Fantastyka - Babylon 5
Admete - Pon 14 Wrz, 2009 23:13
Ceremonie światła i ciemności ( nowe mundury dostaną - czarno - srebrne ) i pewne rzeczy zosatna wyznane
Och! G'Kar - ja go po prostu kocham Jak przyszedł w odcinku 9 do Ivanovej przedsawić swój pomysł
I co powiesz teraz o Delenn? Jak rozwaliła Szara Radę i potem poparła Sheridana w konflikcie z Ziemią
Aragonte - Pon 14 Wrz, 2009 23:19
Ej, to jeszcze nie ten odcinek Skończyłam dopiero Point of No Return i zabrałam się za Severed Dreams
Admete - Pon 14 Wrz, 2009 23:23
Myślałam, że już poszłaś dalej Nie szkodzi, spoilerów się nie boisz
Aragonte - Wto 15 Wrz, 2009 00:07
Skończyłam Severed Dreams i ryczę... tzn. zasadniczo ryczę od momentu, kiedy Narneńczycy ginęli w obronie Babylon 5
No i pojawienie Delenn z flotą Minbari...
Rany!
Musimy kiedyś zrobić jakiś Babylonowy zlot. Fandom duży nie będzie, ale co tam
Admete - Wto 15 Wrz, 2009 00:11
Fandom nie jest wielki Ja, Riella, Ty, Soph i nas znajomy z Poznania. Jak nie kochać tego serialu?
Delenn jest wielka!
Aragonte - Wto 15 Wrz, 2009 00:12
Oj, tak. Wspaniała!
Wrrrr, trudno, nie wyśpię się jeszcze bardziej, niż przewidywałam.
Oglądam następny odcinek.
A wiesz, że wśród moich znajomych też się znaleźli sympatycy B5? Na pewno jedna, z zupełnie innego forum
soph - Wto 15 Wrz, 2009 03:04
Podczytuję wrażenia Aragonte i resztkami silnej woli zmuszam się do tego, by nie sięgnąc po serial... Byle do przyszłego tygodnia *zawodzi jak mantrę*.
Aragonte - Wto 15 Wrz, 2009 10:35
Soph, ja muszę uruchomić resztki własnej silnej woli i zwolnić oglądanie tego sezonu albo wręcz przerwać (heh, ciężko będzie), bo mam coś ważnego dla mnie do dokończenia, a jak zapuszczę się w uniwersum B5, to nie wydostanę się przez kilka tygodni
Admete - Wto 15 Wrz, 2009 13:23
Tak całkiem to nie zawieszaj oglądania, bo to szkodzi
Aragonte - Wto 15 Wrz, 2009 13:44
Wiem, wiem Ale mam do napisania jeszcze kilka stron
Aragonte - Czw 24 Wrz, 2009 22:13
Ponieważ te nieszczęsne kilka stron udało się napisać, to chyba ucieknę w uniwersum Babylon 5, bo jakoś mi życie skrzeczy
Przede mną odcinek "Sic Transit Vir" Cieszę się, bo lubię Vira
Hyhy, ciekawe, czemu Londo nie lubi ośmionogich stworzeń
Biedna Susan i jej sny
Admete - Czw 24 Wrz, 2009 23:51
Obejrzałas juz Ceremonie światła i ciemności, prawda? Jak Ci się podobało?
Odcinek Sic Transit Vir jest bardzo dobry. Jest tam zabawna scena, gdy Vir próbuje rozmawiac z Ivanovą o miłości
Aragonte - Pią 25 Wrz, 2009 00:23
Obejrzałam jeszcze przed przerwą, byłam wtedy w ciągu Ale po tym odcinku heroicznie odstawiłam B5, żeby skończyć wiadomą tfurczość. Teraz pewnie dofrunę do końca V sezonu i nic mnie nie zatrzyma na dłużej
"Ceremonie" bardzo mi się podobały. Ale oglądałam to w takich emocjach po poprzednich odcinkach, że nawet już nie miałam siły na komentarze. Sporo psychologii, więzi między niektórymi bohaterami wyraźnie już się zarysowały. No i był Marcus
A co do ostatniego odcinka - uwielbiam Abrahamo Lincolni! Swoją droga to świetna aluzja do historii USA. Vir jest boski Świetny pomysł z tym fałszywym dyplomatą Kolejny raz mam poczucie, że to przebranie s-f skrywa bardzo realistyczne problemy. Dzisiaj na spotkaniu z Gosią i Praedzio zachwalałam B5.
Rozmowa Susan i Vira o miłości była przednia. Próbuję sobie wyobrazić te siedem centauryjskich stopni
soph - Pią 25 Wrz, 2009 05:45
| Aragonte napisał/a: | Próbuję sobie wyobrazić te siedem centauryjskich stopni |
Też się nad tym zastanawiałam .
Aragonte - Pią 25 Wrz, 2009 11:26
| soph napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Próbuję sobie wyobrazić te siedem centauryjskich stopni |
Też się nad tym zastanawiałam . |
A tak w ogóle to mi się przeklawiaturzyło - to sześć stopni było, a nie siedem.
Czy to jest liczba wypustek, z których jedną zaprezentował Londo podczas oszukańczej gry?
Admete - Pią 25 Wrz, 2009 14:50
Faktycznie chyba o te wypustki chodzi
soph - Pią 25 Wrz, 2009 15:42
Jak tylko wyjdę na prostą z wypracowaniami - puszczam sobie Babylon 5 od początku. Należy mi się coś od życia . (Jeśli oczywiście jakimś cudem wyjdę na prostą z wypracowaniami ).
Aragonte - Nie 27 Wrz, 2009 12:34
Zostały mi jeszcze dwa odcinki III sezonu... Muszę sobie zaplanować dłuuugi wieczór, bo na bank będę musiała po jego zakończeniu rozpocząć sezon IV
Ostatnie siedem odcinków łyknęłam u rodziców, odcięta od netu, więc żadnych bieżących komentarzy nie będzie. Ale muszę chyba w wolnej chwili powklejać fragmenty dialogów, bo mnie parę rozśmieszyło
Admete - Nie 27 Wrz, 2009 14:05
Dialogi mają tam naprawdę dobre - te poważne i te zabawne Jesteś przed samą niesamowitą końcówką 3 sezonu. Tak strasznie przeżywałąm ostatnie odcinki tego sezonu, bo nie miałam pojęcia czy TVN wyemituje kolejnyasezon. Pamiętam, jak poszłam w poniedziałek przejrzeć w kiosku gazetę, żeby sprawdzić czy w sobotę będzie odcinek.
Jak Ci się podobało And the Rock Cried Out, No Hiding Place ? Zawsze pod koniec tego odcinka chce mi się płakać.
Aragonte - Nie 27 Wrz, 2009 14:29
Eee Ja ryczę dość regularnie na B5. Przed chwilą obejrzałam "Shadow Dancing" (o rany, jaka bitwa! I końcówka! ) i walczę ze sobą, czynie odwołać umówionego spotkania - mam jechać na drugi koniec miasta i okrutnie mi się nie chce, wolałabym spokojnie oglądać B5.
W końcówce poprzedniego odcinka duże wrażenie zrobiła na mnie ta scena narneńskiej egzekucji na lordzie Refa przeplatana tymi muzycznymi wstawkami. A Londo mnie wkręcił, tzn. Straczyński mnie wkręcił
Admete - Nie 27 Wrz, 2009 17:58
Końcówka z Anna niezła. I rytuał minbarski odnośnie mężczyzn i kobiet. Ja Ci się wcale nie dziwię, że wolałabys oglądac dalej
Aragonte - Nie 27 Wrz, 2009 22:23
Wróciłam od znajomych i zastanawiam się nad puszczeniem ostatniego odcinka III sezonu Ale czy oprę się pokusie i nie włączę następnego? Powinnam się wyspać
Admete - Nie 27 Wrz, 2009 22:26
Wydaje mi się, że będziesz musiałą zaraz obejrzeć ze dwa odcinki 4 sezonu - inaczej sie nie da
Aragonte - Nie 27 Wrz, 2009 22:29
To dzisiaj nie dam rady, padam na nos
No trudno...
Admete - Nie 27 Wrz, 2009 22:31
Obejrzysz z jaśniejszym umysłem Czwarta seria jest miejscami dość ponura i szarpie nerwy. Dużo będzie o Ziemi.
|
|
|