Fantastyka - Czytamy... polecamy... odradzamy
Aragonte - Nie 13 Wrz, 2009 12:09
Widziałam, ale nie przeglądałam nawet. Agn, a ty przeczytałaś tę antologię o wampirach? Była jakaś recenzja i przegapiłam czy nic nie pisałaś?
Agn - Nie 13 Wrz, 2009 12:12
Jeszcze nic nie napisałam, bo dopiero ją napoczęłam.
Aragonte - Nie 13 Wrz, 2009 12:16
A, okidoki
Caitriona - Nie 13 Wrz, 2009 14:42
Nie, jeszcze nie miałam przyjemności dorwać nowego Wędrowycza.
Caitriona - Czw 17 Wrz, 2009 20:10
Wróciłam do Pratchetta, dokładniej do Morta. Fantastyczne! Mój ukochany Śmierć zmęczony swoją robotą i poszukujący odpoczynku
więcej: http://i-love-impala67.bl...-pratchett.html
Caitriona - Wto 13 Paź, 2009 22:01
Pratchett, again A dokładniej Piramidy, czyli troszku skrytobójców, starożytny Egipt i matematyka. Niestety jakoś mniej tym razem humoru. Już wiem, że na pewno nie będzie to moja ulubiona książka Pratchetta.
Więcej: http://i-love-impala67.bl...-pratchett.html
Alicja - Śro 14 Paź, 2009 19:57
a ja w Rzeszowie czytałam Ciekawe czasy Pratchetta, nawet synkowi czytałam przed samą operacją na bloku operacyjnym - w ramach uspokojenia, co dało raczej dobre efekty, bo chichotał. Orda barbarzyńców potrafi rozwalić każdego z Wściekłym Hamishem barbarzyńcą na wózku z ostrzami na czele, który ciągle pytał - co? Cohenem Barbarzyńcą,Truckle Nieuprzejmy, który starał się nie używac brzydkich wyrazów.Rincewindem jako Wielki Maggusem , Bagażem i ...małymi bagażątkami
Jedna z najlepszych części Świata Dysku
Caitriona - Śro 14 Paź, 2009 21:57
Czyli wiele ciekawych rzeczy jeszcze przede mną Super!
Gosia - Czw 22 Paź, 2009 21:13
Widziałam dziś w bibliotece książkę tego autora:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Marcin_Mortka
"Miecz i kwiaty". To pozycja dwutomowa.
http://www.literatura.gil...ecz-i-kwiaty-t1
Pewnie znacie, a ja jestem zielona
Czy warto po to sięgnąć?
Caitriona - Czw 22 Paź, 2009 21:52
| Gosia napisał/a: | | Pewnie znacie, a ja jestem zielona |
Przyznaję się bez bicia, że znam tylko jego tłumacznia książek O'Briana
Fibula - Czw 22 Paź, 2009 22:48
Mortka pisze sprawnie, ale tego jeszcze nie czytałam (w bibliotece nie udało mi się dopaść). Jeśli wypożyczysz, daj znać, czy fajne.
Ja właśnie kończę "Przedksiężycowych" A. Kańtoch (nie zauważyłam, że II tomu jeszcze nie ma ).
Caitriona - Pią 23 Paź, 2009 10:55
| Fibula napisał/a: | | Ja właśnie kończę "Przedksiężycowych" A. Kańtoch |
A dobre to?
Bo ja czytałam jej dwie poprzednie książki i w sumie byłam nimi rozczarowana, może drugą mniej, ale jednak. Miasto w zieleni i błękicie w ogólnie mnie nie wciągnęło, niemalże znudziło. 13 anioł był już lepszy, ale nadal czegoś brakowało... Cyklu o Jordanie nie znam.
Gosia - Pią 23 Paź, 2009 17:21
Ja właśnie Mortki widziałam tylko tom 2, bo 1 był wypożyczony
Gdyby były oba, to bym wzięła, bo kawałek przejrzałam i wydawał mi się niezły.
Zamiast tego wypożyczyłam coś zupełnie innego, o czym z pewnością napiszę, ale to zupełnie inna tematyka
Fibula - Pią 23 Paź, 2009 20:23
| Caitriona napisał/a: | | Fibula napisał/a: | | Ja właśnie kończę "Przedksiężycowych" A. Kańtoch |
A dobre to? |
Pomysłowe; mnie wciągnęło. Póki co nie mam pojęcia, jakie będzie zakończenie, a to plus .
| Cytat: | | Bo ja czytałam jej dwie poprzednie książki i w sumie byłam nimi rozczarowana, może drugą mniej, ale jednak. Miasto w zieleni i błękicie w ogólnie mnie nie wciągnęło, niemalże znudziło. |
To był debiut i mnie też rozczarował. Nie pamiętam zakończenia, a fabułę baardzo mgliście.
| Cytat: | | 13 anioł był już lepszy, ale nadal czegoś brakowało... Cyklu o Jordanie nie znam. |
"Anioła" jeszcze nie czytałam, ale jeden tom opowiadań o Jordanie tak, z przyjemnością.
I jestem ciekawa jej opowiadania, za które dostała w tym roku Zajdla. Ukazało się chyba w jednej z nowszych antologii Fabryki, ale w bibliotece jeszcze jej nie widziałam.
Caitriona - Pią 23 Paź, 2009 20:32
| Fibula napisał/a: | | za które dostała w tym roku Zajdla |
Naprawdę? Kańtoch dostała Zajdla? Trzeba się rozejrzec i sprawdzić
praedzio - Pią 23 Paź, 2009 22:59
A ja biję się sama ze sobą, bo zamiast zanurzyć nos w Socjologii kultury niejakiej Kłoskowskiej Antoniny pozwalam by wzrok mi pomykał w stronę Księgi cmentarnej Gaimana. Coś czuję, że będę jutro nieprzygotowana na zajęciach.
Agn - Sob 24 Paź, 2009 00:23
Buahahahahahahaha!!! Gaiman to zUy człowiek, wciąga i nie puszcza. I za to go tak lubię.
praedzio - Sob 24 Paź, 2009 00:25
Ja tyyyż.
Gosia - Wto 17 Lis, 2009 19:06
Znalezione w Merlinie:
Ostatnia z Dzikich. Era Pięciorga, tom 2
Trudi Canavan
http://merlin.pl/Ostatnia...4.html#fullinfo
Kapłanka w bieli. Era Pięciorga, tom 1
Trudi Canavan
http://merlin.pl/Kaplanka...t/1,661755.html
Agn - Wto 17 Lis, 2009 22:08
Próbowałam przeczytać Kapłankę w bieli, ale poddałam się bardzo szybko. Nie przepadam za kapłańskim fantasy, gdzie jest pełno obrzędów i niezrozumiałego gadania o wielkich sprawach. Pewnie dalej było lepiej, ale... nie zachęcił mnie ten pierwszy rozdział.
Aragonte - Wto 17 Lis, 2009 22:30
Hmm. Postaram się to chociaż przekartkować, żeby wyrobić sobie jakiś osąd na temat stylu, ale na razie nie miałam okazji.
A któraś z Was czytała cykl "Zwiadowcy” Johna Flanagana? Obejrzałam sobie dzisiaj okładki w księgarni i uśmiechnęłam się na widok widzianego po raz tysięczny odwołania do LOTR, ale może to nie jest złe?
BTW, Agn - niewykluczone, że zostaniesz królikiem doświadczalnym
Agn - Wto 17 Lis, 2009 22:44
Aragonte, ja? Króliczkiem? A do czego? Do kicania?
Zwiadowcy, po przejrzeniu, są wg mnie cyklem dla młodszego odbiorcy, który nie miał jeszcze w ręku Tolkiena. Kliencie mi to zresztą potwierdzają, choć przyznają, że dzieciaki chcą to czytać. Więc może to i dobrze? Jako przygrywka przed czymś poważniejszym?
Aragonte - Wto 17 Lis, 2009 22:49
| Agn napisał/a: | Aragonte, ja? Króliczkiem? A do czego? Do kicania? |
Do chrupania celulozy
Agn - Pon 15 Lut, 2010 22:41
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nie wiedziałam, gdzie o tym napisać. Kossakowska kontynuuje Siewcę wiatru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Właśnie ukazał się Zbieracz burz - tom pierwszy. Zaczęło się dobrze - od mordobicia i rozkazu dla Daimona. O rany! O ja cię kręcę! O ja cię ciociu pozdrawlaju! <--- impreza
Caitriona - Pon 15 Lut, 2010 22:44
No co TY????!!!!!!! Serio?? Nic nie wiedziałam, o ja durna......... Idę się zorientować
edit: faktycznie, jest. I to dzisiaj miał premierę! Muszę mieć, muszę mieć.
edit2: MAM!!! Zakupiłam właśnie na allegro, odbiorę 19 lutego
|
|
|