To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - LOTR

Dione - Wto 20 Lis, 2007 17:35

Mam dziś sporo do zrobienia, więc żeby tylko się zbytnio nie narobić poszperałam w swoim pudełku z filmami i obejrzałąm "Van Helsinga". I zgadnijcie kogo tam widziałam? Kate B. - macie rację, jak najbardziej była tam Emma z jednej z ekranizaji JA. Ale... Był tam też ... Faramir, we własnej osobie. Z włoskami poniekąd krótszymi niż w LORTcie i nie tak wprawdzie męski i rycerski, ale równie uroczy. :slina:
Agn - Wto 20 Lis, 2007 17:40

Wiem, że grał tam David Wenham i dla niego chciałam obejrzeć ten film. Ale zaczęłam... znudził mnie mniej więcej po pierwszej scenie i stwierdziłam, że nie będę się aż tak poświęcać.

No, ludu! Biorę się za ROTK!

Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 20:19

Znudził? Ja się na nim uśmiełam jak pijana fretka :mrgreen: :mrgreen: Ten film jest taki nierelany, to jest taki wielki misz-masz historii że inaczej sie nie da jak śmiać się cały czas ;)
A Faramir był całkiem, całkiem ;)

Gunia - Wto 20 Lis, 2007 20:25

A ja obejrzałam po raz enty "Moulin Rouge!" (ach ten Ewan... :slina: ), żeby Faramira zidentyfikować. I CO JA mam powiedzieć? :thud: :lol:
snowdrop - Wto 20 Lis, 2007 20:36

Wczoraj obejrzałam wyciętą scenę z Faramirem i Eowyna! Jest piękna, dlaczego ją wycieli :cry2: , to dziady. :uzi:
snowdrop - Wto 20 Lis, 2007 20:38

Gunia napisał/a:
A ja obejrzałam po raz enty "Moulin Rouge!" (ach ten Ewan... :slina: ), żeby Faramira zidentyfikować. I CO JA mam powiedzieć? :thud: :lol:

Ewan jest przepiękny, zresztą co widać na moim avku, ale który tam to Faramir? jakos nie kojarzę

Agn - Wto 20 Lis, 2007 20:39

Guniu, nie możesz nic powiedzieć. To się... eee... zostawia bez komentarza. *fantazjuje o kąpaniu Faramira* EKHEM! Gdzie to ja byłam? ;)

Caitriona napisał/a:

A Faramir był całkiem, całkiem ;)

To wrodzone. :mrgreen:

Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 20:41

No, fakt - taki jest i już :mrgreen: Ale mi chodziło o postać, nie dopisałam tego (tak to jest jak się robi kilka rzeczy naraz); ten jego braciszek to taka fajna ciapa była, fajna postać. ;) :)
Gunia - Wto 20 Lis, 2007 20:45

Jakby Ci to rzec, Snowdrop... :roll: Tego się nie da opisać. To trzeba zobaczyć. Tylko lepiej zrób to z nim (o nie, jak to brzmi :lol: ) w cztery oczy, bo inaczej skończysz jak ja - ni mniej ni więcej, jak totalnie wyśmiana przez koleżanki. :-P (Głupim pomysłem z mojej strony było rzucenie hasła "Piątka dlatego, kto pierwszy namierzy Faramira", zwyciężczyni prawie się udusiła, zanim zgłosiła się po odbiór nagrody.) Są rzeczy, których lepiej nie wiedzieć.
Ewan może i wygląda nieźle, ale ja go po prostu uwielbiam za głos. Roxanne mogę słychać non stop. :serduszkate:
A do "Van Helsinga" przymierzam się już jakiś czas. Teraz, skoro gra tam Far... David, to moja motywacja wzrasta.

Agn - Wto 20 Lis, 2007 21:00

Dziewuszkiii... a... eee, czy wyście czytały teraz LOTRa? Czy może już dawno tego nie robiłyście lub W OGÓLE tego nie robiłyście? Bo tak sobie pomyślałam... czy nie chciałoby wam się wspólnie ze mną poczytać tej książki. Np. po 1-2 rozdziały na tydzień... i pokomentować pospołu? Na forum? W dziale czytelniczym? :roll:
Dione - Wto 20 Lis, 2007 21:00

Caitriona napisał/a:
No, fakt - taki jest i już :mrgreen: Ale mi chodziło o postać, nie dopisałam tego (tak to jest jak się robi kilka rzeczy naraz); ten jego braciszek to taka fajna ciapa była, fajna postać. ;) :)

Niby ciapa, ale sobie dziewczynę poderwał :mrgreen:

Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 21:08

Agn napisał/a:
Dziewuszkiii... a... eee, czy wyście czytały teraz LOTRa? Czy może już dawno tego nie robiłyście lub W OGÓLE tego nie robiłyście? Bo tak sobie pomyślałam... czy nie chciałoby wam się wspólnie ze mną poczytać tej książki. Np. po 1-2 rozdziały na tydzień... i pokomentować pospołu? Na forum? W dziale czytelniczym? :roll:

Ale wpadłas na pomysł...czemu nie wcześniej?? Przede mną już tylko Powrót króla..

fanturia - Wto 20 Lis, 2007 21:09

Agn napisał/a:

W sumie można by... Tylko nie wiem, czy mam :ops1: , bo z biblioteki na tak długo nie dostanę.

Gunia - Wto 20 Lis, 2007 21:09

Agn napisał/a:

Ja wczoraj skończyłam, ale bardzo chętnie zacznę od nowa. :D Kusi mnie to już od czasu, jak zaczęłam się zbliżać do końca. ;) Tylko na razie mam do przeczytania "Syzyfowe prace", a żeby wszystko w LOTRze zrozumieć, chcę przeczytać wszystkie dodatki, więc dopiero za jakiś tydzień może?

Marija - Wto 20 Lis, 2007 21:15

Ja najchętniej, ale noremalnie już spać nie mam kiedy, jakbym chciała i czytać, i oglądać, i jeszcze perfekcyjną panią domu być - dobrze, że nie matką karmiącą :confused3: .
Agn - Wto 20 Lis, 2007 21:26

Kuchnia! Chyba nie trafiłam z pomysłem. :(
Trudno, przeczytam sama........................................

Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:31

Eee...nie... poczekaj z tydzień, to i ja się dołączę. Przeczytałam LOTR raz, ale dawno - czas odświeżyć i popatrzeć z innego punktu... :wink:
Aragonte - Wto 20 Lis, 2007 21:38

Caitriona napisał/a:
Agn napisał/a:

Ale wpadłas na pomysł...czemu nie wcześniej?? Przede mną już tylko Powrót króla..

No to może zacząć wspólne czytanie, a dołączysz się tam, gdzie będziesz chciała?

Agn, kiedyś (liceum, studia) czytałam LOTR regularnie, ale dawno nie powtarzałam, więc chętnie :-)
Ale które tłumaczenie? :mysle: :wink:

Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:41

Skibniewska! BŁAGAM! Przecież cały nastój mija, gdy się czyta "Tajar" Zamiast "Rivendell" czy "Łazik" zamiast "Obieżyświat" :wink:
Aragonte - Wto 20 Lis, 2007 21:42

Nellie napisał/a:
Skibniewska! BŁAGAM! Przecież cały nastój mija, gdy się czyta "Tajar" Zamiast "Rivendell" czy "Łazik" zamiast "Obieżyświat" :wink:

Ej no, żartowałam :lol:

Agn - Wto 20 Lis, 2007 21:43

Oooo, już się nie czuję samotna. Bo chciałam ewentualnie wyskoczyć z Silmarillionem.
Caitriona - Wto 20 Lis, 2007 21:43

Oczywiście Aragonte - jestem jaknajbardziej za ;) Żaluje tylko że od początku jak czytałam nikt (w tym ja :frustracja: ) nie wpadł na taki pomysł - fajniej by mi się czytało ;) :)
A, i proponuję założyć nowy temat do wpólnego czytania i komentowania ;)

Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:43

"Ej no, żartowałam :lol: " - No żesz Ty...a ja tu już całą najcięższą amunicyję wyciągnęła :-D
Aragonte - Wto 20 Lis, 2007 21:44

Agn napisał/a:
Oooo, już się nie czuję samotna. Bo chciałam ewentualnie wyskoczyć z Silmarillionem.

Hmm, niektórzy mogliby się nie przegryźć przez Silmarillion :roll: Ja notabene zaczynałam od Hobbita i Silmarillionu, bo Władcy nie można było nigdzie dostać.

A tak w ogóle to powinnam wreszcie przeczytać od A do Z "Dzieci Hurina" :ops1:

Nellie napisał/a:
"Ej no, żartowałam :lol: " - No żesz Ty...a ja tu już całą najcięższą amunicyję wyciągnęła :-D

Toż to ewidentna podpucha była :wink:

Nellie - Wto 20 Lis, 2007 21:47

ale drogie to jak piorun... :cry2: