Seriale - Zemsta najlepiej smakuje na zimno i z dobrą dramą x 22
Admete - Śro 01 Maj, 2024 19:09
Wiola jedząca pączki po nocy poprawiła mi humor.
Trzykrotka - Czw 02 Maj, 2024 09:41
Ja dotarłam wczoraj - nie wiadomo kiedy - do 12 odcinka Sędziego Di. Krótkie są te odcinki, można kilka łyknąć na raz, zwłaszcza, że poszczególne sprawy zajmują kilka odcinków. Teraz mieliśmy sprawę szmuglowania złota z Baekje, które miało trafiać do cesarza, a trafiało nie wiadomo gdzie. Mówili po koreańsku, była też mowa o wojnach Baekje z Sillą, o handlu z Tamaną - czyli Jeju. Całkiem swojskie klimaty
Na pięć minut przed końcem dałam sobie spokój z QoT, już przeczytałam zakończenie - nie ma to jak spoilery - i nie muszę dalej oglądać, nie chce mi się. Dramie przydałoby się zatrudnić kogoś od dialogów, bo strasznie drewniane były, zwłaszcza rozwleczone niemiłosiernie sceny miłosnego ple ple miedzy głównymi.
Mam teraz nadzieję na jakieś nowe, miłe dramy na lato
BeeMeR - Czw 02 Maj, 2024 13:01
Zastanawiałam się wczoraj jak tam finał QoT. Szkoda.
My z Anią skończyłyśmy Itakiss (anime) i wróciłyśmy do Koszmita. Ania oczekuje ślubu, hm.
Trzykrotka - Czw 02 Maj, 2024 15:23
QoT dobrze się kończy - dobrzy nagrodzeni, źli ukarani, najglówniejszy Złol, który Koszmitowi chciał odebrać żonę nawet ukatrupiony - spoiler, ale kto to będzie oglądał.... Pani cudem wyleczona z raka itd. Ale ludzie pisali, że jakoś tak nijako i bez akcentu się to kończy, a ja już ostatnio przewijałam na potęgę. Wystarczy, 14 odcinków i napatrzenia się na Koszmita - zadowolonam.
BeeMeR - Sob 04 Maj, 2024 22:54
Skończyłam Plus Nine Boys - trochę tam było smęcenia przed końcem, ale ogólnie bardzo przyjemna drama.
Teraz zaczęłam Snowdrop (2021)
1987 r, czasy przedwyborczego niepokoju i demonstracji studenckich. Polityczne tło mało mnie interesuje, ale oglądamy wydarzenia z perspektywy czterech mieszkanek pokoju 207 w żeńskim akademiku. Jestem w trzecim odcinku - ogromnie mi się podoba ta drama, główna para, a co więcej, jestem gotowa na złamane serce, bo to się nie ma prawa zakończyć dobrze.
mv:
https://www.youtube.com/w...x7GbIIs&index=1
Admete - Nie 05 Maj, 2024 09:00
I chyba dobrze się nie kończy. Zaczęłam Chief Inspector i pomalutku, tyle, ile się uda - pooglądam.
BeeMeR - Nie 05 Maj, 2024 19:26
| Admete napisał/a: | | I chyba dobrze się nie kończy. | Wiem, ale nie mam nic przeciwko by się na tym porządnie spłakać - dawno mi się już na dramie nie zdarzyło - zobaczymy czy tej się uda.
Na razie świetnie się ogląda: nie ma słabych ról, nudniejsze polityczne fragmenty nie są długie, cliffhangery jak powinny jestem w piątym odcinku zaraz po strzelaninie i jadę dalej.
Trzykrotka - Nie 05 Maj, 2024 20:57
Dziewczyna dobra? Pytam, bo pamiętam ją głównie z teledysków, a teraz z Fashion TV. Aktora bardzo lubię.
Ja z coraz większą przyjemnością oglądam Sędziego Di. Ta drama zaczynała się dość mozolnie, ale teraz się pięknie rozpędza. Jestem w połowie.
Admete - Nie 05 Maj, 2024 21:19
Ja się pewnie w końcu A tego sędziego zabiorę..
BeeMeR - Nie 05 Maj, 2024 22:46
tak. Aż dziwne, bo to jej pierwsza drama. No i tyle jest marnie grających. Pana kojarzę z Prifon Playbook. Świetny jest, no i bardzo ładnie rezonują, acz to nie romans. Tak tylko troszeczkę. Ze znajomych jeszcze Inna w pomniejszej roli i oficer z Matchmakers.
BeeMeR - Pon 06 Maj, 2024 08:58
https://asianwiki.com/Kim_Min-Kyu_(1994)
Ten mi się też ogromnie podoba. On mi się zresztą już w Business Proposal podobał bardziej niż główny, tylko nie był imho dość dobrze wykorzystany, tj. Mógł być lepiej.
Loana - Pon 06 Maj, 2024 14:50
| BeeMeR napisał/a: | https://asianwiki.com/Kim_Min-Kyu_(1994)
Ten mi się też ogromnie podoba. On mi się zresztą już w Business Proposal podobał bardziej niż główny, tylko nie był imho dość dobrze wykorzystany, tj. Mógł być lepiej. |
Też lubię tego aktora, tak się radośnie uśmiecha. Chociaż po raz pierwszy widziałam go w takiej sobie roli i nie polubiłam go wtedy. Ale w Business Proposal fajnie zagrał
Przez ten długi weekend w sumie nic nowego nie obejrzałam, zrobiłam sobie powtórkę dramy "Kiss Six Sense" (ale ta aktorka tam jest prześliczna) i tym razem obejrzałam do końca - bo wcześniej ominęłam ostatnie odcinki. I tak, pół ostatniego odcinka to masakra wcześniejszej historii jeśli chodzi o główne postacie, nie wiem, kto był tak niemiły i to wymyślił Może to i realistyczne było, ale nie po to oglądam bajkę o lasce, która widzi przyszłość jak całuje, żeby na koniec zostać walniętym tą rzeczywistością w twarz
Plus próbuję obejrzeć film "The Witch" - bo chcę zobaczyć drugą część, a one są połączone. Doszłam do połowy dopiero, bo raz, że mi jakoś przerywa player, a dwa, że film jest bardzo brutalny i krwawy, a ja chyba na razie nie jestem nastawiona na takie historie.
Trzykrotka - Pon 06 Maj, 2024 23:18
Kim Min Kyu, czyli "ciacho w różowym" jak go nazywają fanki w dramowej grupie na fb To oczywiście po roli w This Is Our First Life.
Nowa drama ruszyła na Netflixie, polski tytuł to Nietypowa rodzina. Ale już samo streszczenie mnie zniechęciło - jakieś paranormalne hocki-klocki, nie chce mi się nawet zaczynać.
Loana - Wto 07 Maj, 2024 10:03
| Trzykrotka napisał/a: | | Nowa drama ruszyła na Netflixie, polski tytuł to Nietypowa rodzina. Ale już samo streszczenie mnie zniechęciło - jakieś paranormalne hocki-klocki, nie chce mi się nawet zaczynać. |
No zobacz, a mnie zachęcił opis No i gra aktor, którego lubię - chociaż zauważyłam, że Wy niezbyt Ale i tak poczekam, aż będzie więcej odcinków, bo na razie nie mam kiedy oglądać nawet
BeeMeR - Wto 07 Maj, 2024 21:48
| Cytat: | | Kim Min Kyu, czyli "ciacho w różowym" jak go nazywają fanki w dramowej grupie na fb To oczywiście po roli w This Is Our First Life. | kompletnie go nie pamiętałam z tej dramy, musiałam sobie przypomnieć. On jest uroczo krzywy, Plaga zresztą też.
Trzykrotka - Śro 08 Maj, 2024 07:03
| Loana napisał/a: |
No zobacz, a mnie zachęcił opis No i gra aktor, którego lubię - chociaż zauważyłam, że Wy niezbyt |
Ja go lubię, mój typ jak chodzi o urodę i świetny był w My Ajussi, choć grał okropne sceny. Ale on przeważnie wybiera dziwaczne scenariusze. Grał kiedyś w takiej dramie z paranormalnym twistem, z bardzo fajną aktorką i Lee Soo Hyukiem, cieszyłam się na to jak głupia, a drama była tak zła i miała tak porąbany scenariusz, że aż przykro. Już się teraz boję jak go widzę w obsadzie jakiejś Atypical Family
Tytułu tamtego okropieństwa nie pamiętam.
BeeMeR - Śro 08 Maj, 2024 08:10
Nie bardzo wiem o kim mówicie, ale jeśli ten który stalkował dziewczynę w My mister to on był dobry, acz nie przypominam go sobie za bardzo z twarzy.
Trzykrotka - Śro 08 Maj, 2024 15:34
Tak, to ten. Przystojny, wysoki, nie cukierkowej urody. Ale rzadko gra w czymś fajnym - My Ajussi i Search WWW to chyba jedyne w jakichś się wyróżnił.
Edit: Jang Ki Jong się nazywa.
Aragonte - Śro 08 Maj, 2024 19:40
| Admete napisał/a: | | Wiola jedząca pączki po nocy poprawiła mi humor. |
Te pączki, które wyjadała Sonu? Też mnie to rozśmieszyło
Trzykrotko, przypomnisz, gdzie można obejrzeć Sędziego Di?
BeeMeR - Śro 08 Maj, 2024 19:40
Admete, próbowałaś Song of the bandits?
Bo ja zaczęłam jakiś czas temu, ale umarłam w pierwszym odcinku, przed połową. Spróbuję raz jeszcze, bo może akurat nie trafiło w dobry moment.
W Snowdrop zostały mi trzy odcinki do końca. Dalej mi się dobrze ogląda, acz politycy i ich żony to mi już dawno uszami wyszli i najchętniej bym ich wszystkich wybombiła jak oni planują wybombić akademik z zakładnikami i porywaczami. No i trochę mniej scen, gdy ktoś komuś pistolet do głowy przykłada by się zdało, zwłaszcza, że wiadomo, że nikt nie strzeli, nie w ten sposób
Nie sądzę, żeby ktoś był dramą zainteresowany, więc pokrótce i lekko spoilerowo (tj pierwszych bodaj 5 odcinków ). Ale to detal, ważne, że się nie nudzę i nie mylę bohaterów
Jak wspomniałam, mamy 1987r, polityczne tło wiarygodne, bohaterowie całkowicie fikcyjni.
Bohaterowie główni spotykają się na poczwórnej randce w ciemno i przypadkiem w sklepie muzycznym - wpadają sobie w oko od razu i to jest bardzo ładnie wygrane, bo im się oczy do siebie śmieją , choć na w/w randce lądują z kimś innym. Niedługo potem pan ranny trafia do akademika, a jego tropem uzbrojona grupa, panna z koleżankami ukrywa go zatem, przekonana, że to student goniony za udział w demonstracjach.
Jakiś czas później ten sam pan z dwoma kolegami (jednym z nich jest Kim Min Kyu , oni są jak ogień i woda, główny opanowany, drugi gorączka) wpada do tego samego akademika tym razem uzbrojony (i goniony przez tą samą grupę zbrojnych) i bierze wszystkich wewnątrz jako zakładników - wszystkie dziewczyny i kilka przygodnych osób, które akurat tam się znalazły w danym momencie. Strzelanka z piątego odcinka ogromnie mi się podobała, zwłaszcza rozprysk żyrandola na koniec (trochę jak w Upiorze z opery ), a potem podoba mi się kalejdoskop postaci, to jak są zagrane i jak to wszystko jest splecione, odkrywanie kolejnych kart, motywów, kto dla kogo szpieguje, kto kogo zdradza i zmienia front. I kto tak naprawdę stoi za tym porwaniem, kto komu za to płaci ogromne pieniądze i chętnie poświęci kilkadziesiąt młodych duszyczek, byle tylko osiągnąć upragniony cel. Wybory na prezydenta tuż tuż.
Ciekawa jestem też, czy dobrze obstawiam kto jeszcze zginie
BeeMeR - Czw 09 Maj, 2024 14:40
Skończyłyśmy Koszmita - ostatnie 4 odcinki głównie na przewijce bo Ania wyraźnie nie lubi melo a w tą stronę skręciła drama (ach, muszę odejść albo zniknąć, a nie chcę), w dodatku sporo wątków i osób pobocznych po prostu przestało ją interesować i też przewijała. No, ale temat zamknięty
Trzykrotka - Czw 09 Maj, 2024 15:06
| Aragonte napisał/a: |
Trzykrotko, przypomnisz, gdzie można obejrzeć Sędziego Di? |
Na Netflixie
Teraz trochę nudny wątek mamy, ale już powinien się kończyć; jestem koło 22 odcinka.
Admete - Czw 09 Maj, 2024 15:06
| BeeMeR napisał/a: | | Bo ja zaczęłam jakiś czas temu, ale umarłam w pierwszym odcinku, przed połową. Spróbuję raz jeszcze, bo może akurat nie trafiło w dobry moment. |
Próbowałam, ale porzuciłam.
BeeMeR - Pią 10 Maj, 2024 10:44
Ja już też porzuciłam, klimat dzikiego zachodu niby ciekawy, ale to jest tak ponure, że nie dla mnie.
Snowdrop dokończyłam - to przynajmniej nie jest ponure, tylko za długie. Pierwsze 10, może nawet 11 odcinków mi się autentycznie podobało, i to bardzo: klimat, rozwój akcji, no i przede wszystkim to jest świetnie zagrane. To i tak dużo jak na mnie, bo z reguły dramy akcji/sensacji/kryminały nudzą mnie już koło połowy, więc może nie jestem miarodajna. Ale ostatnie 5 odcinków to imho masakra - jakby ktoś nagle losował całkiem przypadkowo i na kolanie pisał, kto teraz ma kogo zdradzić, a z kim zawrzeć sojusz, kto ma się okazać następną wtyką i czyją, wszystko przestaje mieć sens i logikę, a politycy po prostu wyszarpują sobie władzę i wydają sprzeczne rozkazy , podczas gdy wszyscy powinni już dawno siedzieć, bo ich przestępstwa są ogólnie wiadome. Że nie wspomnę o tym, że gdybym za każdym razem kiedy ktoś kogoś okłamuje w żywe oczy, zleca natychmiastowe zabicie "celu" (tj. zwłaszcza głównego pana) albo wysadzenie akademika to skończyłabym ululana w trąbkę. No szkoda. Finał jest spaprany - nici z mojego spłakanie się, szkoda
Przede wszystkim byłam już zmęczona powyższymi niedorzecznościami, powtórzeniami akcji i "twistami" które przestały się kleić, i już tylko chciałam się dowiedzieć, kto zginie - nie do końca dobrze obstawiałam, to przynajmniej tyle
Ale nie żałuję seansu, ogromnie mi się kilka osób podobało i chętnie ich jeszcze w czymś zobaczę.
Główni są bardzo w porządku, widać że im się dobrze współpracowało, może nawet zaliczyli mały crush, choćby jednostronny (sądząc z bts i jak on na nią patrzy, ale to tylko spekulacja), pani położyła tylko jedną scenę płaczu z "ojcem", ale to i bardziej doświadczonym aktorkom się zdarza.
Natomiast bez dwóch zdań bardziej mi się podobali inni i inne:
Kim Min Kyu już się zachwycałam i nie przestaję Wspaniale zagrał furiata ze spluwą, ze słabością do ramenu i... jednej panny, którą jako jedyną traktował z nieoczekiwaną delikatnością, jaskrawo kontrastującą z traktowaniem innych z buta. A do tego jest cudownie asymetryczny i bardzo chętnie go zobaczę w czymś następnym, byle tylko miał co zagrać.
https://www.youtube.com/watch?v=S99YMWFg92U
https://www.youtube.com/w...rsyfv8HyA&t=71s
Aż się wierzyć nie chce, że to jest ten sam aktor co słodziak z Business Proposal
https://www.youtube.com/watch?v=XW7TNG8jBKk
A pań najbardziej mi się podobała ta:
https://asianwiki.com/Kim_Hye-Yoon
grała żmiję absolutna i była w tym doskonała. To ją upatrzył sobie powyższy pan, i choć to nie był wątek bardzo wyeksponowany, to kto wie czy nie ciekawszy i bardziej zapamiętywalny niż para główna.
https://www.youtube.com/watch?v=j5wkmbxFwXY
z komentarzy:
"Both Min-kyu and Hye-yoon deserved an award as Best Supporting Actor/Actress. They're consistently evil and annoying from the beginning 'till the final episode, two weird characters that made you hate them and want them to die (...). But you couldn't help but falling in love with their chemistry as they started to like each other. No excessive skinship or intense conversation, just gestures and stares."
Loana - Pią 10 Maj, 2024 17:01
| BeeMeR napisał/a: | https://www.youtube.com/watch?v=j5wkmbxFwXY
z komentarzy:
"Both Min-kyu and Hye-yoon deserved an award as Best Supporting Actor/Actress. They're consistently evil and annoying from the beginning 'till the final episode, two weird characters that made you hate them and want them to die (...). But you couldn't help but falling in love with their chemistry as they started to like each other. No excessive skinship or intense conversation, just gestures and stares." |
O raju, ale oni tu dobrze zagrali! Obejrzałam filmik i jestem zachwycona!
Dramy nie obejrzę, bo nie dla mnie, ale doceniam tę parę, zwłaszcza pana w mrocznej odsłonie
A mnie jakoś niedawno naszło na powtórkę dramy "That fool" - trochę dlatego, że znalazłam na Disney+ film z 2022 "Parkingowy", gdzie z opisu wynikało, że ma bardzo podobną historię. Wczoraj włączyłam sobie ten film i zgadza się, główna historia jest podobna. Jak skończę to dam znać jak mi się ten film podoba - na razie oceniam go całkiem na plus, nawet uroniłam na nim łezkę A dramę już prawie całą powtórzyłam - nadal mi się podoba, chociaż przyznaję, że nie jest to historia dla każdego. No i żałuje, że chemia między głównymi jest taka se, ten pocałunek naprawdę był słaby Cieszę się, że Beemerka podrzuciła ten tytuł, to naprawdę sympatyczna i podnosząca na duchu historia
|
|
|