Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Fringe
Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:16
lady_kasiek napisał/a:
A może Peter poczuje, że tam nie pasuje, że nie było go już tam tak długo, ze nie ma już czego szukać.
To właśnie mam na myśli. Odkryje jednak, że jest z naszego świata.Alicja - Nie 09 Maj, 2010 20:22 a może najzwyczajniej w świecie miłość Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:42 Alez ja mam to właśnie na myśli - tylko nie w kategoriach romantycznych Przynajmniej nie jedynie.Anonymous - Nie 09 Maj, 2010 20:45 Alicja jak Panna Matty dla niej miłość to ostateczne słowo..... Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:46 Wybaczcie, ale na razie to ja tej miłości romantycznej jakoś we Fringe wiele nie widzę. Na pewno nie tak jak w Archiwum X - tam Mulder i Scully mieli chemię od samego początku.trifle - Nie 09 Maj, 2010 20:49 Ja też nie widzę i chyba byłabym rozczarowana, gdyby to w takim kierunku poprowadzili. O wiele ciekawsze są relacje rodzinne - Petera i Walter-a(-ów) Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:49 Na pewno troche poprowadzą, bo czytałam gdzieś wywiad z twórcami serialu, ale nie będzie to chyba tak od razu.Anonymous - Nie 09 Maj, 2010 20:51 No nie oszukujmy się w romans pójdą.... obecnie serial się nie utrzyma bez miłości, seksu, zdrad i perturbacji uczuciowychtrifle - Nie 09 Maj, 2010 20:57 No ale to jakieś takie zbyt oczywiste będzie Admete - Nie 09 Maj, 2010 20:59 Ha! Ale się końcówka zapowiada.
Spoiler:
Będziemy mieć chyba początek wojny z tamtą stroną I będzie druga Olivia Ma ciemniejsze włosy. Zostały jeszcze dwa odcinki.
Niezła będzie jazda Anonymous - Nie 09 Maj, 2010 21:00 Admete Ty naprawdę jesteś Królową Spojlera Admete - Nie 09 Maj, 2010 21:01 To tylko oficjalny zwiastun Anonymous - Nie 09 Maj, 2010 21:03 Nie chodzi mni o filmik bo nie oglądam. ale o to co napisałaś Admete - Nie 09 Maj, 2010 21:08 Ale jaki to spoiler, kiedy to już za tydzień? Poza tym to są rzeczy, które muszą się wydarzyć prędzej czy później - tak ułożono scenariusz, jedno z drugiego wynika i nic się na to nie poradzi. Sygnały były już wczesniej, aż tak zaskoczona nie jestem. Wiadomo przecież, że jest więcej niż jedna rzecz/osoba każdego rodzaju Ja tego nie uznaję za spoilery, ale mogę ukryć.trifle - Nie 09 Maj, 2010 21:52
Spoiler:
Interesting Nie pomyślałam o drugiej Olivii. Hmm.. I chyba mama się tam pokazała na końcu.
A odcinki chyba jeszcze dwa, a nie jeden?Admete - Pon 10 Maj, 2010 06:55 Tak, finał jest rozłożony na dwa odcinki.Anonymous - Pon 10 Maj, 2010 08:02 Chyba oglądnę wezmę za jednym machem. Ostatnio za bardzo przeżywam filmy i to mi się na zdrowiu może odbić...Caitriona - Pon 10 Maj, 2010 14:30 Obejrzałam ostatni odcinek: jednak tajemniczym gościem z drugiej strony był drugi Walter. Co mi przypomina jak bardzo żal mi było 'naszego' Waltera, biedak zagubiony, nie ogarnia niczego, a na dodatek widmo powrotu do szpitala... Naprawdę mi go żal, badzo go polubiłam.
Też miałam taką nadzieję, jak jedna z Was, że gdy pani szeryf powiedziałam Peterowi o tym że znalazła swoje miejsce, to jednak się chłopak opanuje i wróci, a tu tadam: wkracza na arenę zimny i wkurzony drugi tata, właściwie to pierwszy.
Nie ma co, Fringe jest dobrym serialem i jestem ciekawa co będzie dalej.Alicja - Pon 10 Maj, 2010 21:42
Admete napisał/a:
Na pewno nie tak jak w Archiwum X - tam Mulder i Scully mieli chemię od samego początku.
tam to dopiero iskrzyło ale ja faktycznie jak panna Matty - only love
lady_kasiek napisał/a:
obecnie serial się nie utrzyma bez miłości, seksu, zdrad i perturbacji uczuciowych
Obejrzałam ostatni odcinek: jednak tajemniczym gościem z drugiej strony był drugi Walter. Co mi przypomina jak bardzo żal mi było 'naszego' Waltera, biedak zagubiony, nie ogarnia niczego, a na dodatek widmo powrotu do szpitala... Naprawdę mi go żal, badzo go polubiłam. .
A mnie to przyszlo do glowy zaraz po I serii, gdy wyszlo, ze istnieje "Druga strona". Bo gosc mial identyczny glos, jak Walter (tak, ze nam sie niby moglo wydawac, ze to schizofreniczny majak).trifle - Wto 11 Maj, 2010 00:22
AineNiRigani napisał/a:
Bo gosc mial identyczny glos, jak Walter
Jaki gość?Anonymous - Wto 11 Maj, 2010 00:55 pamietasz odcinek, w ktorym Walter mial wypytac kolege-naukowca o kilka spraw? I dyrektor szpitala przytrzymal go nie pozwalajac Peterowi na zabranie Waltera z powrotem. Tam z Walterem w ciemnym pokoju rozmawial gosc, ktory czerpal przyjemnosc z psychicznego znecania sie nad nim (a z kontekstu wynika, ze na znecaniu psychicznym sie nie konczylo).
W ogole odnioslam wrazenie, ze Ci z Tamtad sa bardziej bezwzgledni w dazeniu do swoich celow, sa duzo silniejsi psychicznie i jakby bardziej zdeterminowani do zniszczenia nas.trifle - Wto 11 Maj, 2010 01:05
AineNiRigani napisał/a:
pamietasz odcinek, w ktorym Walter mial wypytac kolege-naukowca o kilka spraw? I dyrektor szpitala przytrzymal go nie pozwalajac Peterowi na zabranie Waltera z powrotem. Tam z Walterem w ciemnym pokoju rozmawial gosc, ktory czerpal przyjemnosc z psychicznego znecania sie nad nim (a z kontekstu wynika, ze na znecaniu psychicznym sie nie konczylo).
Hmmm... coś mi się tak mroczy w głowie, ale konkretnie sobie nie przypominam. E, nic to, rozważę wakacyjną powtórkę całości.Anonymous - Wto 11 Maj, 2010 01:21 U mnie zwrocila uwage to jak bardzo ten Gosc musial nienawidzic Waltera, jak mocno tkwil w nim sadyzm wobec tak slabej istoty - to jak znecanie sie nad dzieckiem, czy zwierzeciem. I jak dobrze go znal - jak siebie. I przy polaczeniu obu informacji przyszla mi do glowy mysl o Tamtym Walterze, ale odrzucilam ja - bo niby po co tamten Walter mialby stosowac takie kopanie lezacego. A potem zupelnie o tym zapomnialam
A teraz zastanawiam sie, czy przypadkiem nasz Walter nie zdawal sobie sprawy, kto go odwiedza i dlaczego...trifle - Pon 17 Maj, 2010 20:37 Raczej spore te spoilery.
Spoiler:
Intrygujący odcinek (22). Dobrze przewidywałam! Grupowe przejście na drugą stronę. Choć sam sposób wydał mi się dość dziwny i mało prawdopodobny. Ale mnie nikt nie traktował żadnymi prochami w dzieciństwie Peter jakby zrezygnował z życia w naszym świecie. Wydaje mi się, że dowie się o czymś strasznym dokonanym przez Waltera z drugiej strony.
Ta trójka współkrólików doświadczalnych i ich umiejętności - niesamowite Jestem ciekawa bardzo konfrontacji dwóch Olivii.
Ciekawe też, że oni tam nie wiedzieli o drugim wszechświecie. I nie rozumiem, co się dzieje z tamtym Charliem. Czemu sobie coś tam wstrzykuje. Ale może jeszcze coś o tym będzie.