospołu? Na forum? W dziale czytelniczym? |
Ale wpadłas na pomysł...czemu nie wcześniej?? Przede mną już tylko Powrót króla.. |
No to może zacząć wspólne czytanie, a dołączysz się tam, gdzie będziesz chciała?
Agn, kiedyś (liceum, studia) czytałam LOTR regularnie, ale dawno nie powtarzałam, więc chętnie
Ale które tłumaczenie?
Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:41
Skibniewska! BŁAGAM! Przecież cały nastój mija, gdy się czyta "Tajar" Zamiast "Rivendell" czy "Łazik" zamiast "Obieżyświat"
Aragonte - Wto 20 Lis, 2007 21:42
| Nellie napisał/a: | Skibniewska! BŁAGAM! Przecież cały nastój mija, gdy się czyta "Tajar" Zamiast "Rivendell" czy "Łazik" zamiast "Obieżyświat" |
Ej no, żartowałam
Agn - Wto 20 Lis, 2007 21:43
Oooo, już się nie czuję samotna. Bo chciałam ewentualnie wyskoczyć z Silmarillionem.
Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 21:43
Oczywiście Aragonte - jestem jaknajbardziej za Żaluje tylko że od początku jak czytałam nikt (w tym ja ) nie wpadł na taki pomysł - fajniej by mi się czytało
A, i proponuję założyć nowy temat do wpólnego czytania i komentowania
Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:43
"Ej no, żartowałam " - No żesz Ty...a ja tu już całą najcięższą amunicyję wyciągnęła
Aragonte - Wto 20 Lis, 2007 21:44
| Agn napisał/a: | | Oooo, już się nie czuję samotna. Bo chciałam ewentualnie wyskoczyć z Silmarillionem. |
Hmm, niektórzy mogliby się nie przegryźć przez Silmarillion Ja notabene zaczynałam od Hobbita i Silmarillionu, bo Władcy nie można było nigdzie dostać.
A tak w ogóle to powinnam wreszcie przeczytać od A do Z "Dzieci Hurina"
| Nellie napisał/a: | "Ej no, żartowałam " - No żesz Ty...a ja tu już całą najcięższą amunicyję wyciągnęła |
Toż to ewidentna podpucha była
Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:47
ale drogie to jak piorun...
|
|
|