Komunikaty - Spotkanie w sukniach empirowych
Caitriona - Pią 14 Mar, 2008 15:28
Góra jest rzeczywiście bardzo ładna!
Zazdroszczę Wam dziewczyny tego szycia - ja sama nie umiem nawet dobrze przyszyć guzika...
Dorfi - Pią 14 Mar, 2008 17:30
Loana te falbanki przy rękawach spokojnie możesz sobie odpuścić.
Za to myślę, że mogłabyś przyszyć jakąś ozdobną wąską tasiemkę na dole rękawów i wokół dekoltu. On jest tak fajnie zakładany, więc coś kontrastowego podkreśli fason. Ta sama tasiemka mogłaby iść również na samym dole sukienki.
Anonymous - Pią 14 Mar, 2008 20:28
Fajny kiecek
A ja już mysle, ze sie chyba zdecydowalam na sukienke Fanny. Obgadam jutro jeszcze sprawe z Dorfi i skrzacikiem (bo ja sie wybieram jutro na spotkanie - chociaz juz myslalam, ze znowu nici. Na szczescie jutro mam jedyna sobote kiedy koncze ciut wczesniej niz zwykle - za to w niedziele siedze do wieczora )
Szukam jeszcze tylko zdjecia calej sukienki - dziołszki pomozcie !!!
Dorfi - Sob 15 Mar, 2008 14:43
Moja sukienka jeszcze "w lesie" ale zrobiłam sobie do niej mały dodatek
fanturia - Sob 15 Mar, 2008 16:46
Cuuuuudooooo!!!!
Edit: I teraz zamiast pracować nad poważnymi rzeczami , będę kombinować jak zrobić sobie koronkowy wachlarz
Harry_the_Cat - Sob 15 Mar, 2008 16:47
WOW.
MiMi - Sob 15 Mar, 2008 16:56
Śliczne...
Caitriona - Sob 15 Mar, 2008 20:36
Piękne... Wspaniały dodatek!!
Tamara - Sob 15 Mar, 2008 21:25
Dorfi - jesteś genialna
Zdradź , gdzie można nabyć stelaż do wachlarza ?????
A'propos sukienek - w marcowej Burdzie jest empirowa bluzka z dopasowaną górą , można dorobić jej długi dół i gotowe
Anonymous - Sob 15 Mar, 2008 23:54
To ja dodam
JA GO WIDZIAŁAM NA ZYWCA !!!
Jest jeszcze piekniejszy niz na zdjeciu. W kazdym detalu dopracowany, koroneczka przepiekna.
Dorfi - Nie 16 Mar, 2008 01:18
| Tamara napisał/a: |
Zdradź , gdzie można nabyć stelaż do wachlarza ?????
|
Całkiem sporo osób zadało mi dzisiaj to pytanie. A odpowiedź jest bardzo prosta. Kupiłam najbardziej badziewny wachlarz na allegro (za niecałe 5 zł) i go rozwaliłam. Materiał wyrzuciłam do kosza na śmiecie, bo do niczego innego się nie nadawał, a stelaż został
Tamara - Pon 17 Mar, 2008 21:43
Dzięki Dorfi
Będę musiała spróbować zrobić takie coś , bo mnie dzika chęć naszła
MiMi - Pon 17 Mar, 2008 21:50
Ktoś już chyba podawał na forum tą stronkę, ale może się przydać: stroje
Ulka - Pon 17 Mar, 2008 22:28
PRZEPIĘKNY
Dorfi, jak długo go robiłaś?
Dorfi - Pon 17 Mar, 2008 22:57
Bardzo mi miło, że się Wam podoba (miód na me serce )
Robiłam go dość długo, ale z gigantycznymi przerwami. W sumie, to podejrzewam, że dwa lub trzy wieczory wystarczą.
izek - Wto 18 Mar, 2008 09:51
Dziewczyny, piękne te suknie i nie tylko suknie zresztą..
Loana, czy nie moznaby zjazdu zrobić jakoś w maju, bo kwiecień jakoś tak się rozszedł zanim przyszedł
A tu dodatek kilku buziek, które koniecznie chce dodać mój syn
Loana - Wto 18 Mar, 2008 11:38
Izek - mozna, bo wychodzi, ze ja mam w kwietniu tylko dwa weekendy wolne, i to sa pierwsze weekendy. A gdzies jeszcze musze wizyte w Legnicy zmiescic.
Dorfi, teraz mysle tylko o jednym ciagle -_-'. Ale SLICZNY ten wachlarz
Anonymous - Wto 18 Mar, 2008 18:04
Jej, to ja sie pogubiłam - spotkanie miało być we kwietniu? U mnie odpada. Od polowy kwietnia bede robic za osmiornice, bo kolezanka idzie do szpitala, wiec poza 3 etatami, ktore juz obsluguje, dojdzie mi jej polowa. Nie a rady ani wykroic wolnego dnia. A w weekendy bede spac 14 godzin na dobe - zeby jakos to odreagowac.
Dorfi - Wto 18 Mar, 2008 18:22
Byłam pewna, że umawiałyśmy się na koniec czerwca/ początek lipca. W kwietniu to i ja mam urwanie głowy (i zero wolnych weekendów). Za sukienkę planowałam się dopiero w maju zabrać.
Chyba, że chodzi o jakieś inne spotkanie w mniejszym gronie (regionalne)?
izek - Wto 18 Mar, 2008 18:51
Chodzi o spotkanie "szyciowe" we Wrocku, przepraszam że się tak mało precyzyjnie wyraziłam.
Loana - Wto 18 Mar, 2008 20:44
Dokladnie - chodzi o spotkanie wroclawskie, na ktorym szyjemy suknie Marty . Przepraszam za zamieszanie. Wlasciwe spotkanie jest w wakacje!
Anonymous - Wto 18 Mar, 2008 21:21
Ufff, a juz myslalam ze cos ze mna nie teges...
Loano wczoraj dostalam przesylki - jenyyy, jakby mi ktos skarb jaki przyslal ...
troszke pomylek mam w tych pasmanteryjnych (czesc z mojej winy, czesc babeczka sie pomylila - ale nie ma sie co dziwic. Naprawde sporo tego miala).
Aco ty on tej porze na niecie robisz? Hę?
Magiczna data 25 jeszcze daleko (no chyba ze przez swieta sie to przyspieszylo)
fanturia - Wto 18 Mar, 2008 21:46
Magiczna data we wtorek po świętach, czyli przed świętami wszystko musi być zrobione...
Anonymous - Wto 18 Mar, 2008 21:53
tiaa, w ta magiczna date mamy audyt - wyslijcie mi bombe pozytywnej energii, co?
fanturia - Wto 18 Mar, 2008 22:13
Na wszystkie polecenia szefa niezwiązane z audytem jedna odpowiedź "Nie mam czasu"
|
|
|