To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Chirurdzy - Grey's Anatomy

Gosia - Czw 20 Lis, 2008 07:47

Ostatni odcinek 3 serii jest smutny, ale jest w nim fantastyczna piosenka. A nawet dwie.
Jedne z najlepszych w całym serialu.

Anonymous - Pią 21 Lis, 2008 15:02

oglądam początek czwartego sezonu i mam ochotę kopnąć Meredith tak, żeby leciała miesiąc z gołębiami, jakie ma chore jazdy... no i bez Burke`a i bez Addison to już nie to samo. Jakoś dziwnie to rozegrali :bejsbol:
Gosia - Pią 21 Lis, 2008 16:35

Zgadzam się.
Niestety Burke musiał wylecieć z serialu pod presją publiki za swoje wypowiedzi na temat aktora grającego George`a, który poźniej zresztą przyznał, że faktycznie jest gejem.
Jesli chodzi o Addison postanowili wyprodukować nowy serial na fali zainteresowania GA i stworzyli Private Practice z Addison w roli głównej, ze szkodą dla GA.
A niestety 4 sezon GA jest dołujący :(

trifle - Pią 21 Lis, 2008 22:27

S-e-r-i-o-u-s-l-y, chyba założę fankulb Sloana! On jeden mnie rozśmiesza. Wyhodowałem skórę dla dziecka. Jak Bóg :rotfl:

Spoiler:
I Addison się pojawiła. Szałowo wygląda z ciemnymi włosami.. ech, to nie fair, że są takie kobiety :roll:

Gosia - Sob 22 Lis, 2008 17:48

Sloan jest fajny, póki co jest jednym z filarów 5 serii ;) podobnie jak wczesniejszych, w ktorych wystepuje. Ma fajne teksty :mrgreen:
Ja chce Addie w 5 serii!!!!

Anonymous - Sob 22 Lis, 2008 17:56

Ja chcę Addiosn już teraz. Jestem na odcinku z rekonstrukcją uszu chłopca który wkręcał Sloana i powiedział do niego "Tato" :rotfl:
Sytuacja Izzie-George jest ehm mało ciekawa :confused3:

trifle - Sob 22 Lis, 2008 17:57

lady_kasiek napisał/a:
Jestem na odcinku z rekonstrukcją uszu chłopca który wkręcał Sloana i powiedział do niego "Tato"

Tak, mówiłam o tym! To było super :rotfl:

Podobał mi się ostatni odcinek czwartej serii, ech... Też bym chciała mieć taką działkę i taki widok z okien :thud:

Alicja - Pon 24 Lis, 2008 15:24

jeszcze przed świętami Bożego Narodzenia :mrgreen:
http://merlin.pl/Chirurdz...t/2,629126.html

trifle - Pon 24 Lis, 2008 17:14

No bez kitu - dla kogo ta cena? :wsciekla:
Gosia - Pon 24 Lis, 2008 19:06

Widzialam dzis 2 sezon Chirurgów na DVD:
Saturn - 169 zl.
Empik - 189 zl. :thud:

Gosia - Pon 24 Lis, 2008 20:51

9 odcinek 5 sezonu...
Odcinek niezły, choć nie rewelacyjny. Izzie dalej z Dennym... wątek ewidentnie pokręcony, ale na samym początku, gdy zaczęła się akcja, to żalowałam, że tę scenę przerwali ;)
Potem szalejący stażyści, skóra mi cierpła na grzbiecie, co oni wyprawiają...
Dobrze, że chociaż rezydenci byli odpowiedzialni.
George`a mi wcale nie brakuje, a co do Callie, to wygląda na jakiś kryzys...
Dereka jak na lekarstwo, ale jedno jego spojrzenie smakowite. Ja chce tego dawnego Dereka! :serduszkate:

Czemu go jednak tak mało? Scenarzyści go nie lubią i nie piszą mu ciekawych tekstów?
Zamiast niego fajne sceny dostaje Sloan (jak ta z dziewczynką).
Ale jedna rozmowa Sloana z Derekiem na temat Lexie była świetna, ubawiłam się:
- To jest twoja wina. Nigdy nie myślałem o Małej Grey w ten sposób, dopóki mi nie zabroniłeś. Teraz nie mogę przestać. Zasadziłeś ziarnko.
- To wykop je spod ziemi.

Fajna scena, w ktorej Mer przestraszona tym, kto tam zabawia się z Izzie, krzyczy: Derek! :mrgreen:

Hunt okazał się tym razem nie macho, a facetem ze słabościami. Ładna scena na końcu, choć w tej wcześniejszej z rozdziawioną buzią wyglądał jakoś nieporadnie i jak nie on.
Ale: Jesteś piękna - było słodkie.

Następny odcinek ma być dopiero 4 grudnia :cry2:

trifle - Śro 26 Lis, 2008 17:58

Oglądam 9. odcinek. Ten wątek z Izzie i Dennym jest wyjątkowo DURNY. Brak mi słów. Co za kretynizm...

A stażyści rzeczywiście - co oni wyprawiają :shock:

Anonymous - Śro 26 Lis, 2008 18:06

JEstem dopiero raczej na początku czwartego sezonu George z Izzie się starają ciągle gdzieś się plącze siostra Meredith, Kapo dostałą upragnioną fuchę... a Hanah wyrzuca Cristinę z każdego zabiegu :P
trifle - Śro 26 Lis, 2008 18:21

A ja coraz bardziej lubię Sloana :mrgreen: I podoba mi się określenie "Little Grey" :D
Anonymous - Śro 26 Lis, 2008 19:06

bo Sloan to w sumie fajny jest baaardzo :) :)
Admete - Śro 26 Lis, 2008 19:45

trifle napisał/a:
Oglądam 9. odcinek. Ten wątek z Izzie i Dennym jest wyjątkowo DURNY. Brak mi słów. Co za kretynizm...

Na razie z powodu ogólnego kretynizmu scenarzystów GA, zrobiłam sobie odwyk od serialu.

trifle - Śro 26 Lis, 2008 22:30

Admete napisał/a:
trifle napisał/a:

Na razie z powodu ogólnego kretynizmu scenarzystów GA, zrobiłam sobie odwyk od serialu.

No nie dziwię się :roll: Ok, Izzie schizuje, widzi Dennego - ale może go dotknąć? Całować? :zalamka: No przegięcie. Dobrze, że teraz odcinki raz na tydzień, choć może poczekam aż się trochę uzbiera i hurtem obejrzę kiedyś tam :mysle:
Wymysły stażystów i te ćwiczenia na sobie też mi się w ogóle nie podobają :roll:

Gosia - Śro 26 Lis, 2008 23:05

No niestety, nie co tydzień. Następny odcinek dopiero 4 grudnia...
Thanksgiving w USA.

Anonymous - Czw 27 Lis, 2008 23:24

Jestem przy docinku z tętnicą na wierzchu i recydywą tej Evy. Normalnie już chyba już przeciągają ten serial... jakoś się takj nie angażuję. I wkurza mnie ta Hannah czy jak jej tam. Wiecie ten nowy Burke, jakby to się panoszyło w moich terenach to ktoś by zginął... albo mnie by coś tarfiło, albno ja bym ją trafiła :bejsbol:
Gosia - Czw 27 Lis, 2008 23:45

Wątek Evy mi sie wcale nie podobal, ale dla Alexa jest wazny.
A Hahn, no coz, okazalo się, ze nie potrafila zastapic Burke`a.

asiek - Wto 02 Gru, 2008 11:44

Wczoraj obejrzałam 9 odcinek i powtórzę za Gosią...
Gosia napisał/a:
szalejący stażyści, skóra mi cierpła na grzbiecie, co oni wyprawiają...

:confused3: ...Przyjaciółka Mer powinna trafić na oddział psychiatryczny. :? Podobnie jak Izzy. :roll: Czyżby początek schizofrenii ?
Podoba mi się wątek Crstina-Hunt, mam nadzieję, że go ciekawie rozwiną.
Sloan coraz bardziej ludzki, jeszcze się okaże, że będzie marzył o założeniu rodziny. :wink:
MerDer za mało, oj za mało. :? ...I ta rozmowa Biley z Callie, mam nadzieję, że Bailey nigdzie się nie wybiera ... :mysle:

trifle napisał/a:
A ja coraz bardziej lubię Sloana

Ostanio zdziwiłam się, bo zobaczyłam "Sloana" w X-Menach. :lol:

Edit:literówki

Gosia - Wto 02 Gru, 2008 12:40

Moim zdaniem Bailey zawsze bedzie, trochę odbieram ją i szefa jako alterego scenarzystki.
Natomiast nie wiem czy nie odejdzie Callie.

Alicja - Wto 02 Gru, 2008 15:16

dopadłam znowu świat seriali i jest tam spoiler na temat 5 sezonu, w tym mowa o przyjaciółce Mer, Alexie, Izzy, ślubie( nie powiem czyj) i powracającym doktorze. Nie powiem też którym ,kto zechce przeczyta :-P
Gosia - Wto 02 Gru, 2008 17:55

Powracającym doktorze? Mam nadzieje, ze chodzi o Addison :D
Alicja - Wto 02 Gru, 2008 19:28

nie moge powiedzieć, radzę napaść w sklepie na stanowisko z gazetami :mrgreen: